Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 19 апреля 2024, 15:37
12078
56

Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте

Марта в трех партиях обыграла Чжэн Циньвень в 1/8 финала турнире WTA 500

| Обновлено 19 апреля 2024, 15:37
12078
56
Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Украинская теннисистка Марта Костюк (WTA 27) вышла в четвертьфинал турнира WTA 500 в Штутгарте (Германия), который проводится на грунтовых покрытиях в помещении.

В 1/8 финала украинка в трех сетах обыграла Чжэн Циньвень (Китай, WTA 7) за 2 часа и 40 минут.

WTA 500 Штутгарт. Грунт в помещении. 1/8 финала

Чжэн Циньвень (Китай) [5] – Марта Костюк (Украина) – 2:6, 6:4, 5:7

Это была вторая встреча соперниц. Костюк сравняла счет в очных поединках, 1:1.

Чжэн побеждала в третьей партии со счетом 5:4, подавала на матч и имела 5 матчболов, однако украинка сумела сделать брейк, а затем взяла оставшиеся 2 гейма.

В четвертьфинале турнира в Германии Костюк сыграет против 3-й сеяной Коко Гофф.

Отметим, что в 2024 году Чжэн Циньвень дошла до финала Australian Open, где уступила Арине Соболенко.

На старте соревнований в Штутгарте Костюк обыграла Лауру Зигемунд.

Это 5-я победа Костюк над соперницами из топ-10

Оцените материал
(23)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 56
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Elis
Ну дівчина, молодець! Врятувала 5 матчпойнтів. Навчилася терпіти. Тепер вчитися таких вискочок закривати в 2-х сетах. 
sv_2000
Яка Марта молодець! Неймовірні враження! Невже дочекався! Марта - топ! І це не гіпотетично, це вже майже факт!
Stanislav Matusevych
І новий власний рекорд Марта встановлює в рейтингу. Наступного тижня вона вже точно буде не нижче 24-ї позиції. Дебют у топ-25. Особисто я після РГ чекаю Марту в ролі повноцінної першої ракетки України. Давно вже час.
mevast
Після вражень від попередньоі гри надія на перемогу була невелика. Радий що помилився. Дякую Марті за проявлений характер.
introvert
Ех, зовсім Марті себе не шкода. Спочатку ледь не віддала виграний матч (нікому окрім Гофф та третя партія була не потрібна), потім, навпаки, вирвала перемогу з пащі поразки. Словом, за брак холоднокровності догана, за характер - респект)
Stanislav Matusevych
Прогрес Марти в цьому сезоні помітний неозброєним оком, але ті проблеми у грі, що залишаються, призводять ось до таких валідолів. Сьогодні вже покраще йшла подача, але проявився інший давній недолік. Гра на власних брейкпойнтах. Відсоток їх реалізації в Марти зазвичай поганий, і ця гра не стала винятком. За великим рахунком, матч потрібно було закривати у другому сеті, коли за рахунку 4:3 та брейкпойнтом на прийомі Марта запорола простий удар з лету на самій сітці. І все одно вдалося виборсатися, навіть з 5 матчболів! Тепер, коли справи йдуть не за сценарієм Марти, вона таки навчилася не розвалюватися, чіплятися до останнього, і деколи, як сьогодні, це приносить успіх. Пані Заневська свою роботу знає. Правда, обидва брейки у третьому сеті було здобуто завдяки подвійним від китаянки) 
Тепер далі Коко, яка у своїй попередній грі настріляла ті самі 15 подвійних, що й Марта у своєму першому матчі. На грунті з нею можна боротися, проблема в тому, що вчора довелося грати три з лишком години, а сьогодні - лише на півгодини менше. Де сили брати на топову суперницю?
andrian311
Емоції, це те, що Марті доведеться опановувати постійно. Але сьогоднішня перемога показує, що не треба до кінця складати руки! Вітання!
C.Пеклов
Яка ж молодець Марта!!Боролася до кінця та виборола перемогу!!Які м'ячи тащила в захисті-супер.Після 3-5 в 3 сеті думав все припливла,та ні, є характер!
Sergiy20
Ну що тут сказати? Велика молодчинка! Просто бійцівський характер!
Sashamar
Перш за все, звичайно, треба зняти перед Мартою капелюха. П'ять матчболів на чужій подачі вона ще ніколи не відігравала. І взагалі раніше якщо розклеювалась, то вже безповоротно, а тут зібралася.
Але! Китаянки на грунті грають чомусь не дуже, біс його знає, чому. (І 3,40 на Марту проти 1,33 на суперницю виглядав все ж доволі дивно). Три прихованих матчболи були? Були. І суперниця помітно нервувала, що, до речі для китаянок нехарактерно (не те, що нервувала, а те, що помітно ). Тобто була можливість завершити все годиною раніше і без валідолу.
Гофф з Вікері теж грала не кращим чином. Але мала на день відпочинку більше. Та й нерви там залізні. Тому без великого оптимізму.
introvert
Що ж, знову купа невикористаних шансів у другій партії - але це єдина паралель із вчорашнім матчем. Коли на корті немає брудних ігор, суперниця штучно не затягує час між розіграшами (ну, майже) і грає у такому ж швидкому темпі, коли йде чисте змагання в майстерності, а не в умінні вивести суперницю з рівноваги - на корті одразу ж з`являється інша Марта. З красивим, потужним і водночас комбінаційним тенісом, з розумною і збалансованою грою. І навіть з подачею)
Горе-коментатора, який дозволяє собі ображати спортсменів в чаті, можна було б і забанити... хоча це на розсуд модераторів. Своїми гидотними вкидами, як і "експертними" прогнозами, він сам же себе виставляє на глум.
Vlad Holl
Могла в двух сетах вирішити , але добре що так закінчилося . Відіграти 5 матч  пойнтів - це щось неймовірне. З перемогою ! А от так багато балакати , ну зовсім не обов'язково. Хто там Коко ? Думаю можна зіграти .
8number
Марто Марто, аби тільки не перехвалити ))
Arty900
Тепер в Римі Марта матиме мінімум 23й номер посіву, якщо там не гратиме Мухова.
А це потрапляння у 3-му колі на 9-16 ракеток турніру, а не на 1-8.
kollekciy
Марту з Перемогою. Яка гра, яка перемога. Була в Марти схожа гра з Андрієску.
Знову показала хороший характер, не притаманний їй раніше. 
Як і на попередніх турнірах в другій грі Марта додала якості гри, але знову трохи не вистачило для легкої перемоги. А, виявилося, що доля підготувала Марті серйозну перевірку, але з щасливим кінцем. Знаючи стару Марту, досі не віриться, що вона зробила це, та ще й з 7 ракеткою.     
BATI-GOOOOOL
Марта на зараз номер 1 в Україні.Ця перемога дуже важлива в сенсі того що треба грати до останнього .Вона єдина прогресує.
sv_2000
До речі Гауф теж не грілася на пляжі))) В неї навіть на 1 гейм більше зіграно)))
Nostradamus
Тигрица! 
Если шо и добавить, то это 10 гейм с матчболами. Отпустила мысленно результат, скинула давление и сломала менталку китаезе. Боролась 
T-800
це тут їй перші аванси видавали чи з деяками московитками сплутав? маю на увазі оргів, а не вболівальників!