Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
2518
0

Другі вже сталевари

Огляд матчів 26-го туру першості першої ліги

Другі вже сталевари
ФК Львов - Волынь

ФК ЛЬВІВ - ВОЛИНЬ - 0:1 (0:1).
25 квітня. 17.00. Добромиль. Стадіон «Княжа Арена». 2156 глядачів.
Судді: В.Дяденко (Кіровоград), В.Федан (Олександрія), В.Володін (Херсон).
Делегат ФФУ: В. Головко (Дніпропетровськ).
Львів: Ситников, Гальчук, Леонідов, Ільків, Романюк, Лупашко, Г.Баранець (Чепурненко, 21; А. Мостовий, 82), Б.Баранець, Худзик, Козак (Танчик, 85), Шептицький (Панас, 54). Запасні: Мусієнко, Білий, Горкун.
В.о. тренера: Віктор Ряшко.
Луцьк: Ндоє, Ковалюк, Симинін, Литовченко, Лопес (Лісовий, 78), Довгий, Кінаш, Леонардо (Рибальченко, 18; Бабир, 90+1), Грінченко, Шарпар, (Пічкур, 84), Павлов. Запасні: Неділько, Р.Мостовий, Дурай.
Тренер: Віталій Кварцяний.
Гол: Кінаш (35).
Попередження: Худзик (73) — Павлов (29), Кінаш (32), Симинін (33), Довгий (41), Лопес (61), Грінченко (75).

У центральному матчі туру зустрілися команди-сусіди. Це саме ті зустрічі, що дарують глядачам незабутні враження, цікаві події та здебільшого завершуються непрогнозованими результатами. «Волинь» останньою демонструє дивовижну скорострільність, особливо у виїзних матчах, і справно поповнює свою скарбничку очками.

Не менш активним останнім часом був і ФК «Львів». Команда трималась на плаву. Але в останніх поєдинках «синьо-золоті» дещо пригальмували, за що поплатився роботою попередній тренерський дует з Литви. До речі, від досвідченого тренера Віктора Ряшка, який отримав у спадок львівський колектив, також не варто вимагати неможливого. Бо передусім має діяти КОМАНДА!

Бажання продовжити свої переможні серії не полишало суперників. Приємно, що у львівсько-волинському протистоянні ніхто не ставив на чільне місце особисті досягнення. На кону була командна перемога. Гра зі старту показала, що футболісти бояться помилитися. Звідтіля й невпевненість. Переважали хвилювання і механічна боротьба за м'яч. Це стосувалося обох команд. Лучани вважали своїми козирями фланги і технічні здібності середньої ланки. Львів'яни в себе вдома чомусь віддали перевагу контратакам: переважали дальні передачі м'яча за спини захисників у розрахунку на їхні помилки і на швидкість своїх нападників.

Проте ця система не спрацювала. 38-річний капітан Кавалюк був королем у карному майданчику. Ветеран швидко зрозумів, що до чого, і не вдавався у зайву біганину за молодими львів'янами. Він чудово читав гру і діяв відповідно до вимог ситуації. Нічого зайвого, що могло б зашкодити команді. До того ж, у воротах двометровий Ндоє творив дива.

На сьомій хвилині львів'яни провели стрімку атаку. Шептицький відкинув м'яч на Козака, і Михайло пробив, але завдав удару невпевнено, і «чорна пантера» легко впоралась із завданням. За кілька хвилин Шептицький сильно вистрілив з правого краю. Та м'яч упритирку з дальньою стійкою вилетів за межі поля. А ще господарі зазнали втрати. Через травму з поля пішов Григорій Баранець. І, як виявилося, капітан і лідер означає для цього колективу значно більше, ніж гравець. Бо Григорій — це і душа, і двигун команди, а як футболіст — спроможний самотужки забезпечити їй успішний результат.

Львів продовжував наступати. Тож Віталій Кварцяний не міг бути втішеним діями своїх підлеглих (а коли він буває задоволеним?), тому до двадцятої хвилини провів заміну. І миттєво — винагорода. Волинська команда здобула право на штрафний. Кінаш «закрутив» м'яч, і той попрямував у праву дев'ятку. Львівська оборона епізод прогавила. Але і смугастий розминувся у кількох сантиметрах з ціллю. Та все ж сигнал тривоги пролунав для господарів.

У середині тайму Худзик, перегравши в дуелі Ндоє, «зірвав» з місць публіку, яка того вечора заповнила трибуни затишної «Княжої Арени». А невдовзі Кінаш, отримавши на правому краю пас від Павлова, не роздумуючи, з лету завдав дивовижно видовищного і, що найважливіше, результативного удару. Гол-красень! «Волинь» — в ейфорії, «Львів» — у розпачі.

Перший тайм завершився з надією, що гра після перерви буде цікавішою і кращою для господарів, яким вкрай потрібні очки. Львів'яни, здавалося, «зачинили» гостей на їхній половині поля. А можливо, хитромудрий Кварцяний дав своїм хлопцям вказівку, аби ті берегли скромну перевагу і не висували далеко носа без потреби. Бо Львів помилок не вибачає...

Однак львівська дружина запанікувала. Посипалися помилки, які «працювали» на користь Луцька. Фоли волинських футболістів також відбивали бажання львів'янам активніше вступати у боротьбу. Єдиний удар з боку господарів, що заслуговує на увагу, завдав з-за меж карного майданчика Борис Баранець. Глядачі уже бачили м'яч у воротах. Проте чорношкірий Ндоє у карколомному стрибку витягнув сферу з-під правої стійки і вберіг свої ворота «сухими».

КРИМТЕПЛИЦЯ - ФЕНІКС-ІЛЛІЧІВЕЦЬ - 3:0 (1:0).
25 квітня. 17.00. Аграрне. Стадіон «КТ Спорт Арена». 1500 глядачів.
Судді: О.Абдула (Харків), О. Маньковський, В.Лазєєв (обидва—Одеса).
Делегат ФФУ: А.Самгін (Антрацит).
Молодіжне: Бандура (Вокальчук, 85), Візавер (Мамутов, 78), Бойко, Щедраков, О.Антонюк, Боргун, Печонкін, Єрмак (Абляметов, 74), Кучеренко, Сгинухін (Зубко, 60), Свинцицький (Симончук, 60).
Тренер: Олександр Севидов.
Калініно: Литовченко, Д.Антонюк, Бобух, Луценко, Бугайов, Семенина (Панченко, 78), Івашко, Патяк, Титомир (Повальчук, 70), Корольков (Малий, 65), Блудов (Леонов, 73).
Тренер: Анатолій Беляй.
Голи: Кучеренко (45, 56, 62).
Попередження: Печонкін (75) — Патяк (65), Малий (86).

Недарма в «Українському футболі» минулого тижня вийшло розгорнуте інтерв'ю з найкращим футболістом першої ліги весняної частини змагань Сергієм Кучеренком. Хлопець, мабуть, надихнувся цим фактом і в матчі проти «Фенікса-Іллічівця» розкрився якнайкраще.

Склад господарів поповнився кількома гравцями, які були травмовані. Повернулися в основу Олександр Антонюк, Павло Щедраков і Роман Свинцицький. Досі перебувають у лазареті Віталій Старовик, Дмитро Трухін і Віталій Саранчуков.

Перший тайм пройшов у рівній боротьбі:  господарі атакували, гості захищалися, але небезпечних моментів не було. На останній хвилині першого тайму арбітр призначив штрафний майже на лінії карної зони калінінців, і Сергій Кучеренко закрутив м'яч у дев'ятку.

На другий тайм господарі вийшли набагато зібранішими й з ідентичного штрафного Кучеренко знову кладе м'яч у ворота — 2:0. За шість хвилин герой матчу оформив хет-трик. Єрмак прострілив з флангу, а Кучеренко завершив комбінацію ледь не з лінії воріт.

Після цього «тепличники» скинули оберти й спокійно довели матч до перемоги.

ЗІРКА - АРСЕНАЛ - 1:1 (0:0).
25 квітня. 15.00. Кіровоград. Стадіон «Зірка» 4100 глядачів.
Судді: Я.Козик (Мукачеве), Е.Курцеба (Одеса), І.Кувік (Ужгород).
Делегат ФФУ: В.Борис (Севастополь).
Кіровоград: Чурилов, Михайлюк, Котелюк, Смалько, Городов (Галенко, 71), Голоперов (Бурдіян, 65), Шибко (Вечтомов, 85), Чорномаз, Давидов (Драголюк, 27); Басов, Ситник (Андрухов, 87). Запасні: Белошапка, Денисов.
Тренер: Ігор Жабченко.
Біла Церква: Литвин, Шегда, Бурлін, Кривошеєв (Степанюк, 82), Кармаліта (Алексанов, 45; Коваль, 71), Ворона (Рибаковський, 58), Войтович (Смішко, 63), Деревльов, Гриценко, Піцур, Герасименко. Запасні: Суслов, Коваленко.
Тренер: Ігор Артимович.
Голи: Городов (54, пен.) — Піцур (90+1).
Попередження: Кармаліта (37), Литвин (90+3).

Зустріч почалася на невисоких швидкостях, суперники придивлялися й вивчали вразливі місця в обороні. На правах господарів «Зірка» більше володіла територією, але перший удар по воротах Городов завдав, коли йшла десята хвилина гри. Майже відразу Кармаліта зі штрафного удару перевірив пильність Чурилова. Голкіпер зіграв упевнено. У подальшому деяка перевага кіровоградців так і не матеріалізувалася бодай в один забитий м'яч. В одному випадку Чорномаз через низький рівень техніки не зміг вийти на ударну позицію. Після багатоходової комбінації Ситник потрапив у офсайд. В іншому епізоді Голоперов, мабуть, вже думав, куди пробити, та взагалі не влучив по м'ячу.

Під кінець першого тайму на полі у складі «Арсеналу» хвилину грали 12 гравців. Кармаліта, якого вже замінили, з поля не пішов, а Алексанов допомагав атакувати партнерам. Тренерська лава господарів вирувала, поки суддя звернув увагу на те, скільки гравців гостей опинилося на полі. На прес-конференції жоден з тренерів не зміг згадати чогось подібного у своїй біографії.

Другий тайм «Зірка» розпочала значно жвавіше. Двічі ударам Драголюка не вистачало якоїсь дещиці, щоб влучити у ворота. Та все ж рахунок було відкрито. Ситник обіграв двох опонентів, на замаху прибрав третього, але той збив нападника. Пенальті чітко реалізував Городов.

Господарі продовжували насідати, але подвоїти рахунок не судилося. Чим менше лишалося часу до закінчення матчу, тим більше господарі дбали про збереження рахунку. На полі після замін з'явилися нові виконавці, але вони не підсилили гру, а навпаки. За весь другий тайм «Арсенал» не створив бодай одного більш-менш небезпечного моменту.

Та все ж у компенсований час футболісти з Білої Церкви зрівняли рахунок. Штрафний було призначено у середині поля, обидві команди скупчились у штрафному майданчику господарів. Після навісної передачі Смішко (між іншим, колишній гравець «Зірки»), виграв верхову боротьбу і скинув м'яч під удар Піцуру, а той в один дотик спрямував головою сферу в нижній кут воріт.

СТАЛЬ - ФК ХАРКІВ - 2:1 (0:1).
25 квітня. 17.00. Алчевськ. Стадіон «Сталь». 3000 глядачів.
Судді: А.Жабченко, С.Ковальских (обидва — Симферополь), Г.Дзюбенко (Севастополь).
Делегат ФФУ: В.Гайворонский (Донецьк).
Алчевськ: Бабак, Яскович, Назаренко, Кондратюк, Чеботаєв, Гордя, Гавриш, Муховиков, Окана-Стазі, Акименко, Алан. Запасні: Ситало, Сапай, Налигач.
Тренер: Анатолій Волобуєв.
Харків: Ходанович, Литвиненко, Тарасов, Можаєв, Федота, Черніков (Паламарчук, 90+2), Грінченко, Бородавка, Сивуха, Іванченко (Корольчук, 51), Жеребцов (Скляр, 85). Запасні: Швайченко, Медведєв, Гречка, Чепіга.
Тренер: Ринат Морозов.
Голи: Акименко (47), Окана-Стазі (78) — Бородавка (36).
Попередження: Акименко (66) — Литвиненко (44).

НИВА - ПФК ОЛЕКСАНДРІЯ -0:2(0:2).
25 квітня. 15.00. Тернопіль. Міський стадіон. 1200 глядачів.
Судді: К.Труханов (Харків), Я. Куш, В.Заровецький (обидва — Івано-Франківськ).
Делегат ФФУ: В.Луцький (Івано-Франківськ).
Тернопіль: Вірковський, Грінченко, Лівицький, Петрик, Мельник (Дуда, 71), Вонс (Міщишин, 84), Беркита, Майдан (Ключик, 86), Городецький, Сокіл (Задойко, 46), Федосенко (Вербний, 46).
Тренер: Едуард Павлов.   .
Олександрія: Паньків, Чередниченко, Казанюк (Локтіонов, 46), Зейналов (Іващенко, 76), Кременчуцький, Запорожан, Шупик (Нікітін, 90), Колесник (Сухоцький, 88), Ксьонз (Мельник, 82), Сидоренко, Кочура.
Тренер: Володимир Шаран.
Голи: Сидоренко (80, пен.), Мельник (88).
Попередження: Городецький (60), Петрик (63), Задойко (65), Майдан (71) — Казанюк (29), Іващенко (76).


Олександр ПАУК, Олександр ОЗІРНИЙ, Ігор УМАНСЬКИЙ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера
Футбол | 24 апреля 2024, 22:25 13
Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера

Легенда «сине-гранатовых» провел встречу с руководством и решил остаться в клубе!

Новое направление. Названы два клуба, которые претендуют на Мудрика
Футбол | 25 апреля 2024, 17:13 0
Новое направление. Названы два клуба, которые претендуют на Мудрика

Пока непонятно, зайдет ли речь об аренде или же о продаже украинца

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.