Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 21 декабря 2012, 17:58
1824
2

ИЩЕНКО: «Яковенко всегда выкладывался на сто процентов»

Экс-тренер сборной Украины оценивает работу Павла Яковенко положительно

| Обновлено 21 декабря 2012, 17:58
1824
2
ИЩЕНКО: «Яковенко всегда выкладывался на сто процентов»

— Олександре Олексійовичу, можемо підсумувати понад чотирирічний період молодіжної збірної України на чолі з Павлом Яковенком, котрий цю посаду залишає. Для початку хотілося би дізнатися про ваші загальні враження щодо функціонування команди впродовж останніх чотирьох із половиною років.
— Як завжди буває в таких ситуаціях, однозначної відповіді бути не може. Насамперед тому, що, крім результатів (а вони були не завжди втішними цього відрізку часу), головною функцією збірних усіх вікових категорій є підготовка кадрів для національної збірної. Наголошу на тому, що всі чомусь про це постійно забувають. Так ось, у цьому контексті можу відзначити більше позитивного, ніж негативного: пройшовши шлях у молодіжці Яковенка, в головній команді країни виступає нині чимало гравців, прізвища яких відомі кожному. Думаю, тут тренер упорався із завданням.

— Найбільше досягнення Павла Яковенка за цей період — чемпіонат Європи-2011 у Данії. Міг тренер досягти більшого з тим поколінням футболістів?
— Міг. Склад усе-таки був дуже сильний. Як усім нам здавалося, — зірковий… Проте не став би винити наставника. Як мені відомо, приміром, трійка тодішніх лідерів команди мала дуже складний період у кар’єрі, продиктований не лише втомою, заниженою мотивацією чи незадовільною фізичною формою. Йтися має й про проблеми, скажімо так, побутового характеру, бо всі вони — в головах. До прикладу, тримали питання домовленостей зі своїми клубами щодо нових контрактів… Відтак, у Данії ми побачили справді дуже бліду команду. Але я не сумніваюсь, що Яковенко робив усе, що міг, у тій ситуації.

— У якому стані Павло Яковенко залишає збірну своєму наступнику?
— У цьому контексті треба зважати на створення команди U-20, яка стане плацдармом для роботи нового тренера. Уважаю, в плані професіоналізму й далекоглядності Яковенко завжди викладався на сто відсотків. Обсяг його роботи я готовий ставити в приклад будь-кому. Отож зміни будуть потрібні лише мінімальні. Наступнику буде нескладно.

— А чи взагалі зміна тренера, на ваш погляд, назрівала?
— Ні. Усе-таки, це було передусім рішення самого Яковенка. Але обговорювати його не стану, адже всі розуміємо, який чинник став для нього головним. Так би мовити, обставини.

— Загалом, роблю висновок, що понад чотири останні роки для молодіжної збірної оцінюєте позитивно?
— Так. Окрім цього, хотів би додати, що за наших українських тренерів треба боротися. Це ж лише здається все простим — пішов у лікарню, запломбував зуба. А практика щодо національної команди показує, що тренерів, які погодилися б очолити команду, за великим рахунком, немає. Немає вибору, як і чіткої продуманої стратегії в тренерському питанні. Яковенко пішов, так, але його, вважаю, треба зберегти принаймні для вітчизняного клубного футболу. 

Анатолій ВОЛКОВ, «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Игрок сборной Украины попал в громкий расистский скандал за границей
Футбол | 26 апреля 2024, 16:11 14
Игрок сборной Украины попал в громкий расистский скандал за границей

Даниила Игнатенко обвинили в расистских высказываниях

Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо
Другие виды | 25 апреля 2024, 20:47 3
Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо

23-летняя украинка в Загребе последовательно одолела 5 соперниц

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
MaxDD
Глупости, в нынешних условиях футбольный клуб никому и ничего не должен и, соответственно, готовит кадры для себя и только для себя. В том числе академия клуба может воспитывать (и всё чаще воспитывает) игроков не только с украинским паспортом, главное для клубов сейчас не это.
So_storoni
головною функцією збірних усіх вікових категорій є підготовка кадрів для національної збірної.
Как же осточертела эта фраза. Да нет. Это неверно. Подготовка кадров для нац сборной - это футбольный клуб. Где уже есть дубль, вторая, третья команда.Там все игроки готовятся, и там вся кузница. А эти шаблонные фразы вы оставьте себе, глубокоуважаемые тренеры для отмазок, если нет результатов.