Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 28 лютого 2022, 20:00
69541
3

Вторгнення Росії в Україну. День 3. Орки, припиніть бомбити Україну! LIVE

Sport.ua проводить трансляцію подій на фронтах війни за суботу, 26 лютого

| Оновлено 28 лютого 2022, 20:00
69541
3
Вторгнення Росії в Україну. День 3. Орки, припиніть бомбити Україну! LIVE
Getty Images/Global Images Ukraine

Третій день війни. 26 лютого. Президент РФ Володимир Путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із військовою агресією Росії Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Тримаймося разом! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Підсумки 3-го дня війни, 26 лютого

  • Військові продовжують тримати оборону Києва. Вночі у різних районах столиці було чутно вибухи та автоматні черги, вранці росіяни обстріляли житлові квартали.
  • Ворожий снаряд влучив у 25-поверховий будинок на Позняках, проспект Лобановського, 6а. Загинули двоє людей, шестеро важко поранених. Серйозно пошкоджена багатоповерхівка.
  • Росіяни під час атаки на Харків використали касетні бомби із забороненими Женевською конвенцією мінами «Лепесток». Гвардійці взяли в полон розвідгрупу противника, що намагалася проникнути на територію однієї із військових частин.
  • Продовжує тримати оборону Чернігів, місто обстріляли з «градів». Відомо про обстріли щонайменше 15 житлових будинків, а також дитсадка та заправки. Складна ситуація також у Сумах.
  • Важкі бої тривають на півдні України – у Херсоні, Миколаєві та Одесі. Цей напрям зараз пріоритетний для ворогів, але їм там не вдалося закріпитися.
  • Протягом доби російські війська втратили щонайменше 11 вертольотів різних типів, три винищувачі Су-30 СМ, два штурмовики Су-25 та ще один військово-транспортний Іл-76 МД із десантом окупантів.
  • Фронтовий бомбардувальник Повітряних сил Су-24М одним заходом розгромив колону із 20 одиниць військової техніки. Також блискуче відпрацював екіпаж безпілотного авіаційного комплексу Байрактар ТБ-2, який знищив цілий залізничний ешелон із пально-мастильними матеріалами.
  • Поблизу метро Берестейська у Києві військові знищили ворожу колону, зокрема два легковики, дві вантажівки з боєкомплектом, танк.
  • На Чернігівщині ЗСУ нанесли ракетний удар по колоні противника. Знищено близько 20 одиниць техніки, великі втрати особового складу, багато поранених. Під час боїв за Чернігів військові взяли у полон двох окупантів, а також захопили кілька російських танків.
  • Під Сєвєродонецьком українські захисники розбили колону російських військових.
  • Українські військові вбили понад 3,5 тисяч росіян, захищаючи свою територію. Понад 200 ворогів потрапили у полон.
  • За перші два дні війни росіяни вбили 198 цивільних українців, з них 3 дітей. Поранено 1115 цивільних, з яких 33 дитини.
  • На Київщині через обвал моста на трасі Київ–Ковель–Ягодин постраждали четверо людей, загинула дитина. У смт Бородянка снаряд влучив у житловий будинок, троє людей загинули.
  • Під Херсоном окупанти підбили швидку, яка везла поранених. Загинув водій та пацієнт, фельдшер поранений.
  • На Донеччині окупанти обстрілюють мирні населені пункти вздовж лінії розмежування, загинули щонайменше 19 цивільних.
  • Усі країни ЄС підтримали відключення Росії від SWIFT. Це обмежить її доступ до світових фінансових ринків та спричинить удар по економіці країни. 
  • Німеччина оголосила про надання Україні протитанкової зброї та «Стінгерів». Федеральний уряд Німеччини, який тижнями опирався поставкам зброї в Україну, схвалив рішення надати ЗСУ 1000 одиниць протитанкової зброї та 500 зенітних ракет Stinger.
  • Туреччина закрила прохід у Чорне море для військових кораблів Росії. За словами президента Зеленського, вона також надасть Україні військову і гуманітарну допомогу.

Онлайн-трансляція подій, 26 лютого

23:59. Українські футболісти Віталій Міколенко та Олександр Зінченко не змогли стримати сльози.

Перед матчем АПЛ «Евертон» – «Манчестер Сіті» команди висловили підтримку Україні в її боротьбі проти російських окупантыв.

23:55. Президент США Джо Байден вважає санкції єдиним способом покарати Росію за агресію проти України, не розпочинаючи Третьої світової війни:

«Ми маємо два варіанти. Розпочати Третю світову війну, вступити у війну з Росією фізично. Або друге: переконатися, що країна, яка діє всупереч міжнародному праву, заплатить за це. Росія заплатить високу ціну як у довгостроковій, так і короткостроковій перспективі за своє вторгнення в Україну. Конфлікт зближує Європу та НАТО. Путін справляє ефект, прямо протилежний тому, на який розраховував».

23:40. КМДА: «У Києві оголошена повітряна тривога! Просимо всіх терміново прослідувати в укриття цивільного захисту».

23:30. Міненерго України відмовилося від приєднання до енергомереж Росії та Білорусі після завершення роботи в ізольованому режимі.

Відповідний наказ підписав міністр енергетики Герман Галущенко: «Автономна робота української енергосистеми протягом 24-26 лютого пройшла успішно:

«Повернення енергосистеми України в об‘єднану з Росією та Білоруссю мережу після випробувань було заплановане на 27 лютого. Водночас ворог відкоригував наші плани. Сьогодні підписано наказ Міненерго про відмову від приєднання до енергомережі російських окупантів.

Я планую звернутися до міністрів енергетики європейських країн щодо сприяння в прискоренні ухвалення рішення про приєднання української енергосистеми до європейської. Технічно і технологічно ми довели нашу спроможність. Політично – слово за урядами європейських країн».

22:40. Кабінет міністрів ухвалив рішення про тимчасове закриття пунктів пропуску через державний кордон з Росією і Білоруссю.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль: «Уряд ухвалив рішення про тимчасове закриття пунктів пропуску через державний кордон з Росією і Білоруссю. Громадяни України, які перебувають на території цих країн і хочуть повернутись додому, зможуть в’їхати в Україну спокійно і безперешкодно. І ми закликаємо: повертайтесь, доведіть, що ви на боці світла».

22:30. Оперативна інформація від Генерального штабу ЗСУ

22:00. «Укрзалізниця» у суботу ввечері знеструмлювала Центральний залізничний вокзал у Києві через близькість обстрілів:

«Наразі на вокзалі відключено енергопостачання через обстріл поблизу вокзалу. Пасажирів та персонал евакуйовано в бункер. Після завершення обстрілу подання електроенергії буде відновлено, як і відправлення поїздів».

Станом на 21:50 Центральний залізничний вокзал Києва відновив роботу: «Відправляємо поїзди. Просимо зберігати спокій». 

21:30. Антон Геращенко: «Кадри які стануть історичними! Бахмач. Місцеві жителі впадають під танки росіянських окупантів. Також як у 1989 році, один китаєць зупинив просування танків площею Тяньаньмень у Пекіні під час студентських протестів. Розповсюджуйте це відео!»

21:05. Командування Повітряних Сил ЗСУ: «Протиповітряна оборона Повітряних Сил продовжує завдавати суттєвих втрат авіації окупантів, бронетехніці та живій силі противника.

Протягом поточної доби російські окупаційні війська втратили  щонайменше 11 вертольотів різних типів, три винищувачі Су-30 СМ, 2 штурмовики Су-25 та ще один військово-транспортний Іл-76 МД із десантом окупантів.

Ворожу техніку знищували винищувачі Су-27, бойові розрахунки зенітних ракетних комплексів С-300 та Бук М-1. Фронтовий бомбардувальник українських Повітряних Сил Су-24М одним заходом розгромив колону із 20 одиниць військової техніки.

Блискавично відпрацював екіпаж безпілотного авіаційного комплексу Байрактар ТБ-2, який знищив цілий залізничний ешелон із пально-мастильними матеріалами ворога».

20:45. Президент Володимир Зеленський розповів у своєму зверненні: Азербайджан допоможе Україні нафтою та нафтопродуктами.

«Добрий друг України Ільхам Алієв, президент Азербайджану, з яким я проговорив, що нашій країні не вистачає нафти, не вистачає нафтопродуктів, і все непросто. Але тепер – все буде. Вони з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом запропонували організувати перемовини з Росією. Це можна тільки привітати».

20:00. Президент України Володимир Зеленський запевнив, що українці будуть боротися стільки, скільки потрібно, щоб звільнити країну від російського окупанта.

«Готовність України захищати свою державу, наша солідарність один із одним і хоробрість зламали сценарій окупації нашої країни. Світ побачив – українці могутні. Українці сміливі. Українці – на своїй рідній землі і ніколи її не здадуть...

Ми даємо гідну відсіч. Ми будемо боротися стільки, скільки потрібно, щоб звільнити країну. Якщо діти вже народжуються в укриттях, навіть коли тривають обстріли, то у ворога немає жодного шансу в цій безперечно народній війні».

18:45. Колишній російський депутат Ілля Пономарьов переконаний, що в Україні Путін розраховував на бліцкриг та «легку прогулянку». Тепер же, зіткнувшись із запеклим опором, російська армія перебуває у шоці, але все ще сподівається на паніку в Україні. Завданням українців має стати придушення панічних настроїв. Протриматись потрібно буде максимум 9 днів, вважає Пономарьов

«Вночі була нарада. Путін на Уралі Бізнесменів скликають спеціально на наради, щоб ніхто не полетів у паніці. Із аеропортів на приватних бортах їх не випускають. Заздалегідь було знайдено та пристріляно всі укріплення з боку України. Тактичного плану не було. Цитую: «У нас все було під час подій». Сподівалися всі взяти за 1-4 дні.

Обговорюють фінансові втрати. Війна обходиться на день у $20 млрд. Путін лютує. Був упевнений, що це буде легка прогулянка. Ракет мало. Вистачить дня на 3–4 дня стеля. Їх бережуть. Зброї вже не вистачає. Тульський завод та інші 2 заводи Ротенберга що неспроможні виконати замовлення на зброю. Гвинтівки та кулі. Фізично. Зброї не вистачає. Наступну зброю реально отримати через 3–4 місяці. Нема сировини. Разом можливо і довше. Раніше постачання були з Словенії переважно, Фінляндії та Німеччини. Їх зараз заблокували.

Обговорили, що якщо Україна вистоять 10 днів, то доведеться сідати на стіл переговорів. Бо не вистачає ані грошей, ані зброї, ані ресурсів. Санкцій особливо не бояться. Альфа, сили спеціалізованих операцій ще з 18-го десь під Києвом. Цілий розрахунок на те, що передові частини візьмуть Київ і поставлять свого ставленика. І типу не доведеться витрачати ні грошей, ні військових, ні зброї.

Готують провокацію серед мирного населення. Атака дітей, жінок. Щоб посіяти паніку. Це їхній козир. Весь план – надія на паніку. І що здадуться самі, чи Зеленський втече. Розраховують, що здасться перший Харків. І решта міст унаслідують його приклад, щоб уникнути кровопролиття.

Проблеми у Росії з аеропортами. Нема безпілотників. Дуже засмучені втратою колони під Харковом, де 200 людей загинуло. Втрати РФ серйозні. Цитата: зустріли запеклий опір супротивника. Вони в шоці. Завдання: вистояти ще 9 днів. Не допустити паніку. Пояснити про ракети, що це все для залякування. Навмисно б'ють абияк і куди попало і «випадково» чіпляють житлові будинки».

18:30. ⚡️Канцлер Німеччини Олаф Шольц дозволив країнам-партнерам постачати зброю німецького виробництва в Україну.

18:25. Російський поїзд, йди на х*й! Усі залізничні вузли з Росією знищені

Вдень 26 лютого українські війська підірвали залізничні вузли, що зв'язують українську залізницю з Російськими залізницями. Це було зроблено для того, щоб заблокувати РЖД можливість доставки техніки та особового складу армії РФ.

Росіяни запросили відновити зв'язок із центральним штабом Укрзалізниці нібито з гуманітарними цілями. На що отримали відповідь від українських диспетчерів: «Російський потяг, йди на х*й!».

Нагадаємо: «Російський корабль, йди на х*й!» – саме так захисники Зміїного відповіли ворогові.

18:05. Володимир Кличко звернувся із закликом через вторгнення військ РФ в Україну:

«Я – Володимир Кличко. І я звертаюся до всього світу – зупинити цю війну, яку розпочала Росія. Сьогодні мирних жителів було обстріляно ракетами. Громадянські були вбиті після воєнної операції. Це відбувається у центрі Європи.

Нема часу чекати, бо це може призвести до гуманітарної катастрофи. Ви повинні діяти зараз, щоб зупинити агресію Росії з усім, що у вас є зараз. Зараз! За годину чи завтра може бути пізно. Будь ласка, дійте зараз. Не чекайте. Зупиніть цю війну!»

18:00. Давайте дружно підпишемо петицію за закриття НАТО авіапростору над Україною.

Підписати петицію: посилання (OpenPetition.eu)

17:50. ⚡️ РФ підірвала дамбу, яка блокувала воду до Криму.

17:37. У Миколаєві очікується захід ворожої техніки. Жителям не висовуватись із укриттів.

17:35. Під Києвом скажений звук літаків! Почалися бомбардування: сильні вибухи на Гостомелі. Гради відповідають: 8 залпів були дуже страшними. Дуже сильно бомбять! (журналіст Sport.ua)

17:30. Молнія! Збірна Швеції відмовилася грати з Росією стикові матчі плей-оф ЧС-2022!

17:27. У РФ перестали працювати головні держсайти орків (і вже не кілька хвилин):

  • Роскомнагляд, Сайт Президента РФ, Сайт Уряду, Сайт Держдуми, Сайт Ради Федерації, Держпослуги...

Дякуємо, Anonymous!

17:25. Миколаїв фігачат. Почалася спека. Виє сирена.

17:23. На станції переливання (Київ) нема крові 4-мінус. Просять всіх з цією групою крові прийти і здати для поранених. Киньте це повідомлення у всі чати по максимуму.

17:20. Під Кривим Рогом десантура висадилася? У Лозоватці, там, де аеропорт. Кажуть, щонайменше 20 свиноособак [не підтвердилося - ФЕЙК]

17:15. Ворог готовий затопити пів-України.

«Сьогодні зранку о 3:50 Українські ППО збили російську ракету, яка прямувала у напрямку дамби Київського водосховища, яке розташоване на північ від Києва. Якщо дамба буде зруйнована, повінь призведе до катастрофічних жертв та збитків – в тому числі затоплення житлових районів Києва та передмість».

Від руйнування дамби суттєво постраждають або будуть зруйновані Канівська, Кременчуцька та інші греблі каскаду. Можлива аварія на Запорізькій АЕС. Кремль хоче повторити те, що вже робив в 1941. Але Путін завершить як його друзі – Сталін і Гітлер.

17:01. У Києві розпочалася комендантська година, яка триватиме до ранку понеділка. Просять не виходити з дому. Коли сирена – можна переходити в укриття.

17:00. Великий чеський хокеїст Домінік Гашек закликав керівництво НХЛ заморозити всі контракти з усіма російськими гравцями:

«Кожен спортовець представляє не тільки себе і свій клуб, а й свою країну, її цінності та її дії. Це факт. Якщо НХЛ цього не зробить, вона нестиме непряму відповідальність за загиблих в Україні», – сказав Гашек.

Зауважимо, що такі хокеїсти як Алєксандр Овєчкін, Сєрґєй Мозякін, поряд з іншими видними діячами російського спорту і музики входять у пропагандистську «хуйло-тім» і долучилися до возвеличування кровожерного режиму кремлівського злочинця напряму.

16:55.  Вусатий тарган-піздобол виліз із дірки.

«Треба зупинити цей конфлікт! Завтра буде війна, а післязавтра – м'ясорубка», і далі потік мачні, який краще не слухати.

16:45. Журналіст Sport.ua Михайло Шаповалов: Як задарма напитися спирту та не перетворитися на дракона

16:40. Служба безпеки України: окупанти у Донецьку роздають бойовикам протигази!

«Маємо розвідувальну інформацію з тимчасово окупованого Донецька. Там окупанти роздають місцевим бойовикам і російським військовим протигази. Існує ймовірність провокації – підриву промислових ємностей з хімічними речовинами.

У цій диверсії стосовно мирного населення планують звинуватити українських військових. Ми заявляємо, що на відміну від російських окупантів Україна не вдається до таких методів. Закликаємо наших громадян на тимчасово окупованій території бути пильними!»

16:20. Дмитро Кулеба: Ми гризли-гризли і нарешті вигризли

SWIFT ✅ Офіційне рішення ще не оформлене, але вже розпочалася технічна підготовка до ухвалення рішення та впровадження цієї санкції. Ми гризли-гризли і вигризли. Працювала вся вертикаль української дипломатії – від Президента України до аташе в українському посольстві. Дякую також тисячам людей, зокрема, українській діаспорі, які тиснуть на свої уряди для підтримки цього рішення. Цю перемогу українські дипломати присвячують усім оборонцям України.

16:05. Генеральний штаб ЗСУ:

В акваторії Чорного моря корабель ЧФ РФ «дружнім вогнем» знищив свій військовий літак.

16:00. Звернення музиканта Святослава Вакарчука до українців:

«Україна тримає оборону! Для російських окупантів наша земля вже горить під їх ногами. Агресор уже отримав по зубах, як не очікував. Але має отримати ще більше».

15:55. Дмитро Кулеба: Санкції стосуються не лише олігархів РФ

«Пересічні громадяни Росії досі не усвідомили, що злочинна війна РФ проти України відіб’ється конкретно на них.
Санкції стосуються не лише олігархів. Кожен росіянин відчує їх на собі. Від втрати сучасних технологій до знецінення заощаджень та безробіття. Гіперінфляція, дефіцит та черги. Пенсіонерам стане ще важче, а молодь втратить майбутнє.
Але найважливіше – в очах світу всі росіяни тепер – агресори та варвари. Мовчазні співучасники злочину.

І до українців. Уважно прочитайте інформацію на картинці. Зв’яжіться з тими росіянами, які ще не усвідомили, що буде особисто з ними через підлий напад РФ на Україну. Розкажіть їм. Розповсюджуйте картинки російською мовою з цього можу допису в російських сегментах соцмереж. Завантажуйте їх та закидайте їм. Закликайте всіх росіян: прокидайтеся!»

15:45. Хакерська група Anonymous звернулася до ватажка кремлівської банди.

Хакери Anonymous оголосили кібервійну Росії через її напад на Україну: «Владімір Путін, ми дали вам достатньо часу, щоб прислухатися до наших претензій. Ми ніколи не пробачимо брехні та ніколи не забудемо життя, які були втрачені при вашому режимі. Вже занадто пізно».

15:30. Укрзалізниця призначила низку евакуаційних рейсів з Києва на захід України. Так, з Київського вокзалу через Львів поїзди відправлятимуться за наступним графіком:

  • 14:00 – додатковий поїзд №915 до Львова
  • 15:02 – поїзд №55 до Рахова
  • 16:50 – поїзд №249 до Чернівців
  • 17:00 – додатковий поїзд до Ужгорода
  • 17:12 – поїзд №13 до Солотвино
  • 18:30 – поїзд №81 до Ужгорода
  • 19:06 – поїзд №43 до Івано-Франковська
  • 19:48 – поїзд №95 до Рахова
  • 20:05 – поїзд №29 до Ужгорода
  • 20:12 – поїзд №49 до Трускавця
  • 20:21 – поїзд №57 до Ворохти
  • 20:21 – поїзд №59 до Чопа
  • 22:22 – поїзд №7 до Чернівців
  • 22:37 – поїзд №91 до Львова

Пасажирів просять зберігати спокій на об'єктах інфраструктури залізниці та очікувати наступного рейсу для евакуації з Києва.

15:20. Українці у соцмережах масово закликають НАТО закрити небо України!

У соціальних мережах українці масово і активно закликають НАТО закрити небо України.

Відповідно до вимог людей, НАТО має допомогти захистити небо від літаків, ракет, гвинтокрилів. Для цього Північноатлантичний альянс може розмістити свою техніку так, щоб весь повітряний простір був у зоні її дії.

Українці пишуть: «Нам зараз дуже важливо, щоб НАТО закрило небо, як в Ізраїлі. Від літаків, ракет, гвинтокрилів. Тоді внизу ми точно впораємося!»

15:00. Український боксер Олександр Усик, чемпіон світу в суперважкій вазі, записав звернення до російського народу та президента Владіміра Путіна з вимогою зупинити війну:

«Всім доброго ранку. Мене звуть Усик Олександр Олександрович.

Я хочу звернутися до російського народу. Якщо ми вважаємо один одного за братів, православних, не відпускайте своїх військових, не відпускайте своїх дітей у нашу країну. Не воюйте з нами.

Ще хочу звернутися до президента РФ Владіміра Путіна. Ви можете зупинити цю війну. Не ставте нам жодних умов. Просто сядьте за стіл переговорів. Просто поговоріть. Все має зупинитись.

Наші діти, наші мами, наші бабусі, наші люди ховаються у підвалах. Ми у своїй країні. Ми не можемо інакше. Ми захищаємось. Зупиніть це. Зупиніть цю війну!

Зазначимо, що Олександр Усик деякий час перебував у Лондоні, де 22 лютого відвідав матч Ліги чемпіонів між «Челсі» та «Ліллем», а потім повернувся до України.

ВІДЕО. Зупиніть це. Зупиніть цю війну! Усік звернувся до Путіна

 

14:30. Інформація Sport.ua по Охтирці: Був серйозний обстріл, навіть десь ще триває, чути постріли.

Мер Охтирки Павло Кузьменко повідомив, що снаряди знову влучили в житловий массив: «Чекаємо щось недобре. Я розумію, що Охтирку не пробачать, але Охтирка не здасться!»

14:07. МОЗ про втрати в ході конфлікту: загинуло 198 українців (серед яких 3 дітей). Понад 1000 поранено (з них 33 дитини).

13:55. Посольство Угорщини в Києві повідомляє, що їх країна не блокує відключення Росії від SWIFT.

13:40. У Києві розширили комендантський час.

Мер міста Віталій Клічко: «Увага! Задля більш ефективної оборони столиці та безпеки її мешканців від сьогодні, 26 лютого 2022 року, комендантська година діятиме з 17:00 до 08:00. Такий час комендантської години запроваджується до ранку 28 лютого.

Усі цивільні особи, що перебуватимуть на вулиці в період комендантської години, вважатимуться членами диверсійно-розвідувальних груп ворога. Прошу із розумінням поставитися до ситуації та не виходити на вулиці».

13:32. Смішно, що Роскомнагляд зажадав від 10 ЗМІ видалити «недостовірну інформацію» про війну з Україною. Він заборонив називати війну війною.

13:27. Цікава інформація з Краснограда. Дзвін дзвін тут означає повітряну тривогу!

13:20. ФОТО. Українські військові захищають Київ

Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine

13:05. При попаданні ранком ракети в багатоповерхівку по вулиці Лобановського у Києві загинуло 2 особи, травмовано 6. Попередня інформація.

13:00. Інформація Sport.ua: Охтирка під контролем України. Щойно у місті був сильний вибух. Бої йдуть з різних боків.

А от на Харків йдуть танки з півночі, село Циркуни, і зі сходу, із боку Ізюма.

12:55. Зеленський у своєму зверненні (відео в блоці за часом 12:20) подякував усім росіянам, які підтримують Україну в боротьбі проти країни-агресора. Серед них: Леонід Парфьонов, Дмитро Муратов, Юрій Дудь, Лія Ахеджакова, Валерій Меладзе. Запам'ятаємо ці імена! Спасибі!

12:50. Чергове зведення  Генштабу Збройних сил України.

12:30. Новини з-поза поребріка (від інсайдерів): Путін проводить консультації з військовим, силовим та фінансовим блоком щодо можливості проведення мобілізації. Якщо рішення про мобілізацію буде прийнято, то планується мобілізувати в найкоротші терміни до півмільйона осіб. ФСБ, МВС та Росгвардія надаватимуть допомогу, оперативно затримуючи та доставляючи призовників. Фінансовий блок підтвердив можливість блокування банківських рахунків у тих, хто мобілізується. Проблеми, що виникли під час вирішення бойових завдань в українському напрямку, змушують Володимира Путіна шукати шляхи вирішення цих проблем. Це плани, які обговорюються, рішення ще не ухвалено.

12:25. Володимир Зеленський вирішив нагородити посмертно званням Героя України Віталія Скакуна, який підірвав разом із собою Генічний автомобільний міст, щоб зупинити ворога.

12:23. Зеленський звернувся до Євросоюзу, щоб Україну прийняли до цієї організації!

«Настав вирішальний момент, щоб раз і назавжди закрити багаторічну дискусію та ухвалити рішення про членство України в ЄС. Обговорив із президентом Євроради Шарлем Мішелем подальшу дієву допомогу та героїчну боротьбу українців за своє вільне майбутнє».

12:20. Термінове звернення Президента України Володимира Зеленського.

12:15. Управління СБУ у Львівській області спростувало це інформацію:

«Наразі розповсюджують інформацію про висадку десанту РФ в районі населеного пункту Броди – це не відповідає дійсності!
Просимо мешканців зберігати спокій! Повідомляємо – працювала українська авіація. Захистимо Україну разом!»

12:10. На Львівщині висадився російський десант (пізніше спростовано)

Мер Львова Андрій Садовий: «В районі Бродів о 9 ранку на 3 вертольотах висадився російський десант. Близько 60 людей. Наші війська дали відсіч. Зараз вони відступають в сторону лісу в район Лев’ятина. Збройні сили дають гідну відсіч окупанту! Тримаємо ситуацію на контролі».

11:57. Друзі з Житомирської області! Допоможіть обласному центру крові!

11:50. Російські війська проводять імітацію повітряного бою у зоні Чорнобильської АЕС.

Про це повідомило Державне агентство України з управління зоною відчуження (ГАЗВ). Водночас Україна не веде бойових дій у зоні ЧАЕС. Що імітують орки?

11:45. Є втрати. Станиця Луганська перейшла під контроль окупантів, підтвердив голова Луганської ВДА Сергій Гайдай:

«На жаль, тимчасово окуповані росіянами Станиця Луганська, Кримське, Марківка. Боремося!»

11:35. З'явилося відео, як на трасі Київ Житомир знищений міст.

11:27. Дмитро Кулеба: вдалося вмовити Кіпр не блокувати відключення SWIFT для РФ

Глава МЗС: «На цей момент лише Угорщина блокує відключення РФ від SWIFT». Тут може бути складно.

11:25. Збірна Польщі з футболу відмовилася грати стиковий матч проти Росії через її вторгнення в Україну

«Більше жодних слів, настав час діяти! У зв'язку з ескалацією агресії РФ щодо України збірна Польщі не має наміру грати матч плей-оф проти Росії. Це єдине правильне рішення. Ми ведемо переговори з федераціями Швеції та Чехії, щоб донести спільну позицію до ФІФА», – заявив президент Польського футбольного союзу Цезарі Кулеша.

11:20. Очевидець: В Харкові вибухи важкої артилерії. Клята кацапня наносить удари по мирних районах. Ворог нещадно лупить по заводу Комунар, заводу Авіаційний, по іншим підприємствам, по дитячій лікарні, по центру служби крові, по житлових будинках (телеканал Україна 24).

11:15. Звернення Віце-прем'єр-міністра Ірини Верещук до Міжнародного Червоного Хреста.

11:12. Обміннік у Дніпрі. Пукін, як тобі курс?

11:05. Інформація Sport.ua: В Охтирці годину тому був обстріл. Схоже, як і вчора, на «Ураган». Поки що місто тримається. Чутки ходять, що братимуть місто в оточення.

11:00. Олексій Гончаренко: «Міст біля Стоянки підірваний. Проїхати з Києва до Житомира неможливо».

10:46. Вусатий піз-до-бол.

10:40. Рашисти зупинилися під Конотопом та мародерствують

Після важких боїв і значних втрат рашистські окупанти зупинилися поблизу Конотопу.

У російсько-фашистських загарбників проблема з пальним та постачанням. Танкісти ходять з каністрами і намагаються купити пальне. Солдати окупаційних військ вимагають їжу у місцевого населення. Зафіксовано випадки мародерства закладів торгівлі зі сторони російських окупантів.

На околицях містечка знаходиться близько 40 одиниць спаленої російської техніки. Можете допомогти окупантам паливом з цукром. Стосовно харчування російських солдатів рекомендацій не даємо. Ви самі все знаєте (Міноборони України).

10:35. УЄФА розриває спонсорський контракт із «Газпромом», пише The Times.

Угода діє до кінця сезону 2023/24. По ньому УЄФА отримує від російської компанії 40 млн фунтів стерлінгів на рік. Таким чином, УЄФА втратить щонайменше 80 млн фунтів. Офіційно сторони про розрив відносин наразі не повідомляли.

10:30. Новий режим метро у Києві

Віталій Кличко: «Метро у Києві перейшло в режим укриття. Транспортних перевезень здійснюватись не буде».

10:25. Залишилося 2 країни, які опираються відключенню Росії від SWIFT.

Це Кіпр та Угорщина (повідомив нардеп Сергій Власенко).

10:20. Чудові новини! ЗСУ відбили Київську ГЕС

Київська гідроелектростанція (ГЕС) знаходиться під повним контролем ЗСУ. Російським загарбникам не вдалося її втримати.

Міністр енергетики Герман Галущенко: «Станція повністю під контролем. Технічний персонал залишив сховища й приступив до роботи. Станом на 08:30 26 лютого 2022 року Київська ГЕС працює в штатному режимі»

10:15. Олексій Арестович: «Операційна медсестра з Центрального госпіталю МО РФ. Надіслали невідомі хакери. Орієнтовні втрати противника становлять: літаки – 14 од., гелікоптери – 8 од., танки – 102 од., ББМ – 536 од., гармат – 15 од., ЗРК БУК-1 од. 3500 живих сил. Понад 200 полонених. Поранених під 3000. Зараз буде коротке зведення за обстановкою. У РФ мобілізують лікарів».

10:10. Мер Херсона Ігор Колихаєв:

– Доброго ранку. Над Херсоном український прапор! Місто працює та живе. О 06:30 на лінії вийшли перші тролейбуси. Встигаємо трохи навіть прибирати місто. З продуктами та хлібом питання вирішуємо, стежте за оновленнями інформації на офіційному сайті міськради.

Водопостачання у звичайному режимі. Про воду по годинах – фейк. Усі аварії намагаємося усувати оперативно. Вчора у бомбосховищах Херсона народилися двоє здорових хлопчаків. Наші медики були готові і все пройшло успішно – і для мам, і нових херсонців. Будемо жити! 💛💙

10:00. Ранкове зведення Генштабу Збройних сил України

09:45. Володимир Зеленський: «Новий день на дипломатичному фронті почали з розмови з Еммануель Макрон. До нас прямує зброя та обладнання від наших партнерів. Антивоєнна коаліція діє!

Маю сказати, що Макрон – справжній друг України. Франція з нами у найскладніші моменти. Підтримано відключення від SWIFT і запровадження персональних санкцій проти Путіна, забезпечення оборонною зброєю. Merci la France».

09:30. Відбувається евакуація жителів будинку. Є загроза обвалу.

09:28. Київ, Лобановського, 6а. Відео вибуху з камери спостереження

09:19. Чернігів. Термінове повідомлення:

«Треба готуватися до вуличних боїв», – мер Чернігова Владислав Атрошенко.

09:15. Момент влучання ракети у житловий будинок у Києві

09:05. Відео з місця подій.

08:55. Київ, Україна, Європа, 26 лютого 2022 року 21-го сторіччя!

  

08:40. Ще одна фотографія. Кошмар. Проспект Лобановського, 6а

08:35. Пряме влучення російської ракети в будинок, Київ.

08:00. Володимир Зеленський: Не вірте фейкам!

«Мені потрібні боєприпаси, а не транспорт», – Зеленський відхилив пропозицію США щодо евакуації Києва.

07:20. Баба Надя вказала оркам правильний напрям.

07:00. Тель-Авів! Ізраїль із нами!

Український тризуб з єврейською шестикінцевою зіркою, що світиться, і напис на івриті «разом до кінця». Дякуємо мерії Тель-Авіва!

06:45. Бої йдуть у Новій Каховці.

06:30. Президент України Володимир Зеленський відмовився від пропозиції США евакуювати його з Києва (The Washington Post).

06:25. Друга країна (після України) розірвала дип. відносини із Росією. Це Мікронезія!

Влада Мікронезії, що знаходиться у Тихому океані, розірвала дипломатичні відносини з Росією через вторгнення її військ в Україну.

Президент Мікронезії Давид Пануело висловив солідарність з Київом. «Дипломатичні відносини між двома країнами розірвані. Україна зазнала насильницького вторгнення з боку Російської Федерації. Мікронезія підтримує суверенитет України. Країна відновить дипломатичні відносини з Росією лише тоді, коли вона продемонструє реальну прихильність миру, дружбі, співпраці та любові в нашому спільному людстві».

06:20. У Києві продовжуються бої. Йдуть перестрілки. ЗСУ ловлять диверсантів

Сухопутні війська ЗС України: На метро Берестейська 101-ю бригадою знищено колону: 2 легковики, 2 вантажівки з бк, танк. Все спокійно, всіх поклали.

Військові злочинці РФ атакували одну із військових частин в Києві на Проспекті Перемоги. Напад відбито.

06:10. Генеральний штаб ЗСУ: На початку доби в районі проведення операції Об’єднаних сил зенітним ракетним комплексом С-300 Повітряних Сил ЗС України збито дві ворожі цілі – вертоліт та штурмовик Су-25 російських окупаційних військ.

Також, винищувач Су-27 Повітряних Сил ЗС України успішно атакував військово-транспортний літак Іл-76 МД російських окупаційних військ і знищив ворога.  Ще один Су-25 російських окупантів, що летів у напрямку Вінниці, знищено українським пілотом літака Су-27.

Наразі тривають важкі бої у місті Васильків на Київщині, де окупанти намагаються висадити десант з повітря. На вулицях Києва зараз відбуваються активні бойові дії. Скрізь ворог отримує достойну відсіч та несе втрати. Зокрема, поблизу метро Берестейська знищено колону 2 автомобілі, 2 вантажівки з боєкомплектом і танк. 

06:05. ⚡️ Повітряна тривога у Луцьку, Вінниці, Харкові, Львові.

05:55. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки: До України надійшла колона з боєприпасами від Польщі.

Про це заявив польський міністр оборони Маріуш Блащак. Наш європейський сусід підтримує українців і рішуче виступає проти російської агресії. Дякуємо за підтримку!

05:50. Футболіст «Ман Сіті» Олександр Зінченко взяв участь в мітінгу на підтримку України.

05:35. Вінниця. Повітряна тривога.

05:25. Відмінні новини! Херсон під контролем України! Антоновський мост наш!

Авіація у Херсоні нанесла потужний бомбо-штурмовий удар по російській бронетехніці. Війська РФ відійшли, місто під контролем ЗСУ.

Видання «Думская»: «З самого ранку велися бої за Херсон та міст через Дніпро. Переправа кілька разів переходила з рук в руки. Вдень надходили повідомлення, що місто здали, але незабаром ситуація змінилася».

Також видання опублікувало світлини, де можна побачити, який вигляд наразі має поле битви. Поруч розташовані пам’ятник Невідомому солдату та меморіал у Парку Слави, над якими піднятий український прапор.

05:18. Харків, повітряна тривога!

05:05. У Київському районі, Троєщина, триває стрілецький бій. Хлопці, бийте орків!

04:45. Київ. Метро Берестейська. Підірваний міст? ЗСУ відбили напад.

04:35. На центральній вулиці Василькова запеклі бої. Тримаємо кулаки за Васильків. Все буде Україна!

04:30. Антон Геращенко: «Відбулося дуже примітна неузгодженість у заявах російських офіційних осіб.

  1. Сєргєй Лавров на прес-конференції оголосив, що президент України Володимир Зеленський бреше, коли каже, що готовий до переговорів із Росією, зокрема про нейтральний статус України.
  2. Тим часом Дмітрій Пєсков заявив, що готовність Зеленського – позитивний сигнал.

У чому ж обгрунтування? Геращенко пояснює це у своєму Фейсбук-пості.

04:25. Казахстан відмовився воювати проти України, про що просив Путін

Казахстан, який є одним із найближчих союзників Росії, відмовив президентові країни-агресора у проханні приєднатися до війни проти України.

Казахстан заявив, що не визнає контрольовані Росією терористичні псевдореспубліки «ДНР» та «ЛНР», визнання яких Путін використав як привід для вторгнення в Україну.

Рада безпеки США привітала заяву Казахстану про війну в Україні: «Ми вітаємо заяву Казахстану про те, що вони не визнають «ЛНР» та «ДНР». Ми також вітаємо відмову Казахстану направити свої сили для участі у війні Путіна в Україні».

04:15. Київ. Проспект Перемоги у вогні. Йде артилерійська атака

04:10. Васильків. Тут на полях спробував висадитися ворожий десант

Йде важкий бій. ЗСУ чинять опір. Військові Росії переодяглися у форму поліції України, під'їхали на авто з мигалками та розстріляли бійців на КПП біля Василькова. А тим часом з іншого боку увійшла інша група на вантажівці. Важкі бої продовжуються.

04:00. Відео Sport.ua. Як у Маямі підтримують Україну прямо зараз. 

 

03:45. США розширює санкції проти режиму Путіна. Адміністрація Байдена оголосила нові обмеження проти топ-посадовців РФ, причетних до агресії проти України.

Под американські санкції попадають два члени Ради національної безпеки РФ: міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу та начальник Генерального штабу Збройних сил Росії Валєрій Гєрасімов, йдеться у заяві Міністерства фінансів США:

«Казначейство раніше призначило санкції проти 11 членів Ради безпеки Росії і продовжить накладати їх і проти інших російських чиновників, крім президента Росії Владіміра Путіна та міністра закордонних справ Сергєя Лаврова».

03:30. Чути вибухи у київському районі Троєщина. Держспецзв'язку України повідомляє, що мета російських військ – станція ТЕЦ-6, розташована в цьому районі.

03:15. Україна у відповідь на обстріл українських міст Росією завдала удару балістичною ракетою Точка-У по російській авіабазі Міллерово, повідомив журналіст Юрій Бутусов:

«Це одна з найуспішніших операцій ЗСУ в історії війни. Це поразка, яку Путін не зможе приховати. У відповідь на бомбардування та ракетні обстріли українських міст, 19-та ракетна бригада ВСУ завдала удару балістичною ракетою Точка-У по російській авіабазі Міллерово, і знищила як мінімум два новітні російські винищувачі Су-30».

03:00. Українські військові в зоні проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі збили ворожий штурмовик і вертоліт, повідомило командування Повітряних сил ЗСУ:

«Близько опівночі в районі проведення операції Об’єднаних сил зенітним ракетним комплексом С-300 Повітряних Сил ЗС України збито дві ворожі цілі – вертоліт та штурмовик Су-25 російських окупаційних військ. Слава українським зеніткам!»

02:20. Поточна карта бойових дій.

02:00. Кривий Ріг передає великий привіт ботоксній макаці та його посіпакам!

01:45. Дві години тому у метро Києва народилася дитина. Ось такі новини дарують надію!

Дівчина. Батьки назвали її Мія.

01:30. Генштаб ЗСУ: Оперативна інформація щодо російського вторгнення

01:25. Ще один герой дня. Інженер окремого батальйону матрос Віталій Скакун підірвав разом із собою Генічеський автомобільний міст, щоб зупинити ворога.

Сухопутні війська ЗСУ: «Щоб зупинити просування танкової колони, було ухвалено рішення на підрив Генічеського автомобільного мосту. Виконати це завдання зголосився інженер окремого батальйону матрос Скакун Віталій Володимирович. Міст був замінований, але піти звідти не встиг».

За словами побратимів, Віталій вийшов на зв'язок і повідомив, що підриває міст. Одразу ж пролунав вибух. Захисник загинув. Справжній Герой України!

01:10. Наші сили ППО збили ІЛ-76 із ворожим десантом у районі Василькова!

Генеральний штаб ЗСУ: «Це помста за Луганськ 2014 року. Смерть ворогам!»

00:55. Орки, припиніть бомбити Україну!

Життєво важливо для українців – позбавити можливості вбивати наших захисників та мирних жителів ракетами та авіацією. Українці, які перебувають у США, просять всіх небайдужих американців написати сенаторам свого регіону листи з нижченаведеним текстом.

Лист містить вимогу до влади США виконати власну обіцянку про закриття українського авіапростору для польотів авіації та ракетних ударів з боку країни-агресора [інформація Sport.ua].

Dear Senator,

Thank you for supporting Ukraine against the Russian aggression. I know the U.S. is doing everything it can to stop the war.

President Biden believes that Putin has made a decision to invade Ukraine and target Ukraine’s capital Kyiv.  The war would lead to the highest civilian death toll since WWII.

With the military assistance we are providing, the Ukrainian Army can withstand the Russian ground assault.  But they have nothing against Russian planes, rockets, and bombs. They need air support.

The U.S. signed the Budapest Memorandum. Under the deal Ukraine gave up its nuclear arsenal in exchange for security guarantees and territorial integrity. The United States can fulfil its promises under the agreement and establish a no-fly zone over Ukraine.  Putin will not dare to attack, and we could literally save hundreds of thousands of innocent lives.

But this is not just about Ukraine.  Putin has been using hybrid warfare against our allies and even interfered in the American elections.  He must be stopped once and for all.  Ukraine is where we must finally draw the line.

Thank you again for everything you do.

Sincerely,
YOUR NAME

00:40. Герой дня – Привид Києва. Один український льотчик за 30 годин збив 6 російських літаків, включаючи СУ-35.

Український пілот МіГ-29 – на його рахунку 2хСу-35, 1хСу-27, 1хМіГ-29, 2хСу-25. У мережі його прозвали «Привид Києва».

00:20. Відеозвернення Володимира Зеленського: Ця ніч буде важкою, спалюйте ворожу техніку!

 

Підсумки другого дня війни, 25 лютого

  • Українські військові обороняють Київ, на підступах до якого ведуться запеклі бої. Окупанти намагаються прорватись у столицю. Війська окупантів підійшли впритул до столиці. Ввечері у місті лунали вибухи.
  • Вранці 25 лютого у Києві уламок збитої ракети влучив у житлову багатоповерхівку на вул. Кошиця, 7а. Виникла пожежа. Четверо людей поранені, одна з них у важкому стані.
  • Українські війська знищили колону росіян, які рухалися в центр Києва. Вони використовували захоплену українську техніку, зокрема два ББМ «Козак», три КРАЗи та ГАЗ-66.
  • Російська армія обстрілює з градів населені пункти на Київщині. Під час обстрілів на Київщині є втрати серед мирного населення: 4 вбитих та понад 15 поранених. Був атакований дитячий будинок у м. Ворзель Київської області, де перебували 50 дітей. Вони не постраждали. Ввечері з градів почали обстрілювати смт Іванків, зафіксовані пожежі, є жертви серед цивільних. 
  • Російські окупанти обстріляли Харків з градів, один з снарядів застряг просто посеред дороги у житловому районі. Постійно було чути вибухи, перестрілку на околицях міста. Був обстріл Центру крові та навчального закладу, є жертви серед мирного населення. Упродовж двох діб від російських обстрілів на Харківщині загинули 11 людей (у тому числі 4 військових), ще 82 людини отримали поранення (з них 23 військових).
  • Ворог наступав на Сумщину. В Охтирці Сумської області померла дитина, яку поранили російські війська, коли обстрілювали дитячий садок. У області окупанти також обстріляли цивільне авто, один чоловік загинув, ще одного доставили у лікарню.
  • На Чернігівщині знищили 20 ворожих танків, а також ще 10–15 одиниць техніки, яка рухалась на Чернігів.
  • Ввечері ворог прорвав оборону Херсона, повідомляється про значні втрати серед українських військових.
  • За півтори доби українські військові знищили 2800 росіян, що вторглися у нашу країну. Підрозділи ЗСУ знищили близько 600 одиниць ворожої техніки: бойові броньовані машини різних типів, танки, літаки та гелікоптери. Росія не зазнавала подібних втрат за увесь час свого існування.
  • Морський піхотинець з Тернопільщини Віталій Скакун пожертвував власним життям, щоб виконати бойове завдання. Військовий підірвав міст на Херсонщині разом із собою, щоб зупинити колону російських танків.
  • НАТО активувало оборонний план і надасть Україні системи протиповітряної оборони.

Онлайн-трансляція телеканалу Україна 24

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»
Футбол | 26 квітня 2024, 00:55 1
МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»

Коуч збірної України U-19 розповів про юних гравців, які виїхали за кордон

ФОТО. Моє серце розривається. Фонсека зустрівся з дітьми з Харкова
Футбол | 22 квітня 2024, 09:27 3
ФОТО. Моє серце розривається. Фонсека зустрівся з дітьми з Харкова

Колишній тренер «Шахтаря» відзначився благородним вчинком

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
lizerginnn
Молюся за вас та за Україну, хлопцi...
ABOBA
говорят решающая ночь
lazarevaov
я - внучка Запорожского деда шофера, бабки Черниговской крестьянки. И внучка липетских рабочих. Родилась на Колыме в 1965 году, когда моя маменька (г. Суммы) окончила шоферские курсы и поехала туда денег зарабатывать. И встретила там папеньку москвича. С трех лет живу в Москве. Объясните, за что вы меня ТАК ненавидите? За то, что моя моя бабушка Компанец Марфа Павловна учила меня украинскому языку? За то, что я - по случаю рождения в СССР оказалась москвичкой?
Понимаю. не про спорт и мой комментарий удалят., Ну хоть создатели сайта прочитают. Другие украинские ресурсы отказывают в регистрации.
Я реально не понимаю, от куда такая ненависть к своим, родным...
С уважением к моим предкам и своей жизни, Оксана Владимировна Лазарева.