Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1778
1

В ФФУ опять обсуждали стадионы

Список стадионов, которые отвечают требованиям ПЛ, будут подавать в УЕФА

В ФФУ опять обсуждали стадионы

У середу, 25 березня, у Будинку футболу відбулося спільне засідання керівників та членів постійних комітетів Федерації футболу України та керівництва Прем’єр-ліги.

Представницький склад
Зокрема, у роботі зібрання взяли участь перший віце-президент ФФУ, глава Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань, Комітету з атестування футбольний клубів та Спортивно-медичного комітету Сергій Стороженко, віце-президент ФФУ, голова Комітету професіонального футболу Анатолій Біденко, виконуючий обов’язки президента Прем’єр-ліги Віталій Данилов, генеральний директор УФПЛ Максим Бондарев та інші представники керівних футбольних структур.

Актуальні питання
Під час жвавої та доволі емоційної дискусії учасники зустрічі обговорили питання відповідності вітчизняних стадіонів атестаційним вимогам до професіональних футбольних клубів та вимогам з якості футбольних полів, які задіяні у чемпіонаті України серед команд Прем’єр-ліги. Також була розглянута проблема невиконання рішення Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань ФФУ від 20.03.2009 щодо матчу 21-го туру Прем’єр-ліги між маріупольським «Іллічівцем» та харківським «Металістом».

Жорсткі рішення
У своїх виступах учасники засідання переважно торкалися нещодавніх резонансних подій, пов’язаних з неналежним станом футбольних арен. Зокрема, сумнозвісного матчу в Добромилі між «Львовом» та «Металістом», відміненого поєдинку в Сумах між «Арсеналом» та «Таврією», а також зустрічі столичних «канонірів» із «Харковом», що відбулась на базі київського «Динамо» в Кончі-Заспі. «Ці та інші випадки змусили нас піти на деякі жорсткі та непопулярні рішення, які, проте, є конче необхідними для подальшого розвитку вітчизняного футболу», − звернувся до присутніх Анатолій Біденко.

Довгоочікуваний список
«Ми тривалий час говорили про необхідність створення єдиного реєстру стадіонів, на котрих можна проводити матчі між клубами елітного дивізіону. І нарешті − такий список укладений, − продовжив він. − Віднині поєдинки Прем’єр-ліги можуть проводитись лише на сертифікованих аренах, котрі мають необхідні системи підігріву, дренажу, водовідведення тощо. На інших стадіонах матчі можуть проходити тільки у порядку виключення − згідно з рішенням спеціальної комісії. Але вже зараз ми повинні донести до керівників професіональних клубів, що наявність відповідної інфраструктури − це насамперед повага до своїх та чужих гравців, вболівальників та журналістів».

Однакові вимоги
«Ми не можемо допустити, щоб лише окремі клуби витрачали значні кошти на підготовку своїх арен, у тому числі футбольних газонів, тоді як решта − сподівалась на гарну погоду чи інші сприятливі обставини», − відзначив Анатолій Біденко. Крім цього він наголосив, що проведення змагань між клубами вищого дивізіону − це, в першу чергу, прерогатива УФПЛ, яка при цьому має тісно співпрацювати із усіма профільними комітетами федерації. Тому Прем’єр-лізі вже пора сповна усвідомити не лише свою владу, але й відповідальність.

Без конфліктів
Керівник Прем’єр-ліги Віталій Данилов запевнив у готовності відкрито та всебічно співпрацювати із ФФУ. «У той же час нам би хотілося, щоб ті непорозуміння та розбіжності, що виникли між лігою та федерацією, не перетворювалися на конфлікт. Це аж ніяк не сприятиме подальшому прогресу українського футболу», − зауважив він. У свою чергу Сергій Стороженко підкреслив, що ФФУ в жодному разі не зацікавлена в існуванні будь-яких конфліктних ситуацій усередині футбольної сім’ї. «Ми виступаємо за тісне співробітництво. Але якщо у його рамках виникає взаємна конструктивна критика, то не варто шукати в ній привід для сварки. Навпаки − треба виносити з неї користь».

Постійний реєстр − 31 травня
Що стосується, власне, результативної частини засідання, то було вирішено до 31 травня скласти постійно діючий реєстр стадіонів, котрим дозволено приймати матчі Прем’єр-ліги, проінформувати про це УЄФА та винести на затвердження Виконкому ФФУ. Також делегати зібрання постановили визнати необхідною та своєчасною практику здійснення контролю за стандартами якості проведення змагань в контексті інфраструктурного критерію, які здійснюють комітети Федерації футболу України. Крім того вирішили забезпечити постійний моніторинг футбольних газонів стадіонів, які знаходяться в зоні ризику проведення змагань серед клубів Прем’єр-ліги, запропонувати адміністрації ФФУ відкрити вакансію спеціаліста з футбольних газонів та інше.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.