Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 24 червня 2022, 14:29
22883
0

Замах на путіна. День 100. Хворий на рак фюрер наполовину мертвий

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за п'ятницю, 3 червня

| Оновлено 24 червня 2022, 14:29
22883
0
Замах на путіна. День 100. Хворий на рак фюрер наполовину мертвий
Getty Images/Global Images Ukraine

100-й день війни. 3 червня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 3 червня

23:59. Підсумки 100 днів війни. Вечірнє звернення Володимира Зеленського

23:00. Кулеба: Україна готова відкрити для експорту зерна порт Одеси

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що однією з перешкод для експорту українського врожаю через порт Одеси є те, що росія може скористатися цим коридором для нападу на місто:

«Україна готова створити необхідні умови для відновлення експорту з порту Одеси. Питання у тому, як гарантувати, що росія не скористається цим торговим шляхом для того, щоб атакувати Одесу. Поки що гарантій від рф немає. Україна продовжує шукати варіанти рішення спільно з ООН та партнерами».

Як відомо, через те, що Україна є одним з найбільших світових експортерів зерна та олії та експорт здійснювався переважно морем, блокада росією чорноморських портів загрожує глобальним зростанням цін на цю продукцію та дефіцитом у низці країн Африки та Близького Сходу.

22:10. Гайдай: ЗСУ потіснили російських окупантів із Сєверодонецька на 20%

Збройні сили України посунули російські окупаційні війська із Сєвєродонецька на 20%.

Глава Луганської ОВА Сергій Гайдай: «Якщо раніше була важка ситуація і (території міста) десь 70% було захоплено, то зараз на 20% з них (російських окупантів) вже посунули назад. Вони намагаються, звичайно, перекидати певні сили, аби захопити Сєвєродонецьк. Але навіть деенерівці вже відмовляються воювати за, як вони кажуть, ЛНР.

Щодня російські окупанти зазнають великих втрат у боях за Сєверодонецьк, як у живій силі, так і в бронетехніці. В останні дні почали надходити звістки про загибель кадировців. Це може свідчити, що російські військові самі переконалися у своїй брехні, що місто нібито вже повністю під контролем російської армії, бо туди безпечно можуть заїхати кадировці.

Не згоден із оцінками деяких західних військових експертів, що російські загарбники зможуть встановити контроль над містом протягом двох тижнів. До ЗСУ надходять такі підкріплення, які посилюють наші сили та не дозволять росіянам захопити місто. російські загарбники спочатку ведуть вогонь із різних видів озброєння – ствольної артилерії, танків, мінометів – по українським позиціям, а потім наступають піхотою. Коли російські військові гинуть під вогнем ЗСУ, тоді артилерія окупантів знову шквально обстрілює різні точки у Сєвєродонецьку.

Українці зможуть відсунути артилерію росіян одразу, як на передову привезуть західну далекобійну артилерію. Якщо ЗСУ вдасться позбутися російської артилерії, то піхотні підрозділи окупантів кинуться тікати».

21:30. Арахамія розповів, коли Україна відновить переговори з рф

Глава української переговорної групи з росіянами, нардеп Давид Арахамія заявив, що Україна може ініціювати новий раунд переговорів з рф, коли матиме посилену переговорну позицію:

«Переговори треба продовжувати, коли у нас буде переговорна позиція посилена. А насамперед зараз вона може бути посилена за рахунок того, що зброя, яку нам постійно обіцяють міжнародні партнери, зрештою, надійде в достатньому обсязі. Наші збройні сили вже готові застосовувати його. І тоді, на мою думку, можемо з посиленої переговорної позиції ініціювати новий раунд переговорів.

Наразі пауза в переговорах досить обгрунтована, оскільки продовжуються великі бої на сході України. Зараз Україна деокупує багато сіл, але росіяни також окупують нові населені пункти. І поки що ми робимо один крок уперед – два назад, поки що я не бачу жодних підстав ініціювати продовження переговорів».

20:20. Спікер Верховної Ради попросив у міністра оборони Німеччини підводні човни

Глава парламенту Руслан Стефанчук під час зустрічі з міністром оборони Німеччини Крістіною Ламбрехт обговорив надання Україні зброї, зокрема підводних човнів:

«Не виключаю отримання від Німеччини підводних човнів, тому що ми готові стати оборонним східним кордоном усієї Європи. І ця співпраця буде взаємовигідною як на цьому етапі, так і в майбутньому. Розраховуємо, що Україна отримає системи IRIS-T у найкоротші терміни для захисту українських міст від нальотів росавіації та ракетного обстрілу.

Це питання виживання України як держави, питання захисту мого народу, цілісності української держави. Щодня, з моменту прийняття рішення до його імплементації, забирає в України найкращих синів та дочок. Тому постачання новітньої техніки в Україну – це питання прискорення нашої спільної перемоги.

Українці стоятимуть до перемоги, але нам потрібна ваша допомога – швидкі рішення та їхня швидка імплементація. Швидкість визначає сьогодні фактор загальної перемоги. Україна готова до співпраці з Німеччиною в оборонній сфері зараз та в майбутньому».

Крістіна Ламбрехт висловила захоплення майстерністю українських солдатів, які зараз проходять навчання в Ідар-Оберштайні: «Я була вражена їх мужністю, їх бажанням навчитися. Я також дякую за нашу співпрацю. Ми й надалі робитимемо все, щоб підтримувати Україну, і не лише в цей час, а й довгостроковій перспективі, бо добре освічена, добре навчена армія – це гарантія безпеки майбутнього і вашої країни, та інших».

19:30. Генштаб: Окупанти зібрали до 20 БТГ для наступу на Слов'янському напрямі

Зведення Генштабу ЗСУ: окупанти зосередили до 20 БТГ для відновлення наступу на Слов'янському напрямку, у районі Сєвєродонецька росіяни мають частковий успіх.

18:20. ЄС засудив наміри рф роздавати паспорти на окупованих територіях

Євросоюз засудив останні рішення керівництва росії, спрямовані на поступову інтеграцію окупованих територій України. Відповідну заяву опублікував речник ЄС із закордонних справ Петер Стано:

«ЄС рішуче засуджує укази президента Росії від 25 і 30 травня про спрощення процесу надання російського громадянства та видачу російських паспортів громадянам України на Херсонщині та Запоріжжі в районах, тимчасово під військовим контролем російських сил, які вчинили вторгнення, а також українським дітям без батьківського піклування недієздатним особам із окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. ЄС не визнаватиме ці паспорти, видані в рамках агресивної війни росії проти України.

ЄС також засуджує всі спроби рф замінити демократично обрані місцеві українські влади колаборантами, вводити в обіг рубль паралельно з гривнею, зміну шкільної програми та мови навчання на захоплених територіях.

Будь-які спроби змінити статус частин території України є явним порушенням міжнародного права, Хартії ООН та Конституції України та не будуть визнані ЄС. росія, її політичне керівництво та всі, причетні до порушення міжнародного права та міжнародного гуманітарного права, будуть притягнуті до відповідальності за ці протиправні дії».

Представник ЄС повторив заклик Євросоюзу до рф негайно вивести війська з усієї території України у міжнародно визнаних кордонах.

17:30. Зеленський показав, як прості люди вже 100 днів захищають Україну

Президент Володимир Зеленський показав світлини українців, які на різних фронтах ведуть боротьбу проти російських окупантів:

«100 днів нашої боротьби. 100 днів єдності та непокірного духу. За цей час ворог так і не зміг досягти жодної стратегічної мети, але намагався згаяти своє безсилля на громадянській інфраструктурі та людях.

Україна ж за ці 100 днів зробила те, що здавалося неможливим, у що багато хто не хотів вірити. Ми зупинили другу армію світу, звільнили частину своїх територій та продовжуємо давати гідну відсіч окупантам. Дякуємо всім, завдяки кому Україна вистояла та продовжує відстоювати своє вже сотий день. Переможемо!»

16:30. Посол України: Росія вивозить до Туреччини вкрадене українське зерно

Посол України в Туреччині Василь Боднар назвав Туреччину серед країн, куди росія вивозить вкрадене українське зерно:

«Росія нахабно та безпрецедентно краде українське зерно та вивозить його з окупованого Криму до іноземних країн, у тому числі до Туреччини».

Він додав, що звернувся до турецької сторони із проханням допомогти у вирішенні цієї проблеми.

15:40. Клименко: всіх поліцейських, які залишилися на окупованих територіях, звільнено

Всі поліцейські, що залишилися на окупованих територіях, звільнені з лав Нацполіції, їм не платять зарплату:

Глава Нацполіції Ігор Клименко: «Наразі на окупованих територіях залишилася незначна кількість колишніх працівників поліції. Мною особисто був підписаний наказ, який вимагав, згідно з оперативною та військовою обстановкою, прибути у певний час у місця дислокації.

Наприклад, треба було прибути до Запоріжжя працівникам із Мелітополя та Бердянська. Те саме стосується Херсона, районів Луганської чи Харківської області. Тих, хто досі у встановлений термін не прибув у місця дислокації, всі були звільнені з Національної поліції. Ми їм не виплачували зарплату тощо.

Серед них, і це слід визнати, є люди, які перейшли на бік ворога та працюють не лише у місцевій поліції, а просто в органах окупаційних властей того чи іншого регіону. Чи це велика кількість? Вважайте самі: із загальної штатної чисельності 130 тисяч у нас на сьогоднішній день є понад 60 підозр колишнім поліцейським за співпрацю з ворогом».

Частина працівників, які не вийшли, написали рапорти, що з об'єктивних причин не можуть вийти з цієї території – це хворі родичі, за станом здоров'я тощо. Внутрішня безпека Нацполіції слідкує за зрадниками».

14:50. На 100-й день війни в кремлі все ще чекають досягнення поставленої мети

Прес-секретар кремля дмітрій песков заявив, що за 100 днів війни в Україні російські окупанти досягли певних результатів:

«Операція має своєю основною головною метою захист людей у ​​ДНР та ЛНР. У плані забезпечення та захисту вживаються заходи, досягнуті певних результатів. Звільнили від пронацистськи налаштованих сил ЗС України та безпосередньо від націоналістичних елементів багато населених пунктів. російські військові забезпечили можливість людям розпочати налагодження мирного життя. Ця робота продовжуватиметься до того моменту, коли всі цілі військової операції будуть досягнуті в Україні».

Відповідаючи на запитання про час можливої ​​анексії окремих областей України шляхом так званого референдуму, песков відповів: «Розуміння щодо часових рамок можливого проведення референдумів у ДНР, ЛНР, Херсонській та Запорізькій областях щодо входження до складу рф немає».

14:10. Журналіст Невзоров набув українського громадянства

Російський журналіст Александр Невзоров, якого хочуть заарештувати в рф, отримав українське громадянство:

«Про українське громадянство. Без зайвих слів. Я встаю на бік жертви. І я дуже вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України, які дозволили мені зайняти серед них місце».

У п'ятницю, 3 червня, з'явилася інформація, що Невзоров із дружиною хочуть отримати громадянство України. Пізніше радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що президент Володимир Зеленський підписав указ про надання українського громадянства Невзорову та його дружині.

13:00. Зеленський: захищаємо Україну вже 100 днів

Президент Володимир Зеленський записав відео біля Офісу в урядовому кварталі Києва разом із прем'єром, головою ОП та учасниками переговорної групи України з росії:

«Лідер фракції тут, голова ОП тут, прем'єр-міністр України Шмигаль тут, Подоляк тут, президент тут. Наша команда набагато більша. Збройні сили тут. І найголовніше – наш народ тут. Захищаємо Україну вже 100 днів. Перемога за нами».

12:00. Офіційно: Євросоюз затвердив шостий пакет санкцій проти рф

Рада ЄС затвердила шостий пакет економічних та персональних санкцій, спрямованих проти росії та Білорусі (УП).

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель: «Завдяки сьогоднішньому пакету ми посилюємо обмеження на здатність Кремля фінансувати війну шляхом запровадження подальших економічних санкцій. Ми забороняємо імпорт російської нафти в ЄС і тим самим скорочуємо величезне джерело доходу для росії. Ми відключаємо більше ключових російських банків від міжнародної платіжної системи SWIFT. Ми також накладаємо санкції на винних у звірствах, що сталися у Бучі та Маріуполі, і забороняємо більше розповсюджувачів дезінформації, які активно сприяють пропаганді війни президента путіна.

Новий пакет включає ряд заходів, спрямованих на ефективне перешкоджання здатності росії продовжити агресію. Зокрема, ЄС вирішив заборонити закупівлю, імпорт або перевезення сирої нафти та деяких нафтопродуктів із росії до ЄС. Поступова відмова від російської нафти триватиме від 6 місяців для сирої нафти до 8 місяців для інших нафтопродуктів.

«Тимчасовий виняток передбачається для імпорту сирої нафти нафтопроводом до тих країн-членів ЄС, які через своє географічне положення страждають від специфічної залежності від російських поставок і не мають життєздатних альтернатив. Крім того, Болгарія та Хорватія також виграють від тимчасових винятків на імпорт російської морської сирої нафти та вакуумного газойлю відповідно», – йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Крім того, ЄС поширює чинну заборону на надання спеціалізованих послуг фінансових повідомлень (SWIFT) на три додаткові російські кредитні установи – найбільший російський банк Сбербанк, Кредитний банк Москви та Російський сільськогосподарський банк, а також Білоруський банк розвитку та реконструкції.

Також ЄС зупиняє мовлення на своїй території ще трьох російських державних телеканалів: росія РТР / РТР Планета, росія 24 і Міжнародний телецентр.

«Ці структури використовувалися російським урядом як інструменти для маніпулювання інформацією та поширення дезінформації про вторгнення в Україну, включаючи пропаганду, з метою дестабілізації сусідніх країн з росією, ЄС та його держав-членів. Згідно з Хартією основних прав, ці заходи не завадять цим ЗМІ та їхнім співробітникам здійснювати діяльність у ЄС, окрім мовлення, наприклад, дослідження та інтерв'ю», – пояснили у Раді ЄС.

11:10. Українські військові почали опановувати HIMARS

Українські військові розпочали навчання на сучасних багатофункціональних американських комплексах HIMARS.

Американський журналіст Метт Сейлор, який висвітлює новини Пентагону: «За словами високопосадовця з оборони, українські військові розпочали навчання на HIMARS, які надсилають США.

Американські тренери працюють з українцями у невідомому місці поза межами країни. Очікується, що перший етап навчання триватиме близько трьох тижнів».

HIMARS (High-Mobility Artillery Rocket System) є сучасним багатофункціональним комплексом на колісному шасі. Армія США використала їх під час військової кампанії в Іраку 2003 року та війни у ​​Перській затоці. Дальність ураження цього комплексу сягає 300 км.

10:30. Захисники України вже знищили близько 31 тисячі окупантів

Росія у війні з Україною вже втратила 30950 військових, 1367 танків, 661 артилерійську систему та 121 крилату ракету.

Генеральний штаб ЗСУ: Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 03.06 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 30950 (+100) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1367 (+4) од.
  • бойових броньованих машин ‒ 3366 (+12) од.,
  • артилерійських систем - 661 (+14) од,
  • РСЗВ – 207 (+0) од.,
  • засобів ППО – 95 (+0) од.,
  • літаків – 210 (+0) од.,
  • вертольотів – 175 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 535 (+14) од.,
  • крилатих ракет – 121 (+1),
  • кораблів/катерів – 13 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2329 (+4) од.,
  • спеціальної техніки – 51 (+0).

Найбільші втрати противник зазнав Бахмутському напрямку.

09:30. За 100 днів війни росія не досягла жодних стратегічних цілей

За 100 днів свого вторгнення росія не змогла досягти жодної стратегічної мети в Україні, сказано у свіжому розвідувальному огляді Міноборони Британії, присвяченому 100 дням війни (УП):

«російським військам не вдалося досягти своїх початкових цілей із захоплення Києва та українських центрів влади. До вібиття наступальних операцій росії призвели стійкий український опір та нездатність захопити аеродром Гостомелю у перші 24 години.

Після провалу початкового плану через помилкові припущення під час планування та поганого тактичного виконання росія адаптувала свій оперативний план, зосередивши увагу на Донбасі. росія зараз досягає тактичного успіху на Донбасі, російські сили створили і зберегли імпульс і зараз, схоже, мають ініціативу над українським опором.

росія контролює понад 90% Луганської області та імовірно встановить повний контроль у найближчі два тижні. росія досягла цих недавніх тактичних успіхів за рахунок значних втрат ресурсів і концентрації сил і вогню на одній частині загальної кампанії. Натомість росія не змогла створити рух на інших фронтах чи напрямках, і всі вони перейшли до оборони.

Порівняно з первісним планом посії, жодна зі стратегічних цілей не була досягнута. Для того, щоб росія досягла хоч якогось успіху, їй потрібні постійні величезні інвестиції людської сили та обладнання, і, ймовірно, знадобиться ще значний час».

08:40. Обстріл Лисичанська: окупанти вбили жінку та знищили пожежну частину

Голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай повідомив, що по Мирній Долині росіяни завдали авіаудару, а по Лисичанську били артилерією – загинула жінка.

Тільки у Сєвєродонецьку, де ведуться бої в центрі міста, пошкоджено 9 будинків. У Лисичанську – два, а також інфраструктура та транспорт пожежної частини. Зокрема, 4 автомобілі, на яких могли б виїжджати на пожежі та рятувати життя. 16 будинків зруйновано у Гірському, 6 – у Золотому, ще 3 – у Тошківці. Вчора (2 червня) вранці у Лисичанську артилерійським снарядом ворога вбило жінку».

Глава ВЦА Лисичанська Олександр Заїка: «У Лисичанську на 60% зруйновано всю інфраструктуру та житлову забудову. Траса Бахмут – Лисичанськ під контролем ЗСУ, але під постійним обстрілом окупантів. Проте гуманітарна допомога надходить, у людей вистачає їжі. У місті залишилося приблизно 20 тисяч людей – це п'ята частина населення Лисичанська».

Крім того, в районі Метелкіно та Білогорівки противник намагався вести штурмові дії, зазнав втрат, відійшов на попередні позиції.

08:00. Замах на путіна. Хворий на рак фюрер наполовину мертвий

У секретному звіті розвідки США йдеться: путін лікувався від раку у квітні, а в березні на путіна було скоєно замах.

Здоров'я путіна є предметом жвавих розмов в адміністрації Байдена після того, як розвідувальна спільнота підготувала свою всебічну доповідь. У засекреченому звіті США йдеться, що путін у квітні пройшов курс лікування від пізньої стадії раку.

Про це повідомляє Newsweek, посилаючись на трьох керівників американської розвідки, які ознайомилися зі звітом. За словами офіційних осіб, звіт також підтверджує, що у березні на путіна було скоєно замах.

Високопоставлені чиновники, які представляють три різні розвідувальні служби, кажуть, що путін все більш параноїдально ставиться до своєї влади та статусу, що робить війну в Україні нестійкою і непередбачуваною. Але це, кажуть вони, також робить перспективи ядерної війни менш ймовірними.

Один із старших офіцерів розвідки, який має прямий доступ до звітів, каже: «Влада путіна сильна, але вже не абсолютна. Жорстока боротьба всередині кремля ніколи не була такою інтенсивною під час його правління, як зараз. Усі відчувають, що його кінець близький».

Getty Images/Global Images Ukraine

07:10. Зведення Генштабу: на чотирьох напрямках ЗСУ змусили ворога відступити

На Слов'янському, Сєверодонецькому, Криворізькому напрямках, а також поблизу Красногорівки та Полтавки російські загарбники отримали відсіч ЗСУ та відступили.

06:15. Представник США в ОБСЄ: Росія воює як у Середньовіччі

Російські методи ведення війни, а саме масштабні вбивства цивільного населення, руйнування житла, пограбування, прирівнюють до середньовічних. Постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер сказав (Укрінформ):

«15 тижнів жорстокості. 15 тижнів звірств. 15 тижнів насильства, з такою кількістю повідомлень про страти, примусові депортації, згвалтування, фільтраційні табори та руйнування, що стає важко повністю зрозуміти масштаб різанини, яку здійснює рф.

І після 15 довгих тижнів досі немає межі жахіттю, яке росія навмисно застосовує проти цивільного населення України. У росії багато сучасної зброї війни: крилаті ракети, що пролітають сотні миль, влучаючи в ціль із дивовижною точністю. Вона має точні керовані боєприпаси, які можна запускати з повітря, моря та суші.

Але чому ця війна ведеться так, ніби ми живемо у Середньовіччі? Чому так багато цивільних зазнають жаху війни? Садистські звірства і дуже цілеспрямований процес фільтрації цілком можуть мати мету. Особливо якщо цією метою є заперечення самої концепції української державності в районах, які рф зараз контролює, щоб легше поглинути ці частини України.

Це варварство можна пояснити лише тим, що росія ставила за мету змусити громадянських людей втекти з власних будинків, і таким чином позбутися місцевого населення в окупованих районах. Пограбування ресурсів на захоплених територіях та примус населення до втечі – це ще одна середньовічна тактика».

05:00. кремль не знає, як інтегрувати окуповану територію на півдні України

Військові аналітики Сполучених Штатів вважають, що Кремль виявляє нерішучість щодо того, як інтегрувати окуповану територію на півдні України.

Американський Інститут вивчення війни (ISW): «Російські війська 2 червня продовжили операції із захоплення Сєверодонецька та Лисичанська.

російське військове керівництво, ймовірно, використовує захоплення цих двох міст, щоб стверджувати, що вони звільнили всю Луганську область, перш ніж повернутися до Донецької області, але навряд чи загарбники мають сили, необхідні для захоплення значної території в Донецькій області після попередніх втрат.

російське військове керівництво продовжує відчувати ускладнення з достатнім формуванням зусиль і підтриманням морального духу мобілізованого особового складу. російська примусова мобілізація навряд чи створить значну бойову міць і загострить низький моральний дух та погану дисципліну в російських підрозділах».

03:45. медведєв загрожує Україні ударами по центрах прийняття рішень через страх перед РСЗВ

Заступник голови совбезу рф дмітрій медведєв заявив, що росія стрілятиме по центрах прийняття Україною рішень і погрожує, що ці центри знаходяться не в Києві (Al Jazeera):

«Постачання РСЗВ для України? У разі, якщо, не дай Боже, ці види озброєнь будуть використані проти російських територій, у цьому випадку у збройних сил рф не залишиться іншого вибору, крім як діяти на ураження центрів прийняття рішень.

Усім зрозуміло, що це за центри – це і міністерство оборони, і генштаб, і все, що завгодно. Але, звичайно, треба розуміти, що кінцеві центри прийняття рішень у цьому випадку, на жаль, знаходяться навіть не на території Києва. Тому це, безперечно, загроза, яку треба буде враховувати».

02:30. Генсек НАТО після зустрічі з Байденом: війна закінчиться за столом переговорів

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що війна росії проти України закінчиться за столом переговорів, і Україна, як і раніше, потребує підтримки Альянсу.

Про це він сказав після зустрічі з президентом США Джо Байденом, віце-президентом Камалою Харріс та радником з національної безпеки Джейком Салліваном у Вашингтоні (CNN, УП).

Столтенберг: «Війни за своєю природою непередбачувані, і тому ми просто маємо бути готовими до довгострокової перспективи. Це перетворилося на війну на виснаження, в якій українці платять високу ціну за захист своєї країни на полі бою, але росія зазнає великих втрат».

Столтенберг похвалив США за лідерство та підтримку України, а також лідерство у підтримці Трансатлантичного альянсу. За його словами, підтримка США змінює ситуацію на полі бою щодня: «Путін хотів менше НАТО, і тому він вторгся в Україну, але він отримує більше НАТО».

01:30. Зеленський: росія мобілізується, щоб зірвати європейський рух України

Володимир Зеленський: «Дуже важливо, що зараз – за кілька тижнів – ми очікуємо на відповідь Європейського Союзу на питання про статус кандидата для України. Ми дуже чекаємо.

І я вдячний усім, хто вже висловився за підтримку нашої держави, на підтримку кандидатства. Зокрема, і у відповідь на мої запитання у зверненнях до парламентів різних держав, форумів, студентських та експертних спільнот, людей на площах різних європейських міст, які мітингували на підтримку України, на підтримку нашого народу.

Мусимо розуміти, що росія зараз мобілізувала всі свої сили, щоб зірвати європейський рух України. І кожен інструмент – особливо публічні дискусії та заклики – має бути задіяний на повну».

01:00. Вечірнє звернення Володимира Зеленського: США надсилають нам HIMARS!

00:00. Початок 100-го дня війни, 3 червня

Хронологія війни за днями

Онлайн-трансляція українського телемарафону

Оцініть матеріал
(44)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса
Футбол | 01 травня 2024, 08:01 2
Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса

Гаррі наздогнав Мбаппе (в обох – по 8), але француз ще має грати з «Боруссією Д»

СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»
Футбол | 26 квітня 2024, 22:38 64
СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»

Директор «Шахтаря» з футболу розповів про ставлення до сербів та росіян

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.