Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 09 марта 2012, 17:13
1891
0

Сергей ПИЛИПЧУК: «Волынь - это шаг вперед для меня»

В Луцке создается серьезная команда, уверен футболист

| Обновлено 09 марта 2012, 17:13
1891
0
Сергей ПИЛИПЧУК: «Волынь - это шаг вперед для меня»
Сергей Пилипчук

Сергій Пилипчук – одне із найгучніших придбань луцької «Волині» у зимове міжсезоння. Вже у першому матчі із «Олександрією» новачок гарно зарекомендував себе, постійно створюючи напругу на лівому фланзі атаки. Сергій – вихованець харківського УФК. Починав свою кар'єру в дублі харківського «Металіста». Згодом переїхав грати до Росії, де найдовше захищав кольори «Спартака» з Нальчика. Тож підписання контракту між «Волинню» і Пилипчуком – це водночас і повернення Сергія в український чемпіонат…

- Сергію, вітаємо з вдалим дебютом у «Волині». Як тобі гра із «Олександрією»?
- Вважаю, що у мене особисто все могло бути й ліпше, адже, думаю, що у кількох епізодах можна і потрібно було зіграти краще. У першому таймі замість того, щоб бити з вигідної позиції, відпасував Сашку Пищуру, а той був в офсайді, у другому можна було ретельніше небезпечний штрафний пробити наприкінці гри…

- Як ти дебютував у попередніх командах?
- У «Волині» поталанило, бо раніше перші поєдинки за нові команди не надто вдавалися. Так, у першій грі за «Металіст» ми програли «Дніпру» – 2:4, за нальчикський «Спартак» – вдома поступилися ЦСКА – 0:1, а у дебютній грі за «Хімки» команда програла «Амкару» – 0:3. Тож в Олександрії, був вдалий дебют, так завжди буває, коли тренер довіряє новому гравцю.

- Розкажи про свій шлях до великого футболу.
- Я виріс в невеликому українському містечку Зміїв. Це за сорок кілометрів від Харкова. Мама – домогосподарка, тато – художній керівник ансамблю. Вони з дитинства намагалися прищепити мені тягу до прекрасного і батько наполіг, щоб мене віддали до музичної школи. Я навіть шість років займався у ній, грав на баяні, отримав музичну освіту. Ноти, сольфеджіо знаю, можу й зараз зіграти. Але футбол переміг музику.

- Втікав на тренування?
- Одночасно бігав у футбольній секції. Перший наставник – Володимир Майстро. Хоч мама часто забороняла думати про футбол, хотіла, щоб я здобув музичну освіту. Тому я перед тим, як іти в музичну школу, потай виносив з дому форму і ховав її біля дверей. Потім брав зошити і казав, що йду на музику. Насправді ж втікав ганяти м'яч. Дійшло до того, що мама якось прийшла в школу, а там їй повідомили, що мене залишили на другий рік. Але футбол я не кинув. Закінчив і музичну школу, і школу, а згодом вступив до харківського спортінтернату, далі були юнацькі команди і виступи за харківський «Металіст». Тож мама з моїм вибором змирилася, каже, що я в Змієві – один з найбільш шанованих людей.

- Після «Металіста» ти поїхав до Росії. Тамтешні журналісти писали, що ти увірвався в прем'єр-лігу, немов цунамі…
- Так, у перших трьох турах забив три голи. Один московському «Спартаку» і два – «Локомотиву». Після двох вдалих сезонів перейшов в «Хімки», де повинен був, не багато не мало, замінити Андрія Тихонова на лівому фланзі півзахисту. Після «Хімок» знову виступав за «Спартак», потім грав за «Волгу» та «Шинник», а в 2011-му ще раз повернувся в Нальчик.

- В одному з інтерв’ю ти зізнався, що міг залишитися і далі в «Спартаку». Чому обрав Луцьк?
- І додому хотів, в Україну, і зважував усі «за» та «проти». «Волинь» – це безумовний крок вперед для мене. В Луцьку нині створюється серйозна команда: в клубі змінилося керівництво, прийшов амбіційний головний тренер. Будуть ставитися серйозні задачі, тільки за виживання точно боротися не будемо.

- Хто твій кумир у футболі?
- В інтернаті таким вважав для себе Сергія Реброва. Його фотографіями були обвішані всі стіни в кімнаті. Кілька років тому міг навіть особисто познайомитися з ним, коли молодіжка летіла разом з національною командою з Македонії в одному літаку. Ребров виявився на сидінні прямо за мною. Але я, чесно кажучи, посоромився до нього підійти познайомитися. «Динамо» скоро в Луцьк приїде, тож надолужу згаяне.

- У тебе є кілька футбольних прізвиськ – Піля, Пеля, Змій… Як їх отримав?
- В Росії часто називали Пелею. Це майже як Пеле (сміється). Змієм назвали в харківському інтернаті, враховуючи місто, в якому виріс.

- Ти вже обжився у Луцьку?
- Так, з цим проблем не виникло. Скоро перевезу сюди сім’ю: дружину Владу і сина Данила.

- Що чекаєш від гри з «Чорноморцем»?
- Це один з тих матчів, які вирішуватимуть подальшу стратегію боротьби в чемпіонаті. Одесити попереду нас на два очки, тож будемо змагатися, як це часто кажуть, за шість очок.

fc.volyn.net

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как выглядит таблица Ла Лиги после фиаско Жироны в принципиальном матче?
Футбол | 16 апреля 2024, 09:00 1
Как выглядит таблица Ла Лиги после фиаско Жироны в принципиальном матче?

12–15 апреля состоялись поединки 31-го тура чемпионата Испании 2023/24

Талант без мозгов не нужен никому. Как Жерсон Родригеш убивает карьеру
Футбол | 16 апреля 2024, 11:50 6
Талант без мозгов не нужен никому. Как Жерсон Родригеш убивает карьеру

Алексей Сливченко предлагает вспомнить наиболее резонансные истории чудачеств люксембуржца

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.