Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 11 июля 2024, 18:22
42159
50

Чемпионат мира 2026 пройдёт по новому регламенту

Правила будут существенно отличаться от прошлых «мундиалей»

| Обновлено 11 июля 2024, 18:22
42159
50
Чемпионат мира 2026 пройдёт по новому регламенту
Getty Images/Global Images Ukrainе

Регламент чемпионата мира 2026 года, который пройдет в Канаде, США и Мексике, будет существенно отличаться от прошлых «мундиалей».

Будет увеличено количество стран-участников, а значит, и количество матчей. Вместо привычных 32 команд и 8 групп будет 48 стран-участников и 12 квартетов.

Итак, формат ЧМ-2026 будет выглядеть следующим образом:

  • Продолжительность - 6 недель
  • 48 стран
  • 104 матча
  • 12 групп
  • На групповом этапе по 6 игр в день

В плей-офф ЧМ впервые появится стадия 1/16 финала: из группы выйдут по две лучшие команды, а также восемь лучших команд, занявших третьи места в своих группах.

Действующим чемпионом мира является сборная Аргентины, которая выиграла проходивший в Катаре «мундиаль» 2022 года.

Оцените материал
(407)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 50
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Dimaryz81
Ко второй неделе зрители устанут от количества футбола. И матчи будут смотреть через 1-2. Раньше ЧМ был праздник где не хотелось пропускать ни матча. Теперь в погоне за деньгами футбол будет вызывать усталость.
Viacheslav Vasyliev
ЧС це за визначенням змагання "кращих з кращих", тих хто зміг щось показати протягом дворічного відбору. Навіщо на самому ЧС купа ігор штибу "Шотландія - Північна Ірландія", з напівпорожніми трибунами, між гравцями ноунеймами з десятої ліги Англії і других-третіх ліг інших країн Європи/Латаму? До стадії 1/4 все одно лишаться всім відомі команди і 1-2 сенсації. Видовищність явно постраждає.
nick07
тобто стадію групового етапу перетворили взагалі на "лише для вболівальників" (тобто цікаві матчі власної команди, навряд чи будуть ще цікави протистояння),  1/16 також малоцікава і можливо десь зі стадії тверть-фіналів почнуть цікаві протистояння.
Інтерес ФІФА зрозумілий, а от для всіх решти то так собі рішення
Людмила Павловська
Навіщо власникам клубів це шоу. Дурнішого придумати не можливо. 
Xvalenok03
Полтора месяца игр. Первые 2-3 недели возня в группах. Игры потом начнутся, а народ уже устал. Пресытился.
didora
Більше матчів - це нагрузка(ще й яка) для кращих гравців. Як же вони потім у чемпіонатах будуть грати. Будуть відновлюватися та втягуватися місць чи два. Яка то буде гра. Пішки ходитимуть бо сил то "йок". Сидять там у ФІФА з ума сходять. Аби що придумати, щоб показати роботу!
Cruyff
Повна інфантіно-хрінь, яка розпопсовує раніше гідний турнір. 
Sit Simurg
Інфантіно просто хоче щоб його ще чимось запам"ятали крім московських грошей .. (
Romjkee
знову Україні рахувати голи і дивитись хто де на 3 місці гірший за нас 
Умник
Давайте 1 лигу чемпионата мира
2 лигу тоже ))))
Nordenus
Ясно, тоже самое что и с Евро сделали, просто ужас...
Chunga-Changa
Бабки качают.   Сделали бы 8 групп по 6.    И только 1 и 2 выходят в перекрёстный плей-офф.
Віталій К
Буде не цікаво дивитися груповий етап і 1/16 і можливо 1/8. Цікаве почнеться тільки з 1/4
luceorius
 За таким регламентом квартету найкращих доведеться зіграти вже 8 матчів, а не 7, як на ЧС 2022. Якщо врахувати ще й масштабні перельоти між містами, то потенційно найцікавіші півфінали та фінали можуть виявитись найменш видовищними.
Ko5manavt
приберить нічиї на груповий стадіі, зробіть як в хокеї: виграш в основний час: 3 очки виграш в додатковий час (до першого голу): 2 очки, виграш по серії пенальті: 1 очко, і тоді отримаєте знову цікаву гру на цієї стадії без договорняків
_Quantum19_
Більше можливостей зіграти іншим. Скільки гравців не поїхало в англійців на ЧЄ, скільки у португальців. Іспанія, Франція. У збірній Німеччини Сане взагалі хіба що на заміну виходив. 
Не кваптеся з своїм суб'єктивним баченням. Команди не зіграли між собою ще жодної гри. Цілком можливо, що той, кого ви зараз вважаєте андердогом, на ЧС виявиться фаворитом. І такого може бути немало.
Sp-0007043
Гадаю краще зіграти 2 групових етапи 8 гр. по 4 тіми де 16 найкращих приєднаються тільки у 2му груповому етапі. Так хоч збірна України могла б зіграти 6 матчів. Так перший групповий етап був би цікавий тільки для країн учасників у ньому, зате другий етап був би справжнім євро адже команди які зіграли у першому групповому єтапі підійшли би до другого етапу з грандами зіграні і у хорошій формі але якраз цього і бояться гранди аби з ними не конкурували на рівні. Тому на жаль цього не буде 
_Quantum19_
Якби склад нашої національної збірної відсотків на 60 був з гравців ФК "Металіст" та ФК "Металіст 1925", тоді не було б сумнівів, що збірна пройде кваліфікацію на цей ЧС.
Але... Це лише нездійсненні мрії...😕😕🇺🇦💙💛
Pavel_i_CO
Останній нормальний ЧС був в 2006-му році... 2014-й з натяжкою