Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 21 января 2015, 19:55
1334
0

Денис КОЖАНОВ: «Молодежь уже наступает на пятки»

Футболист «Карпат» рассказал о подготовке ко второй части сезона

| Обновлено 21 января 2015, 19:55
1334
0
Денис КОЖАНОВ: «Молодежь уже наступает на пятки»

Півоборонець «Карпат» — про старт підготовки, турецьку одноманітність і хорватського наставника.

«Неприємно прощатися з такими футболістами, як Балажиц і Мартинюк»

— Денисе, для початку: як і де провели відпустку?

— Трішки в одному місці, трішки — в іншому. Усі свята відзначав у сімейному колі. Усе доволі традиційно відбулося.

— На початку року Голодюк і Ксьонз відсвяткували іменини. Запрошували увесь колектив?
— Ні, адже на той момент не всі були у Львові. Відтак поздоровив їх у телефонному режимі. Думаю, зараз, коли вже всі зібралися, обов’язково ще раз привітаємо іменинників.

— Із яким настроєм повернулися до розташування клубу?
— Дуже хорошим! Після відпочинку завжди повертаюся наснаженим і з бажанням працювати.

— До слова, чи була впродовж зимового антракту можливість змінити прописку чи попередньо підписати з галичанами повноцінний контракт?
— На даний момент у мене є чинний орендний договір із «Карпатами». Я хочу тут грати, проте не знаю, як складеться моя подальша доля. Повторюся, маю величезне бажання захищати зелено-білі кольори.

— Складно вам після відпочинку повертатися до режиму?
— Для мене це не складає особливих труднощів. Це питання буквально двох-трьох днів, аби ввійти в тренувальний процес і рухатися далі у цьому напрямку.

— Що показали медогляд і тести? Чи уникли зайвої ваги?
— Із цим теж проблем не виникає. Загалом, усе в нормі. Щодо ваги: повернувся в такому ж стані, як ішов у відпустку.

— Як у команді сприйняли втрату в особах Балажица та Мартинюка?
— Завжди неприємно, коли доводиться прощатися з партнерами. Тим паче, такими, як Балажиц і Мартинюк. Утім, що вдієш? Таке футбольне життя. Усі прекрасно усвідомлюють, що потрібно рухатися далі. На цьому нічого не завершується, на їхнє місце прийдуть нові футболісти.

Стосовно Ґреґора: читав, що він був у казахському «Актобе», проте мені колеги розповіли, що його там немає. Гадаю, найближчим часом дізнаємося, де опиниться Балажиц.

— Оголошений Йовичевичем план роботи чимось особливий чи все як завжди?
— Наскільки розумію, на першому зборі робимо акцент на фізичних кондиціях, а на наступному — на ігрових. У принципі, більшість керманичів саме так розплановують підготовку.

— Отож нічого новаторського у цьому немає?
— Ні, та в кожного тренера є своя родзинка. Упевнений, що безпосередньо на зборах Містер привнесе щось своє в наші тренувальні будні.

— Загалом, уже звикли до манери роботи хорватського тренера, його вимог і бачення?
— Так. Думаю, вже всі розуміють, чого наставник вимагає від нас, і, відповідно, втілюють це на полі.

— «Карпати» найближчі два збори проведуть у Туреччині. Іще не набридло взимку постійно готуватися на середземноморському узбережжі?
— Як на мене, це — оптимальний варіант. Чому? Тому що там багато команд готуються під час пауз у своїх чемпіонатах, отож виникає багато можливостей для різноманітних контрольних поєдинків. Відтак для зборів узимку Туреччина якнайкраще підходить.

«Брат і бабуся понині залишаються в Донецьку»

— У львів’ян на першому етапі заплановано три спаринги: хорватський РНК, польський «Гурнік», австрійська «Адміра Ваккер». Для вас суттєво, з якими командами грати на зборах?
— Це дуже важливий момент, насправді! Чим сильніший суперник, тим із ним цікавіше грати та, водночас, краще перевіряти свої можливості. У цьому контексті вважаю, що ми підібрали непоганих за рівнем опонентів. Сподіваюся, зустрічі з ними принесуть багато інформації для роздумів нашим тренерам.

— За словами Йовичевича, разом із командою полетить чимало молодих виконавців із структури ФК. Як гадаєте, серед них можна знайти гідну заміну тим гравцям, які залишили вас?
— На мою думку, на це питання відповість сам збір і те, як вони себе зарекомендують.

— До речі, впродовж клубного курсу на власні ресурси, коли шанс проявити себе отримують іще юні футболісти, у вас, бува, немає підстав зменшувати до себе вимоги, зважаючи на ваш статус й ім’я?
— Знаєте, тут молодь така, що вже на п’яти наступає. Відтак, якщо зменшити до себе вимоги, очевидно, що втрачу своє місце. Отож вимогливість до себе залишається на найвищому рівні.

— Яке ключове завдання стоїть перед львів’янами на час підготовки до другої частини змагань?
— Мені складно над цим розмірковувати. Для цього є тренерський штаб, їм видніше, на чому потрібно акцентувати увагу, що варто змінювати, які аспекти в грі необхідно покращувати. Нам же треба буде прислуховуватися до слів тренерів і виконувати їхні вказівки.

— Востаннє від свистка до свистка ви грали ще в кінці вересня. Вочевидь, найближчим часом особливо працюватимете над своїм функціональним станом?
— Маєте слушність. Принаймні так мені пояснювали, чому я останнім часом не грав матчі повністю. Однак причина на поверхні: влітку я не проходив збори з «Карпатами». Таким чином, ближче до зими функціонально «підсів». Справді, зараз над своїми кондиціями слід добряче попрацювати.

— Чи була зустріч із керівництвом, на якій останні висловлювали свої побажання щодо весняних виступів?
— Ні, такого ще не було. Думаю, зустрінемося із функціонерами ФК безпосередньо перед стартом другого кола.

— За вашими прогнозами, чого згодом можуть очікувати львівські вболівальники від своїх улюбленців?
— Напевне, ще рано давати якісь прогнози. Як кажуть, поживемо — побачимо. Бажання? Насамперед, хочеться бачити в нашому виконанні яскравий футбол, який би подобався нашим уболівальникам і повернув би їх на стадіон. До того ж, жадаю з цією командою досягти максимальних висот або ж завоювати якийсь трофей.

— Наостанок, не про «Карпати». Побутують чутки, що ваш колишній колега екс-карпатівець Зеньов підписав контракт із московським «Торпедо». А чи можете уявити себе в російському чемпіонаті?
— Чесно кажучи, ні. Навіть не хочу порушувати цю тему взагалі. У мене зараз є клуб, за який я виступаю й бажаю далі грати. Інші перспективи я навіть не розглядаю.

— Раніше моєму колезі ви розповідали, що в рідному для вас Маріуполі залишилися брат і бабуся. Коли востаннє бували на малій батьківщині?
— Дуже давно. Навіть не можу зараз згадати, коли це було. До речі, вони не в Маріуполі, а в Донецьку. Звичайно, підтримую зв’язок. Що говорять? Ситуація жахлива. Там відбувається справжня війна, в якій гинуть люди. Це дуже сумно…

Євген ДЕМЯН, Український футбол

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Невероятный рекорд. Игрок Реала в 7-й раз вышел в финал Лиги чемпионов
Футбол | 10 мая 2024, 04:50 1
Невероятный рекорд. Игрок Реала в 7-й раз вышел в финал Лиги чемпионов

Тони Кроос участвовал в финалах дважды с Баварией и в 5-й раз с Реалом

Кейн и банда. Топ-10 бомбардиров в истории, у которых 0 титулов за карьеру
Футбол | 10 мая 2024, 07:23 3
Кейн и банда. Топ-10 бомбардиров в истории, у которых 0 титулов за карьеру

У Гарри 249 голов в топ-5 чемпионатах Европы, но ни одного командного трофея...

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.