Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1078
0

Курс на гарячий Південь

На підготовку футболістів до сезону в середньому витрачають півмільйона доларів

Курс на гарячий Південь

Гравці, відсвяткувавши Новий рік, змушені одягати футбольну форму й відновлювати втрачені за період вакацій кондиції.

Зрозуміло, на засніжених українських полях нині ганяти м'яча неможливо. Доводиться їхати в далекі теплі краї — Об'єднані Арабські Емірати, Ізраїль і Туреччину. Саме там тренуватимуться наші футболісти. Боси команд не шкодують грошей на розкішне життя гравців за кордоном.

«Поїздки до південних країн подорожчали, це треба визнати, — каже «Експресу» начальник харківського «Металіста» Олексій Таргонський. — Футбольні відрядження до Еміратів зросли в ціні на 15 відсотків. Поїздки до Туреччини — значно дешевші, однак і там усе неабияк здорожчало. Скажімо, якщо торік номер у чотиризірковому готелі коштував 90 доларів, то цього року правлять таку ж суму в євро. Добре хоч, що в Ізраїлі лишилися торішні ціни».

На підготовку футболістів до сезону бос українського клубу в середньому витрачає близько пів-мільйона доларів. Почнімо з авіаквитків. Замовлення чартерного рейсу в Дубай коштує від 70 до 100 тисяч доларів. А що кожна команда під час міжсезоння летить у три точки планети, то цю суму можна сміливо множити на три. Ще сто тисяч «зелених» — це проживання делегації у готелях, оренда тренувальних полів та організація спарингів. «Основна вимога тренерів — щоб готель мав не менш як чотири зірки, — каже заступник гендиректора «Дніпра» Дмитро Пелін. — Ну і щоб він був розташований якнайближче до тренувальних полів, за 5-7 хвилин їзди, не більше. Якщо ж їхати треба півгодини — це недолік, на який головний тренер обов'язково зверне увагу. Інші вимоги — якісне харчування з десятьма стравами на обід чи вечерю, наявність басейну, сауни та тренажерних залів».

Цікаво, що ще донедавна серед вимог була наявність у готелях майданчиків для боулінгу, столів для більярду чи тенісу. «Часи змінилися, — каже начальник харківського «Металіста», — тепер футболісти просять лише, щоб у готельному номері був вихід у мережу Інтернет. Кожен везе з собою ноутбук. Після тренувань грають в ігри, дивляться фільми, спілкуються. А про боулінг чи більярд уже забули».

Зрештою, тренери українських клубів чомусь неохоче дозволяють підопічним розвіятися грою в теніс чи більярд. Як каже Олексій Таргонський, наставники вимагають максимального зосередження на футболі. «Особливо на першому етапі підготовки, — наголошує представник «Металіста».   —   Мирон
Маркевич везе своїх хлопців у віддалений від цивілізації куточок Еміратів. Він вимагає спокою для футболістів.

Готель розташований за 50 метрів від моря. щодня тренер проводить тренування на піску, аби дати гравцям більше навантаження. А вже другий і третій збори проводять у більш людних місцях. Скажімо, в Ізраїлі та Туреччині до сезону готується чимало інших європейських команд, з якими можна домовитися про спаринги».

Олег ЗУБАРУК, газета «Експрес»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Коуч соперника Украины объяснил, почему команда проведет матч с Сан-Марино
Футбол | 29 марта 2024, 04:26 0
Коуч соперника Украины объяснил, почему команда проведет матч с Сан-Марино

Франческо Кальцона возглавляет не только «Наполи», но и сборную Словакии

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 7
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.