Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1612
1

Денис МИРОШНИЧЕНКО: «Футболисты не любят бегать на сборах»

Футболист львовских «Карпат» рассказал о ходе подготовки на турецком сборе

Денис МИРОШНИЧЕНКО: «Футболисты не любят бегать на сборах»

– Денисе, традиційно, футболісти відпустку проводять у теплих краях. Натомість, ти вирішив поїхати до Кривого Рогу...
– Справді, ми з Амбросієм Чачуа і Тарасом Пучковським планували поїхати на моря, але відбулися певні зміни в чемпіонаті, гру перенесли на пізніший термін, тож довелося коригувати плани. Мені треба було їхати до Кривого Рогу складати сесію, до того ж, хотів з батьками час провести.

– В діловому костюмі ти опинився на першій шпальті місцевої газети. 
– У Кривому Розі я починав грати в футбол, тож мої перші тренери запросили мене на деякі заходи. До того ж я намагаюся допомагати нашій футбольній школі, подарував дітям форму і м’ячі. 

– Мільйонів ти не заробляєш...
– Намагаюся постійно підтримувати дітей. Влітку також привіз форму з м’ячами. Розумію, що дітям важко зараз, у країні складна ситуація. А для мене це не дуже накладно. Для дітей не шкода, бо сам таким був. Щось мені батьки дозволяли, а щось ні. Я не витрачаю на це мільйони, допомагаю чим можу. Форма не дуже дорога, але зараз не всі можуть собі її дозволити. А тренерам подарував свої ігрові карпатівські футболки. 

– А що з сесією? Де ти вчишся? 
– Намагаюся розвиватися і не в футбольному плані. Вчуся на юриста. Розумію, що це дуже важко, але стараюся щось читати, щось вчити для себе. Хоча, звичайно, практично весь час витрачаю на футбол. 

– Переважно футболісти вибирають інфіз...
– Ми з батьками також спершу думали про інфіз. Але потім вирішили спробувати з юридичним. 

– Взагалі-то, львівські студенти-юристи днями і ночами зубрять право... 
– Можу собі уявити як їм важко. Мені теж не солодко, адже окрім навчання постійно тренуюся під навантаженнями. Коли є час, то щось читаю в Інтернеті. 

– У майбутньому ти бачиш себе в правовому футболі?
– Наразі не думав про це. Хочу грати і сподіваюся, що в футболі затримаюся надовго. 

– А якби не було футболу. Чим би займався?
– Навіть не знаю. Займаюся футболом з шести років. Ще карапузом, як казали мама і тато хапав м’яча і відразу ж з ним бігав. По-іншому не можу. 

– Гаразд, перейдемо до зборів. Як витримуєш навантаження? 
– Збори завжди важкі, особливо зимові. Тут головне розуміти до чого ми прагнемо. Тренери усі навантаження дають нам осмислено, а ми виконуємо все, що вони говорять. Попри складність ми свідомі того, що тільки так будемо прогресувати. 

– Попри свій вік ти вже неодноразово їздив на збори. 
– Коли грав за «Кривбас», то двічі мене брали на збори. У 16 років мене взяв на зимові збори Юрій Максимов. Сказати, що мені було важко – нічого не сказати. Потім я їздив на збори із Олегом Тараном. Але теперішні збори, мабуть, найважчі з усіх. Таких навантажень у мене ще не було. 

– Футболісти не люблять бігати на зборах?
– Не люблять, але це потрібно для нас. 

– На минулорічних зборах біганини було обмаль... 
– Звичайно, грати приємніше. Через ігри також можна набирати форму. Гра – це задоволення, втома якщо і є, то приємна. Але на других зборах у нас буде багато спарингів. 

– Коли ти почав грати в «Кривбасі», хто тобі допомагав? 
– Багато хто. Федорчук, Бартуловіч, Гітченко, Лисицький, Сердюк, Боровик, Пашаєв. Вони подали мені руку допомоги. У тодішній команді молоді практично не було, там грали футболісти від 27 років і старші. Звичайно, з їхньою допомогою мені було легше. А щоб хтось принижував – такого не було. 

– Як ти почуваєшся в «Карпатах»?
– Спочатку звикав до нового міста, адже я був далеко від сім’ї. Тут прекрасно. У нас є унікальні фанати, а подібних ще пошукати варто. В «Карпат» є дух, є місто, є команда. Я відчуваю підтримку, через яку почуваюся тут як вдома. 

– До того ж в клубі роблять ставку на молодь. 
– Я і зі старшими гравцями завжди мову знаходив. Але зараз у нас справді є дуже багато молоді. Від цього футбольне життя стає цікавішим.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
hammurapi77
поэтому они и на поле не любят бегать, в то время как в Англии или Германии футболисты просто летают по полю