Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 24 квітня 2022, 14:26
11929
13

В Австрії виступили проти членства України в Євросоюзі. МЗС різко відповіло

Шалленберг вважає, що Україні не слід пропонувати членство у Євросоюзі

| Оновлено 24 квітня 2022, 14:26
11929
13
В Австрії виступили проти членства України в Євросоюзі. МЗС різко відповіло
Getty Images/Global Images Ukraine. Александер Шалленберг

Міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг вважає, що Україні не слід пропонувати членство у Євросоюзі. Про це він заявив у виступі 14-му саміті європейських медіа у Лех-ам-Арльберзі (УП).

Зокрема, міністр вважає, що Україна не має отримати статусу кандидата в червні, як розраховує президент Зеленський. Він обгрунтував свою позицію тим, що є держави Західних Балкан, які проходили набагато довший шлях до кандидатства.

Австрійське видання Heute також наводить слова Шалленберга про те, що Україні в принципі не слід ставати членом ЄС, навіть надалі. Він висловився за інший шлях для України, аніж повне членство.

За словами міністра, мають бути також інші моделі, ніж вступ України до ЄС, приєднання до Єдиної економічної зони ЄС або просто збереження чинного рівня Угоди про асоціацію. Шалленберг закликав до більшої гнучкості пошуку механізмів зближення України та ЄС.

Проте він безперечно підтримав подальше поглиблення відносин ЄС з Україною: «Ми експортуємо наш західний спосіб життя», – пояснив Шалленберг.

У МЗС України висловили розчарування позицією глави МЗС Австрії Александера Шалленберга, який вважає, що Україні не варто пропонувати членство в Євросоюзі (УП). Представник МЗС України Олег Ніколенко сказав:

«Розчаровані висловлюваннями федерального міністра закордонних справ Австрії щодо європейського майбутнього України. Вважаємо їх стратегічно недалекоглядними і такими, що не відповідають інтересам об'єднаної Європи. Такі висловлювання також ігнорують той факт, що переважна більшість населення країн-засновників ЄС підтримує членство України.

Нагадую слова міністра Дмитра Кулеби, що український народ платить надто високу ціну за помилки багатьох європейських урядів і що їх необ'єктивне сприйняття реальності вже призвело до політичного та економічного ослаблення Європи.

Схоже, нинішньої війни, жертв та руйнувань їм мало. Продовжувати під різними приводами відкладати у часі членство України в ЄС або шукати йому альтернативу означає потурати агресивним планам Путіна та гальмувати зміцнення Євросоюзу шляхом включення можливостей України.

Україна має всі підстави вимагати об'єктивного визнання її заслуг та стратегічної ролі для ЄС. Завдяки незламній волі та сміливості президента України та українського народу Європа сьогодні може жити у світі. Без перебільшень, наша держава стала форпостом захисту безпеки ЄС, європейської свободи та європейських цінностей».

Оцініть матеріал
(98)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Таке повторитися не повинно». Пушич оцінив перемогу Шахтаря у матчі УПЛ
Футбол | 19 квітня 2024, 18:28 112
«Таке повторитися не повинно». Пушич оцінив перемогу Шахтаря у матчі УПЛ

Наставник незадоволений тим, що команда пропустила у більшості

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
Не дивно, що батьківщина Гітлера Австрія танцює під балалайку пуйла.
Австрія, Німеччина та Угорщина - основні друзі пуйла. Та ще Франція ніяк не відкриє очі.
Stelios Komnin
Нужно проверить банковские счета этого Шелленберга. Нет ли там квитанций из России.
pricolist
Я не здивований такою заявою австрійців. Вже давно зрозуміло, що європейці думають лише про себе і свої кишені, Німеччина тому яскравий приклад. Можливо, дійсно потрібно послати всіх куди подалі і розвиватися без них. Україна і так стане сильною країною з міцною економікою і звичайно армією.
Sashamar
Панове, на це не треба звертати уваги. Доки мордор їснуватиме як цілісна держава (навіть після повернення Донбаса і Крима), ми будемо чути від Австрії, Німеччини та інших рашенферштеєрів " А вы числитесь за Россией", незалежно від того, хто сидить в Кремлі. Отже, рецепт зрозумілий.
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tima fialko
Питання до австрійського міністра з знайомим призвищем Шалленберг.Пам"ятається у квітні 1938 року,австрійський народ дружньо (99%)проголосував за включення країни у склад Німеччини Гітлера,а от українці не склали лапки і своєю кров"ю чинять опір об"єднанню з іншим тоталітарним монстром-Росією.Чи не це так бісить спадкоємців австрійських капітулянтів?
Vik_77
А чи не Європа винна (і в тому числі Австрія ) в тому,що в Україні зараз війна??! Сюсюкались з парашою в 2014 році,от і результат. Занепокоєні,блеать