Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 12 июля 2018, 16:18
4716
0

Історія чемпіонатів Європи з міні-футболу: учасники та переможці

Розповідаємо детальну історію змагань у хронологічному порядку: від Словаччині до України

| Обновлено 12 июля 2018, 16:18
4716
0
Історія чемпіонатів Європи з міні-футболу: учасники та переможці
emfeuro.com
За всю історію існування міні-футболу як нового виду спорту відбулося вісім чемпіонатів Європи. Це щорічний турнір. Дев’ята за ліком європейська першість відбудеться у Києві з 12 по 18 серпня на Долобецькому острові (Місто спорту у Гідропарку). Розповідаємо детальну історію змагань у хронологічному порядку.
 
2010
 
Перший в історії Чемпіонат Європи з Міні-футболу пройшов у Словаччині у 2010 році. До 2015 року включно, турнір мав назву EMF miniEURO, проте в 2016 році турнір перейменували - EMF EURO.
 
На змаганні, що відбулося у Словаччині, взяло участь лише чотири збірні - Чехія, Греція, Румунія та Словаччина. Зараз, через 8 років, кількість країн, які хоча б раз брали участь в турнірі виросла до тридцяти шести.
 
Переможцем першого в історії турніру стала збірна Румунії, яка в фіналі перемогла збірну Словаччини 8-0. Третє місце у чехів, які також розгромно перемогли збірну Греції - 5-1.
 
На жаль, схему матчів того турніру на даний момент знайти неможливо, проте саме цей турнір дав поштовх розвитку міні-футболу у Європі. А той факт, що з кожним роком аж до 2016, кількість збірних, що брали участь у турнірі, постійно зростала, то можна констатувати, що турнір виявився вдалим.
 
2011
 
Другий в історії Чемпіонат Європи з міні-футболу приймала Румунія, а турнір проходив восени, 5 та 6 листопада 2011 року в місті Тулча.
 
До участі в чемпіонаті додалося ще 3 команди у порівнянні з минулим роком. Відтак загальна кількість збірних склала 7. Команди розділили на дві групи. До групи А потрапили збірні Румунії, Греції, Болгарії та Словаччини. У групі B змагалися збірні Чехії, Молдови та Кіпру. До плей-офф виходило по дві команди з кожної групи.
 
В групі А переможцями стали румуни, які перемогли у всіх трьох матчах групового етапу: 5-0 з Болгарією та двічі по 3-1 з Грецією та Словаччиною. Друге місце посіла збірна Греції, яка перемогла словаків 3-2 та внічию закінчила матч з Болгарами - 2-2.
 
В групі В першими стали чехи, які перемогли збірну Молдови та збірну Кіпру з однаковим рахунком 3-2. Доля останньої путівки в півфінал вирішувалася в очній дуелі збірних Кіпру та Молдови, з якої переможницею вийшла збірна Молдови 5-1.
 
У півфіналах румуни розгромили збірну Молдови 4-1, а Чехія лише в серії пенальті виявилась точнішою за збірну Греції. 2-0 по пенальті після результативної нічиєї - 1-1.
 
В матчі за третє місце Молдова виявилась сильнішою за Грецію (1-0). А у фіналі зустрічались збірні Румунії та Чехії. Основний час зустрічі завершився рахунком 3-3, а у серії пенальті вдача була на стороні румун, які оформили друге поспіль чемпіонство (5-4 по пенальті).
 
2012
 
EMF miniEURO 2012 став першим турніром, офіційно проведеним під егідою Європейської Федерації Міні-футболу. Турнір пройшов з 21 по 23 вересня 2012 року у Молдові. Приймали міні-футбольних гостей у столиці – Кишиневі.
 
Після офіційного заснування EMF чемпіонат Європи став справді великим турніром, адже участь у ньому брало вже 16 країн. Учасників поділили на чотири групи, по чотири збірні у кожній. До плей-офф виходило по дві команди з кожного квартету.
 
У групі А грали збірні Словаччини, Молдови, Німеччини та Словенії. Без зайвих проблем до чверть фіналів вийшла збірні Словаччини та Молдови, обігравши німців і словаків та розписавши мирову між собою.
 
За вихід до чвертьфіналу у групі В змагалися Ізраїль, Румунія, Кіпр та Хорватія. У цій групі проблем з виходом не мали збірні Хорватії та Румунії, які обіграли збірні Ізраїлю і Кіпру, після чого зіграли між собою  нічию та вийшли до наступного раунду.
 
В групі С відразу були очевидними два фаворити. Збірні Чехії та Чорногорії, що вже виступали на Євро, без проблем обіграли дебютантів турніру – команди Великої Британії та Італії. В останньому турі фінальні свистки засвідчили перемогу Чорногорії над Чехією (1-0) і підсумкове перше місце чорногорців та звитягу Великої Британії у грі з італійцями (3-2).
 
Найзапекліша боротьба розгорілась у групі D, де у третьому турі за два місця у плей-офф боролись відразу чотири команди. Збірні Болгарії та Казахстану мали по 4 пункти і у випадку поразки ризикували пропустити вперед когось з пари Турція-Греція, які мали по 1 пункту перед фінальним туром. У підсумку обидва колективи першої пари вирішили не ризикувати і зіграли у результативну нічию, позбавивши суперників навіть теоретичних шансів на чвертьфінал.
 
У наступній стадії змагань збірна Болгарії зіграла з Чехією, де сильнішими виявились чехи (1-3); збірна Румунії перемогла збірну Молдови (2-1); збірна Казахстану поступилася збірній Чорногорії (1-2); а Словаччина і Хорватія сильнішого змогли визначити лише в серії пенальті (3-2 перемога Словаччини по пенальті, після нічиєї 1-1 в основний час).
 
У півфіналах збірна Чехії мала нагоду помститись збірній Румунії за прикру поразку у минулорічному фіналі у серії пенальті, а у іншій парі збірна Словаччини змагалась зі збірною Чорногорії. Обидва матчі закінчились з рахунком 2-1. Чехи знову програли румунам, а збірна Чорногорії виявилась сильнішою за збірну Словаччини.
 
У фінальній грі Чорногорія могла перервати гегемонію Румунів на європейській міні-футбольній арені, проте сенсації не сталось, чергова перемога Румунії у фіналі міні-футбольного Євро (2-1). У матчі за третє місце Словаччині, яка у чвертьфінальній серії пенальті перемогла, цього разу не пощастило, сильнішими були чехи (4-3 перемога Чехії по пенальті, після нічиєї 3-3 в основний час).
 
Ось так Румунія втретє завоювала золото міні-футбольного чемпіонату Європи.
 
2013
 
У 2013 році Європейська Федерація Міні-футболу залучила до участі у miniEURO 24 міні-футбольні збірні. Турнір приймало місто Ретимно, що на північному узбережжі острова Крит у Греції. Спеціально для турніру було побудовано міні-футбольний майданчик. Ігри чемпіонату пройшли у період з 10 по 13 жовтня.
 
Турнір проходив за схемою, де до плей-офф виходять дві кращі команди кожного квартету, та чотири команди з шести, що мають кращі статистичні показники, серед команд, що посіли треті місця.
 
З квартету A на пряму в плей-офф вийшли збірні Турції та Греції, залишивши за бортом збірні Італії та Литви. В квартеті B найсильнішими виявились Ізраїль та Чорногорія, а Молдова стала четвертою за різницею забитих/пропущених м’ячів командою з третьої сходинки та пройшла до плей-офф. Збірна Ірландії покинула турнір.
 
З групи С напряму в наступний раунд вийшли збірні Росії та Німеччини, а збірна Чехії з найкращим показником різниці забитих та пропущених м’ячів вийшла з третьої сходинки квартету. Покинула турнір збірна Кіпру, яка за три матчі не змогла забити бодай одного м’яча. З групи D також вийшло три команди. Збірні Австрії та Казахстану – напряму, а збірна Словаччини посіла третю сходинку у списку кращих команд з третіх місць своїх квартетів. Додому змушена була повертатись збірна Шотландії.
 
Квартет Е очолила збірна Болгарії, друге місце посіла збірна Англії, залишивши за бортом турніру збірні Уельсу та Іспанії, що дебютували на турнірі. В групі F змагались найрівніші суперники, щоправда на їх фоні виділялась збірна Румунії, яка без проблем посіла першу сходинку. Доля ж другої сходинки вирішувалася в останньому турі, де найбільш наполегливими виявилися хорвати. Вони перемогли у румунів (1-0) та посіли другу сходинку. Поляки, розгромивши словенців 4-1, пройшли до плей-офф завдяки різниці м’ячів, здобутій в останньому матчі.
 
В одній восьмій фіналу 7 колективів вирішили питання виходу до чвертьфіналу в основний час. Румунія перемогла Словаччину 1-0, збірна Англії здолала Австрію 3-0, Ізраїль не зміг здолати Чехію 1-3, зустріч Росії і Молдови завершилась з рахунком 3-1 на користь росіян, Чорногорія другий рік поспіль здолала збірну Болгарії у першому раунді плей-офф 2-0, поляки виявились сильнішими за казахів 2-1, а Хорватія легко перемогла Туреччину 3-0. Серія пенальті знадобилася лише збірній, що приймала турнір, щоправда лотерея виявилась невдалою для господарів. Збірна Німеччини здолала греків (6-5 по пенальті, після 1-1 в основний час).
 
В чвертьфіналі румуни та хорвати здолали відповідно збірні Англії та Польщі з рахунком 2-0, Росія переграла Чорногорію 2-1, а німцям знову знадобилися пенальті. Цього разу німці виявились точнішими за чехів 4-3 по пенальті, після 1-1 в основний час.
 
У півфіналах суперники виявилися справді вартими одне одних. В обидвох матчах 40 хвилин не вистачило на вирішення, хто ж гратиме у фіналі. Німці, які грали вже третю поспіль серію пенальті на турнірі, мабуть, втомилися їх пробивати. На відміну від румунів, які виявились влучнішими 2-1, після безгольової нічиєї в основний час. Так само по пенальті виявляли сильнішого збірні Росії та Хорватії. У підсумку фортуна посміхнулась другим, перемога Хорватії по пенальті 4-3, основний час закінчився з рахунком 1-1.
 
Слідуючи традиціям, у матчі за третє місце Німеччина довела діло до пенальті (1-1 в основний час). Та, врахувавши помилки півфіналу, переграла росіян у серії восьмиметрових пострілів - 2-1. У фінальному матчі румуни четвертий раз поспіль підняли над головою кубок, здолавши цього разу Хорватію 2-0.
 
2014
 
У 2014 році на miniEURO приїхали 24 міні-футбольні збірні. Турнір проходив у Чорногорії, в місті Іхало, на березі Которської затоки. Ігри чемпіонату пройшли у період з 26 по 30 листопада.
 
Принцип проведення турніру був таким самим, як і рік тому у Греції. З шести квартетів до плей-офф виходило 16 команд.
 
З групи А місця в плей-офф зайняли Хорватія та Казахстан. Італія та Ірландія залишились поза бортом. У групі В Польща та Словаччина вийшли до плей-офф, а Болгарія та Уельс повернулись додому після групової стадії.
 
В квартеті С проблем з виходом не мали триразові чемпіони – збірна Румунії, а Греція посіла другу сходинку лише завдяки кращій різниці м’ячів. Щоправда Словенія навіть з третьої сходинки вийшла до плей-офф, а додому повернулась збірна Литви. 
 
В групі D лише однієї перемоги вистачило Шотландії, аби вийти в плей-офф з третього місця групи. Шотландці обіграли збірну Ізраїлю, яка у підсумку лишилась за бортом плей-офф. А напряму з групи вийшли збірні Чорногорії та Молдови.
 
В групі Е так само - лише одна перемога подарувала Англії місце в плей-офф, а Туреччина, що програла англійцям, покинула турнір. Збірні Іспанії та Чехії вийшли в плей-офф з перших двох місць групи. У квартеті F, маючи одну перемогу в плей-офф, пробилася Латвія, яка обіграла збірну Кіпру. Кіпріоти на змаганні забили лише двічі, проте пропустила 17 разів. Росія та Німеччина, як і минулого року, розписали між собою нічию 1-1 і вийшли до плей-офф.
 
До чвертьфіналу пробились всі ті ж колективи, що і за рік до того, лише Казахстан замінив Польщу,  Шотландія – Англію, а Словенія - Росію. Хорвати розбили Латвію 8-1, чехи перемогли словаків 5-1, Румунія перемогла Молдову 2-0, Чорногорія виявилась сильнішою за Англію 2-1, німці розгромили греків 4-0, Казахстан помстився Польщі 2-0, Словенія перемогла у Іспанців 4-1, а шотландці перемогли росіян у серії пенальті (3-3 в основний час і 4-3 по пенальті).
 
У півфіналах лише Румунія пройшла Шотландію в основний час (3-2). В іграх Хорватія – Чехія, Чорногорія – Німеччина та Казахстан – Словенія, фінальний свисток зафіксував нічийні результати 3-3, 2-2 та 0-0 відповідно. У всіх трьох матчах у серії пенальті фортуна була на стороні номінальних гостей, яким вистачало реалізувати два постріли з восьми метрів, аби вийти у наступний раунд 0-2, 1-2 та 0-2 по пенальті відповідно.
 
У півфіналах зупинити румунів на їх шляху до п’ятого чемпіонства поспіль намагалися чехи. Проте, як виявилося, це завдання було нездійсненним. Перемога Румунії - 1-2. В іншому півфіналі глядачі за 40 хвилин побачили цілих 9 голів. Тричі відзначалися німці та ще 6 разів словенці. Відтак останні і потрапили до фіналу змагання.
 
У фіналі Румунія уп’яте виявилась найсильнішою міні-футбольною збірною в Європі. Перемога 1-0 над Словенією. У матчі за третє місце німці поступилися чехам 1-2.

 
2015
 
У 2015 турнір проходив у Хорватії. Ігри відбувалися 21-17 вересня у Врсарі, на узбережжі Адріатичного моря.
 
Того року турнір було розширено і в ньому взяло участь 32 колективи. Оскільки квартетів стало вісім, то лише дві команди з групи виходили до наступного раунду змагань.
 
У групі А Хорватія та Ізраїль виявились потужнішими за Литву та Люксембург. З групи В до плей-офф вийшли Румунія та Шотландія, а Сербія і Болгарія припинили виступ на турнірі. В групі С боротьба була напруженою і доля путівок до плей-офф розігрувалась в останньому раунді, де нічия 1-1 дозволила Англії та Словаччині вийти у плей-офф. Перемога ж Португалії над Латвією нічого переможцям не принесла. З групи D в плей-офф вийшли Угорщина та Словенія, а Італія та Молдова покинули турнір.
 
Квартет Е подарував путівки в плей-офф Чехії та Іспанії, а Греція та Бельгія припинили виступ на турнірі. У групі F Німеччина та Боснія і Герцеговина без проблем вийшли з групи, випередивши Казахстан та Уельс. У групі G Чорногорія та Польща виявились сильнішими за Францію та Кіпр. В останній групі H путівки в плей-офф вибороли збірні Австрії та Росії, а Туреччина та Ірландія посіли останні дві сходинки.
 
До чвертьфіналів без проблем пробились збірні Румунії (перемога над Ізраїлем 2-0), Хорватія (3-0 з Шотландією), Польща (3-1 у грі з Австрією) та Чехія (перемога 3-1 над німцями). Проблеми зі своїми суперниками мали збірні Словенії (лише 2-1 у грі зі Словаччиною) та Росії (перемога 3-2 над Чорногорією). Ще у двох поєдинках доля виходу в чвертьфінал розігрувалась у серії ударів з восьми метрів. У цих поєдинках Угорщина виявилась точіншою за Англію - 6-5 по пенальті (0-0 основний час), а Боснія і Герцеговина в лотереї здолала Іспанію - 3-2 після нічиєї 1-1 в основний час.
 
У чвертьфіналах долю трьох путівок в півфінал було вирішено в основний час. Хорватія перемогла Угорщину 1-0, Чехія була сильнішою за Росію 3-1, а збірна Словенії розгромно програла Румунії 1-4. Останню путівку у серії пенальті завоювали боснійці, обігравши поляків 2-0 після нічиєї 2-2 в основний час. Боснія і Герцеговина у плей-офф взагалі грала у кращих традиціях збірної Німеччини, у кожному поєдинку доводячи справу до пенальті. Щоправда, як показав півфінал, не так вдало.
 
У півфінальних іграх обидві пари в основний час зіграли внічию 1-1. У серіях пенальті Румунія вже втретє виявилась сильнішою за Чехію 1-2 по пенальті, а Хорватія обіграла Боснію і Герцеговину 2-3.
 
У фіналі румуни не залишили шансів хорватам, перегравши їх з рахунком 5-1 і вшосте вигравши титул найсильнішої міні-футбольної нації Європи. У матчі за третє місце голів також було багато, проте забивали однаково вдало обидва колективи. У цій перестрілці влучнішими виявилися гравці збірної Боснії і Герцеговини, які обіграли Чехію 4-3.


 
2016
 
У 2016 році EMF провів ребрендинг турніру, відтоді турнір має назву EMF EURO. У змаганні знову взяло участь 32 збірні команди, серед яких вперше – Україна. Турнір пройшов в угорському Секешфегерварі. Окрім ребрендингу, за новими правилами EMF турнір стали проводити влітку. EMF EURO 2016 проходив у період з 21 по 27 серпня. 
 
З групи А до плей-офф вийшли Словенія та Угорщина, завдяки різниці м’ячів, залишивши за бортом Сербію, також припинила виступ на турнірі збірна Туреччини. В квартеті В збірні Німеччини та Молдови лишили за бортом Ізраїль та Люксембург. 
 
В групі С Росія та Польща у очному протистоянні розіграли перші два місця. Розіграш виявився вдалим для росіян, а Естонія та Італія покинули турнір. В групі D шестиразовий чемпіон – збірна Румунії вийшла у плей-офф разом зі збірною Іспанії, Литва та Франція у наступний раунд не пробились.
 
У квартеті Е найсильнішими  виявились чехи, а Уельс, Португалія та Болгарія вирішували долю другої путівки різницею м’ячів. Найкращою вона виявилась у збірної Уельсу. В квартеті F вихід до плей-офф святкували Хорватія та Англія, а Греція та Кіпр повернулись додому. 
 
Квартет G подарував глядачам прекрасні матчі за участю потужних збірних Чорногорії та Казахстану, які і пробились до плей-офф, лишивши за бортом Латвію та Австрію. 
 
Останній квартет H був квартетом збірної України. Наша збірна, щоправда, так і не набрала очок на турнірі. Так само, як і Шотландія яка мала ідентичні статистичні показники зі збірною Словаччини, проте долею випадку повернулась додому. А у плей-офф вийшли Словаччина та Боснія і Герцеговина.
 
В одній восьмій відразу трьом парам потрібні були серії пенальті для визначення переможців. Серед них збірна Боснії і Герцеговини, яка у плей-офф грає тільки у нічиї. Цього разу з Іспанією, проте у серії пенальті точнішими були все ж боснійці (3-1). Ще в одному матчі Чорногорія помстилась Росії за поразку в минулорічному плей-офф і перемогла по пенальті 2-0 (2-2 в основний час). Слідуючи традиціям збірна Німеччини лише в серії пенальті перемогла Словаччину 2-0 (2-2 в основний час).
 
До наступного раунду також вийшли збірні Чехії (5-2 з Польщею), Уельсу (3-5 проти Словенії), Хорватії (4-0 проти Молдови), Казахстану (5-1 з Угорщиною) та сенсаційна збірна Англії, яка перемогла шестиразових чемпіонів Румунів 2-3.
 
У чвертьфіналі, традиційно Боснія і Герцеговина і Німеччина справи вирішували у серіях пенальті і обоє програли 2-3 Чорногорії і Казахстану відповідно. Збірна Хорватії легко обіграла Уельс 4-0, а сенсаційні англійці були близькими до ще однієї сенсації, проте на останніх хвилинах все ж поступились чехам 2-3.
 
В півфіналах переможці відзначались тричі. Хорватія – Чорногорії, а Казахстан – Чехії. Чехи не відповіли, а чорногорці забили гол престижу.
 
У фіналі Казахстан двічі відігравався по ходу матчу і вирвав нічию в основний час, а в серії пенальті переміг Хорватію 6-5. В матчі за третє місце збірна Чехії обіграла Чорногорію 2-0.
 
У підсумку сенсаційна перемога збірної Казахстану, якою казахи нарешті перервали гегемонію збірної Румунії на чемпіонатах Європи.

 
2017
 
Останній, на даний момент чемпіонат Європи проходив у Чехії в місті Брно в період з 9 по 17 червня 2017 року. Кількість учасників турніру було скорочено до 24, це означало, що до плей-офф знову виходило по дві найкращі команди з кожної групи та чотири з шести команди, що посіли треті місця своїх квартетів.
 
З групи А до плей-офф вийшли збірні Угорщини та Чехії, а Ізраїль та Латвія покинули турнір. У квартеті В змагалась збірна України. У щільній боротьбі перші два місця посіли збірні Болгарії та Польщі, а Україна, навіть попри перемогу над Німеччиною покинули турнір через слабку різницю м’ячів, а випередили нас Хорвати, яким пощастило мати у групі збірну Бельгії, яка не берегла свої ворота 11 разів у матчі з Хорватією і подарувала їм різницю м’ячів +9. З квартету С у плей-офф вийшли Росія, Словаччина та Туреччина, а за бортом лишилась збірна Іспанії.
 
З квартету D у плей-офф також вийшло 3 команди, а саме Румунія, Казахстан та Греція. Португалія покинула турнір після групового етапу. З Групи Е до плей-офф пройшли збірні Чорногорії, Боснії і Герцеговини та Сербії, а додому повернулись італійці. В групі F Словенія та Франція пройшли до плей-офф без проблем, а збірна Хорватії зробила це завдяки бельгійцям, які у підсумку покинули турнір.
 
В одній восьмій впевнено обіграла своїх суперників лише збірна Румунії, що перемогла Сербію  з рахунком 4-1. Ще в п’яти матчах переможці обіграли суперників лише в один м’яч, це були збірні Угорщини (1-0 з Туреччиною), Польщі (2-1 з Чорногорією), Франції (1-2 з Словаччиною), Боснії та Герцеговини (1-0 перемога над Хорватією) та Чехії (0-1 перемога над Болгарією). Ще у двох матчах діло дійшло до лотереї: Словенія обіграла Грецію лише по пенальті 3-2, після 2-2 в основний час та Росія обіграла Казахстан 3-2, після 1-1 після фінального свистка.
 
Чверть фінальну стадію без проблем пройшла лише збірна Чехії, що обіграла Боснії і Герцеговину 4-0. Росія та Румунія лише 1-0 обіграли збірні Словенії та Франції. А Угорщині з Польщею довелось визначати хто сильніший у серії пенальті, ще точнішими виявились угорці 3-2 по пенальті після 1-1 в основний час.
 
У півфіналах серій пенальті не було, Росія впевнено переграла Угорщину 0-3, а Чехія з п’ятої спроби, нарешті обіграла збірну Румунії 4-3!
 
У фіналі та матчі за третє місце суперники за 04 хвилин також не змогли показати хто краще готовий до турніру. В матчі за третє місце після безгольової нічиєї в основний час, в серії пенальті збірна Угорщини виявилась точнішою за Румунію 3-2. А у фінальному матчі свисток головного арбітра зафіксував нічию 1-1 після основного часу, а в серії пенальті сильнішими виявились росіяни 3-2.
 
 
Загалом зменшення кількості команд, що взяли участь у EMF EURO 2017 позитивно вплинуло на турнір. Величезна кількість ігор, що закінчувались перемогою в один м’яч, або і взагалі перемогою у серії пенальті, показує, наскільки кращим став міні-футбол у Європі та наскільки важче стало збірним, що давно беруть участь у турнірі грати з відносно молодими в цьому плані збірними.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(4)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Анчелотти оценил матч с Реалом Сосьедад, в котором он не выпустил Лунина
Футбол | 27 апреля 2024, 07:01 3
Анчелотти оценил матч с Реалом Сосьедад, в котором он не выпустил Лунина

Карло прокомментировал минимальную победу королевского клуба (1:0)

Лацио минимально обыграл Верону и продолжил борьбу за место в ЛЧ
Футбол | 27 апреля 2024, 23:43 0
Лацио минимально обыграл Верону и продолжил борьбу за место в ЛЧ

Автором единственного гола в матче стал Маттиа Дзакканьи

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.