Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 13 квітня 2022, 17:22
17452
1

Мирні перемовини. День 22. Гуманітарна катастрофа у Маріуполі. LIVE

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за четвер, 17 березня

| Оновлено 13 квітня 2022, 17:22
17452
1
Мирні перемовини. День 22. Гуманітарна катастрофа у Маріуполі. LIVE
Twitter

22-й день війни. 17 березня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із військовою агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Тримаймося разом! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 17 березня

23:59. Звернення Президенту України Володимира Зеленського

23:00. Ірина Верещук про гуманітарні коридори.

22:30. Укренерго: Підключити Крим до Запорізької АЕС неможливо

Підключити енергопостачання Криму до Запорізької атомної електростанції неможливо.

Голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький: «Бажання Росії підключити Крим до Запорізької АЕС – все одно, що запускати космічні кораблі катапультою. Немає такої лінії, яку називають ЗАЕС – Крим, це технічно неможливо.

16 березня окупанти пошкодили високовольтну лінію електропередач Запорізької АЕС – Каховська 750 кВ. Загрози відключення Запорізької АЕС від української енергосистеми немає, хоча мережна інфраструктура пошкоджена.

Через пошкоджену лінію надходить енергія із цієї електростанції. З чотирьох високовольтних ліній зараз працює лише одна, тому довелося зменшити потужність двох енергоблоків ЗАЕС, які зараз працюють. Ремонт пошкоджень неможливий через бойові дії».

Роботу українського персоналу станції контролюють 11 працівників Росатому. Українські атомники цілодобово перебувають під тиском окупантів. Біля енергоблоків Запорізької АЕС залишилося багато боєприпасів, які не розірвалися.

22:05. Мости підірвані. Подоляк розповів, коли буде підписаний мирний договір

Узгодження спірних моментів на переговорах з росією для укладання мирної угоди може зайняти від кількох днів до півтора тижня, після чого розпочнеться підготовка можливої ​​зустрічі президентів України та росії.

Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк розповів:

«Україна не просто підписує договір, а хоче розробити конкретний механізм, який гарантуватиме її безпеку в майбутньому.

Поки що і російська, і українська делегації стоять на своїх позиціях. Погодження спірних моментів може тривати від кількох днів до півтора тижня. За цей час ми маємо наблизитися до укладання мирної угоди.

Як тільки робота над договором буде завершена, буде розпочато організацію зустрічі президентів України та росії. Це відбудеться найближчими тижнями. Втім, місце для нас не має значення. Це може бути будь-де, крім росії.

Мирна угода враховуватиме, перш за все, інтереси України, яка зазнала величезних втрат через вторгнення росії.

Що стосується майбутніх відносин з РФ після укладання мирної угоди, то не можна буде повернутися до минулого і говорити про братні народи. Мости підірвані. Ми створимо міцний кордон і ставитимемося до росії так холодно, як того заслуговує країна, яка вторглася в наш дім, щоб убити нас».

21:35. Війська РФ обстріляли притулок для мам та дітей у Луганській області

У Сєвєродонецьку Луганської області російські війська обстріляли притулок для матерів із дітьми.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай:

«У Сєвєродонецьку окупанти обстріляли притулок для матерів із дітьми. Мешканці та працівники закладу в безпеці.

У цьому закладі від ворожого обстрілу ховалося безліч мам із малюками. Безпечних місць на Луганщині більше немає».

21:20. Вакарчук у лікарні Запоріжжя. Діти з Маріуполя.

21:10. ФОТО. Обстріли у Харкові. Горить ринок Барабашово, загинув рятувальник

 На ринку Барабашово внаслідок обстрілу Харкова рашистськими орками сталася пожежа.

Пожежа охопила торгові ряди. Поряд із місцем пожежі знайдено снаряди від системи залпового вогню Град, над Харковом піднявся чорний дим.

Ринок Барабашово є найбільшим у східній Європі та одним із найбільших у світі. Він є місцем роботи близько 15 тисяч підприємців.

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив про загибель одного працівника ДСНС, який рятував місто від наслідків обстрілу.

ДСНС: «Станом на 19:00 в результаті пожежі на території ринку (на всій площі) сталося поширення вогню на приватні житлові будинки (кількість уточнюється). До гасіння залучено близько 70 осіб та 21 одиниць техніки».

20:05. ФОТО. Горить склад, є загиблі. Орки обстріляли Святошинський район Києва

Внаслідок обстрілу з боку рашистських військ у Святошинському районі Києва спалахнув склад, також згоріло два автомобілі, загинули щонайменше двоє людей.

ГСЧС: «17 березня близько 16:30 до Служби порятунку 101 надійшло кілька повідомлень одночасно про пожежі у Святошинському районі столиці. Внаслідок потрапляння снарядів сталось займання двох автомобілів. О 17:04 загоряння було ліквідовано.  загинула 1 людина. На місці було задіяно 2 одиниці пожежної техніки та 10 чоловік особового складу.

Також неподалік виникло загоряння трав’яного настилу на площі 5 тисяч кв. м. Ліквідація триває. На місці задіяно 1 одиницю пожежної техніки та 5 чоловік особового складу. Ще один виклик надійшов про загоряння на складі. Площа пожежі становить 10 тис. кв. м. Є загроза вибуху снаряду через що здійснюється гасіння пожежі з безпечної відстані. Ліквідація триває. За попередньою інформацією, внаслідок пожежі загинула 1 людина. На місці задіяно 15 одиниць пожежної техніки та 67 чоловіка особового складу».

19:45. Зведення Генштабу ЗС України

18:50. Під Прилуками українці розбили групу військових РФ та захопили РСЗВ Ураган

На Чернігівщині українські захисники розбили групу російських загарбників, захопили реактивну систему залпового вогню Ураган і ще одну – підбили.

Оперативне командування Північ: «Під Прилуками сили опору Сіверщини розбили чергову групу орків.

Наші захисники поповнили парк техніки черговою окупантською одиницею РСЗВ Ураган. Ще одну – підбили.
Вірте у своїх захисників! Разом до перемоги!»

17:10. У Мерефі під Харковом внаслідок обстрілів окупантів загинула 21 людина

Внаслідок обстрілів міста Мерефи в Харківській області загинула 21 особа, ще 25 отримали поранення.

Харківська обласна прокуратура: з 25 поранених 10 перебувають у важкому стані. Наразі роботи з розчищення завалів продовжуються.

Українські прокурори порушили кримінальне провадження за статтею про порушення звичаїв та правил війни, об'єднаного з умисним вбивством.

О 03:30 уночі 17 березня російські загарбники обстріляли з артилерії місто Мерефа. Внаслідок обстрілів зруйновано приміщення загальноосвітньої школи та міського будинку культури.

16:30. ФОТО. Мудрик зробив пропозицію путіну, від якої не можна відмовитися

Гравець «Шахтаря» Михайло Мудрик опублікував фото в соціальній мережі, на якому зображений президент Росії владімір путін.

Біля хуйла висить петля, напис каже: «Просто зроби це».

16:00. Зведення Генштабу ЗС України.

15:35. лукашенко загрожує Україні ядерним ударом, якщо ми не здамося путіну

Самопроголошений президент Білорусі александр лукашенко натякнув, що якщо Володимир Зеленський не погодиться на умови владіміра путіна, то президент Росії може використовувати ядерну зброю:

«Я переконаний, що найближчим часом цей конфлікт – операціяросії – закінчиться миром. Скажу вам вперше головне: росія пропонує Україні – путін Зеленському, я це точно знаю, – абсолютно прийнятний варіант договору. І сьогодні ще можливо, щоб Україна з росією домовилися і Зеленський підписав із путіним цей договір.

Якщо Зеленський на це не піде, то, повірте, йому доведеться з часом підписати акт про капітуляцію. Росія у цій війні не програє. У цьому ви 100% переконані також. Чим закінчується війна у разі перемоги однієї зі сторін, Японія це знає краще ніж я», – сказав вусатий тарган.

Спочатку лукашенко стверджував, що так звана спецоперація триватиме 4–5 днів і завершиться перемогою рашистів.

15:05. ЗСУ пішли в контрнаступ. Маруся Звіробій: «Пощади рашистам не буде»

14:40. У Дніпрі силами ППО збили дві ракети

14:15. Вуса Пєскова повідомили, чи буде рашка виконувати рішення суду в Гаазі

Вуса прес-секретаря президента рф дмітрія пєскова заявили, що росія і Україна поки не наблизилися до підписання будь-яких домовленостей.

На запитання, чи близькі росія та Україна до підписання домовленостей, була відповідь: «Ні, робота триває – коли буде прогрес, ми повідомимо».

Вуса пєскова також заявили, що «рф не зможе взяти до уваги рішення Міжнародного суду ООН», який 16 березня ухвалив, що Росія повинна негайно припинити бойові дії в Україні:

«Ні, ми не можемо прийняти це рішення до уваги. Міжнародний суд має таке поняття, як згода сторін. Тут ніякої згоди бути не може. У цьому випадку це те, що ми не можемо взяти до уваги».

Коментуючи опублікований Financial Times проект мирної угоди між Україною та рф, вуса пєскова заявили:

«У цій публікації багато компіляції інформації, яка озвучувалася, яка була в публічному полі, про ті теми, які на порядку денному. Але зібрано все невірно, і насправді вона невірна. Елементи правильні є, але загалом це не відповідає дійсності».

13:50. Брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича

13:30. росія пригрозила Боснії і Герцеговині українським сценарієм

Посол рф в Боснії і Герцеговині Ігор Калабухов заявив, що БіГ має право вирішувати, чи бути членом НАТО, але москва залишає за собою право реагувати на таку можливість:

«Якщо вона (Боснія і Герцеговина) вирішить бути учасником чогось, це внутрішня справа. Але інша річ – наша реакція. На прикладі України ми показали, чого ми очікуємо. Якщо буде загроза, ми реагуватимемо.

Не думаю, що в якійсь фантазії, в якійсь реальності БіГ стає членом НАТО, тому що в країні немає консенсусу, і БіГ не буде так легко ухвалити рішення за цих обставин. Поки що росія не має плану дій щодо БіГ, і москва реагуватиме, аналізуючи стратегічну та геополітичну ситуацію».

Глава Президії Боснії і Герцеговини Желько Комшич засудив заяву посла рф в БіГ, коментуючи можливість вступу Боснії і Герцеговини до НАТО:

«Рішуче засуджую небезпеки посла рф в БіГ. Повідомлення російського посла про те, що реакція росії буде, наведення прикладу України, проти якої росія здійснює агресію, однозначно, але водночас неприйнятно для Боснії і Герцеговини».

13:00. Зеленський у Бундестазі звинуватив Німеччину у затягуванні вступу України до ЄС

Президент України Володимир Зеленський у виступі перед депутатами німецького Бундестагу заявив, що Німеччина бере участь у побудові нової стіни в Європі, коли гальмує вступ України до європейських інституцій:

«Звертаюся до вас після трьох тижнів повномасштабного вторгнення. Після того, як загинули тисячі українців. Після того, як ми побачили, скільки зв'язків ваші компанії залишили з Росією, з державою, яка використовує вас та інші країни, щоб фінансувати війну.

Коли ми питали вас – що має зробити Україна, щоб стати членом НАТО, чули у відповідь – такого рішення на столі немає і не буде. І ви затягуєте і зараз питання вступу України до Євросоюзу. Для вас це є політика. А насправді це каміння, каміння для нової стіни (що розділяє Європу). Однак у Німеччині є політики, які розуміють, що відбувається».

12:10. Сергій РЕБРОВ: «Тимощук? Сподіваюся, що наша країна очиститься від таких людей»

Головний тренер «Аль-Айну» Сергій Ребров висловився про Анатолія Тимощука, який під час нападу Росії на Україну продовжує працювати у «Зеніті» і нічого взагалі не говорить про війну в Україні:

«На жаль, існує категорія людей, які розуміють, що до України вони вже не повернуться, а в Європі вони нікому не потрібні. Можливо, хтось із них має якусь позицію, але вони її не озвучують і сидять мовчки. Це стосується не лише спортсменів, а й людей шоу-бізнесу, які народилися в Україні.

Я впевнений, що Толя десь усередині переживає, але йому, напевно, треба годувати свою сім'ю – і це для нього важливіше за громадянську позицію. Це його життя. Ось тільки під час війни не можна посісти нейтральну позицію. Посиджу, мовляв, пару тижнів, вичекаю, на чиєму боці буде перевага, і потім висловлю свою думку. Ні. Такого не буде, і я сподіваюся, що наша країна очиститиметься від таких людей».

11:05. Бомбосховище у Маріуполі витримало. Завали почали розбирати, люди виходять живі

Бомбосховище під будівлею драмтеатру у Маріуполі витримало.

Екс-глава Донецької ОДА Сергій Тарута: «Після страшної ночі невідомості на ранок 22-го дня війни нарешті хороші новини з Маріуполя! Бомбосховище витримало. Завали почали розбирати, люди виходять живі!»

10:00. Ірина Верещук про гуманітарні коридори на 17 березня

09:10. Михайло Подоляк про хід перемовин

08:05. Без слів.

07:50. Ракета, збита ППО, впала на багатоповерхівку в Києві. Є руйнування, загиблий

У Дарницькому районі Києва внаслідок падіння залишків збитої російської ракети сталося руйнування та спалах у багатоповерховому будинку. Загинула одна людина, ще троє постраждали.

Державна служба з надзвичайних ситуацій: «17 березня о 05:02 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу та руйнування житлового будинку у Дарницькому районі столиці.

На місце події негайно прибули вогнеборці найближчих пожежно-рятувальних підрозділів. По прибуттю рятувальники встановили, що внаслідок падіння залишків збитої ракети, сталося руйнування конструкцій будинку на 16-му та технічному поверхах, а також загоряння у квартирі на 16-му поверсі.

О 05:49 займання на площі 20 кв. м. ліквідовано. Проводиться евакуація людей з 11-го та вищих поверхів будинку та аварійно-рятувальні роботи по розбиранню конструкцій та пошуку людей. На місці задіяно 10 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, а також 60 чоловік особового складу.

За попередньою інформацією, евакуйовано 30 осіб, з яких 3 постраждало. Загинула 1 особа».

07:35. Росіяни вразили ракетами три судна Панами у Чорному морі

Російські військові вразили ракетами три судна під панамським прапором у Чорному морі під час війни в Україні (Reuters)

Трьома кораблями були Namura Queen, Lord Nelson та Helt. Одне судно затонуло, але про постраждалих не повідомляється. Два інші залишаються на плаву, але вони пошкоджені. Не повідомляється дата, коли кораблі були вражені.

Щонайменше 10 кораблів все ще перебувають у Чорному морі. ВМФ Росії обмежує вихід кораблів із цього району. У Панами найбільший у світі реєстр судів під її прапором – понад 8000 судів.

Також за час війни Росія підбила бункерувальник Міленіум Спіріт під прапором Молдови, і турецький корабель.

07:05. Ранкове зведення Генштабу ЗС України.

06:20. Карта бойових дій

05:30. Росія задіяла в Україні три чверті своїх батальйонно-тактичних груп

З початку повномасштабного вторгнення в Україну, 24 лютого, росія задіяла близько 75% своїх батальйонно-тактичних груп, які беруть участь у бойових діях.

Про це повідомляє високопоставлений представник міністерства оборони США Пол Маклірі: «Близько 75% усіх збройних сил росії направлено на бойові дії в Україну».

Чиновник також уточнив, що це 75% від загальної кількості батальйонно-тактичних груп, залучених до повномасштабного вторгнення, а не з усіх військових росії. При цьому, за словами Маклірі, це однаково дуже значний відсоток військ.

Раніше в Генеральному штабі ЗСУ заявили, що російська федерація втратила до 40% підрозділів, які відправила на війну в Україну.

04:20. Українці знищили Су-25 під Києвом, ще один літак підбито

Ще один успіх у активі української армії. Як повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, у небі під Києвом було знищено ворожий штурмовик СУ-25, ще один був підбито.

«Щойно в небі над Київщиною було знищено СУ-25 та підбито СУ-35 супротивника. Усього за добу мінус понад 10 повітряних цілей РФ», – написав Залужний у Facebook.

03:10. Зведення Генштабу ЗС Украины на початок доби.

02:40. Біля театру в Маріуполі були величезні написи «Діти» для пілотів

Супутникові знімки свідчать, що перед та позаду будівлі драматичного театру в Маріуполі були написи великими літерами «Діти» для пілотів авіації.

Супутникове фото було зроблено 14 березня. На ньому видно, що перед фасадом драмтеатру в центрі Маріуполя та ззаду у сквері були написи на асфальті – великими літерами білою фарбою «Діти».

Очевидно, що напис бачили коригувальники вогню та пілоти російської авіації, якщо напис легко побачити із супутників. Нагадаємо, будівля вибухнула від падіння авіабомби.

01:30. США поставить Україні безпілотники, які є лише у двох країн

США надішлють Україні 100 дронів-камікадзе Switchblade в рамках нового збройового пакету вартістю $800 млн.

Про це повідомляє Politico з посиланням на головного республіканця у комітеті Палати представників із закордонних справ Майкла Маккола. Цю інформацію підтвердив неназваний представник адміністрації Джо Байдена.

Switchblade – це роботизовані розумні бомби, оснащені камерами, системами наведення та вибухівкою. Їх можна запрограмувати на автоматичний удар по цілям, що знаходяться за багато миль.

01:15. Міжнародний суд ООН вимагає припинити війну РФ проти України

Міжнародний суд ООН вимагає від Росії негайно припинити військове вторгнення в Україну.

РФ має негайно зупинити військове насильство, яке вона розпочала 24 лютого 2022 року на території України», – йдеться у ухвалі суду, оголошеній у середу, 16 березня, в Гаазі.

Представники Росії на оголошення постанови були відсутні. Рішення суду є обов'язковим до виконання.

01:00. Володимир Зеленський записав чергове звернення до українського народу.

00:00. Початок 22-го дня війни, 17 березня.

Хронологія війни за днями

Онлайн-трансляція телеканалу Україна 24

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Виграй футболку Зінченка з підписом за донат
Війна | 24 квітня 2024, 13:42 1
Виграй футболку Зінченка з підписом за донат

Всі кошти підуть на FPV-дрони в підрозділ, де служить журналіст Sport.ua Михайло Шаповалов

Слот тренуватиме Ліверпуль? Що про це відомо прямо зараз
Футбол | 28 квітня 2024, 09:06 3
Слот тренуватиме Ліверпуль? Що про це відомо прямо зараз

Схоже, «червоні» знайшли наступника для Юргена Клоппа…

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ddz895
краем уха слушаю наше ТиВи из соседней комнаты...
Пуйло пригрозил Боснии и Герцоговине войной, если те вступят в ЕС? а если не вступят, то бац и Народня республика в какой-нибудь Тузле?