Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
618
0

Молодіжна збірна U-21: знову рокировка стадіонів

Подопечним Олексія Михайличенка потрібна тільки перемога

Молодіжна збірна U-21: знову рокировка стадіонів

Сьогодні молодіжна збірна команда України прибула до столиці Грузії. У складі нашої делегації 23 футболістів, з яких напередодні матчу старший тренер команди Олексій Михайличенко до заявкового листа на гру повинен внести лише 18 гравців. Українці планують ввечері провести тренування. А вже завтра, о 18.00, розпочнеться матч. Стало відомо, що комісар ФІФА скасував взаємне рішення ФФУ та ФФГ, підтверджене вищими футбольним інституціями у факсовому режимі, стосовно зміни стадіонів. Через відсутність належного освітлення столичний стадіон імені Бориса Пайчадзе не зможе прийняти поєдинок національних збірних, тут, як і планувалося раніше, зустрінуться молодіжні збірні, а національні за "старим сценарієм" вийдуть на поле „Локомотива”. Нагадаємо, що раніше зміна була зумовлена кращим станом газону арени імені Бориса Пайчадзе.

У п'ятницю підопічні Олексія Михайличенка вийдуть на тбіліську арену з однією метою: здолати однолітків із Грузії. На фінішній прямій наші хлопці не мають права оступатися, адже шанси посісти за підсумками відбірного циклу другу сходинку у турнірній таблиці як ніколи високі.

Після того як стало відомо, що збірна Данії в нашій групі поза конкуренцією (данці у вісьмох матчах втратили лише два очки), головна боротьба розгорнулася за другу позицію, що також дає можливість поборотися за путівку на чемпіонат Європи. На вихід претендують відразу чотири збірних. Разом з нашою командою шанси на підсумковий успіх зберігають турки, греки й грузини.

На успішний результат відбірної кампанії нашу команду надихнули останні ігри. Але ж зовсім недавно ситуація для українців була майже катастрофічною. Невдачі в матчах з Туреччиною, Данією й нічия з Албанією ледь не вивели нас із числа кандидатів на путівку ЧЄ-2006. Найцікавіше, що ніхто зрозуміти не міг, що відбувається з командою, у якій, на думку багатьох, зібралися досить перспективні футболісти. Команда атакувала, перевершувала суперників щодо активності й створених моментів, а результату не було.

Природно, мало хто вірив в успіх нашої команди в Греції, де, за великим рахунком, поразка означала припинення боротьби. Проте сталося диво, причому тоді, коли старший тренер був на чемпіонаті світу серед 20-річних. Геннадій Литовченко зберіг властивий збірній стиль ведення гри і зумів досягти перемоги. До того ж зробив він це експериментальним складом...

Надія потрапити до фінальної частини, чого нам, до слова, ще ніколи не вдавалося, знову додала впевненості уболівальникам. Головне в цій ситуації - не втратити шансу. А для цього необхідно впевнено зіграти в Тбілісі, де перемога над грузинськими однолітками забезпечить міцний плацдарм для фінішного спурту. Адже дві зустрічі, що залишилися, збірна України проведе вдома...

Перший матч між збірними України й Грузії, що відбувся в Червонограді, приніс упевнену перемогу українцям. Підопічні Олексія Михайличенка того дня просто познущалися над суперником, забивши шість „сухих” м'ячів. Та зустріч досі вважається кращою в цьому відбірному циклі у виконанні наших хлопців. Проте, незважаючи на такий розгромний рахунок у першому матчі, недооцінювати збірну Грузії не варто. Після двобою з нашими хлопцями грузини стабілізували гру, і результат не забарився: чого варта нічия з грецькими однолітками. Останні ж два матчі молодіжна збірна Грузії виграла: нашому майбутньому суперникові вдалося здолати на виїзді албанців (чого, до речі, не змогли зробити ми), а також казахів. Відбулися зміни у грузинів і на тренерському містку: замість Гайоза Дарсадзе, що отримав підвищення й на певний час очолив національну збірну, молодіжку взяв під оруду Коба Жоржикашвили, який істотно змінив склад команди.

Уперше отримав запрошення до молодіжної збірної України нападаючий донецького «Шахтаря» Руслан Фомін, що виступав раніше за юніорські команди. А от хто не зможе допомогти своїм партнерам, так це Олексій Годін із запорізького «Металурга»: у нього травма. Решта у списку запрошених – усі знайомі.

Наостанок хотілося б навести досить цікаву статистику виступів нашої молодіжної збірної в останніх трьох турах. Українці ще жодного разу у своїй історії не опускалися в підсумку нижче того місця, що вони посідали за три тури до закінчення групового турніру. Сподіватимемося, і цього разу молодіжна збірна України не змінить традицій і посяде другий рядок у турнірній таблиці, що дасть нам можливість посперечатися за путівку до фінальної стадії в матчі плей-офф.

Воротарі: Андрій Пятов ("Ворскла" Полтава), Євген Ширяєв ("Чорноморець" Одеса), Богдан Шуст („Карпати” Львів).

Захисники: Андрій Башлай, Анатолій Кіцута (обидва - „Динамо” Київ), Микола ІЩенко ("Карпати" Львів), Дмитро Чигринський ("Металург" Запоріжжя), Дмитро Невмивака ("Металург" Запоріжжя), Євген Чеберячко, Олександр Яценко (обидва - ФК "Харків"), Григорій Ярмаш ("Ворскла" Полтава).

Півзахисники: Олександр Алієв, Олександр Ситник, Дмитро Воробей (усі - "Динамо" Київ), Олег Герасим'юК ("Волинь" Луцьк), Адріан Пуканич ("Іллічівець" Маріуполь), Іван Кривошеєнко ("Іллічівець" Маріуполь), Володимир Аржанов ("Металург" Запоріжжя), Олександр Максимов (ФК "Харків").

Нападаючі: Сергій Півненко ("Іллічівець" Маріуполь), Артем Мілевський ("Динамо" Київ), Максим Фещук ("Карпати" Львів), Руслан Фомін („Шахтар” Донецьк).

Источник - ФФУ

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.