Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 17 травня 2023, 13:16
13056
35

Суперкамбек у 4-годинній драмі! Калініна обіграла 15 ракетку світу в Римі

Ангеліна виграла у Беатріс Хаддад Майї у трьох сетах

| Оновлено 17 травня 2023, 13:16
13056
35
Суперкамбек у 4-годинній драмі! Калініна обіграла 15 ракетку світу в Римі
Getty Images/Global Images Ukraine. Ангеліна Калініна

Друга ракетка України Ангеліна Калініна (WTA 47) вийшла у півфінал на ґрунтовому турнірі серії WTA 1000 у Римі (Італія).

У чвертьфіналі змагань українка у трьох сетах виграла у 15-ї ракетки світу Беатріс Хаддад Майї (Бразилія) за 3 години та 41 хвилину.

WTA 1000 Рим. Грунт. 1/4 фіналу

Беатріс Хаддад Майя (Бразилія) [12] – Ангеліна Калініна (Україна) [30] – 7:6 (7:2), 6:7 (6:8), 3:6

У першій партії українка двічі вела із двома брейками (4:0, 5:2), проте після того, як перед восьмим геймом представниця Бразилії взяла медичний тайм-аут, гра Ангеліни посипалася. У 10-му геймі під час подачі на сет Калініна мала сетбол, але не змогла його реалізувати. Гра перейшла на тай-брейк, де сильнішою виявилася Беатріс.

У другій партії Калініна також змушувала суперницю наздоганяти її за геймами. Українка вигравала 2:0 та 4:2, але одразу ж віддавала свою подачу. У 12-му геймі на прийомі за рахунку 6:5 на свою користь, Калініна мала 2 сет-поінти, але знову не змогла їх реалізувати. На тай-брейку 2-ї партії українка програвала 4:5 з міні-брейком, але вчасно змогла перевернути гру і закрити Беатріс 8:6. У результаті матч перейшов у вирішальний третій сет.

Початок третьої партії Ангеліна провалила. Українка поступалася 0:3. Далі Калініна взяла свою подачу та розпочався 5-й гейм. Саме його можна назвати вирішальним. Тоді українка двічі врятувала геймбол та реалізувала брейк-поінт із 2-ї спроби. Після цього гра повністю перейшла під контроль української тенісистки. Ангеліна під нуль взяла свою подачу, зробила брейк у 8-му геймі та плюс-мінус спокійно взяла наступний свій гейм – 5:3. Прийняти на матч вийшло спокійно – Беатріс вже програла цю зустріч у себе в голові, не змогла якісно завершувати напіввиграні розіграші, а Калініна літала кортом. Підсумок – 6:3!

Поєдинок став найдовшим у сезоні!

Це була четверта зустріч дівчат. Калініна виграла усі матчі.

Ангеліна Калініна вперше у кар'єрі вийшла до півфіналу турніру серії WTA 1000.

У 1/2 фіналу тисячника у Римі українка зіграє з Веронікою Кудерметовою, яка виступає без прапора. У 1/4 фіналу турніру у столиці Італії Кудерметова обіграла Чжен Ціньвень.

Оцініть матеріал
(71)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Як же давно ми не бачили настільки епічних матчів від наших тенісисток! Стільки подій у одній зустрічі: і МТО, і невелика пауза на дощ, і камбеки від кожної тенісистки, і сльози в обох після матчу. І перемога українки, нарешті! 
Чесно кажучи, замість такого епіку краще б Ангеліна виграла у двох сетах, тим більше, що в обох перших вона лідирувала з двома та одним брейком відповідно. Де тепер брати сили у наступному матчі з кацапкою, не дуже зрозуміло, навіть незважаючи на завтрашній день відпочинку. Тим більше, що чергову гру доведеться проводити проти гарматниці, і побігати знову доведеться.
Але при цьому глядачі отримали суперське видовище, Ангеліна - найбільший прогрес на тисячниках, найвищий рейтинг у кар'єрі та посів на РГ. Вітаємо!
sirjoga
На мій погляд це поки кращий матч за участтю нашої тенісистки в цьому році. 
Andrian Harandzha
Як можна витримувати на корті по 4 години з холодною головою? Молодець! З кожною грою - Калініна стає сильніша!
Alehandro
Я замахався в кріслі перед монітором весь цей час сидіти, уявляю, як вони майже 4 години замахались по корту гасати))
Дуже крута гра. Дякую. Я все...)
u6464u
Сонечко , молодець , боець .
Fdail
Не знаю, чи залишаться сили на кудерметку в півфіналі, але те, що сьогодні було - просто incredible.  Геля, молодчинка , овації, які були в кінцівці матчу, ти заслужила на всі 200%. 
introvert
Як влаштувати собі вбивчий марафон замість легенького кросу, наочний приклад і свіженький рецепт. Здавалося б, і суперниця зручна, і улюблений грунт під ногами, і всі обставини матчу складаються на твою користь... але ж власну підсвідомість не надуриш. Щойно зрозуміла, що може стрибнути вище власної голови (півфінал Мастерса, лишенько!), так одразу ж і попливла. Так усю зустріч і провела - то виборсуючись на поверхню, то знову занурюючись з головою. Потішивши римську публіку божевільною тривалістю матчу і змусивши пережити весь спектр емоцій, від відчаю до щастя, власних вболівальників. Останніх, разом з самою Калініною, від усього серця поздоровляю з вистражданою перемогою. Але лише адекватних. 
Чому лише їх? Тому що дуже гидко було зазирнути на гілку матчу і знайти там хейт і образи на адресу суперниці Ангеліни. Через такі от ганебні речі ніколи в тих чатах і не з`являюся. А Беатріс молодчинка. Фантастична дівчина: виключно за рахунок характеру, на улюбленому покритті суперниці, ледь не реваншувалася за усі попередні поразки. І нейтральні італійські глядачі гідно цей вольовий порив гарячої бразилійки оцінили.
Ангеліні ж щиро бажаю перемогти як мінімум у ще одній грі. На щастя, це Мастерс, є день перерви між матчами, і є шанс відновитися.
Nostradamus
Кайф! Трудяжка! 
Скрытая баранка с 0-3  Браво! 
Pasha007
Слава Україні наш народ непереможний,я вже таблетки пив.....це супер..ура
VITASS
Да уж. Девчонки порадовали. Послевкусие у игры как после хорошего коньяка. Геля сделала этот вечер. Одна из тех игр, которые не забываются. Было все, как в романе: сюжет, интрига, разочарование, надежда, битва, и счастливый финал. На сейчас матч года, не меньше.. Браво Геля!
Andrey_1992
Умнічка, ГЕЕЕЕЕЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ!!!!!!!!!!!
Viktor Savchuk
Вітаю Ангеліна! Просто бомбезна! Це вже не вперше вона видає такий супер матч, але сьогодні мабуть сама видатна перемога в карьєрі! Дуже радий що відправила зухвалу бразилянку додому,  окремий кайф бачити як пісоя 3-0 програла 6 геймів підряд!!! 😀💪👏🎾
Анна Савоськіна
Ангеліну з перемогою, дякуємо за подаровані емоції. Добре відновитися і з свіжою головою та силою здолати гидку прихильницю путі!!!
Сергій Юрійович
Тепер Татарстан на черзі. Як то пережити?
captain2009
Ангеліні вітання з такою важкою перемогою на характері! Мегафайт, що тут сказати. Після матчу вона висловила подяку своєму тренеру з фізіо і не дарма. Для дівчат витримати 3 години 41 хвилини на корті - це дуже крутий показник. Сподіваюся, що відмінять їй всі тренування на сьогодні, бо не думаю, що ракетка буде у неї в руках триматися. Ще раз браво, та найскорішого відновлення! 
K_Sarioglo@i.ua
Просто молодчина!
KirTheKing
этот бразильский ванька-встанька применил психическую атаку с медицинским тайм-аутом в первом сете.. но, как говорится, смеется тот кто смеется последним..
Павло Бубенко
Оце сила волі у Гелі до перемоги! Вітаємо тебе, наша тенісна зірочка! Хай тобі й надалі допомагають залізна витримка та невгамонне бажання перемогти! А ми - підтримаємо тебе!
Володимир Коваленко
Феноменальна гра ! Обидві плачуть , тисячі аплодують. ХВАЛА КАЛІНІНІЙ  ЩО СЕРЕД ГОРЯ ,БІД , НЕЩАСТЬ УКРАЇНИ ДАЛА НАМ ДЕЩИЦЮ РАДОСТІ , ПРИЄМНИХ ВІДЧУТТІВТА ХВИЛЮВАНЬ ! ІЗІ МОЖНА ПРОГРАТИ але до НЕЇ  ДІЙТИ.