Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 17 мая 2023, 13:16
13029
35

Суперкамбек в 4-часовой драме! Калинина обыграла 15-ю ракетку мира в Риме

Ангелина выиграла у Беатрис Хаддад Майи в трех сетах

| Обновлено 17 мая 2023, 13:16
13029
35
Суперкамбек в 4-часовой драме! Калинина обыграла 15-ю ракетку мира в Риме
Getty Images/Global Images Ukraine. Ангелина Калинина

Вторая ракетка Украины Ангелина Калинина (WTA 47) вышла в полуфинал на грунтовом турнире серии WTA 1000 в Риме (Италия).

В четвертьфинале соревнований украинка в трех сетах выиграла у 15-й ракетки мира Беатрис Хаддад Майи (Бразилия) за 3 часа и 41 минуту.

WTA 1000 Рим. Грунт. 1/4 финала

Беатрис Хаддад Майя (Бразилия) [12] – Ангелина Калинина (Украина) [30] – 7:6 (7:2), 6:7 (6:8), 3:6

В первой партии украинка дважды вела с двумя брейками (4:0, 5:2), однако после того, как перед восьмым геймом представительница Бразилии взяла медицинский тайм-аут, игра Ангелины посыпалась. В 10-м гейме при подаче на сет Калинина имела сетбол, но не смогла его реализовать. Игра перешла на тай-брейк, где сильнее оказалась Беатрис.

Во второй партии Калинина также заставляла соперницу догонять ее по геймам. Украинка выигрывала 2:0 и 4:2, но сразу же отдавала свою подачу. В 12-м гейме на приеме при счете 6:5 в свою пользу, Калинина имела 2 сет-поинта, но снова не смогла их реализовать. На тай-брейке 2-й партии украинка проигрывала 4:5 с мини-брейком, но смогла вовремя перевернуть игру и закрыть Беатрис 8:6. В итоге матч перешел в решающий третий сет.

Начало третьей партии Ангелина провалила. Украинка уступала 0:3. Далее Калинина взяла свою подачу и начался 5-й гейм. Именно его можно назвать решающим. Тогда украинка дважды спасла геймбол и реализовала брейк-поинт со 2-й попытки. После этого игра полностью перешла под контроль украинской теннисистки. Ангелина под ноль взяла свою подачу, сделала брейк в 8-м гейме и плюс-минус спокойно взяла следующий свой гейм – 5:3. Принять на матч получилось спокойно – Беатрис уже проиграла эту встречу у себя в голове, не смогла качественно завершать полувыигранные розыгрыши, а Калинина летала по корту. Итог – 6:3!

Поединок стал самым долгим в сезоне!

Это была четвертая встреча девушек. Калинина выиграла все матчи.

Ангелина Калинина впервые в карьере вышла в полуфинал турнира серии WTA 1000.

В 1/2 финала тысячника в Риме украинка сыграет с Вероникой Кудерметовой, которая выступает без флага. В 1/4 финала турнира в столице Италии Кудерметова обыграла Чжэн Циньвень.

Оцените материал
(21)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 35
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Як же давно ми не бачили настільки епічних матчів від наших тенісисток! Стільки подій у одній зустрічі: і МТО, і невелика пауза на дощ, і камбеки від кожної тенісистки, і сльози в обох після матчу. І перемога українки, нарешті! 
Чесно кажучи, замість такого епіку краще б Ангеліна виграла у двох сетах, тим більше, що в обох перших вона лідирувала з двома та одним брейком відповідно. Де тепер брати сили у наступному матчі з кацапкою, не дуже зрозуміло, навіть незважаючи на завтрашній день відпочинку. Тим більше, що чергову гру доведеться проводити проти гарматниці, і побігати знову доведеться.
Але при цьому глядачі отримали суперське видовище, Ангеліна - найбільший прогрес на тисячниках, найвищий рейтинг у кар'єрі та посів на РГ. Вітаємо!
sirjoga
На мій погляд це поки кращий матч за участтю нашої тенісистки в цьому році. 
Andrian Harandzha
Як можна витримувати на корті по 4 години з холодною головою? Молодець! З кожною грою - Калініна стає сильніша!
Alehandro
Я замахався в кріслі перед монітором весь цей час сидіти, уявляю, як вони майже 4 години замахались по корту гасати))
Дуже крута гра. Дякую. Я все...)
u6464u
Сонечко , молодець , боець .
Fdail
Не знаю, чи залишаться сили на кудерметку в півфіналі, але те, що сьогодні було - просто incredible.  Геля, молодчинка , овації, які були в кінцівці матчу, ти заслужила на всі 200%. 
introvert
Як влаштувати собі вбивчий марафон замість легенького кросу, наочний приклад і свіженький рецепт. Здавалося б, і суперниця зручна, і улюблений грунт під ногами, і всі обставини матчу складаються на твою користь... але ж власну підсвідомість не надуриш. Щойно зрозуміла, що може стрибнути вище власної голови (півфінал Мастерса, лишенько!), так одразу ж і попливла. Так усю зустріч і провела - то виборсуючись на поверхню, то знову занурюючись з головою. Потішивши римську публіку божевільною тривалістю матчу і змусивши пережити весь спектр емоцій, від відчаю до щастя, власних вболівальників. Останніх, разом з самою Калініною, від усього серця поздоровляю з вистражданою перемогою. Але лише адекватних. 
Чому лише їх? Тому що дуже гидко було зазирнути на гілку матчу і знайти там хейт і образи на адресу суперниці Ангеліни. Через такі от ганебні речі ніколи в тих чатах і не з`являюся. А Беатріс молодчинка. Фантастична дівчина: виключно за рахунок характеру, на улюбленому покритті суперниці, ледь не реваншувалася за усі попередні поразки. І нейтральні італійські глядачі гідно цей вольовий порив гарячої бразилійки оцінили.
Ангеліні ж щиро бажаю перемогти як мінімум у ще одній грі. На щастя, це Мастерс, є день перерви між матчами, і є шанс відновитися.
Nostradamus
Кайф! Трудяжка! 
Скрытая баранка с 0-3  Браво! 
Pasha007
Слава Україні наш народ непереможний,я вже таблетки пив.....це супер..ура
VITASS
Да уж. Девчонки порадовали. Послевкусие у игры как после хорошего коньяка. Геля сделала этот вечер. Одна из тех игр, которые не забываются. Было все, как в романе: сюжет, интрига, разочарование, надежда, битва, и счастливый финал. На сейчас матч года, не меньше.. Браво Геля!
Andrey_1992
Умнічка, ГЕЕЕЕЕЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ!!!!!!!!!!!
Viktor Savchuk
Вітаю Ангеліна! Просто бомбезна! Це вже не вперше вона видає такий супер матч, але сьогодні мабуть сама видатна перемога в карьєрі! Дуже радий що відправила зухвалу бразилянку додому,  окремий кайф бачити як пісоя 3-0 програла 6 геймів підряд!!! 😀💪👏🎾
Анна Савоськіна
Ангеліну з перемогою, дякуємо за подаровані емоції. Добре відновитися і з свіжою головою та силою здолати гидку прихильницю путі!!!
Сергій Юрійович
Тепер Татарстан на черзі. Як то пережити?
captain2009
Ангеліні вітання з такою важкою перемогою на характері! Мегафайт, що тут сказати. Після матчу вона висловила подяку своєму тренеру з фізіо і не дарма. Для дівчат витримати 3 години 41 хвилини на корті - це дуже крутий показник. Сподіваюся, що відмінять їй всі тренування на сьогодні, бо не думаю, що ракетка буде у неї в руках триматися. Ще раз браво, та найскорішого відновлення! 
K_Sarioglo@i.ua
Просто молодчина!
KirTheKing
этот бразильский ванька-встанька применил психическую атаку с медицинским тайм-аутом в первом сете.. но, как говорится, смеется тот кто смеется последним..
Павло Бубенко
Оце сила волі у Гелі до перемоги! Вітаємо тебе, наша тенісна зірочка! Хай тобі й надалі допомагають залізна витримка та невгамонне бажання перемогти! А ми - підтримаємо тебе!
Володимир Коваленко
Феноменальна гра ! Обидві плачуть , тисячі аплодують. ХВАЛА КАЛІНІНІЙ  ЩО СЕРЕД ГОРЯ ,БІД , НЕЩАСТЬ УКРАЇНИ ДАЛА НАМ ДЕЩИЦЮ РАДОСТІ , ПРИЄМНИХ ВІДЧУТТІВТА ХВИЛЮВАНЬ ! ІЗІ МОЖНА ПРОГРАТИ але до НЕЇ  ДІЙТИ.