Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 18 августа 2022, 17:41
1906
3

ВИДЕО. «Украинцы, вы - космос». Фонд Притулы купил для ВСУ спутник

Деньги от Народного Байрактара

| Обновлено 18 августа 2022, 17:41
1906
3
ВИДЕО. «Украинцы, вы - космос». Фонд Притулы купил для ВСУ спутник
twitter.com/serhiyprytula

Фонд Сергея Притулы сообщил о том, что приобрел у компании ICEYE полный доступ к одному из космических спутников, который находится над территорией Украины.

Это позволит Вооруженным силам Украины оперативно получать спутниковые снимки в высоком разрешении (например, размещение войск россии).

«Украинцы, вы - космос. На сегодня ICEYE владеет самой развитой технологией спутниковых съемок. Этот договор позволит сделать серьезный шаг в обеспечении критических потребностей ВСУ», - сказал Притула.

Ранее Фонд Притулы собрал 600 миллионов гривен в рамках проекта Народный Байрактар, однако фирма Байкар решила предоставить беспилотники бесплатно, поэтому деньги пошли на спутник.

Иван Зинченко Источник: NV.ua
Оцените материал
(23)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 11:05 14
Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины

Анчелотти планирует выпустить Кепу и Куртуа в старте в ближайшее время

Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера
Футбол | 24 апреля 2024, 22:25 13
Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера

Легенда «сине-гранатовых» провел встречу с руководством и решил остаться в клубе!

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
udman1111
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
justhateme
ICEYE - це фінська компанія, яка була заснована у 2014 році. У 2018 році вони запустили ICEYE-X1 - перший супутник вагою менше 100 кг, оснащений радаром із синтезованою апертурою, та перший фінський комерційний супутник.
У жовтні 2019 року ICEYE почав пропонувати комерційний доступ до своїх SAR-знімків із роздільною здатністю 1 метр. У січні 2022 року вони вже мали 16 супутників на орбіті.
Технологія SAR (радар із синтезованою апертурою) перевершує оптичні прилади в тому, що вона дозволяє отримати якісні зображення в будь-який час і за будь-яких погодних умов, навіть у темряві та в похмуру погоду. Додаткові переваги полягають у високій частоті та своєчасності отримання супутникових зображень, що ідеально підходить для виявлення об'єктів, відстеження цілей, моніторингу активності та багато іншого.
Для того, щоб отримати SAR-зображення, радар передає послідовні імпульси радіохвиль для того щоб «підсвітити» цільовий об'єкт, і реєструється зворотна луна від кожного імпульсу. Імпульси передаються і приймаються за допомогою однієї антени з просторовою фільтрацією, з довжинами хвиль, від метра до міліметра, що використовуються по всьому простору.
Оскільки супутник знаходиться на орбіті, розташування антени по відношенню до цілі змінюється з часом. За допомогою алгоритму обробки записаного радіолокаційного сигналу можна потім об'єднати отримані дані з декількох позицій антени. Це дозволяє побудувати синтезовану апертуру, і створювати зображення з більшою роздільною здатністю, ніж це було можливо при даних фізичних характеристиках апертури антени.
Зараз ICEYE надає доступ до абсолютно нових рівнів даних для постійного моніторингу великих і малих територій по всьому світу – кожні кілька годин, вдень і вночі, за будь-якої погоди. Від відстеження об’єктів, що швидко рухаються, наприклад суден у морі, до моніторингу та вирішення проблем національної безпеки.
Практичне застосування для ЗСУ, на мою думку, полягає в тому, що можна відслідковувати рух ворожих військ вдень і вночі, незалежно від погоди, з високою актуальністю і роздільною здатністю.
justhateme
Це неймовірна новина. Майже у реальному часі отримувати знімки усіх спектрів - це щось.