Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Ролан Гаррос
| Обновлено 04 июня 2023, 13:11
23879
34

Цуренко разгромила чемпионку US Open 2019 и вышла в 1/8 финала Ролан Гаррос

Леся не оставила шансов Андрееску

| Обновлено 04 июня 2023, 13:11
23879
34
Цуренко разгромила чемпионку US Open 2019 и вышла в 1/8 финала Ролан Гаррос
Getty Images/Global Images Ukraine. Леся Цуренко

Украинская теннисистка Леся Цуренко (WTA 66) вышла в 1/8 финала Открытого чемпионата Франции по теннису 2023.

В третьем раунде Ролан Гаррос украинка в двух сетах разгромила Бьянку Андрееску (Канада, WTA 42) за 1 час и 3 минуты.

Ролан Гаррос 2023. 1/16 финала

Бьянка Андрееску (Канада) – Леся Цуренко (Украина) – 1:6, 1:6

Это была третья встреча девушек. Цуренко выиграла все 3 поединка. Отметим, что в 2019 году Бьянка выиграла US Open.

За матч Леся отдала всего одну подачу. В 1-м гейме 2-го сета Андрееску сделала брейк, однако затем Цуренко взяла 6 геймов подряд.

Украинка в четвертый раз в карьере сыграет на этой стадии турнира Grand Slam и во второй раз в Париже. В 2018 году украинка не доиграла матч против Гарбиньи Мугурусы.

В следующем раунде французского мейджора украинка сыграет с первой ракеткой мира Игой Свентек. В прошлом году Цуренко проиграла Иге во 2-м раунде французского мейджора, а в этом сезоне – на тысячнике в Риме.

Оцените материал
(69)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 34
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
8number
Ця Леся достойна фіналу !!! Яка ж ти молодець !!😍
Elis
Вітання Лесі! Справжня молодчина! Еліні завтра бажаю такого ж настрою і плану на гру (і такого ж рахунку). А Лесі влаштувати Ізі справжній двобій. 
Stanislav Matusevych
Дуже крутий теніс від Лесі. От що таке, коли гравець та команда ідеально готуються до гри (великий привіт Еліні зі Слейтером). Леся по максимуму використала головну серйозну ваду Б'янки - її зайву вагу та важкість при переміщеннях по корту. Техніка українки навіть за відсутності серйозної потужності дозволяє розкидувати м'ячі різної довжини та ширини, примушуючи суперницю постійно рухатися. В результаті Андреєску було максимально некомфортно на корті, що й призвело до її надлому та розгромної поразки. Важко працювати всю гру в її передматчеві плани явно не входило, тому вона й розвалилася.
Леся повертається до топ-50 і дуже шкода, що далі зустріч із суперницею взагалі без слабких місць. Не представляю, що Цуренко може протиставити Свьонтек. Та хіба одній Лесі нема чим з полькою на грунті боротися? Намагатися, звичайно, потрібно, але ми все розуміємо. В будь-якому випадку, дуже сильний мейджор, і це у 34 роки. Браво, Леся!
pytlak1990
Молодчинка! Чому ця новина не головна на цьому сайті? Вона для Українців важливіша ніж про Мессі)
freestyle2018
Прям дуже легко по сітці до Свьонтек дійшла Леся. По сьогоднішній грі особливо нічого сказати Бьянка на своєму рівні зіграла тільки перший гейм другого сету, все інше купа помилок та явне небажання бігати за кожним м'ячем. Леся вміє стабільно добре грати, коли вона у формі. Думаю ніхто не буде сперечатися, що вона у гарній формі. Далі не буду особливо навіть сподіватися на перемогу (хай уже краще, якщо що, буде приємним сюрпризом), але турнір класний у Лесі виходить. А і вітаю з поверненням у топ-50. 
Volodymyr Shcherbyna
чудовий теніс сьогодні від Лесі.....шкода , шо наступна гра з Ігою.....обидві наші )
introvert
Браво, Леся! Розумничка, зібралася і зіграла в свій ідеальний теніс. Ну, майже ідеальний. Щоправда, і Б`янка явно почувалася не в своїй тарілці, але бездоганна естетика сьогоднішньої гри Лесі не остання тому причина. Паризька публіка так замилувалася тією естетикою, що геть забула підтримати канадку. Блискуче, Леся!
Далі безжалісна грунтова стихія у вигляді Іги, шансів абсолютний мінімум, але тиску не буде жодного, тому чому б не поборотися?)
romeoboss
Яка гра! Лесюня ти супер!
Я не знаю,але Україна зараз
іде на всіх фронтах,до Пере-
моги,тому тільки гарних ємоций і вдачи на кортах Р.Г.
ptolemeus
Чудово, що нам є за кого вболівати, Лесі і Еліні бажаємо удачі. Тут відчуття було ніби Б'янка вийшла потренувати нашу Лесю перед наступним раундом. Таке собі тренування з підвищеною відповідальністю. Рівень тенісу від Б'янки - просто нижче плінтусу.
Галина Кулик
Люблю розумний теніс від Лесі З перемогою її та нас
sahka1981
Молодець!!!
Умник
Ахренеть. О то разгром.
Леся красава. 
Людмила Павловська
Це була шахматна партія. Було видно , що Леся до неї готувалась.Я навіть не хвилювалась. У Андреску сьогодні  не було шансів. Свьонга вже за хвилювалась. Дякую за перемогу.
Александр Ад
неймовірно,класно,приклад для інших!Молодець Леся!
olegg1261
На відміну від Матусевича вірю в Лесю.Вона в тенісі для мене уособлює Україну
Олег Заворотный
Чесно кажучі - в ахуї! Я тут писав що пора закінчувати коли ланцюг травм і знімань пішов! Друга молодість у Лесі. Браво
romeoboss
Лесюня знатно додала в грі!
Ще б покращити подачу і було б усе чудово!
Вадім Вадім
Блискуча гра від Лесі, де розгром Б'янки заслужений. Королева драми не була готова до такого руху і темпу.. Смішно було читати аналітику в тому плані, що Бянка близька до Лесі по техніці, це з теї ж опери, що Касаткіна фаворит в матчі з Еліною.. Далі Іга.. Яка виносить всіх, хто програє їй до матчу.. Як буде з Лесею.. Якшо не програє до матчу, то Леся навіть сет може зацепити.. Чекаю матч має бути вкрай цікаво
Alehandro
Леся просто гросмейстер. Наче з доцею вийшла м"яча побуцать у дворі) А Андреєску походу перед виходом на корт у своїх навушниках кобзона слухала - занадто вже мертва гра...
Vova Chol
Ну , і Леся , ну , і боєць ! Леся і Еліна фінал РГ .