Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1232
1

ГОРНОСТАЇВ: «На чому ростити таланти? На асфальті?»

Розмова з директором ФК «Полтава», відомим в минулому арбітром Олександром Горностаївим

ГОРНОСТАЇВ: «На чому ростити таланти? На асфальті?»
ФК Полтава

Під час зимового антракту у футбольному клубі «Полтава» відбулися значні зміни, які призвели до появи не тільки нових футболістів і наставників (Юрія Малигіна й Анатолія Безсмертного), а також нового директора.
На цю посаду запрошений відомий у минулому арбітр Олександр Горностаїв. До нього адресуємо запитання, що накопичилися.

— Олександре Олексійовичу, які завдання поставлені перед клубом на друге коло чемпіонату?
— Завдання — за всяку ціну потрапити до першої ліги, президент нам не ставив. Насамперед, щоб ставити мету підвищитися в класі, ми повинні мати інфраструктуру. На це тепер спрямовано зусилля президента клубу Леоніда Соболева. Своя сучасна навчально-тренувальна база має дуже велике значення й розв'язує кілька питань. Це особливо стало очевидним зараз, коли за календарем весна. За таких погодних умов професійним командам у Полтаві ніде ані грати, ані тренуватися. Тому нашим завданням є створення боєздатного колективу, котрий демонструватиме цікавий атакувальний футбол. Ну і, звичайно, намагатимемося грати на перемогу в кожному матчі.

— У команді знову з'явилося багато нових молодих футболістів, але серед них немає полтавських хлопців...
— Насамперед, нових гравців підбирає головний тренер, незважаючи на їхнє місце проживання й футбольні школи, які їх підготували. По-друге, в чомусь наші місцеві вихованці програють у конкуренції за місце в складі іногороднім гравцям. Але ніхто в світі не досягає успіху, граючи винятково за рахунок своїх вихованців. Раніше за приклад ставили «Аякс», але й голландці вже купують досвідчених недешевих гравців. В Україні прикладом може служити запорізький «Металург», але й у них у складі з'явилися легіонери. Як тренер дитячої футбольної школи скажу, що наслідком того, що мало полтавських хлопців потрапляє до професійного футболу — відсутність нормальних умов для тренувань. От зіграли ми першу гру з «Кременем» у Харкові на полі футбольної академії «Металіста». Це ж небо й земля, які там умови! Є до чого прагнути хлопцям.

А на чому ми тренуємося з дітьми? Гравій, асфальт, гумове легкоатлетичне покриття. Майданчики зі штучною травою є в кількох середніх школах, але не у футбольних ДЮСШ. Це важливо, тому що з дев'яти років закладаються основи техніки. Що заклали, те й отримаємо. Тож, чому, дивуватися, що в нас мало у складі полтавчан? До речі, змінити ситуацію може будівництво бази для нашого клубу.


Денис КОБУШКО, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.