Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 17 квітня 2022, 12:47
20812
0

У Москві істерика за крейсером. День 52. Марченко ридає за Медведчуком

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за суботу, 16 квітня

| Оновлено 17 квітня 2022, 12:47
20812
0
У Москві істерика за крейсером. День 52. Марченко ридає за Медведчуком
МОУ. Нептун

52-й день війни. 16 квітня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Тримаймося разом! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 16 квітня

23:59. Вечірнє звернення Президента України Володимира Зеленського

23:30. ООН: на світ чекає голод, якщо рф не розблокує порти України

ООН попередила, що закриття портів у Чорному морі може спровокувати глобальну продовольчу катастрофу, що призведе до голоду, масової міграції та політичної нестабільності у світі (УП, New York Times).

Зазначається, що сховища України переповнені зерном, яке у звичайний рік допомагає нагодувати 400 млн людей у ​​всьому світі. Однак, ланцюжок поставок було порушено війною, і порти не можуть нормально працювати поблизу центру зони бойових дій.

Виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі вважає, що проблема глобальних постачань продовольства полягає в тому, щоб тримати відкритими південні порти: Одеса, Чорноморськ, Південний та Миколаїв на узбережжі Чорного моря, що знаходяться в руках України, але яким загрожує напад з боку росії.

Бізлі повідомив, що говорив телефоном і письмово виклав свої побоювання, але Кремль не відповів на жодне з побоювань ООН. За його словами, операційні витрати на продовольчу програму ООН зросли на 71 млн доларів на місяць: «Це означає, що ми годуватимемо на 4–5 млн людей на рік менше лише через збільшення витрат».

Тривожнішою загрозою є довгостроковий виклик глобальним ринкам продовольства. За його словами, українські фермери все ще можуть зібрати врожай, який допоможе нагодувати голодуючих у світі, якщо війна припиниться зараз, але не в тому випадку, якщо південні порти та чорноморські морські шляхи залишаться закритими.

Бізлі закликає лідерів країн Великої сімки та уряди інших країн повернути у виробництво сільськогосподарські угіддя, що не використовуються, щоб компенсувати можливу втрату українських запасів продовольства, але попередив, що брак продовольства на світовому ринку і подальший різкий стрибок цін на продовольство означав би катастрофу для бідних країн.

22:50. Абрамович відвідав Київ у спробі відновити переговори України та рф

Російський олігарх Роман Абрамович, проти якого запровадили санкції ЄС та Британія, відвідав Київ, щоб спробувати відновити переговорний процес між Україною та росією (УП, Bloomberg).

Джерела журналістів сказали, що Абрамович приїжджав до Києва, щоб спробувати запропонувати шляхи поновлення переговорів між делегаціями України та рф. Російський бізнесмен нібито зустрічався з членами української переговорної групи та обговорив можливі шляхи поновлення переговорів.

Поки що процес переговорів зупинився після того, як у світових ЗМІ оприлюднили тіла загиблих мешканців Київщини, закатованих російськими солдатами, зокрема у Бучі. Крім того, російська влада не надала офіційної відповіді щодо пропозицій українців, озвучених на очній зустрічі делегацій у Стамбулі 29 березня.

22:15. Депортація: росіяни насильно вивозять людей із Ізюму до рф

У Харківській області російські окупанти у співпраці з місцевими колаборантами організували примусову депортацію із міста Ізюм понад 50 городян. Начальник Управління молоді, спорту та іміджевих проектів Ізюмської міської ради Максим Стрельник:

«Люди відмовлялися добровільно виїжджати навіть за повної інформаційної ізоляції та дезінформації з боку окупантів про «падіння» Києва та Харкова. Автобуси з людьми перетнули кордон у пункті пропуску Чавунівка і рушили в невідомому напрямку.

Родичів громадян, які стали жертвами випадків насильницького вивезення з Ізюму до росії, просять негайно повідомляти про це поліцію. Тим, хто виходить на зв'язок, рекомендують з можливістю уникати контактів із озброєними людьми, не повідомляти персональну інформацію про себе чи членів своєї сім'ї, не підписувати жодних документів та не давати нікому свої паспорти.

З окупованого Ізюма вже давно надходили свідчення, що російські загарбники разом із місцевими колаборантами дезінформують людей, які перебувають у повній інформаційній ізоляції. Вони поширювали різноманітні неправдиві дані про ситуацію в країні та місті, у тому числі – про «здачу» Ізюму.

Місцевим жителям пропонували самостійно виїхати до росії, але абсолютна більшість жителів відмовлялася їхати навіть попри постійну загрозу обстрілу. Безперечно, це злочин проти людяності, і всі його організатори та виконавці мають бути покарані суворіше, згідно із законами воєнного часу».

21:50. Марченко звернулася до свого кума: не вірю у справедливий суд, де бере участь Медведчук

Дружина затриманого Віктора Медведчука звернулася до свого кума – путіна – і закликала його посприяти звільненню її чоловіка та тисячі інших «в'язнів СБУ»:

«Вельмишановний владімір владімірович, прошу вас про допомогу!

Ви чудово знаєте, що судилище, влаштоване над Віктором, не має нічого спільного зі здоровим глуздом і є яскравим прикладом позаправової розправи над неугодним політиком за його послідовну, принципову та відверту позицію. Я, Оксана Марченко, не вірю у справедливість суду, у якому бере участь Віктор Медведчук.

Життя мого чоловіка таке ж дороге мені, як і життя тисячі ув'язнених СБУ, які зараз томляться в її катівнях лише за те, що вони висловлюють свою позицію і говорять правду. Я прошу вас докласти всіх можливих способів звільнення цих людей і, звичайно, мого чоловіка. З надією та повагою, Оксано Марченко!»

Марченко сказала, що Медведчук погодився на обмін, яким його видадуть на територію росії. Вона додала, що звернулася до родин військовополонених ЗСУ – підданих Британії, та звернулася до уряду Великої Британії з пропозицією обміняти їх на Медведчука.

20:10. Суд заарештував Медведчука без права застави

Личаківський районний суд Львова направив нардепа Віктора Медведчука під арешт без права внесення застави:

«Слідчий суддя Личаківського районного суду Львова задовольнив клопотання слідчого з особливо важливих справ ДСУ Державного бюро розслідувань, яке погоджено Генеральним прокурором та обрав народному депутату України Медведчуку Віктору Володимировичу запобіжний захід у вигляді утримання під вартою».

Відповідно до рішення суду, Медведчук позбавлений права внести заставу. Суддя нагадав, що 10 січня депутату було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, але 26 лютого слідчі поліції не виявили його будинку.

«18.03.2022 року до Медведчука застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення розміру застави (заочно). 12.04.2022 підозрюваного Медведчука було затримано, а 14.04.2022 доставлено до органу досудового розслідування. Слідчий суддя залишив підозрюваному Медведчуку Віктору Володимировичу обраний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення застави».

На вказане рішення суду Медведчук може подати апеляцію.

19:50. Мирний договір із росією може складатися із двох документів

Договір про мир з рф міг би складатися з двох окремих документів, вважає президент України Володимир Зеленський:

«Мирний договір із росією може складатися із двох документів. Один із них має стосуватися гарантій безпеки для України, інший безпосередньо щодо її відносин з рф. Я вважаю, це може бути два різні документи. Гарантії безпеки від тих, хто готовий до цих гарантій безпеки. І окремий документ із росією.

Москва хотіла б мати один договір, який містив би вирішення всіх питань. Але всі не зовсім бачать себе за столом з росії. Для них гарантії безпеки для України – це одне питання, а домовленості з росією – це інше питання. росія хоче, щоб все було в одному документі, а люди кажуть: вибач, бачили, що було в Бучі, обставини змінюються».

19:30. Зеленський назвав ймовірних гарантів безпеки України

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовність стати гарантами безпеки України демонструють Великобританія, США, Італія та Туреччина, але остаточної відповіді ще ні від кого немає.

«На сьогоднішній день тих, хто демонструє, що вони готові, – підписантів у нас поки що немає, але є демонстрація – від Джонсона, від Британії, від США, від Італії, від Туреччини. На мою думку, окремо буде від Євросоюзу.

Я говорив окремо з Урсулою фон дер Ляєн, окремо із Шарлем Мішелем, Франція, Німеччина. Ми перше коло розмови робитимемо у такому форматі на п'ятьох (Британія, США, Німеччина, Франція, Польща). Потім будуть приєднані інші країни. Поки що з інших я не отримав підтвердження.

Але там складні питання, що ми хочемо і готові нам надати. Україна не матиме проблеми зі зброєю чи санкціями проти країни-агресора, але будуть питання з військовою компонентою».

Раніше Зеленський констатував, що різні країни готові надати різні гарантії та допомогу Україні.

19:00. Ахметов пообіцяв допомогти відновити Маріуполь

Рінат Ахметов заявив, що його компанія СКМ відіграє ключову роль у повоєнному відновленні України та зокрема Маріуполя (Reuters):

«Моя мета — повернутися до українського Маріуполя та реалізувати наші (нові виробничі) плани, щоб маріупольська сталь могла, як і раніше, конкурувати на світових ринках».

Ахметов також заявив, що щодня перебуває на зв'язку з керівниками Метінвесту, керуючими заводами Азовсталь та ММК ім. Ілліча.

Для відновлення інфраструктури Маріуполя знадобиться щонайменше 10 млрд доларів. Це попередня мінімальна оцінка, яка буде уточнена у процесі фіксації руйнувань.

18:40. Зеленський: Знищення захисників Маріуполя може поставити крапку у переговорах

Президент Володимир Зеленський упевнений, що знищення українських захисників у Маріуполі поставить крапку на переговорах із Росією. Президент прокоментував переговори з росією, які зайшли в глухий кут після Бучі та Бородянки:

«Маріуполь – це може бути як десять Бородянок, і я хочу сказати, знищення наших військових, наших хлопців поставить крапку на всіх переговорах. Глухий кут – тому що ми не торгуємо територіями та нашими людьми. І що більше буде Бородянок, то складніше буде».

Зеленський повідомив, що йдуть переговори, щоб допомогти українським захисникам у Маріуполі, але росіяни вимагають від них здатися.

18:20. Зеленський розповів, що робиться і що потрібно для порятунку Маріуполя

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що йдуть переговори, щоб допомогти українським захисникам у Маріуполі, але росіяни вимагають від них здатися:

«Маріуполь. Ситуація дуже складна. Заблоковано наших військових, заблоковано поранених. Там гуманітарна криза, немає їжі, немає води, медикаментів. Проте хлопці захищаються. І однієї подяки мало, тому продовжуються переговорні процеси. Довіри до переговорників щодо Маріуполя, якщо чесно, немає.

Ми домовлялися, що будуть гуманітарні коридори. Хотіли забрати поранених, наших жінок та дітей, але росія відмовилася. Влада на зв'язку з хлопцями, які на заблокованому заводі, розмови йдуть на різних рівнях.

Вони знають, що виконують найпотужнішу місію на сьогоднішній день. Так ворог їх побоюється, що кількість ворога перевищує шість разів. Декілька кіл блокування Маріуполя є. Азовці - вже герої, і ніхто б їм не заборонив зробити певні кроки. У Маріуполі є велика проблема зі зниклими людьми, бо росіяни вивозять людей. Багато людей зникло, ми не знаємо скільки їх.

Що може врятувати Маріуполь? Це потужне озброєння, яке потрібно надати якнайшвидше. Друге – це питання переговорів. Режим припинення вогню необхідний, щоб забрати поранених. Але це залежить від бажання росії. Вони пропонують нашим людям здатися. Вони ставляться по-різному до наших військових там. І ви це чудово знаєте. І є військові, яких вони ненавидять і навряд чи збережуть їм життя. Так, можливий Іловайськ (повторення трагедії 2014 року)».

17:40. Росіяни поховали путінського генерала, якого ліквідували ЗСУ

У Петербурзі 16 квітня попрощалися із заступником командувача 8-ї армії генерал-майором Владіміром Фроловим.

Його похорон пройшов із військовими почестями, у церемонії взяв участь губернатор. За словами губернатора, Фролов «пав смертю хоробрих у боях з українським противником». На похороні заявили, що цей генерал «до кінця виконав свій військовий та людський обов'язок».

17:00. Київська область: зводять міст біля Стоянки, відкриється рух між Києвом та Житомиром

На Київщині відновлюють автомобільний міст поблизу Стоянки, який відновить автомобільний рух трасою Київ – Житомир.

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко: «Стоянка. Міст буде відкритий найближчими днями».

16:30. Окупанти знову обстріляли нафтопереробний завод у Луганській області

Росіяни вранці 16 квітня обстріляли Лисичанський нафтопереробний завод, повідомив голова ОВА Сергій Гайдай:

«Ще вранці орки влаштували удар по нафтовому підприємству, піднялася пожежа на 5000 кв. м., гасіння продовжується. Це вже не перший обстріл цього заводу. Решисти цілять у нього систематично, щоб виснажити ДСНС. Палива там нема. Горять залишки нафтошламу».

Гайдай наголосив, що росіяни також обстрілюють і житлові квартали Лисичанська.

16:00. Росіяни завдали по Харкову ракетного удару, є загиблий і багато поранених

16 квітня російські окупанти завдали ракетного удару по одному з центральних районів Харкова, внаслідок чого двоє людей загинули і щонайменше 18 отримали поранення.

Спочатку було відомо про одного загиблого, але пізніше Харківська обласна прокуратура повідомила, що померли 2 особи. Також пошкоджено та зруйновано житлові будинки, автомобілі, ринок та магазини. За даними ДСНС, знищено 9 авто.

Глава Харківської ОВА Олег Синегубов: «Росіяни продовжують тероризувати мирне населення Харкова та області. Сьогодні знову в один із центральних районів міста Харків потрапила ракета окупантів. 18 людей травмовано та госпіталізовано до медичних закладів. На жаль, одна людина загинула на місці.

Наразі рятувальники працюють у посиленому режимі, щоб ліквідувати наслідки. Прошу мешканців бути дуже обережними! Як бачимо, ворог збільшив інтенсивність атак на житлові квартали. Не нехтуйте сигналами тривоги!»

У прокуратурі зазначили, що росіяни для обстрілів Слобідського та Основ'янського районів Харкова використали крилату ракету великої дальності Калібр».

15:30. У Києві через ракетний удар одна людина загинула і кілька людей у ​​лікарні

Внаслідок ракетного удару по Дарницькому району Києва одна людина загинула, кілька осіб госпіталізовано.

Міський голова Києва Віталій Кличко: «Незважаючи на те, що наша протиповітряна оборона працює, наші військові захищають, але водночас вибухи були у Дарницькому районі. Один загиблий, кілька людей зараз госпіталізовано, медики борються за їхнє життя.

Днями російське командування загрожувало атаками на Київ та інші міста. Київ був і залишається метою агресора, тому не виключено, що обстріл столиці триватиме. Ще раз закликаю киян, які виїхали з міста, поки що не повертатимуться додому.

Ми не можемо заборонити повертатися, ми можемо лише рекомендувати. Але ми рекомендуємо, спираючись на рекомендації військових, у яких більше інформації. Якщо є можливість трохи затриматись у тих містах, де безпечніше, зробіть це. Відвідувати парки та ліси на околицях Києва заборонено, тому що вони можуть бути заміновані, вже є трагічні випадки через порушення цієї заборони».

14:50. Оксана Марченко знайшла, на кого поміняти Медведчука

Дружина кума путіна Віктора Медведчука Оксана Марченко повідомила про громадян Великобританії, які потрапили в полон до російських окупантів, і закликала обміняти їх на її чоловіка:

«Зі ЗМІ мені стало відомо, що Ейдін Ейслін і Шон Піннер, які діяли у складі підрозділів 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ в Маріуполі, здалися в полон збройним силами росії та ДНР.

Звертаюся до рідних та близьких Ейсліна та Піннера – у ваших силах просити прем'єр-міністра вашої країни Бориса Джонсона вплинути на українське керівництво та досягти звільнення Ейдіна та Шона шляхом їхнього обміну на затриманого київською владою українського опозиційного політика та мого чоловіка Віктора Медведчука».

14:00. Жителів Луганської області закликають поїхати: допоможіть ЗСУ вигнати ворога

Голова Луганської області Сергій Гайдай закликає мешканців евакуюватися з регіону та цим допомогти Збройним силам у протистоянні з російськими окупантами, оскільки ситуація погіршується:

«Не зволікайте з евакуацією! Про Луганщину подбають ВСУ. Евакуація у містах триває, проте через ранкові обстріли у Лисичанську можуть бути зміни.

Російські окупанти не залишають спроб захопити вільні міста області, але наші захисники відбивають атаки – і ворог зазнає втрат. Це призводить до того, що розлючені через постійні поразки загарбники обстрілюють мирних жителів.

Ситуація загострюється – Луганська область постійно палає від влучень ворожої зброї, довезти допомогу до населених пунктів стає дедалі важче. Доступ уже утруднений навіть до Кремінної.

Відлік розпочато, погода скоро зміниться, вже не так багато часу до сакральної для орків, 9 травня. Встигніть поїхати! Допоможіть ЗСУ захистити Луганщину та вигнати ворога!»

12:50. Окупанти втратили на війні 145 вертольотів та майже 2 тисячі броньованих машин

З початку війни до 16 квітня російські війська втратили 1982 бойових броньованих машин, 163 літаки та 145 вертольотів.

Генштаб ЗСУ. Загальні бойові втрати противника з 24.02 до 16.04 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 20100 осіб,
  • танків ‒ 762 од.
  • бойових броньованих машин ‒ 1982 од.,
  • артилерійських систем – 371 од.,
  • РСЗВ ‒ 125 од.
  • засоби ППО – 66 од.,
  • літаків – 163 од.,
  • вертольотів – 145 од.,
  • автомобільної техніки ‒ 1458 од.,
  • кораблі/катери 8 од.,
  • цистерн з ПММ – 76,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 138.
  • Спеціальна техніка – 26.
  • Пускові установки ОТРК/ТРК – 4.

12:00. Збройні сили збили 4 крилаті ракети, що летіли на Львівщину

Повітряні сили Збройних сил повідомили про знищення чотирьох крилатих ракет вранці 16 квітня.

Повітряне командування Захід Повітряних сил ЗСУ: «Вранці, 16 квітня, з літаків Су-35 російських окупантів завдано ракетних ударів по Львівській області. Підрозділами зенітних ракетних військ повітряного командування Захід знищено 4 крилаті ракети.

Винищувачі окупантів злітали з аеродрому Барановичі. «Спасибі» Білорусі за сприяння у доставці смертельних подарунків від рашистів».

Львівська ОВА повідомила, що вранці 16 квітня в області працювали сили протиповітряної оборони.

10:50. Вже 200 українських дітей загинули від рук окупантів

Починаючи з 24 лютого 560 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф, з них 200 загинуло та понад 360 поранено.

Офіс генпрокурора. Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 117, Київській – 105, Харківській – 88, Чернігівській – 54, Херсонській – 41, Миколаївській – 40, Луганській – 36, Запорізькій – 23, столиці – 16, Сумській – 16, Житомирській – 15.

15 квітня російські військовослужбовці обстріляли один із районів Харкова. Внаслідок обстрілу постраждали 5 дітей, двоє з яких загинули, серед них 7-місячний малюк. Внаслідок бомбардувань та обстрілів збройними силами Росії пошкоджено 1018 навчальних закладів, з них 95 зруйновано повністю.

09:45. Приліт під Полтаву: ракета вбила людину, пошкодила інфраструктуру

В одному із сіл під Полтавою ракетним ударом російських військових у п'ятницю ввечері завдано збитків господарській інфраструктурі, одна людина загинула, ще одна поранена.

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін: «На жаль, цей ранок недобрий. Вчора пізно ввечері – приліт по господарській інфраструктурою в одному із сіл під Полтавою. Зруйновано будівлі. А найстрашніше – одна людина загинула, ще одна поранена, але без госпіталізації.

Неподалік Полтави постраждало фермерське господарство, загинув місцевий сторож. Ввечері 15 квітня в Полтаві було чутно звуки вибуху, закликаю не ігнорувати повітряні тривоги».

08:15. Мапа бойових дій на сході та півдні України

08:05. Генштаб: Росіяни зібрали до 22 БТГ біля Ізюму

У районі Ізюму росіяни зосередили до 22 батальйонних тактичних груп.

Зведення Генштабу: Основні зусилля росіян – на утриманні зайнятих позицій та рубежів. Для посилення угруповання на зазначеному напрямку відзначається розгортання додаткових підрозділів зі складу 35 загальновійськової армії. Не виключено, що ворог активізується у напрямку Ізюма та Барвінкового для виходу до тилу підрозділів Об'єднаних сил у районі Слов'янська.

07:30. Кіровоградська область: росіяни вдарили ракетами по аеродрому в Олександрії

Російські війська завдали ракетного удару по інфраструктурі аеродрому міста Олександрія Кіровоградської області увечері 15 квітня.

Мер Олександрії Сергій Кузьменко: «Місто Олександрія, 22:26, 15 квітня – ракетний удар по інфраструктурі аеродрому. Продовжуються аварійно-рятувальні роботи».

Повітряна тривога на Кіровоградщині тривала з 22:30 до 23:32, тривога оголошувалась знову вночі та під ранок, як і в багатьох інших областях України.

06:30. Мавпа з гранатою: росія відправила загрози всім країнам, які допомагають зброї Україні

У російському МЗС підтвердили інформацію ЗМІ про направлення Сполученим Штатам ноти з постачання озброєнь Україні (УП, Коммерсант).

Цю інформацію підтвердила офіційний представник МЗС рф Марія Захарова. За її словами, аналогічна нота направлена ​​всім країнам, які допомагають Україні. Раніше The Washington Post зміг ознайомитись із текстом офіційної дипломатичної ноти, яку Росія цього тижня направила до США.

Дипломатичний демарш стався після того, як президент США Джо Байден схвалив різке розширення спектру озброєнь, що поставляються Україні, пакет на $800 мільйонів, включаючи 155-мм гаубиці, безпілотники та бронетехніку, а також додаткові переносні зенітні та протитанкові засоби.

Документ під назвою «Про занепокоєння Росії у зв'язку з масованими постачаннями озброєння та військової техніки київському режиму», написаний російською мовою з наданим перекладом, було направлено до Держдепартаменту посольства Росії у Вашингтоні.

Росія звинуватила країну в порушенні «жорстких принципів перекидання озброєнь у зони конфлікту та в ігноруванні загрози потрапляння високоточної зброї до рук радикальних націоналістів, екстремістів та бандитських формувань в Україні». У ноті також сказано: «Закликаємо США та їхніх союзників припинити безвідповідальну мілітаризацію України, яка тягне за собою непередбачувані наслідки для регіональної та міжнародної безпеки».

05:00. Зеленський озвучив, скільки загинуло українських військових

Наразі українські чиновники вважають, що на війні загинули від 2500 до 3000 українських військовослужбовців.

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю CNN також повідомив, що близько 10 тисяч українських військовослужбовців зазнали поранень і важко сказати, скільки з них виживе.

Для порівняння, втрати Росії у війні становлять близько 20 тисяч військових.

03:40. Церемонія прощання з крейсером Москва

В анексованому Росією Севастополі відбулася церемонія прощання з крейсером Москва.

Крейсер затонув у Чорному морі після удару по ньому двома українськими ракетами Нептун.

02:30. Дружина Віктора Медведчука б'ється у істериці. Заявила про тортури її чоловіка в СБУ

Оксана Марченко, дружина політика Віктора Медведчука, затримання якого відбулося кілька днів тому, провела прес-конференцію в Москві.

Дружина Медведчука в істериці заявила, що влада України нібито переслідує її чоловіка з політичних мотивів, а його втеча з-під домашнього арешту, про яку Київ оголосив на початку війни, була сфабрикована Службою безпеки України:

«Відсутність будь-яких доведених звинувачень та неможливість реального розгляду справи Віктора Медведчука, на мій погляд, і підштовхнули СБУ сфабрикувати його втечу та заарештувати».

Марченко, пославшись на слова радника голови МВС України Вадима Денисенка про обмін Медведчука, а також на фото свого чоловіка та відео його охоронця після затримання, безпідставно висловила впевненість, що Медведчука та затриманих людей з його оточення катують:

«Наразі місце розташування мого чоловіка нам невідоме. Немає жодних сумнівів, що його били вже перші години після затримання. Я закликаю допомогу у встановленні реального місцезнаходження мого чоловіка. Я звертаюся за допомогою у припиненні фізичних та психологічних тортур».

01:00. ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Ми робимо все можливе для порятунку людей у Маріуполі»

Президент України Володимир Зеленський заявив, що влада робить все можливе для порятунку людей у ​​Маріуполі.

Зеленський повідомив, що у п'ятницю, 15 квітня, провів важливу зустріч по Маріуполі з усіма керівниками силового блоку держави: «Головна тема – Маріуполь. Подробиці зараз не можуть бути публічними. Але робимо все, щоб урятувати наших людей».

На зустрічі були присутні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генштабу Сергій Шаптала, керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов, командувач Нацгвардії Юрій Лебідь, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, керівник СБУ Іван Баканов, керівник Офісу президента Андрій Єрмак на переговорах із рф Давид Арахамія.

Маріуполь з 1 березня заблокований російськими військами, які створили у місті гуманітарну катастрофу та роблять геноцид. Поки що деблокувати Маріуполь не вдається, надати бійцям допомогу складно.

00:00. Початок 52-го дня війни, 16 квітня

Хронологія війни за днями

Онлайн-трансляція телеканалу Україна 24

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лас-Пальмас – Жирона – 0:2. Як Довбик забив 19-й гол у Ла Лізі. Відеоогляд
Футбол | 27 квітня 2024, 17:45 0
Лас-Пальмас – Жирона – 0:2. Як Довбик забив 19-й гол у Ла Лізі. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу 33-го туру Ла Ліги

Говорили про Судакова? Шаблій відвідав Лондон та стадіон Тоттенхема
Футбол | 27 квітня 2024, 23:28 8
Говорили про Судакова? Шаблій відвідав Лондон та стадіон Тоттенхема

Агент півзахисника «Шахтаря» повідомив, що побував у столиці Англії з робочих питань

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.