Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 25 квітня 2022, 06:42
12349
0

Два місяці війни. День 60 Орки відмовилися від перемир'я і вдарили ракетами

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за неділю, 24 квітня

| Оновлено 25 квітня 2022, 06:42
12349
0
Два місяці війни. День 60 Орки відмовилися від перемир'я і вдарили ракетами
Odesa City Official

60-й день війни. 24 квітня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Тримаймося разом! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 24 квітня

23:59. Благодійний концерт Святослава Вакарчука

23:00. ВІДЕО. Полк Азов показав жінок та дітей у підземеллі Маріуполя

Полк Азов, який продовжує захищати людей на металургійному комбінаті Азовсталь, оприлюднив два відео з підземелля, де ховаються від російських ударів мирні жителі Маріуполя.

Спочатку була оприлюднена перша частина відео з підвалів комбінату Азовсталь у заблокованому ворогом Маріуполі. як випливає зі слів людей, запис зроблено 21 квітня. У підвалі переважно жінки та діти – від немовлят до підлітків 14 років. Вони майже два місяці знаходяться в цьому підземеллі, без можливості подихати свіжим повітрям або просто нормально справити необхідні життєві потреби.

Діти дякують військовим за підтримку та їжу (на відео зафіксовано, що бійці принесли ласощі). Вони зізнаються, що дуже хочуть побачити сонце, обійняти рідних. Мешканці азовського підземелля просять про безпечний гуманітарний коридор, щоб отримати можливість виїхати на неокуповану українську територію. Жінки зазначають, що дуже переймаються своїми дітьми.

У другій частині відео жінки, які ховаються з дітьми у сховищі, кажуть, що запасів води та їжі у них залишилося на лічені дні. Вони також кажуть, що діти не можуть спати через постійні обстріли. Вони також півтора місяці не бачили сонячного світла.

Люди показують, що вони сплять на брудних речах, у приміщенні з високою вологістю та пліснявою. Там же спить однорічна дитина, для якої замість підгузника використовують сміттєвий пакет. Вони благають мир та українську владу про допомогу.

Перша частина відео з Азовсталі

Вторая часть видео из Азовстали

22:00. Макрон чи Ле Пен? Стало відомо, хто переміг на виборах у Франції

Політика Еммануеля Макрона переобрано президентом Франції, отримавши у другому турі 58,5% голосів. Про це свідчать результати екзит-полу Ifop.

За суперницю президента, лідера Народного фронту Марін Ле Пен віддало голоси 41,5% французьких виборців.

Таким чином, розрив між кандидатами став дещо меншим, ніж у 2017 році, коли за Макрона віддало голоси 66,1% виборців, а за Ле Пен – 33,9%.

З перемогою Макрона вже привітали президент Європейської ради Шарль Мішель та президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Макрон був фаворитом, проте Ле Пен зуміла створити хорошу базу для участі у парламентських виборах, що відбудуться влітку.

20:40. 5 російських ракет вдарили по критичній інфраструктурі у Полтавській області

Російські окупанти завдали 5 ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури на території Полтавської області.

Голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін: «П'ять російських ракет вдарили по об'єктах інфраструктури в області. Інформацію про постраждалих та руйнування уточнюємо».

У військовій адміністрації пообіцяли надати всі деталі згодом. Очевидці в соцмережах повідомляли, що російські загарбники завдали удару по Кременчуку. Також у соцмережах розповсюджували відео, на яких видно проліт ракет у напрямку Кременчука.

20:10. Брифінг Олексія Арестовича

19:50. Генштаб: На Харківщині та сході окупанти намагалися наступати, але безуспішно

На сході та в Харківській області російські загарбники намагаються проводити штурмові та наступальні дії, проте успіху не мають.

Зведення Генштабу ЗСУ: Відзначається активізація наступальних та штурмових дій підрозділів противника в районах населених пунктів Пашкове, Довгеньке та Велика Комишуваха (Харківська область). Ворог успіху не мав, зазнав втрат і був змушений відступити на раніше зайняті рубежі.

19:10. Подоляк відповів екс-меру Дюсельдорфа, який не вірить російським звірствам

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк порадив колишньому меру Дюссельдорфа Томасу Гайзелю поговорити з жертвами російських звірств, аби переконатися у реальності російських злочинів:

«Колишній мер Дюсельдорфа Томас Гайзель сумнівається в тому, що росія скоїла військові злочини, і запитує, чи варто довіряти новинам з України. Гадаю, пан Гайзель може приїхати і особисто запитати у чоловіка, який втратив свою сім'ю в Одесі, батьків зґвалтованої дівчини в Бучі або біженців із Маріуполя.

Зручно заплющити очі і вдавати, ніби нічого не відбувається. Ізолюватися від новин у комфортному міхурі. Особливо, коли ви роками заповнювали кишені російськими грошима. Деяким політикам слід подумати, чи не доведеться їх онукам за них вибачатися».

18:20. росіяни не дали відкрити коридор із Маріуполя. Верещук звернулася із закликом до ООН

Віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук каже, що Організація Об'єднаних Націй має забезпечити гуманітарний коридор із заблокованого російськими військами Маріуполя.

«На Великдень 24 квітня не вдалося відкрити гуманітарний коридор із Маріуполя. росія не підтвердила гарантію режиму припинення вогню. За її словами, це питання має порушити генсек ООН Антоніу Гутерреш під час свого візиту до росії.

Ми вже не просимо, ми вимагаємо від ООН забезпечити режим припинення вогню та відкриття гуманітарного коридору і з Азовсталі, і з Маріуполя загалом. На Азовсталі нині 1000 жінок і дітей, плюс – 500, може навіть більше, поранених, майже 50 людей потребують ургентної негайної кваліфікованої допомоги.

Саме про це має говорити пан Гутерреш у Москві, якщо він збирається говорити про мир. Всі інші домовленості не матимуть ваги, тому що найголовніше, що може зробити ООН і не можуть зробити інші, – це відкрити гуманітарний коридор».

17:40. У рф не справляються з масштабною пожежею в Сибіру, ​​тому що військові та літаки на війні

Традиційні пожежі в Сибіру вже вдвічі більші, ніж у минулому, і стали безконтрольними, оскільки російські військові, котрі ведуть з ними боротьбу, зараз на війні в Україні. Цього року пожежі стали більш поширеними, оскільки багато військових рятувальників було відправлено до України.

Дослідниця клімату з Університету Майамі в штаті Огайо Джессіка Маккарті пояснює, що для боротьби з пожежами в Сибіру часто потрібні військові літаки, тому сумнівно, що в рф вони будуть навіть влітку, якщо війна триватиме.

Також, за її словами, путіну доведеться вибирати – або більше пожеж у Сибіру, ​​або доведеться забрати частину літаків та військових із війни в Україні. Такі пожежі є небезпечними, оскільки розплавляють льодовики на півночі, що призводить до викиду вуглекислого газу та метану в атмосферу.

18 квітня російські ЗМІ повідомили, що цього року у Сибіру розгорілося раніше. Дим від пожеж огорнув Новосибірськ, Омськ та Красноярськ.

17:05. росіяни обстріляли Чугуїв на Великдень, є поранені, один загиблий

На Великдень росіяни обстріляли багатоповерхівку та приватний будинок у Чугуєві, поранивши трьох людей, у тому числі 12-річну дитину (Суспільне).

Начальник поліції Харківської області Володимир Тимошко: «Дитина 2010 р.н., діагноз: осколкові поранення правого та лівого стегна та правої та лівої гомілки. Мати 1986 р.н. діагноз: осколкові поранення лівого стегна. Ще один місцевий житель, 1953 р.н., діагноз: осколкові поранення спини зліва, відкритий пневмоторакс».

Глава поліції попросив жителів Харківської області залишатися вдома на Великдень, бо російські окупанти готові вести обстріл по цивільних навіть у релігійне свято.

Мер Чугуєва Галина Мінаєва розповіла журналістам, що у місті є руйнування житлової забудови внаслідок обстрілів.

Прокуратура повідомила, що внаслідок обстрілу загинув 59-річний чоловік. Також окупанти відкрили артилерійський вогонь по селу Малинівка Чугуївського району, внаслідок чого поранення отримали жінка та чоловік.

16:40. ВІДЕО. Морпіхи показали, як Стугною підбили російський танк

16:20. Британія має намір поставити в Україну 20 самохідних гаубиць AS-9

Великобританія має відправити в Україну 20 самохідних артилерійських установок та десятки тисяч снарядів (УП, Daily Express).

Повідомляється, що наступного тижня 45000 фугасних снарядів британського виробництва разом із самохідними гаубицями AS90 будуть відправлені до Польщі, де українських військових навчать їх використовувати та обслуговувати перед відправкою на фронт.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон оголосив, що Британія надасть Україні більшу артилерійську зброю, оскільки конфлікт з Росією переходить у нову фазу: «Це стане артилерійським конфліктом, їм потрібна підтримка з великою кількістю артилерії, це те, що ми їм надаватимемо, на додачу до інших форм підтримки».

Незважаючи на те, що більшість експертів назвали військово-незграбною кампанією після нового вторгнення в Україну два місяці тому, російські сили тепер почали боротися більш ефективно, зазначають західні чиновники.

«Російське командування та управління стало більш ефективним, ми бачимо більш розумне використання БПЛА та більшу інтеграцію засобів радіоелектронної боротьби», – сказало джерело в НАТО. Це стосується використання артилерії. «Зараз російські війська використовують артилерію як частину тактики маневрування, а не просто вражають цілі», – сказало джерело.

Це важливо, оскільки метою росії є повільне оточення 30 тисяч українських військових. «Якщо росія зосередить достатньо сил, щоб оточити значну частину найкращих сил України, вона може досягти територіальних досягнень, які б важко було відвоювати», – попереджає джерело.

Британські гусеничні гаубиці AS-90 мають дальність дії 25 кілометрів, високу маневреність і можуть випустити три снаряди менш ніж за 10 секунд. Їхня броня досить міцна, щоб захистити екіпаж із п'яти осіб від бронебійних снарядів.

15:40. Зеленський поговорив з Ердоганом перед його розмовою з Путіним

Президент України Володимир Зеленський та президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган обговорили по телефону можливі гарантії безпеки України, продовження переговорів з Росією та евакуацію з Маріуполя поранених бійців та мирних жителів.

Президент Туреччини провів телефонну розмову із українським колегою. Ердоган заявив, що Анкара готова надати потрібну підтримку переговорному процесу. Турецький лідер також заявив про необхідність забезпечити евакуацію поранених та мирних жителів із Маріуполя. Йшлося і про обмін заблокованих військових.

Зеленський: «Провів важливу телефонну розмову із президентом Ердоганом. Напередодні його переговорів з путіним наголосив на необхідності негайної евакуації громадян з Маріуполя, зокрема з Азовсталі, негайного обміну заблокованих військових.

Обговорили переговорний процес, погодження із Туреччиною та іншими країнами гарантій безпеки для України. Порушили питання, пов'язані з обороноздатністю України, а також із глобальною продовольчою безпекою, яка опинилася під загрозою через блокування судноплавства у Чорному морі».

15:00. Володимир КЛИЧКО: «Навіть на Великдень путін бомбить Україну»

Легендарний український боксер, екс-чемпіон світу в суперважкій вазі Володимир Кличко опублікував у Twitter пост, у якому повідомив, що навіть на Великдень росія продовжує бомбардувати Україну:

«День 60 російської війни. Навіть на Великдень путін не хоче миру в Україні. Він бомбардує Україну, розбиваючи на шматки. Але ж Україна переродиться!»

14:10. У МЗС відреагували на заяви Австрії, де виступили проти членства України в ЄС

У МЗС України висловили розчарування позицією глави МЗС Австрії Александера Шалленберга, який вважає, що Україні не варто пропонувати членство в Євросоюзі (УП). Представник МЗС України Олег Ніколенко сказав:

«Розчаровані висловлюваннями федерального міністра закордонних справ Австрії щодо європейського майбутнього України. Вважаємо їх стратегічно недалекоглядними і такими, що не відповідають інтересам об'єднаної Європи. Такі висловлювання також ігнорують той факт, що переважна більшість населення країн-засновників ЄС підтримує членство України.

Нагадую слова міністра Дмитра Кулеби, що український народ платить надто високу ціну за помилки багатьох європейських урядів і що їх необ'єктивне сприйняття реальності вже призвело до політичного та економічного ослаблення Європи.

Схоже, нинішньої війни, жертв та руйнувань їм мало. Продовжувати під різними приводами відкладати у часі членство України в ЄС або шукати йому альтернативу означає потурати агресивним планам Путіна та гальмувати зміцнення Євросоюзу шляхом включення можливостей України.

Україна має всі підстави вимагати об'єктивного визнання її заслуг та стратегічної ролі для ЄС. Завдяки незламній волі та сміливості президента України та українського народу Європа сьогодні може жити у світі. Без перебільшень, наша держава стала форпостом захисту безпеки ЄС, європейської свободи та європейських цінностей».

На думку австрійського міністра Александера Шалленберга, Україні не слід пропонувати членство у Євросоюзі. Зокрема, міністр вважає, що Україна не має отримати статусу кандидата в червні, як розраховує президент Зеленський. Він обґрунтував свою позицію тим, що є держави Західних Балкан, які проходили набагато довший шлях до кандидатства.

13:40. Розвідка Британії: рф трохи просунулась на Донбасі, Україна рішуче тримає оборону

Російській армії вдалося зайняти деякі нові території з початку спроб наступу на Донбасі, українська армія рішуче чинить опір на всіх напрямках (УП).

В останньому огляді британської розвідки про війну в Україні відзначають, що Україна цього тижня відобразила численні спроби наступу вздовж фронту на Донбасі:

«Незважаючи на те, що росія змогла дещо просунутися, українська армія чинила рішучий опір на всіх напрямках і завдала значних втрат російським силам. На ефективність російських підрозділів, ймовірно, впливає їх низький моральний дух і обмежений час на відновлення боєздатності та реорганізацію сил після попередніх наступальних операцій».

13:00. Генштаб: Окупанти на війні втратили 873 танки та майже 200 безпілотників

Російські війська на війні в Україні втратили вже 873 танки, 2238 броньованих машин та 191 БПЛА.

Звіт Генштабу: Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 24.04 орієнтовно:

  • особового складу – близько 21800 осіб ліквідовано,
  • танків – 873 од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 2238 од.,
  • артилерійських систем – 408 од.,
  • РСЗВ – 147 од.
  • засоби ППО – 69 од.,
  • літаків – 179 од.,
  • вертольотів – 154 од.,
  • автомобільної техніки – 1557 од.,
  • кораблі /катери – 8 од.,
  • цистерн з ПММ – 76,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 191.
  • Спеціальна техніка – 28.
  • Пускові установки ОТРК/ТРК – 4.

12:30. Азов у ​​Великдень просить у миру допомоги: Нас намагаються штурмувати

Заступник командира полку Азов Святослав Паламар звернувся до всього світу, щоб зробили все, щоб звільнити людей з Маріуполя (УП).

Паламар повідомив, що перемир'я у Маріуполі немає. Щотри хвилини падають авіаційні бомби, а росіяни намагаються штурмувати позиції українських захисників. За його словами, хлопці тримаються з останніх сил, а людей треба вивозити:

«Сьогодні великий день, і, попри це, ворог продовжує скидати авіаційні бомби, стріляє корабельна артилерія, стріляють гармати, продовжують бити ворожі танки, піхота намагається штурмувати.

Я хочу, щоб у цей день або на фронті, або вдома або в переселенні кожен задумався про цінності. На 60-й день війни, я думаю, кожен зрозумів, що матеріальне – це ніщо порівняно з тим, щоб обійняти своїх дітей, поговорити з близькими, насолодитися тишею.

У цей час, коли ви кидаєте пасхальні картинки і насолоджуєтесь перемир'ям, у Маріуполі ворог скидає бомби на голови ні в чому не винних дітей. Дякую усім, хто докладає зусиль для звільнення людей з Маріуполя, а також закликаю весь світ зробити все для цього».

12:00. Привітання Президента України Володимира Зеленського з Великоднем

11:40. Київ пропонує Москві спецпереговори, тому що Азовсталь атакують і готують штурм

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявляє, що російські війська безперервно атакують маріупольський завод Азовсталь, у підземеллях якого знаходяться українські захисники та мирні жителі. Він пропонує рф спеціальні переговори:

«Великдень-2022. Але зараз рф без зупинки атакує маріупольську Азовсталь. Місце, де знаходяться наші цивільні та військові, засипають важкими авіабомбами, обстрілюють артилерією та інтенсивно концентрують сили та техніку для штурму.

Хто там наказав «не штурмувати»? Пропоную рф подумати про залишки репутації. Для порятунку репутації росії необхідні три маріупольські кроки:

  • Проголосити реальне пасхальне перемир'я над Маріуполем.
  • Негайно дати гумкоридор для цивільних.
  • Погодитись на спецраунд переговорів, щоб українська сторона забрала або обміняла військових.

10:30. Екс-канцлер Німеччини вважає за необхідне зберігати відносини з рф

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шрьодер заявив, що не шкодує про свою позицію щодо рф на фоні критики на його адресу і вважає за необхідне зберігати відносини з рф, незважаючи на війну (УП, Spiegel, New York Times).

Шрьодера піддали різкій критиці і у власній партії за те, що він не дистанціювався від путіна після початку війни в Україні. Екс-канцлер заявив:

«Я не маю наміру визнавати свою провину. Залежність Німеччини від російського газу? Здивований зараз бачити дебати. 30 років всі погоджувалися з таким станом справ. Але раптом зараз усі кажуть, як було б краще. Якби я зараз дистанціювався від росії, то втратив би довіру єдиної людини, яка може зупинити війну.

Злочини російських військових у Бучі? Усі факти слід розслідувати. Не вірю, що наказ на таку поведінку військових надійшов безпосередньо від путіна, а скоріше від когось нижче у керівній ланці.

Я думаю, ця війна була помилкою, і я завжди так казав. Що треба робити зараз – відновити мир якнайшвидше. Я вважаю, що путін зацікавлений у завершенні війни, але це непросто».

У середині березня Шрьодер зустрічався з путіним з приводу завершення війни в Україні, але без жодних явних результатів. Екс-канцлер каже, що готовий на ще одну таку зустріч:

«Таку країну як росія у довгостроковій перспективі неможливо ізолювати, ні в політичному, ні в економічному сенсі. Для німецької економіки потрібна сировина з рф. Це не лише нафта та газ, а й рідкісні метали. І цю сировину не так просто замінити».

Шредер з 2017 року є членом та головою ради директорів Роснефті.

09:20. Армія рф вночі завдала удару по Дніпропетровській області, є загиблий

Російська армія завдала ракетного удару по Павлоградському району Дніпропетровської області, влучили в залізничну інфраструктуру та промисловий об'єкт, загинула людина.

Глава Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко: «У нас три нічні прильоти – у Павлоградському районі. Ракета влучила у залізничну інфраструктуру. Загинув 48-річний чоловік.

Знищено 8 будівель. Під завалами три легкові авто та одна вантажівка. Вибуховою хвилею вибило шибки і заблокувало двері в житловому будинку поруч.

Дві ракети влучили у промислове підприємство. Зруйновано виробничу будівлю. Людей не зачепило».

08:30. МЗС Австрії виступає проти членства України в ЄС

Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг вважає, що Україні не слід пропонувати членство у Євросоюзі. Про це він заявив у виступі 14-му саміті європейських медіа у Лех-ам-Арльберзі (УП).

Зокрема, міністр вважає, що Україна не має отримати статусу кандидата в червні, як розраховує президент Зеленський. Він обгрунтував свою позицію тим, що є держави Західних Балкан, які проходили набагато довший шлях до кандидатства.

Австрійське видання Heute також наводить слова Шалленберга про те, що Україні в принципі не слід ставати членом ЄС, навіть надалі. Він висловився за інший шлях для України, аніж повне членство.

За словами міністра, мають бути також інші моделі, ніж вступ України до ЄС, приєднання до Єдиної економічної зони ЄС або просто збереження чинного рівня Угоди про асоціацію. Шалленберг закликав до більшої гнучкості пошуку механізмів зближення України та ЄС.

Проте він безперечно підтримав подальше поглиблення відносин ЄС з Україною: «Ми експортуємо наш західний спосіб життя», – пояснив Шалленберг.

07:10. Ранкове зведення Генштабу ЗС України

Генштаб ЗСУ: росіяни розгорнули пускові установки ОТРК Іскандер-М за 60 км від кордону України в Бєлгородській області на Слобожанському напрямку.

05:20. Орки обстріляли Сумську область з мінометів та важкої артилерії

23 квітня рашисти обстріляли з мінометів та важкої артилерії села Сумської області.

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький: «У суботу відбулася провокація російських терористичних фашистських військ у Сумській області. Було обстріляно з мінометів та важкої артилерії два населені пункти. Постраждали житлові будинки та господарські будівлі.

У селі Атинське постраждав психоневрологічний диспансер, у якому було вибито всі вікна та двері. На щастя, ніхто не постраждав. У селі Бояро-Лежачи було обстріляно сільські будинки, житлові райони села. На жаль, загинула корова – це для мешканців села втрата. На щастя, ніхто із людей не постраждав».

04:30. ЗСУ звільнили від окупантів 8 населених пунктів у Херсонській області

ОК Південь: На Херсонщині, напередодні фейкового референдуму, ворог намагався активізуватися. Спроби проведення штурмових дій в напрямку Олександрівки та Таврійського успіхів не мали. Намагання заволодіти Миколаївкою також виявилися не вдалими. Нанесенням вогневого ураження артилерією загальної підтримки угруповання атаки противника відбито.

Нашими підрозділами з позицій спостережних постів відновлено контроль над 8 населеними пунктами Херсонської області. Накопичення живої сили та техніки в районі Киселівки для подальшого наступу на Посад-Покровське зазнало вогневого ураження нашими підрозділами. Понісши значні втрати, ворог відійшов у бік Чорнобаївки.

Загальні втрати противника складають 74 рашисти й 13 одиниць техніки, серед яких 2 танки, система реактивного залпового вогню, 6 одиниць броньованої та інженерної техніки, 4 БПЛА-розвідники.

По Одесі сьогодні був нанесений ракетний удар з літаків стратегічної авіації ТУ-95 росії. 3 з 8 ракет було збито силами протиповітряної оборони. Решта влучили у об'єкти інфраструктури міста, серед яких багатоповерховий житловий будинок з мирними мешканцями та кладовище. На даний час відомо про загибель 8 осіб, серед яких 1 дитина, постраждало 18 осіб. Роботи тривають, Інформація уточнюється. На інших об’єктах постраждалих немає.

В Чорноморській операційній зоні вороже корабельне угруповання становить близько 20 одиниць, серед яких є підводні човни, споряджені крилатими ракетами типу «Калібр». Блокуючи судноплавство, проводячи викриття надводної обстановки та повітряну розвідку, вони продовжують нести загрозу ракетного удару майже по всій території України.

Після 22:00 знов відбулась ракетна атака на Одещину з моря, ворожі ракети, випущені в напрямок порту Південний збито силами ППО.

03:50. Мер Одеси окупантам у відповідь на вбивство 8 людей: Горітимете в пеклі

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що російські окупанти цинічно брешуть про поразку військових об'єктів в Одесі, вбивши ракетами 8 одеситів, у тому числі немовля.

«Наразі підтверджено 8 загиблих, серед них 3-місячна дитина, дівчинка-одеситка, яка так і не зуміла побачити життя. Тварини ви і горітимете в пеклі!»

Мер Одеси показав, що російські високоточні ракети потрапили прямо у багатоповерхівку.

Російське міністерство оборони ввечері відзвітувало, що їхні ракети потрапили виключно у військовий склад зі зброєю, переданою Україні західними партнерами. Труханов наочно показав на відео, як «високоточні» ракети росії влучають у «військові об'єкти».

02:45. ЗСУ вразили 17 повітряних цілей ворога в небі України

Підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних сил та Сухопутних військ 23 квітня вразили 9 безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня, 3 літаки та 5 крилатих ракет.

Спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат: «Йде 59 день визвольної війни проти російських окупантів. Як і решта, він виявився непростим для українських захисників.

Військово-транспортна, винищувальна, бомбардувальна, штурмова авіація Повітряних сил продовжує виконання завдань у повітряному просторі України, підтримує та прикриває наземні війська, завдає вогневих поразок за позиціями російських окупаційних військ. А протиповітряна оборона держави продовжує знищувати ворога у повітрі».

За підсумками доби 23 квітня вражено 17 повітряних цілей:

  • 3 літаки (попередньо Су-34, Су-35, Су-25)
  • 5 крилатих ракет (у тому числі 2 були збиті над Одесою, ще дві – на підльоті до порту Південний і одна – на донецькому напрямку)
  • 9 БпЛА ОТР (імовірно Орлан-10)

01:30. Зеленський про вбивство росіянами 8 людей в Одесі: покидьки смердючі

Президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок обстрілу Одеси російськими орками загинуло 8 людей:

«Ви ж бачите, що навіть перед Великоднем це велике свято в Україні, велике сімейне свято, велике людське свято. 7 ракет! Ось такі у нас великодні дні чудові. Сім ракет сьогодні прилетіло до Одеси. Сім! Дві ми збили.

Сім ракет, до житлового багатоповерхового будинку потрапила ракета. 8 людей, за даними на цей момент, померло. 18 чи 20 поранених. Дитині три місяці, померла. Дитину вбили тримісячну. Війна почалася, коли цій дитині місяць був. Ви уявляєте, що це взагалі відбувається? Покдьки смердючі! Як їх ще назвати? Інших немає слів! Просто покидьки!».

російські війська завдали ракетного удару по Одесі, 2 повітряні цілі збила протиповітряна оборона.

Нагадаємо, росія відкинула пропозицію Києва щодо встановлення Великоднього перемир'я.

01:00. Вечірнє звернення Президента України Володимира Зеленського

00:00. Початок 60-го дня війни, 24 квітня

Хронологія війни за днями

Онлайн-трансляція телеканалу Україна 24

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.