Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
3283
4

Познущалися над Россю

Огляд матчів 2-го туру першості другої ліги у групі А

Познущалися над Россю
ФК Сумы - Верес

ЕНЕРГІЯ - БАСТІОН - 3:1 (1:0).
1 серпня. 18.30. Нова Каховка. Стадіон «Енергія». 3500 глядачів.
Судді: Р.Калита (Миколаїв), А.Єремєєв (Миколаїв), В.Чернишов (Кременчук).
Делегат ФФУ: А.Звєрєв (Бровари).
Нова Каховка: Холоша, Смирнов, Дитятьєв, Гурин (Михайлов, 79), Батраченко, Ленський, Кучеревський, Білоусов (Філіппов, 84), Цой (Риженко, 67), Манасян (Колесник, 90+3), Фальковський. Запасні: Касперович, Кирик, Бічевий.
Тренер: Сергій Шевцов.
Іллічівськ: Череднюк, Волчков, Шеремет, Лілик, Вол.Рудий, Панченко, Нечепурук (Лужанський, 83), Тараров, Поляков (Гавенко, 46; Павлов, 74), Комягін, Белмохтар (Чахотін, 55). Запасні: Чечельницький, Гайдаржи, Куянов.
Тренер: Олександр Краснянський.
Голи: Дитятьєв (45), Фальковський (87), Риженко (90+3) — Чахотін (57).
Попередження: Ленський (36), Білоусов (70) — Вол.Рудий (90+2).

Через сорок років до Нової Каховки повернувся великий футбол. Одна з найтитулованіших команд серед колективів фізкультури ще за радянських часів «Енергія» знову дебютувала серед команд майстрів. Свого часу новокаховчани були двічі чемпіонами України (1964 та 1972 рр.) серед команд КФК та двічі (1979 та 1982 рр.) вигравали Кубок республіки, заснований газетою «Радянська Україна». Кілька разів команда була призером цих змагань. А чотири роки (1968-70 рр.) «Енергія» ще виступала у чемпіонаті СРСР серед команд класу «Б». І от знову до квітучого зеленого містечка на Дніпрі прийшло велике футбольне свято. Його створило міське керівництво на чолі з мером Володимиром Коваленком та колектив ТОВ «Південмлин» (його засновник та президент ФК Сергій Нестеренко), які надали команді другого дихання. І цього вечора на відремонтованому стадіоні «Енергія» лунали теплі й щирі вітання, українські пісні, запальні танці у виконанні художньої самодіяльності. А потім була гра.

Уже з перших хвилин уперед кинулися господарі, прагнучи якнайшвидше відзначитися. Однак футболісти «Бастіону» не відсиджувалися в обороні. Відбивши стартовий натиск, їхні форварди дедалі частіше з'являлися біля воріт новокаховчан. Однак жодній з команд так і не вдавалося втілити голеві моменти у забиті м'ячі. Вдало грали голкіпери. І коли здавалося, що команди підуть на відпочинок, так і не забивши, вже на 45-й хвилині, на своєму правому фланзі оборони футболісти «Бастіону» порушили правила. Новокаховчани швиденько розіграли штрафний, і найспритнішим у карному майданчику виявився Дитятьєв, який випередив воротаря і головою переправив м'яч у ворота.

Ще кілька хвилин після відпочинку новокаховчани атакували ворота гостей, але десь з 50-ї хвилини футболісти «Бастіону» перехопили ініціативу і повели масовані атаки. Особливо їм вдавалися проходи лівим флангом. Звідси вони й організували гол на 57-й хвилині. А у штрафному майданчику вміло зіграв Чахотін, який лише за дві хвилини перед цим вийшов на заміну. Після того, як рахунок став нічийним, іллічівці продовжували тиснути на захист новокаховчан. М'яч кілька разів мав тріпотіти у сітці воріт «Енергії», але цього вечора фортуна була на боці господарів. Особливо на 74-й хвилині, коли після удару Волчкова смугастий влучив у поперечину. Міг відзначитися і Нечепурук, який обіграв трьох гравців «Енергії», але йому забракло точного завершального удару.

Мали відзначитися під час атак і господарі, які активізувалися під кінець матчу. Розтринькали голеві моменти капітан новокаховчан Батраченко, Манасян, Фальковський. Після їхніх ударів м'яч «не хотів» влітати у ворота.

Однак тисячі уболівальників, які зібралися на стадіоні «Енергія», продовжували вірити у своїх футболістів і потужними вигуками підганяли їх до атак на ворота «Бастіону». Та на 87-й хвилині свого дочекалися. М'яч зі штрафного, надісланий Батраченком, головою переправив у сітку Фальковський. А на третій компенсованій арбітром хвилині вже свою вправність показав Риженко, який після удару по воротах Філіппова першим встиг на добивання.

Отже, перша і впевнена перемога «Енергії» у чемпіонатах серед професіоналів.

СКАЛА – НИВА - 0:1 (0:1).
1 серпня. 17.00. Стрий. Стадіон «Сокіл». 1200 глядачів.
Судді: А.Папірович, М.Миколюк (обидва — Хмельницький), А.Приймачук (Рівне).
Делегат ФФУ: В.Кошура (Чернівці).
Моршин: Шпук, Басараб, Рустамов, Сухоцький, Антонів (Білий, 46), Бутрак (Кміть, 82), Сиващенко, Лобцов, Єрмаченко, Василів (Дністрян, 34), Гончарук (Лаврінок, 64) Запасні: Михалевич, Ширай, Чорноморець.
Тренер: Іван Бубіс.
Тернопіль: Мазур, Грінченко, Орлов, Городецький, Кормило, Лафазан (Сеньків, 89), Довбиш, Пришнівський (Витак, 69), Ковальов, Остренко (Анахін, 56), Панасюк (Розман, 46; Мдинарадзе, 79). Запасні: Андрієшин, Тригуба.
В.о. головного тренера: Сергій Шиманський.
Гол: Пришнівський (37).
Попередження: Лобцов (23), Басараб (82), Шпук (85) — Ковальов (64), Мазур (85), Городецький (85).
Вилучення: Дністрян (87).

Молода моршинська команда за вісім днів провела три офіційні матчі (два — у чемпіонаті та один — на Кубок). Мабуть, втома позначилася на грі команди з курортного містечка. Як результат — прикра поразка від своїх найближчих географічних сусідів. З перших хвилин матчу обидві команди пішли в атаки, раз по раз створюючи небезпечні моменти біля воріт Шпука та Мазура. На шостій хвилині матчу Гончаруку, щоб забити м'яч, забракло майстерності. У відповідь гравці ФК «Нива» провели не менш красиву атаку, проте до завершального моменту справа так і не дійшла. На 14-й хвилині обидві команди обмінялися небезпечними атаками, на вістрі яких опинялися Єрмаченко у господарів та Ковальов у гостей. Надалі гра переважно проходила у центральній частині поля. Так було до 36-ї хвилини, після чого гості провели швидку контратаку, яку завершив прицільним ударом Пришнівський — 0:1. До перерви міг встановити паритет у цій зустрічі найактивніший гравець у складі «Скали» в першому таймі Гончарук. Отримавши м'яч у штрафній гостей, він пробив, однак воротар зумів відбити «кулю» на кутовий.

Друга половина зустрічі розпочалася з атак господарів, які прагнули зрівняти рахунок. Вони активніше стали діяти на полі, створюючи небезпечні моменти біля воріт Мазура. Однак у окремих епізодах відмінно протистояв атакам господарів вартовий тернопільських воріт, а у решти випадках неточність підводила молодих моршинських футболістів. Небезпечно атакували ворота гостей Єрмаченко та Лобцов, проте їхні зусилля були марними. На 87-й хвилині за грубу гру проти суперника червону картку перед собою побачив Дністрян, тим самим зробивши шанси своєї команди бодай на нічию примарними.

ДЕСНА - МФК МИКОЛАЇВ -1:0 (1:0).
1 серпня. 18.00. Чернігів. Стадіон ім.Гагаріна. 850 глядачів.
Судді: М.Кривоносов, О.Москаленко, Є.Петраков (усі — Київ).
Делегат ФФУ: О.Павленко (Бровари).
Чернігів: Бітів, Гетьман, Єлісєєв, Блавацький (Донець, 87), Гулордава (Рева, 60), Таран, Велієв, Титомир (Орєхов, 83), Олійник (Варга, 80), Алаєв (Булкін, 86), Кожем'яченко (О.Волков, 75).
Спортивний директор: Ігор Хімич.
Миколаїв: Карпов, Войцеховський, Лук'янов, Гончаренко, Бербат, Богач (Білоус, 70), Іванов, Кузнецов (Чаус, 70), Головко (Д.Волков, 46), Кривой (Булах, 46), Бездольний.
Тренер: В'ячеслав Мазараті.
Гол: Гулордава (6).
Попередження: Кожем'яченко (12), Гетьман (42), Блавацький (54), Олійник (77), Бітів (83) — Д.Волков (47), Булах (54), Войцеховський (85).

Після матчу головний тренер гостей В'ячеслав Мазараті сказав: «Ми їхали за трьома очками, але в підсумку програли. Чи є хоч якийсь позитивний момент у цій зустрічі? Безумовно! Ми переконалися, що зобов'язані долати команди такого рівня як «Десна»,— легко й невимушено. Сподіваюся, що саме так і заграємо уже в найближчих матчах». Але ж, все-таки, чому «Миколаїв», що пройшов повноцінну передсезонну підготовку, і перед яким поставлене завдання підвищитися у класі, зазнав поразки від суперника, чий ігровий ансамбль ще тільки на початковій стадії становлення?

У свою чергу один із учорашніх наставників білоцерківської «Росі» Олег Мельниченко, під безпосереднім керівництвом якого деснянці готувалися до цього поєдинку і проводили його, зазначив: «Діставши відеокасету із записом попередньої гри миколаївців, ми дістали уявлення про сильні й слабкі сторони команди. На цьому і побудували план гри, який хлопці, до їхньої честі, реалізували. Зокрема, потурбувалися про опіку найбільш грізного нападника гостей Бездольного — наглядати за ним доручили Єлісєєву. Водночас звернули увагу на те, що миколаївські півзахисники, обороняючись, дають простір для гострих флангових подач».

Утім, уже на першій хвилині Бездольний ледь не відкрив рахунок. Іван Іванов небезпечно подав кутовий, і п'ятнадцятий номер «Миколаєва» з близької відстані «розстрілював» ворота, однак голкіпер Бітів, котрий надалі ще не раз рятував господарів поля і у кінцевому підсумку був визнаний кращим гравцем матчу, якимось дивом встиг підставити ногу. А за шість хвилин лівим флангом стрімко пройшов Таран, і його прострільною передачею відмінно скористався Гулордава — метрів із дванадцяти вгатив шкіряну кулю в сітку.

Якщо ж говорити про загальну картину гри, то слід наголосити, що гості часто помилялися в передачах і діяли, як правило, не на високих швидкостях. А відтак господарям поля вдавалося чималою мірою компенсовувати свою незіграність непоступливістю чи не в кожному ігровому епізоді. На противагу попередньому матчу, команда проявила характер, відзначилася вдалими діями в окремих ігрових відрізках. І вболівальники не скупилися на оплески. А що рахунок так і залишився незмінним, то в цьому заслуга не тільки Вітіва, а і його миколаївського колеги по амплуа Сергія Карпова.

Додамо, що перед цим матчем за «Десну» було заявлено ще чотирьох футболістів. І один із них — Олександр Кожем'яченко, який свого часу був найкращим бомбардиром другої ліги, вивів рідну команду на гру з капітанською пов'язкою. Були в стартовому складі й нападник Сергій Алаєв, котрий знову одягнув деснянську футболку після тривалої перерви, а також перспективний захисник Олександр Олійник, який останнім часом виступав за дубль донецького «Металурга». Разом із тим доводиться констатувати, що уже третій матч нова «Десна» провела без головного тренера. А це, звісно, не сприяє стабілізації обстановки у команді.

ДИНАМО - ЧОРНОМОРЕЦЬ-2 -1:2 (0:2).
1 серпня. 18.30. Хмельницький. Стадіон «Поділля». 3500 глядачів.
Судді: А.Нізола (Івано-Франківськ), Р.Пузанський, Ю.Суряк (обидва — Львів).
Делегат ФФУ: Ю.Скорейко (Чернівці).
Хмельницький: Козиброда, Осокін (Антонов, 46), Лазар, Шляховий, Черемисін (Беринда, 90), Шимко, Карабаєв (Мавров, 52), Безвещук, Слободян (Ткачук, 53), Лепетун, Дехтярук (Муравський, 55). Запасні: К.Дудник, Плосконос.
Тренер: Віктор Муравський.
Одеса: Ганєв, Сербул (Кулішенко, 76), Салівон, Гуцол (В.Павлік, 59), Бабенцов (А.Дудник, 89), Сердюченко (Березовський, 70), Колода, Слинкін (Шульц, 81), Гавриленко, Бобко, Александров (Силантьєв, 46). Запасний: Кліщук. Тренер: Владислав Зубков.
Голи: Безвещук (82) — Слинкін (30), Колода (40, пен.).
Попередження: Козиброда (73) — Александров (44).


ПФК СУМИ - ВЕРЕС - 3:0 (0:0).
1 серпня. 18.30. Суми. Стадіон «Ювілейний». 2500 глядачів.
Судді: К.Монзуль (Харків), В.Шланчак, С.Шлончак (обидва — Черкаси).
Делегат ФФУ: Ю.Левчук (Полтава).
Суми: Мачулін, Можаєв, Вечтомов, Бурдіян, Салатін, Ретушняк (Богачов, 65), Войтович, Бусаргін (Марченко, 55), Бундаш (Матлаш, 82), Осадчий (Пукась), Горкун.
Тренер: Ігор Жабченко.
Голи: Горкун (47, 78), Марченко (68).
Попередження: Осадчий (76) — Воротеляк (33), Хлібович (8).
Вилучення: Хлібович (67).

ЄДНІСТЬ - РОСЬ - 9:0 (5:0).
1 серпня. 18.00. Плиски. Стадіон «Єдність». 350 глядачів.
Судді: І.Маковей (Жмеринка), П.Касанов (Вінниця), В.Журибіда (Луцьк).
Делегат ФФУ: Я.Лемех (Львів).
Голи: Прима (10, пен.), Ковальчук (30), Гричак (40, 45+1), Рудавець (45), Кулажкін (81, у свої ворота), Лемішевський (83, 85), Олексієнко (87)
Попередження: Беридзе (37).
Вилучення: Беридзе (65).

Олександр КРУПІЦА, Михайло ОЛІЙНИК, Віктор МУХА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
bogdfila
Энергия в Сумы едет.........Сумы их порвёт!!!!!!
KPOT1936
Энергия чемпион!!!
Volynyaka
Ніколи!!!
Це там Вінниця позорилась.
dioksud
Нива Тернопіль здається колись навіть в Еврокубках грала...