Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 18 серпня 2022, 17:41
1906
3

ВІДЕО. «Українці, ви – космос». Фонд Притули купив для ЗСУ супутник

Гроші від Народного Байрактару

| Оновлено 18 серпня 2022, 17:41
1906
3
ВІДЕО. «Українці, ви – космос». Фонд Притули купив для ЗСУ супутник
twitter.com/serhiyprytula

Фонд Сергія Притули повідомив, що придбав у компанії ICEYE повний доступ до одного з космічних супутників, який знаходиться над територією України.

Це дозволить Збройним силам України оперативно отримувати супутникові знімки у високій якості (наприклад, розміщення військ росії).

«Українці, ви – космос. На сьогодні ICEYE володіє найрозвиненішою технологією супутникових зйомок. Цей договір дозволить зробити серйозний крок у забезпеченні критичних потреб ЗСУ», - сказав Притула.

Раніше Фонд Притули зібрав 600 мільйонів гривень у рамках проекту Народний Байрактар, проте фірма Байкар вирішила надати безпілотники безкоштовно, тож гроші пішли на супутник.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті
Футбол | 18 квітня 2024, 18:25 2
ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті

Український воротар допоміг «Реалу» вийти у півфінал Ліги чемпіонів

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 10
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
udman1111
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
justhateme
ICEYE - це фінська компанія, яка була заснована у 2014 році. У 2018 році вони запустили ICEYE-X1 - перший супутник вагою менше 100 кг, оснащений радаром із синтезованою апертурою, та перший фінський комерційний супутник.
У жовтні 2019 року ICEYE почав пропонувати комерційний доступ до своїх SAR-знімків із роздільною здатністю 1 метр. У січні 2022 року вони вже мали 16 супутників на орбіті.
Технологія SAR (радар із синтезованою апертурою) перевершує оптичні прилади в тому, що вона дозволяє отримати якісні зображення в будь-який час і за будь-яких погодних умов, навіть у темряві та в похмуру погоду. Додаткові переваги полягають у високій частоті та своєчасності отримання супутникових зображень, що ідеально підходить для виявлення об'єктів, відстеження цілей, моніторингу активності та багато іншого.
Для того, щоб отримати SAR-зображення, радар передає послідовні імпульси радіохвиль для того щоб «підсвітити» цільовий об'єкт, і реєструється зворотна луна від кожного імпульсу. Імпульси передаються і приймаються за допомогою однієї антени з просторовою фільтрацією, з довжинами хвиль, від метра до міліметра, що використовуються по всьому простору.
Оскільки супутник знаходиться на орбіті, розташування антени по відношенню до цілі змінюється з часом. За допомогою алгоритму обробки записаного радіолокаційного сигналу можна потім об'єднати отримані дані з декількох позицій антени. Це дозволяє побудувати синтезовану апертуру, і створювати зображення з більшою роздільною здатністю, ніж це було можливо при даних фізичних характеристиках апертури антени.
Зараз ICEYE надає доступ до абсолютно нових рівнів даних для постійного моніторингу великих і малих територій по всьому світу – кожні кілька годин, вдень і вночі, за будь-якої погоди. Від відстеження об’єктів, що швидко рухаються, наприклад суден у морі, до моніторингу та вирішення проблем національної безпеки.
Практичне застосування для ЗСУ, на мою думку, полягає в тому, що можна відслідковувати рух ворожих військ вдень і вночі, незалежно від погоди, з високою актуальністю і роздільною здатністю.
justhateme
Це неймовірна новина. Майже у реальному часі отримувати знімки усіх спектрів - це щось.