Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2009
1

Стоп-кран для Олімпіка

Огляд матчів 7-го туру другої ліги у групі Б

Стоп-кран для Олімпіка
ПФЛ

ГІРНИК-СПОРТ - СТАЛЬ - 1:1 (0:1).
4 вересня. 17.00. Комсомольськ. СК «Юність». 1000 глядачів.
Судді: А.Ісаєв (Запоріжжя), В.Висоцький (Малокатеринівка), О.Шост (Луганськ).
Делегат ФФУ: Р.Зань (Львів).
Комсомольськ: Бахметьєв, Пархоменко (Кондратюк, 57), Слива, Кондрашов, Голядинець (Папірович, 31), Ергашов (Ємельянов, 34), Грохоцький (Зубко, 63), Скакун (Ткаченко, 46), Малюк, Курта (Таргоній, 56), Мазур.
Тренер: Сергій Мурадян.
Дніпродзержинськ: Карабін, Обревко, Лешко, Полуницький, Ломко, Передистий, Суспіцин (Алієв, 74 Волошин, 86), Скарлош (Апришко, 46), Малиночка (Шутов, 46, Патула, 90+2), Гаранян (Пономарь, 60), Савченко.
Тренер: Віктор Маслов.
Голи: Ємельянов (90+4) — Гаранян (31).
Попередження: Голядинець (25), Малюк (41), Зубко (59), Ємельянов (66), Мазур (69) — Суспіцин (44), Гаранян (58).

4 вересня деяким завзятим уболівальникам довелося вибирати між святом усіх мисливців відкриттям полювання на пернатих і футболом. Комсомольчанам, які вибрали останнє, жодної хвилини не довелося шкодувати про це — понад тисяча вболівальників стали свідками унікального спортивного шоу.

Хоча «Гірник-Спорт» зустрівся з амбітною й досвідченішою командою, яка рветься до першої ліги, хлопці не пасли задніх. Не пройшло і восьми хвилин, як господарі вже створили кілька моментів. Варто віддати належне і дніпродзержинській «Сталі», яка не дозволяла прорватися до воріт «гірників», тож і Бахметьєву довелося попрацювати. Не стояв без діла і голкіпер гостей, що раніше не відзначався грою на виходах, — цього дня, він, як кажуть, стрибнув вище голови і кілька разів переривав атаки «гірників».

На 31-й хвилині сталася несподіванка — нападник гостей здалека прострілив по воротах, і... м'яч зупинила лише сітка. Господарі кинулися відіграватися, і буквально з першого розіграшу м'яча створили голевий момент. На сильний удар Сергія Курти, голкіпер гостей просто не встиг зреагувати, але м'яч влучив у поперечину, відскакуючи ударився об лінію воріт і вискочив назовні. Важко передати те поєднання захоплення і розчарування вболівальників — емоції перетнули навіть межі стадіону. Ще не встигли вони охолонути, як «гірники» знову шокували трибуни. На 45-й хвилині Малюк, отримавши м'яч у межах штрафного майданчика дніпродзержинців, несподівано і сильно пробив по порожніх, здавалося, воротах (воротар вийшов майже до краю майданчика). Але голкіпер гостей, хоч і помилився, стрибнувши вбік, однак неймовірним чином все ж підставив ногу, і м'яч змінив траєкторію польоту.

Друга половина зустрічі пройшла під егідою комсомольського футболу, і двічі «гірники» досягали успіху, але арбітр не зарахував жоден з м'ячів. Якщо в першому випадку ще можна було б, з натяжкою, погодитися з представником футбольної Феміди, який угледів «положення поза грою», то в другому його рішення важко зрозуміти. На 80-й хвилині, після чергової атаки комсомольчан, голкіпер гостей випустив м'яч з рук, чим скористався Тарас Малюк і ударом головою вгатив м'яч у сітку воріт. Легко зрозуміти обурення трибун, коли і другий гол не був зарахований. Саму ж команду було щиро шкода — пережити два сильні психологічні удари в одному таймі непросто. Та все ж «гірники» впоралися з розчаруванням і не припинили спроб зрівняти рахунок. Допоміг сам воротар «Сталі». На останніх секундах зустрічі господарі заробили штрафний недалеко від лівого кута карного майданчика, який успішно реалізував Роман Ємельянов, — сильним ударом він спрямував м'яч у правий верхній кут воріт.

ШАХТАР - КРЕМІНЬ - 0:0.
4 вересня. 17.00. Свердловськ. Стадіон імені М.Горюшкина. 1500 глядачів.
Судді: І.Пасхал, З.Курбанов (обидва — Херсон), Ф.Голубєв (Алушта).
Делегат ФФУ: О. Гуртовий (Харків).
Свердловськ: Іванов, Штанченко (Минка, 46), Андрєєв, Савин, Семенов, Коновалов, Реуцький, Кошелєв, Ольхович (Морев, 75), Пономар, Сомов.
Тренер: Валерій Бермудес.
Кременчук: Чумак, Рудик, Дичко (Проненко, 62), Чорномор, Шаповал, Степанчук, Тининик, Собко (Лещенко, 46), Місяйло (Бородін, 72), Борш (Тимченко, 70, Отришко, 88), Радіонов (Зайко, 46).
Тренер: Юрій Чумак.
Попередження: Кошелєв (76), Реуцький (82), Семенов (89) — Чорномор (67), Проненко (90+2).

Перед матчем відбулася урочиста церемонія. Воротареві свердловської команди Антону Іванову з нагоди народження дочки і нападнику Олександру Помазанову в зв'язку із завершенням виступів за свердловський «Шахтар» були вручені квіти і цінні подарунки.

Гра складалася з двох різних таймів. У першому переконливіше виглядали гості. Після перерви перевага була у «Шахтаря».

Поєдинок суперники почали бадьоро, обмінявшись в дебюті небезпечними моментами. Але якщо Коновалов пробив над поперечиною, то Іванову довелося показувати свою майстерність, парируючи «постріл» Рудика. Надалі команди володіли ініціативою з перемінним успіхом, не балуючи вболівальників небезпечними моментами.

На 28-й хвилині фланговий прохід Сомова закінчився прострілом у штрафний майданчик «Кременя» на Реуцького. Дмитро завдав удару, і м'яч рикошетом від захисника гостей полетів у ворота, але Чумак виявився напоготові і встиг перевести круглого за лінію поля.

На 38-й хвилині м'яч після стандарту пройшов поруч зі стійкою воріт уже «Шахтаря». Більше до перерви гостроти не було.

Після перерви свердловчани забігали. Очевидно, Бермудес знайшов потрібні слова в роздягальні. На 60-й хвилині Пономар вивів Сомова віч-на-віч із Чумаком. Удар у дальній кут голкіпер гостей парирував. За п'ять хвилин вже удару Коновалова забракло влучності, м'яч пройшов поруч із стійкою.

Кременчужани створювали свої моменти переважно зі стандартних положень або ж загрожували воротам дальніми ударами. Але кураж, який того дня спіймав Антон Іванов, зробив його непробивним, і він відбивав усе, що летіло в рамку воріт, не раз зриваючи оплески вболівальників. У результаті — бойова нічия, якою, мабуть, обидва тренери залишилися невдоволеними, і якій, напевно, порадувалися конкуренти.

МЕТАЛУРГ-2 — ОЛКОМ - 1:2 (1:2).
4 вересня. 16.00. Запоріжжя. Стадіон «Титан». 200 глядачів.
Судді: С.Толмачов (Маріуполь), В.Матяш (Донецьк), В.Шланчак (Черкаська обл.).
Делегат ФФУ: Ю.Левчук (Полтава).
Запоріжжя: Шевченко, Ульянов (Павук, 86), Тимошков, Грищук, Дзядевич, Осадчий (Юсов, 75), Кравець (Кучук, 70), Зінченко, Тимофєєв, Коньков, Галинський.
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Мелітополь: Марканич, Козин, Масюткін, Бугайов, Манаков, Яковенко, Косяк (Ткачов, 85, Пелих, 90+2), Тарануха (Кир'янов, 63), Жадан, Мягков (Ар. Галушкин, 88), Ан.Галушкин (Холодков, 78).
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Голи: Галинський (25) — Мягков (32), Тарануха (38, пен.).
Попередження: Тимофєєв (32), Павук (90+1), Грищук (90+3) — Жадан (48), Манаков (72), Масюткін (78).

Як інформує прес-служба ФК «Металург», досвідченіші гості спробували тримати ініціативу під контролем, проте запорізькі резервісти ні в чому їм не поступалися, прагнучи атакою відповідати на атаку. За змістом гри запоріжці не схожі на відвертих аутсайдерів чемпіонату, хоч і посідають останній рядок у турнірній таблиці. Тож забитий підопічними Олександра Гуржеєва гол вважати несподіванкою не можна. Це Дмитро Галинський чітко пробив у дальній кут, опинившись практично один перед воротарем — 1:0.

Гості, як інформує прес-служба клубу, додали в русі. Віталій Бугайов на правому фланзі зробив передачу на дальній кут воротарського майданчика, де вище за захисника вистрибнув Павло Мягков і ударом головою спрямував м'яч у кут воріт — 1:1. Щоправда, як акцентує прес-служба клубу, в тому епізоді один з гравців «Олкому» перебував на шляху м'яча, опинившись у положенні «поза грою» та заважаючи голкіперу «Металурга-2» Олексію Шевченку. Але арбітр матчу вирішив взяття воріт зарахувати. Вдруге Шевченку припало виконати неприємну процедуру — виймання м'яча з сітки — під завісу першого тайму. Євген Тимошков, на думку арбітра, підніжкою зупинив прохід Артема Жадана — пенальті. Павло Тарануха пробив майже по центру, тоді як Шевченко стрибнув у лівий від себе кут — 1:2.

Після перерви «Металург-2» перехопив ініціативу, і вже «Олком» сподівався на контратаки. Тривалий час атаки господарів не знаходили логічного завершення, але, зрештою, удача їм усміхнулася — Галинський реалізував свій момент, опинившись сам на сам. Та боковий арбітр встиг підняти прапорець, фіксуючи офсайд. Момент, як акцентує прес-служба запорізького клубу, досить суперечливий. У результаті, рахунок так і не змінився.

ШАХТАР-3 — ДНІПРО-2 — 3:1 (1:1).
4 вересня. 50 глядачів.
Суддя: Г.Литвинов, А.ЛІбстер (обидва — Луганськ), О.Холодинський (Лозова).
Делегат ФФУ: А.Шуренко (Суми).
Донецьк: Крюков, Дяков, Малишев, Слушицький, Голиков, Заїка, Тотовицький, Причиненко, Кулли, Нехтій, Ямполь.
Тренер: Олександр Фундерат.
Дніпропетровськ: Юрчук, Пінчук, Махарадзе, Мухін, Забула, Панасенко (Клименко, 70), Довбун (Пасич, 78), Волков (Перебора, 83), Угнич, Авдеєнко, Марадуда (Кініцький, 77).
Тренер: Віктор Кузнецов.
Голи: Кулач (33), Ямполь (59), Акулінін (90) — Авдеєнко (45).
Попередження: Голіков (47), Нехтій (52), Причиненко (75) — Угнич (30), Мухін (52), Довбун (52), Катана (57).

ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 - ОЛІМПІК - 2:1 (1:0).
4 вересня. 15.00. Маріуполь. Стадіон «Азовець». 100 глядачів.
Судді: А.Семенов (Дніпропетровськ), В.Куцев, О.Марчик (обидва — Київ).
Делегат ФФУ: О.Коваль (Одеса).
Маріуполь: Зінченко, Петрович, Оберемок, Ковальов, Цюпа, Сікульський, Омельченко (Гревцов, 56), Швець, Доценко, Філатов (Касьянчук, 78), Гунченко (Передрій, 90+1).
Тренер: Юрій Керман.
Донецьк: Лукач, Змієвський, Лівіцький (Коншин, 82), Драченко, Ходуля (Чех, 80), Піднебенний (Голубченко, 61), Дорошенко (Богданов, 82), Валяєв, Санжер, Шаврін, Гельзін (Ареф'єв).
Тренер: Ігор Петров.
Голи: Швець (28), Гревцов (90+1) — Шаврін (90).
Попередження: Філатов (40) — Лівіцький (84).

ГІРНИК - ПОЛТАВА - 0:2 (0:1).
4 вересня. 17.30. Кривий Ріг. Стадіон «Шахти Жовтнева».
Судді: О.Головков (Луганськ), Я.Біць, Ю.Суряк (обидва — Львів).
Делегат ФФУ: Б.Потапчук (Миколаїв).
Кривий Ріг: Гурін, Мукан (Христусь, 46), Павлов, Кучеренко, Григорик, Гвоздевич, Гончаренко, Грамм (Вершинін, 67), Большунов (Бука, 46), Пашковський, Коломієць (Кривошей, 68). Запасні: Бичко, Іллюхін, Щербаков.
Тренер: Геннадій Приходько.
Полтава: Скрипник, Новицький, Ємельянов, Кундель (Синчук, 83), Полтавець (Зеленевич, 69), Батусов (Дяченко, 79), Поляниця, Фатій, Харченко, Безсалов (Марченко, 57), Бичков. Запасні: Збарах, Масюк, Ятленко.
Тренер: Анатолій Безсмертний.
Голи: Полтавець (8), Марченко (90+4).
Попередження: Мукан (26), Гончаренко (44), Гвоздевич (54), Коломієць (62), Кучеренко (90+3) — Полтавець (40), Кундель (59), Бичков (61), Марченко (82), Ємельянов (90+4).

Руслан КОХНО, Ігор ДАНИЛЕВСЬКИЙ, Ганна ГУМЕННА, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Журналист объяснил, благодаря чему Наполи может купить Судакова
Футбол | 04 мая 2024, 23:23 3
Журналист объяснил, благодаря чему Наполи может купить Судакова

Если неаполитанцы продадут Осимхена, то смогут рассчитывать на два топовых входящих трансфера

Впервые с 2002 года. Известный клуб вышел в АПЛ + пары плей-офф Чемпионшипа
Футбол | 04 мая 2024, 16:38 3
Впервые с 2002 года. Известный клуб вышел в АПЛ + пары плей-офф Чемпионшипа

Завершен регулярный сезон в Чемпионшипе, в АПЛ вышли Лестер и Ипсвич

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
loundrat
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил