Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2087
3

Олег ГОЛОДЮК: «Хочется извиниться перед нашими болельщиками»

Полузащитник «Карпат» о молодежном Евро-2011

Олег ГОЛОДЮК: «Хочется извиниться перед нашими болельщиками»

У середу, 22 червня, в Данії відбулися півфінальні матчі молодіжного Євро-2011. Усупереч прогнозам, у півфіналах, на жаль, не знайшлося місця українській збірній. У складі «синьо-жовтих» виступав і півзахисник «Карпат» Олег Голодюк, який брав участь у поєдинках з англійцями та іспанцями і отримав досить високі післяматчеві оцінки фахівців. Олег Голодюк поділився враженнями від виступів української молодіжки з wz.lviv.ua .

- У першій грі з чехами після травми півзахисника Тараса Степаненка напрошувався ваш вихід на поле, але Павло Яковенко прийняв інше рішення. Можливо, після травми не були повністю готові до поєдинку?

- Та ні, ще у Києві брав участь у контрольному матчі. Був у заявці на матч із чехами, але останнє слово - за тренером.

- Травма капітана команди Степаненка далася взнаки у всіх трьох матчах збірної?

- Звичайно, це була для нас важка втрата. Але загалом, усі гравці збірної виступили нижче своїх можливостей. Підготовка йшла за планом, і зараз ніхто не може пояснити, чому так все прикро для нас закінчилося…

- Які враження від вирішальної гри з іспанцями, де українців влаштовувала лише перемога?

- Ми готувались до того, що збірна Іспанії буде добре контролювати м’яч, проводити швидкісні атаки. Але своїми шансами ми не скористалися. Деморалізував нас швидкий перший гол від іспанців. Це додало їм впевненості, а ми певною мірою розгубилися… Іспанці нас повністю переграли. Ще й Євген Коноплянка пенальті не реалізував, хоча це вже нічого не змінювало...

- Гра іспанської молодіжки нагадувала дії «Барселони»...

- Значною мірою так. Наш суперник повністю дотримався ігрової дисципліни, а в нас щось розклеїлося. Переконаний, ми показали на Євро-2011 не той футбол, в який можемо грати.

- Після гри Павло Яковенко зазначив, що не має претензій до самовіддачі гравців, а всі помилки взяв на себе... А що тренер сказав вам у роздягальні після останньої гри?

- Вважаю, що у поразці винні всі гравці без винятку. Настрій у всіх був пригнічений, отож ніхто особливо не говорив... Уже пізніше в готелі, де ми проживали, Яковенко подякував усім за три роки спільної роботи у молодіжній збірній.

- До Євро-2011 майбутнє національної збірної України пов’язували з багатьма гравцями молодіжного складу...

- Перед чемпіонатом у Данії на адресу нашої збірної роздавали чимало оптимістичних авансів. І це десь додатково психологічно тиснуло на підсвідомість футболістів, які так і не впоралися з емоціями…

Хочеться вибачитись перед нашими вболівальниками за те, що ми не виправдали їхніх надій. Треба зробити висновки після таких уроків футболу і все починати спочатку, демонструючи майстерність у своїх клубах у Прем’єр-лізі.

- Ваш прогноз щодо фіналістів та переможця Євро-2011 (розмова відбувалась до півфіналів. - Авт.)?

- Хоча швейцарці й перемогли у всіх трьох матчах групового етапу, але, на мою думку, у фіналі гратимуть чехи. А переможцем молодіжного Євро на 99,9 відсотка стане збірна Іспанії.

- Які загальні враження від трирічного перебування в українській молодіжці?

- Якщо не рахувати виступів у фінальній частині, то позитивних моментів і спогадів набагато більше. Пробитися до фіналу в Данії вдалося далеко не всім сильним європейським збірним... Ми всі здружилися. Шкода, що це все вже позаду...

- Олеже, коли приєднаєтесь до тренувального табору «Карпат» в Австрії?

- До Львова прилетів у вівторок, тренери дали мені три дні відпочинку. 25 червня планую вирушити до Австрії і взяти участь у кількох контрольних матчах «Карпат».

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
sagavaha
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
sagavaha
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Dnipro1
всех вас уже давно извинили. читайте наши коменты после матчей. там все наши извинения, даже пофамильно