Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 12 квітня 2022, 08:34
11773
2

Воєнний злочинець має піти. День 33. Байден назвав путлера м'ясником

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за понеділок, 28 березня

| Оновлено 12 квітня 2022, 08:34
11773
2
Воєнний злочинець має піти. День 33. Байден назвав путлера м'ясником
Getty Images/Global Images Ukraine

33-й день війни. 28 березня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Тримаймося разом! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 28 березня

23:59. Вечірнє звернення Президента України Володимира Зеленського

23:00. Харківщина: мер Балаклії у місті, домовився з російськими окупантами

З'явилася інформація про те, що балаклійський міський голова Іван Столбовий неушкоджений і вільно пересувається рл тимчасово окупованому росіянами місту.

Голова Ізюмської райдержадміністрації Степан Масельський: «Столбовий живий, здоровий, неушкоджений. Він та його сім'я. Наскільки мені відомо, вони вільно переміщаються містом Балаклія, на зв'язок не виходять».

З'явилося відео з Іваном Столбовим, на якому він повідомляє мешканцям, що ухвалив рішення залишатися в місті, «хоча була можливість поїхати на захід України, кудись ще». Він каже, що «сьогодні повністю Україна вже нічого не дає», мабуть, маючи на увазі повну блокаду міста.

Іван Столбовий: «Вчора я говорив з керівництвом армії Росії, і вони теж запропонували свою допомогу. Це ваше право брати чи не брати, але ми сьогодні організуємо роботу пунктів роздачі гуманітарної допомоги. Там буде мука, картопля, не знаю, що буде ще. Як ви вважаєте, (яке) ваше рішення – брати чи не брати. Але ж у нас більше допомоги ніхто сьогодні не дасть, розумієте?

Ваше право, бо сьогодні все заблоковано. Ми все робитимемо, щоб відновити життєдіяльність нашого міста. Я думаю, що далі ми з ними зустрічатимемося, щоб нам давали допуск і щодо підключення електроенергії та води. Жодними іншими питаннями ми більше не займатимемося, займатимемося життєдіяльністю нашого міста».

Столбовий додав, що «ситуація непроста, війна». Він закликав не чинити мародерства, терористичних дій.

26 березня повідомлялося, що росіяни схопили заступника міського голови Балаклії Харківської області Сергія Полторака, тоді припускали, що може бути захоплений також і мер міста Іван Столбовий. Російські війська окупували Балаклію на початку березня.

22:10. Глава МЗС Британії: ми не маємо дозволити продати Україну

Міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс заявила, що Україна не повинна бути продана у мирних переговорах із росією (Reuters):

«Ми маємо забезпечити, щоб будь-які майбутні переговори не закінчилися продажем України чи повторенням помилок минулого. путін не повинен отримати вигоду з вторгнення в Україну.

Ми пам'ятаємо непросте врегулювання 2014 року, яке не змогло надати Україні тривалої безпеки. путін просто повернувся за великим. Тому ми не можемо дозволити йому виграти жахливу агресію».

Раніше прем'єр Британії Борис Джонсон заявляв, що Україна зараз «розплачується» за те, що Захід довгі роки не розумів загрози, яку становить путін.

21:30. Росіяни вдарили ракетами по нафтобазі на Рівненщині

На Рівненщині росіяни завдали ракетного удару по нафтобазі.

Голова Рівненської ОВА Віталій Коваль: «Ворог знову завдав ракетного удару по Рівненській області. Це знову нафтобаза. На місце виїхали ДСНС та хімлабораторія».

26 березня пізно ввечері агресори потрапили до нафтобази міста Дубно. Пізніше повідомили, що нафтобаза в Дубно на Рівненщині зруйнована вщент внаслідок російського ракетного удару 26 березня, людських жертв немає.

20:20. Благодійний концерт Save Ukraine

19:10. У Абрамовича та двох членів української делегації на переговорах з рф були симптоми отруєння

Журналісти Wall Street Journal та розслідувачі групи Bellingcat стверджують, що у двох членів української делегації на переговорах з РФ та російського олігарха Романа Абрамовича у Києві 4 березня виявилися симптоми отруєння.

За даними джерел WSJ, у двох членів української делегації та російського олігарха Романа Абрамовича 4 березня з'явилися симптоми отруєння. Вони нібито мали сильну сльозогінність, набряк очей та лущення шкіри. Одним із двох членів української делегації був народний депутат Рустем Умеров.

Як кажуть співрозмовники журналістів, тими днями вони подумали, що їх отруїли агенти російських спецслужб, які є прихильниками продовження війни. Проте джерело, якого вважають наближеним до Абрамовича, у коментарі WSJ сказало, що Абрамович не знає, хто міг їх отруїти. У виданні зазначають, що Абрамович відвідував низку майданчиків на той час, включаючи Стамбул, Львів, Київ, Москву та Біловезьку пущу у Білорусі.

18:20. Абрамович прилетів у Росію, щоб вручити пуйлу рукописну записку Зеленського

Власник «Челсі» Роман Абрамович прилетів до Росії, щоб вручити путіну рукописну записку від Зеленського, з умовами миру від України. На що путін відповів: «Передайте йому, що я їх знищу». Про це йдеться у матеріалі Daily Mail.

Британський таблоїд повідомляє, що Абрамович «літав між Стамбулом, Москвою та Києвом», виступаючи посередником між Зеленським і путіним.

Абрамович у Стамбулі зустрівся з нардепом та членом української переговорної групи Рустамом Умеровим та прес-секретарем Ердогана – Ібрагімом Калином. Як пише Daily Mail, «схоже, вони досягли прогресу в майбутніх особистих переговорах, які мають продовжитися цього тижня».

Калин висунув ідею про те, що Крим і Донбас повинні перебувати у довгостроковій оренді в Росії, як це було у Великобританії з Гонконгом з 1898 по 1997 рік. Видання пише, що путін нібито розглядає такий варіант.

Після цього, за даними Daily Mail, Абрамович та Умеров транзитом через Польщу прибули до Києва, де зустрілися із Зеленським.

17:00. Ірпінь у Київській області звільнено від російських окупантів!

Мер міста Олександр Маркушин: «Наш Ірпінь звільнений від московської нечисті! Слава Україні! Слава її захисникам! Вічна пам'ять загиблим Героям».

Маркушин розповів, що у місті зараз йдуть зачистки, а також очікуються ще атаки росіян. Жителів Ірпеня поки що просять не повертатися до міста – це небезпечно.

16:00. Скидайте путіна та свій уряд! Полк Азов звернувся до росіян

Полк Азов звернувся до Росії та її народу з побажанням повалити путіна та уряд рф:

«Тримай злодія!» зазвичай найголосніше кричить сам злодій. Кремлівська пропаганда називає нас нацистами та фашистами, а себе визволителями, які прийшли «денацифікувати» Україну.

Сьогодні весь світ живе за часів великих обманів, великої брехні та крихітних істин. Мільярди доларів витрачається на створення ілюзії величі та просування антилюдських ідей «російського світу». Того самого, що приносить руйнування, смерть, страждання, голод і страх.

Єдиною зброєю у цій боротьбі залишається Правда. А Правда така: на нашу землю підло напав підступний монстр і наше право та обов'язок захищати її. На передньому краї цієї оборони стоїть Азов.

Азов – це підрозділ Національної Гвардії, який сформований з добровольців у 2014 році, після того, як Росія відібрала Крим, частину Луганської та Донецької області. Це підрозділ, у якому служать: українці, росіяни, євреї, греки, грузини, кримські татари та білоруси. У цьому підрозділі вже 8 років служать пліч-о-пліч солдати різних віросповідань: православні, католики, протестанти, язичники, іудеї та мусульмани. Де більшість розмовляє російською.

Ми зневажаємо нацизм та сталінізм. Тому що наша країна найбільше постраждала від цих тоталітарних режимів та брехливої ​​ідеології. Росія бомбардує Бабин Яр, у якому поховані жертви нацизму ХХ століття. Путиністи обрушують тонни снарядів на лікарні, школи, дитячі садки, церкви. Солдати путіна розстрілюють людей похилого віку, вбивають дітей і вагітних жінок, як колись це робили гітлерівці.

Нацизм – це невгамовна потреба у вбивстві людей, які наважилися стати вільними. Це впевненість у своєму праві якоїсь наднації і це впевненість у праві керувати іншими народами, при цьому ґвалтувати та грабувати інші держави. Нічого не нагадує?

Різниця в тому, що Азов був, є і буде щитом для України доти, доки окупант не піде з нашої країни. Ми ніколи ні на кого не нападали, а головною метою Азова є захист та розвиток своєї країни, свого народу, і життя наших громадян важливіше, ніж амбіції будь-яких політиків.

Ми, захисники міста-героя Маріуполя, взяли в руки щит та меч, які захищають не лише Україну від сил зла та брехні, а й увесь цивілізований світ від чуми 21 століття. Якщо ми опустимо меч, то завтра така ж доля спіткає Київ, Львів, а післязавтра Варшаву, Берлін і Париж. Думаючим російським людям хочемо побажати повалити той уряд, який посилає своїх синів на вірну смерть заради брехливих ілюзій отруєної реальності, замість того, щоб народ Росії жив, любив і розвивався.

15:05. Маріуполю потрібна повна евакуація: це близько 160 тисяч людей

Місту Маріуполь, зруйнованому у спробах російських військ захопити його, потрібна евакуація всіх мешканців. За оцінками влади, у місті залишається близько 160 тисяч людей.

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко: «Ті люди, які залишились у місті – наші шановні, героїчні маріупольці – перебувають за межею гуманітарної катастрофи. З 1 березня місто перебуває у блокаді.

Ще чимало людей перебуває у Маріуполі, це число – точно за 100 тисяч населення. Близько 160 тисяч людей, за нашими оцінками, перебувають у блокованому Маріуполі, в якому сьогодні неможливо жити, бо немає взагалі нічого: ні води, ні світла, ні тепла, ні зв'язку.

Наша головна місія сьогодні – зробити те, що ми маємо. Нам потрібна повна евакуація Маріуполя. Над цим працює президент України, вчора він про це говорив. Ми повинні врятувати кожне життя, яке ще б'ється у серці Маріуполя. Над цим сьогодні працює президент Франції, президент Туреччини. Ми живемо надією, що в нас все вдасться.

Наразі коштує 26 автобусів, які мають вирушити до Маріуполя з евакуацією, але немає сьогодні дозволу, щоб вони розпочали свій рух. І ця цинічна гра йде кожен день (від росіян) – про те, що ми готові, ви можете туди проїхати – але за фактом цього не виходить.

росія з першого дня грає маріупольцями, російські військові знущалися, знищуючи транспорт, на якому влада хотіла вивезти півмільйонне місто, і робила все, щоб люди залишалися і благали про помилування. Гуманітарний коридор відбувся лише через 11 діб після блокади міста та без режиму тиші. Люди виходили з міста пораненими, навіть із чотирма пораненнями. Окупанти поводяться, як терористи. Хотіли знищити нас як націю. Те, що відбувається у Маріуполі та Чернігові – це геноцид».

14:30. Росіяни втрачають на день по 500 солдатів. Дайте зброю, треба потроїти це число

Радник голови Офісу президента та член переговорної групи Михайло Подоляк просить у партнерів зброю, щоб Україна могла вбивати до півтори тисячі росіян щодня:

«Щодня рф втрачає вбитими 510–530 осіб. Це свідчить про надзвичайно високу інтенсивність боїв та мотивацію українських військових.

Щоб подвоїти/потроїти для рф кількість безповоротних втрат, необхідно різко збільшити обсяг постачання снарядів до важких і далекобійних артилерійських систем».

13:45. Зведення Генштабу: Ворог стягує сили, щоб відновити наступ

Російські війська зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів та підготовці до відновлення наступальних дій.

13:15. Зеленський: Декого з викрадених окупантами мерів знайшли мертвими

Президент Володимир Зеленський заявив, що деяких українських мерів, які були викрадені окупантами, вже немає в живих (інтерв'ю The economist):

«Вони викрадають мерів наших міст. Вони вбили деяких із них. Деякі з них ми не можемо знайти. Деякі ми вже знайшли, і вони мертві.

Деяких мерів окупанти замінили, російська армія використовує на окупованій території ті самі методи, які використовували на Донбасі у 2014 році».

12:30. Через бойові дії під Києвом частина будинків на правому березі столиці – без світла

Через бойові дії біля Києва пошкоджено дві високовольтні лінії, які живлять частину будинків у житлових масивах Біличі, Борщагівка, Виноградар, Вітряні Гори та Пуща-Водиця.

КМДА наголошує, що енергетики оперативно перемикають на резервне харчування об'єкти критичної інфраструктури. Загалом – 82000 абонентів, які 26 березня вже відключалися через обстріл. Відновлювати світло енергетики зможуть після отримання дозволу ЗСУ на безпечне проведення аварійно-відновлювальних робіт. Для ліквідації аварії буде задіяно щонайменше 7 бригад енергетиків. Вони робитимуть все можливе, щоб оперативно повернути світло, запевняє влада.

Також на правобережній частині Києва сьогодні протягом дня можливий знижений тиск води. Знеструмлено деякі насосні станції Київводоканалу. Водопостачання столиці не відключено.

12:00. Мирні переговори: делегації України та росії з'їжджаються до Стамбула

Українська та російська делегації з'їжджаються до Стамбула, де 29–30 березня має відбутися черговий раунд переговорів (УП).

Делегації України та росії з'їжджаються до Стамбула до ночі понеділка, 28 березня. Переговори розпочнуться у вівторок, 29 березня. Попередньо переговори у Стамбулі триватимуть 29 та 30 березня.

Джерела відзначають, що графіки досить плаваючі, делегації можуть залишитися ще на день-два у разі потреби.

11:15. 28 березня без гуманітарних коридорів: розвідка попереджає про провокації ворога

Гуманітарних коридорів 28 березня не проводитимуть через попередження розвідки про можливі провокації ворога.

Глава Мінреінтеграції Ірина Верещук: «Наша розвідка повідомила про можливі провокації з боку окупантів на маршрутах гуманітарних коридорів. Тому з міркувань безпеки громадян сьогодні гуманітарні коридори не відчиняємо».

10:40. Втрати російських окупантів досягли 17 тисяч військових

З початку повномасштабного вторгнення в Україну російська армія втратила 17 тисяч солдатів.

Дані Генштабу. Загальні бойові втрати противника з 24.02 до 28.03 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 17000 осіб,
  • танків ‒ 586,
  • бойових броньованих машин ‒ 1694,
  • артилерійських систем – 302,
  • РСЗВ – 95,
  • засоби ППО – 54,
  • літаків – 123,
  • вертольотів – 127,
  • автомобільної техніки – 1150,
  • кораблі / катери – 7,
  • цистерн із ПММ – 73,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 66.
  • спеціальна техніка – 21,
  • пускові установки ОТРК/ТРК – 4.

10:00. Bellingcat: За Нємцовим перед смертю шпигували ті ж самі ФСБшники, що отруїли Навального

Розслідувачам вдалося встановити, що вбивці з тієї ж групи кілерів ФСБ, яка отруїла Алексея Навального, Дмітрія Бикова та Владіміра Кара-Мурзу, постійно стежили за Борисом Нємцовим протягом останніх місяців його життя (спільне розслідування The Insider, Bellingcat та BBC).

Судячи з даних з бази бронювання квитків, за Нємцовим стежилии як мінімум три співробітники ФСБ — Валерій Сухарєв, Дмітрій Сухінін та Алексей Кривощоков (Сухарєв пізніше був у групі ФСБшників, які отруїли Кара-Мурзу, Дмитра Бикова та Алексея Навального, а Кривощеков брав участь як мінімум у отруєнні Навального).

Поїздки тривали у період із травня 2014 року до лютого 2015 року. ФСБшники наслідували ту ж схему, яка потім використовувалася і з іншими жертвами: зазвичай вони прибували за кілька годин або за день до Нємцова та їхали незадовго до нього або відразу після нього, щоб не перетинатися з ним у дорозі.

Всього за цей період журналісти відзначили 13 поїздок, що збігаються, в тому числі в Ярославль, Нижній Новгород і Новосибірськ. Перша подорож відбулася 19–21 травня 2014 року. Саме в цей період Борис Нємцов та Володимир Кара-Мурза молодший вели активну діяльність із лобіювання у США санкцій проти найближчого оточення Путіна.

Наскільки співробітники ФСБ координували свою діяльність із чеченськими кілерами, встановити складно, але в очі впадають деякі деталі — наприклад, те, що остання спільна поїздка кілерів відбулася 16–17 лютого 2015 року, а 21 лютого кілери з ФСБ вже не поїхали за Нємцовим до Ярославля, це була його остання поїздка до іншого міста, 27-го він був убитий у Москві.

Співробітники ФСБ вже знали про майбутнє вбивство чи не поїхали за ним з якоїсь іншої причини? На користь першого варіанту свідчить те, що 25 лютого, тобто за два дні до вбивства, група кілерів із ФСБ вже переключилася на другу жертву, цього дня вони розпочинали поїздки за іншим головним лобістом санкцій проти оточення Путіна – журналістом Володимиром Кара-Мурзою молодшим. Як вже раніше писали The Insider і Bellingcat, пізніше ця група двічі отруїла журналіста нервово-паралітичною речовиною (судячи з усього, новачком).

Журналісти обіцяють у другій частині розповісти, як відбувалося вбивство Нємцова чеченцями.

09:20. Байден, який раніше назвав путлера м'ясником: Я не закликав до зміни режиму в рф

Президент США Джо Байден сказав журналістам, що не закликав до зміни режиму в росії у своїй заяві у Польщі (CNN).

«Ні», – сказав Байден у відповідь на запитання репортера з прес-пулу про те, чи закликає президент до зміни режиму.

Питання до президента США виникло через суботній коментар Байдена після завершення виступу перед Королівським замком у Варшаві.

«Заради Бога, ця людина не може залишатися при владі», – сказав Байден у Польщі про президента рф владіміра путіна.

Інші офіційні особи адміністрації Байдена спробували прояснити його слова: «Думка президента полягала в тому, що путіну не можна дозволити здійснювати владу над своїми сусідами чи регіоном».

08:55. У Києві уламки ракети призвели до пожежі в приватному будинку

У Києві в неділю ввечері внаслідок влучення залишків збитої ракети сталося загоряння на території приватного будинку, пожежу загасили, ніч у столиці пройшла без пошкоджень.

ДСНС України: 27 березня о 23:12 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу у Дарницькому районі столиці.

Пожежники після прибуття встановили, що внаслідок влучення залишків збитої ракети сталося загоряння на території приватного будинку в гаражі. О 00:27 28 березня пожежу локалізували на площі 100 кв. м, а о 01:24 – ліквідували, повідомили у ДСНС.

07:00. Генштаб: росіяни намагаються прорвати оборону біля Києва

Біля Києва росіяни намагаються прорвати оборону із північного заходу та сходу, щоб взяти під контроль ключові автодороги та населені пункти, їх стримують українські війська.

05:05. Це анекдот якийсь! Президент України відповів на питання про біолабораторії

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю російським журналістам сказав, що інформація, яку поширюють у Росії про якісь біолабораторії в Україні, більше схожа на анекдот, ніж на правду:

«Так, це анекдот. Тут мені нічого пояснити. Ну, нема в нас. Ну, ми б із задоволенням. У нас немає. Ядерної зброї немає, хімічних біолабораторій та хімічної зброї немає. Немає цього. Якби такий був чоловік, як я, у ті часи, коли підписувала наша країна здачу наших інтересів, я це інакше не називаю… Я б так це все не віддав.

Так само, як би не віддавав би цю історію – от вам і флот, живіть і роздавайте паспорти російські і в Криму, і так далі. Треба було так одразу чесно вчинити, сказати, що тут багато росіян. У нас тут багато в Севастополі живе наших моряків, незважаючи на те, що це ваша земля незалежна, давайте ухвалимо рішення, що будуть тут і українці, і росіяни, і діятимуть чесно.

А не тихенько припливали, роздавали... І цей флот, який купували їхні російські чиновники, і таке інше. А українська влада заплющувала на це очі, абсолютно. Це крадіжка території з боку Росії та абсолютна зрада з боку України.

Ось що це було в ті 1990-ті роки по відношенню до Криму та до своєї незалежної території. Тому, як і з цими лабораторіями… Ви ж усі тут були! Як ми могли взагалі когось фігнею якийсь труїти? Ми з ворогами так ніколи не чинили!

Філософія ядерного роззброєння вірна, правильна і таке інше. Не можна все-таки через слабкості одних вибудовувати свою імперію. Це просто неможливо. Тому що імперії будуються на економіці, а не на залякуванні».

04:20. Зеленський розповів правду про долю захисників острова Зміїний

Президент України Володимир Зеленський розповів правду про долю українських моряків із острова Зміїний:

«Частина загинула. Частину було взято в полон. Всі, хто був узятий у полон, їх обміняли – стався обмін на полонених рф. росія вийшла з цією пропозицією. Ми, не замислюючись, їх обміняли. От і все. Ті, хто загинув, вони, щиро кажучи, герої. А ті, хто вижив – хлопці, ми обміняли, і все»

Нагадаємо, 24 лютого російські війська захопили український острів Зміїний у Чорному морі. До нього підійшли два російські військові кораблі (крейсер Москва і патрульний корвет Василь Биков) і запропонували бійцям Ізмаїльського прикордонного загону, що перебували на острові, здатися. Ті відмовилися і послали російський військовий корабель нах*й.

Напередодні віце-прем'єр Ірина Верещук повідомила, що Україна сподівається найближчим часом повернути полонених українських військових, які були захоплені на острові Зміїний.

03:45. Азербайджан вдруге за добу нагадав рашці, що Нагірного Карабаху немає

Міністерство оборони Азербайджану повідомило, що заяви російського міністерства про те, що Азербайджан залишив свої позиції на території Нагірного Карабаху, не відповідають дійсності.

Міноборони Азербайджану: «Жодних змін у позиціях Азербайджанської Армії в селі Фаррух та на навколишніх висотах, що є частиною суверенних територій нашої країни, не відбулося. Інформація про відступ підрозділів Азербайджанської армії із цих позицій не відображає дійсності. Наша армія повністю контролює оперативну обстановку.

Міністерство оборони ще раз заявляє, що у Ходжалінському районі Азербайджану немає села під назвою Фурух. Назва згаданого села – Фаррух. Сподіваємося, що у наступних заявах назва села буде вказана у правильній формі».

Також в Азербайджані спростували інформацію про порушення режиму припинення вогню з боку Азербайджану та поранення азербайджанських військовослужбовців.

Азербайджан вдруге за добу нагадав росії, що немає такої адміністративно-територіальної одиниці під назвою Нагірний Карабах:

«Використання висловлювання Нагірний Карабах в заявах Міноборони росії від 26 та 27 березня є неповагою до територіальної цілісності Азербайджану, визнаної та прийнятої міжнародною спільнотою, у тому числі росії».

03:10. Повітряні сили України за добу знищили 4 літаки, 1 вертоліт, 2 БПЛА та 2 ракети ворога

За добу, 27 березня, Повітряні сили України знищили 4 літаки, 1 вертоліт, 2 безпілотні літальні апарати та дві крилаті ракети.

Прес-центр командування Повітряних сил: «Доба 27 березня спочатку здалася відносно спокійною в повітряному просторі нашої держави. Втім, уже вранці на Харківщині був збитий один літак, імовірно винищувач-бомбардувальник Су-34, а на Київщині – гелікоптер та БПЛА рашистів.

Загострення обстановки почалося ближче до 22 години – по всій країні заревіли повітряні тривоги. Масований авіаналіт російські окупанти здійснили на півночі Київщини, де втратили одразу три літаки. По ряду об'єктів інфраструктури України росіяни завдали ударів крилатими ракетами, дві – збиті протиповітряною обороною.

За наземними цілями продовжує працювати авіація Повітряних сил, яка здійснила кілька авіанальотів на ворожі війська під прикриттям винищувачів. В цілому, за добу 27 березня Повітряні сили знищили: 4 літаки, 1 вертоліт, 2 БпЛА; 2 крилаті ракети.

02:30. Зведення Генштабу ЗС України: Росіяни звозять у Білорусь ракети для Іскандерів

Російські окупанти продовжують переміщати додаткові підрозділи зі складу тихоокеанського флоту та західного військового округу, а у місто Калінковичі в Білорусії звозять ракети до ОТРК Іскандер-М.

01:00. Вечірнє звернення Президента України Володимира Зеленського

00:00. Початок 33-го дня війни, 28 березня

Хронологія війни за днями

Онлайн-трансляція телеканалу Україна 24

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Журавко
Люди! В Снигирёвке Николаевской области настоящая гуманитарная катастрофа.Город уже две недели без света,газа,воды,продуктов питания и медикаментов.Такая же ситуация и во всём Снигирёвском районе.Не одно СМИ об этом ничего не говорит,жители на грани выживания. Пожалуйста,помогите достучаться до властей. Огромная просьба к губернатору Виталию Киму,спасите людей! Мобильная связь отсутствует...