Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 26 березня 2022, 04:35
28370
1

У бункері дуже страшно. День 30. Жириновський перебуває при смерті

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за п'ятницю, 25 березня

| Оновлено 26 березня 2022, 04:35
28370
1
У бункері дуже страшно. День 30. Жириновський перебуває при смерті
Getty Images/Global Images Ukraine

30-й день війни. 25 березня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Тримаймося разом! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 25 березня

23:59. ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Пропав Шойгу? Може, він поїхав до Чорнобаївки»

Президент України Володимир Зеленський відреагував на зникнення міністра оборони Росії сергея шойгу:

«Кажуть, кудись зник міністр оборони Росії. Цікаво, може, й він особисто захотів відвідати Чорнобаївку?»

22:30. Ірина Верещук про гуманітарні коридори

21:00. Українські сили ППО збили три російські ракети на Одещині

На Одещині українські сили ППО збили три російські ракети морського базування.

Повітряне командування Південь: «Сьогодні, 25 березня, на Одещині воїни зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України «приземлили» ще три російські крилаті ракети морського базування, що несли смерть мирним містам».

Голова Одеської ОВА Максим Марченко: «У п'ятницю вранці ворожий фрегат намагався підійти до українських територіальних вод, але берегова охорона вчасно відкрила вогонь і змусила його відійти».

Бойовий корабель російських окупантів обстріляв уранці 25 березня село Санжейка на узбережжі Одеської області.

20:15. Окупанти випустили 6 ракет по території командування Повітряних Сил ЗСУ у Вінниці

25 березня, близько 16:30, російські окупанти завдали ракетного удару по території Командування Повітряних Сил ЗС України у Вінниці.

Командування Повітряних сил ЗСУ: «Усього рашисти випустили шість крилатих ракет. Частину із них збила протиповітряна оборона. Решта влучили у декілька споруд, завдавши суттєвих руйнувань інфраструктурі».

Наслідки ракетного удару окупантів уточнюються. Жителі Вінниці повідомляють, що три вибухи пролунали в місті близько 16:30.

Нагадаємо, 16 березня російські окупанти завдали ракетного удару по телевежі у Вінниці, а 6 березня загарбники 8 ракетами зруйнували аеропорт Вінниці в селі Гавришівка.

19:30. Maxar показала знімки знищеного російського корабля у Бердянську

Американська компанія Maxar Technologies показала супутникові знімки знищеного в порту окупованого Бердянська великого десантного корабля Саратов.

18:30. Київщина: ЗСУ контролюють ситуацію, чи існує напруга в районі Ірпеня

Українські збройні сили контролюють Київщину та працюють над тим, щоб супротивник не зміг вести артилерійський вогонь.

Заступник начальника штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Олександр Грузевич:

«Ситуація у Києві та навколо Києва стабільна, контрольована повністю нашими збройними силами. Є невелика напруга у районі Ірпеня: ситуація напружена, але повністю контрольована нами.

На сьогоднішній день на броварському та бориспільському напрямах противник зупинив свої наміри здійснення переміщень, до активних дій не готовий. Це свідчать і радіоперехоплення, і наші розвідки. На напрямі Ірпеня противник намагається відновити наступ і повністю захопити Ірпінь. Ці спроби успіху не мають.

Застосовується заходи щодо запобігання веденню вогню з артилерії по місту та його околицях. На сьогоднішній день завдання майже повністю виконане, за винятком Ірпеня та Лютижу, де противник завдає вогневих уражень. Макарів сьогодні знаходиться у сірій зоні. Він не контролюється ніким. У противника не вистачає запасів, атакує наскоками».

17:40. Кулеба спростував заяву президента Туреччини щодо домовленостей із росією

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував заяву президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана про те, що українська та російська сторони досягли розуміння з 4 з 6 тем розбіжностей, які обговорювалися під час переговорів:

«Немає жодного консенсусу з росією щодо згаданих Президентом Туреччини чотирьох пунктів. Зокрема, єдиною державною мовою в Україні є та буде українська. Та й узагалі, класифікація ключових тем переговорів на 4 чи іншу кількість пунктів некоректна. У підгрупах делегацій одночасно обговорюється багато різних питань.

Переговорний процес триває дуже тяжко. Українська делегація зайняла сильну позицію і від своїх вимог не відмовляється. Ми наполягаємо насамперед на припиненні вогню, гарантіях безпеки та територіальної цілісності України».

17:00. У Вінниці жителі чули три потужні вибухи

Джерела у Вінниці повідомляють про три вибухи о 16:25 біля міста чи у ньому. Можливо, спрацювало ППО. Наразі офіційної інформації немає.

16:40. Ердоган: Україна та росія на переговорах близькі до компромісу у 4 пунктах з 6

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Україна готова погодитися на 4 вимоги росіян з 6, зокрема, відмовитися від членства в НАТО та визнати російську мову як другу державну (УП, Анадолу):

«Вважаю, за чотирма пунктами у переговорах є консенсус. Перший пункт стосується вступу України до НАТО. Спочатку Україна наполягала на членстві в Альянсі, але згодом Зеленський почав заявляти про можливість відмови.

Інший пункт стосується прийняття російської мови в Україні як офіційної. Зеленський погодився з цим. Російською мовою і так говорять на території всієї України. В цьому плані проблем немає.

Існує певна згода України на поступки щодо демілітаризації як третього пункту. Водночас не йдеться про повне роззброєння України. 4-й пункт стосується колективної безпеки, де Україна виявила позитивний підхід.

Однак Україна не обговорює 5-й та 6-й пункти вимог росіян, а саме визнання російської окупації Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей»

16:00. Брифінг Олексія Арестовича

15:20. Ще один генерал: ЗСУ знищили командувача 49-ї армії росії

У Чорнобаївці під Херсоном українські військові вбили генерал-лейтенанта та командувача 49-ї армії росії Якова Резанцева.

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович на брифінгу сказав:

«Наші війська, зараз ми можемо сказати точно, знищили командувача 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу рф, генерал-лейтенанта Якова Володимировича Резанцева. І це сталося, ви дуже сміятиметеся, на аеродромі Чорнобаївка.

Передовий командний пункт 7-ї десантно-штурмової дивізії РФ також знаходиться на аеродромі Чорнобаївки. 49-та загальновійськова армія рф базується на Ставрополі. Яков Резанцев став її командувачем у серпні 2020 року. Свого часу він воював у Сирії.

З 24 лютого по 21 березня в Україні загинули 5 або 6 представників вищого офіцерського складу РФ, серед них генерал-майори та генерал-лейтенант: Андрій Суховецький, Віталій Герасимов, Андрій Колесніков, Андрій Мордвічов, Магомед Тушаєв та, ймовірно, Олег Мітяєв.

14:30. російські олігархи масово розпродують свої літаки

Приватні літаки Владіміра Потаніна, Юрія Шефлера, Рустама Терегулова, Александра Свєтакова, Аркадія Воложа та Едуарда Бермана виставлені на продаж (УП).

13:50. росія перекидає нових військових до білорусі та катерів в Азовське море

Зведення Генштабу ЗСУ: російський окупант перекидає нові сили до Білорусі, яку використовує як майданчик для наступальних дій на Україну, і судна в Азовське море, ЗСУ тримає оборону в усіх напрямках агресії.

13:30. Помер Путін у зоопарку. А що там у бункері?

У зоопарку в американському штаті Міннесота помер 12-річний амурський тигр на прізвисько Путін.

Тварина померла під час стандартної медичної процедури, незважаючи на всі зусилля ветеринарів.

Раніше у київському зоопарку під час війни народився лемур. Його назвали Байрактар на честь турецьких безпілотників, якими українські військові стримують наступ російських орків.

12:50. Міськрада Маріуполя повідомила про 300 загиблих у Драматичному театрі

Маріупольська міська рада повідомила, що в Драматичному театрі Маріуполя внаслідок бомбардування російським літаком загинуло близько 300 людей.

Міськрада Маріуполя: «Від очевидців з'явилася інформація про те, що у Драматичному театрі Маріуполя внаслідок бомбардування російським літаком загинуло близько 300 людей.

До останнього не хочеться вірити у цей жах. До останнього хочеться вірити, що всім удалося врятуватися. Але слова тих, хто був усередині будівлі на момент цього терористичного акту, говорять про інше».

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко говорив, що загальна ситуація в місті катастрофічна і кількість жертв російських обстрілів може наближатися до 20 тисяч.

Вдень 16 березня російська авіація скинула надпотужну бомбу на драматичний театр у центрі Маріуполя. У будівлі ховалося близько тисячі жителів міста, які втратили дім через обстріл окупантів.

11:40. російські війська позбавили життя щонайменше 135 українських дітей

135 дітей станом на ранок 25 березня 2022 року загинули в Україні через збройну агресію рф, ще 184 дитини отримали поранення.

Офіс генерального прокурора України: Найбільше постраждало дітей у таких областях: Київській – 64, Харківській – 44, Донецькій – 46, Чернігівській – 34, Миколаївській – 25, Запорізькій – 26, Житомирській – 15, Херсонській – 15, Сумській – 14. столиці Київ – 16.

11:00. Мінус ворог України? У рф повідомили про смерть Жириновського (спростовано)

25 березня російські ЗМІ написали, що  о 10:45 за місцевим часом помер Владімір Жириновський, відомий своєю жорсткою антиукраїнською риторикою.

Останню добу політик провів у комі, інформує Mash. Інформацію про смерть Жириновського підтвердив сенатор Александр Пронюшкін, однак потім видалив свій пост.

Півтора місяці тому 75-річний голова ЛДПР захворів на коронавірусну хворобу, його госпіталізували 9 лютого. З того часу періодично з'являлися дані, що він у критичному стані. Але прес-служба партії тоді заперечувала інформацію. 

Однако голова госдуми Вячеслав Володін спростував інформацію:

Getty Images/Global Images Ukraine

10:20. У ЗСУ вже більше танків, ніж було на початку війни: захопили понад сотню російських

Збройні сили України мають більше танків, ніж у них на початку війни завдяки тому, що захопили їх у російської армії (Forbes, Oryx).

Після вторгнення рф 24 лютого Україна втратила не менше 74 танків – знищених або захоплених. Водночас ЗСУ захопили не менше 117 російських танків, згідно з даними аналітиків з відкритих джерел, які ретельно вивчають фотографії та відео у соцмережах.

Тим часом, росіяни захопили не менше 37 українських танків – цього недостатньо, щоб компенсувати втрату «приблизно 274 танки, які, як вважається, були втрачені».

Портал Oryx проаналізував втрати кожної російської техніки та оприлюднив докази. За його підрахунками, росія у війні втратила – 1794 одиниць техніки, з них знищено: 877, пошкоджено 34, кинуто 228, захоплено 655. Танків, за даними сайту, РФ втратила 280, з яких 118 захопили ЗСУ.

10:00. Ірина Верущук про гуманітарні коридори

09:40. Під Києвом знищено опорний пункт росіян: десятки вбитих, інші втекли

Збройні сили звільнили Лук'янівку під Києвом, знищили опорний пункт росіян, убили 40 загарбників, шукають інших.

Глава тероборони Києва Петро Кузик в ефірі телемарафону сказав: «Деякі успіхи навколо Києва. Ворог відтіснено далі. На лівому березі вчора в районі Баришівки був успішний наступ на населені пункти, наприклад, Лук'янівка. Його повністю звільнили.

То був такий опорний пункт окупантів. Там було кілька сотень солдатів, танки і техніка. Техніка спалена, підбиті танки, деяку техніку взяли як трофей.

На жаль, знищено лише 40 окупантів, це те, що підтверджено, решті вдалося втекти, частина в лісі сховалась. Їх зараз шукають наші військові та намагаються знищити там, де знайдуть.

Україна збільшила кількість танків, бронемашин, їх більше ніж було до війни – їх захоплюють як трофеї в боях або ремонтують пошкоджені».

08:30. До 60% російських ракет в Україні не досягають цілей

Сполучені Штати Америки оцінюють, що до 60% ракет із точним наведенням, які росія використовує для атак на Україну, не досягають цілі (Reuters)

За оцінками Пентагону, росія випустила в Україні понад 1200 ракет усіх видів з початку війни. Американські чиновники не сказали, скільки з них влучили у ціль.

Посилаючись на дані американської розвідки, три американські офіційні особи заявили, що, за оцінками США, рівень невдач росії змінюється щодня, залежить від типу ракети, що запускається, і іноді може перевищувати 50%. Двоє з них сказали, що він сягнув 60%.

Один із чиновників сказав, що розвідка показала, що російські крилаті ракети повітряного базування мали збій у діапазоні від 20% до 60% залежно від дня. Такий високий рівень провалів може включати будь-що – від невдач запуску до того, що ракета не вибухнула при ударі.

Офіційні особи США, які говорили на умовах анонімності через конфіденційність інформації, не розкрили, що саме спричиняє високі показники невдач російських ракет.

08:10. Зведення штабу: за добу ЗСУ знищили 12 російських танків

Генштаб ЗСУ: Минулої доби українські військові знищили 12 танків, близько 20 одиниць техніки та 9 артилерійських систем ворога, росіяни втратили понад 200 людей.

06:30. ЄС виступив із вимогою до росії припинити війну проти України

Європейська рада закликає росію гарантувати гуманітарні коридори та доставку гуманітарної допомоги до Маріуполя та інших міст, що знаходяться в облозі:

«росія спрямовує удари по цивільному населенню та завдає ударів по цивільним об'єктам, включаючи лікарні, медичні установи, школи та притулки. Ці військові злочини мають бути негайно припинені. Винні та їхні спільники будуть притягнуті до відповідальності відповідно до міжнародного права.

Облога Маріуполя та інших міст України, а також відмова у гуманітарному доступі з боку російських збройних сил є неприйнятною. російські сили повинні негайно забезпечити безпечні шляхи в інші райони України, а також доставку гуманітарної допомоги до Маріуполя та інших міст, які знаходяться в облозі».

Єврорада також закликає росію повністю дотримуватися своїх зобов'язань з міжнародного права, і вимагає, щоб росія негайно припинила війну та вивела свої війська та техніку з України та поважала її територіальну цілісність та суверенітет, та закликає всі країни приєднатися до санкцій проти РФ. Зазначається, що має бути забезпечена безпека українських АЕС, зокрема за підтримки МАГАТЕ.

05:20. Україна просить США в рази збільшити постачання Javelin та Stinger

В оновленому списку військових потреб, переданому Україною США, різко збільшено запит на ракети Javelin та Stinger.

CNN зазначає: українці подали подібні списки і в попередні тижні, але нещодавній запит відображає зростаючу потребу в американських зенітних ракетах Stinger та протитанкових ракетах Javelin. Київ стверджує, що терміново потрібно по 500 цих систем щодня.

Як зазначається, це на сотні більше, ніж вимагалося раніше. Видання нагадує, що за перші тижні війни США та союзники передали Україні близько 17 тисяч протитанкових та 2 тисяч зенітних ракет.

У списку, наданому CNN, наведено кілька інших невідкладних потреб, зокрема: літаки, ударні гелікоптери та зенітні системи, зокрема С-300.

04:05. Зеленський: росія влаштувала в Україні бійню, як це робили нацисти

Президент Володимир Зеленський під час виступу перед Єврорадою сказав:

«Щоранку хвилиною мовчання вся держава, вся Україна – діти, дідусі, бабусі - всі вшановують пам'ять усіх загиблих за нашу державу. Ви чули щось схоже на російське телебачення? Чи бачили ви таке у них у школах?

Вони навіть соромляться слова війна. Вони називають це спецоперацією. Хоча влаштували тут бійню, як це робили нацисти. Це різні світи. Ми та вони. Це різні цінності. Це неоднакове ставлення до життя.

російські військові не бачать, що таке гідність. Не знають, що таке сумління. Не розуміють, чому ми так цінуємо нашу волю. Ось цим визначається як житиме країна. І кому – бути у Європі».

03:00. росіяни атакували ракетами військову частину на околиці Дніпра

російські війська завдали двох ракетних ударів по військовій частині на околиці міста Дніпро.

ГУ ДСНС у Дніпропетровській області: Орієнтовно 22:38 росія завдала 2 ракетних ударів по одній із військових частин на околиці міста Дніпро. Внаслідок цього значно зруйновані будівлі частини.

Інформація про загиблих та постраждалих встановлюється. Внаслідок влучення ракет виникли 2 вогнища пожежі.

02:30. Зведення Генштабу ЗС України

02:00. Ще 4 міста в Україні стали містами-героями

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання місто-герой ще чотирьом містам:

  • Буча, Ірпінь, Охтирка, Миколаїв.

01:00. Звернення Президента України Володимира Зеленського

00:00. Початок 30-го дня війни, 25 березня

Хронологія війни за днями

Онлайн-трансляція телеканалу Україна 24

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Руслан Кириченко
Так жирик сдох уже. Че пишут что он присмерти