Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2496
2

Як продавали стадіон

Договір про купівлю стадіону «Колос» в Миколаїві визнано недійсним

Як продавали стадіон
Стадион Колос

У критичній публікації «Варварівку трясе, як Гаїті...» парламентська газета розповіла про те, як з-під носа громади Миколаївського району забрали цілий стадіон і незаконно продали його в приватні руки. На захист стадіону «Колос» піднялися районна влада, школа, громадськість, депутати.

За інформацією прес-служби обласної прокуратури, Господарський суд Миколаївської області задовольнив позов прокурора Миколаївського району про визнання недійсним договору купівлі-продажу стадіону «Колос» у мікрорайоні Варварівка. Це означає, що Варварівку трясло недарма: закон взяв гору, і районна громада, нарешті, повернула своє майно.

Але як таке взагалі могло статися? Прокурорська перевірка показала: право власності на стадіон Миколаївська районна громадська організація фізкультурно-оздоровчого товариства «Колос» одержала на підставі рішення Миколаївської міськради, оскільки малося на увазі, що це товариство є правонаступником ліквідованої районної ради кооперативно-профспілкового фізкультурно-спортивного товариства «Колос».

—При ухваленні рішення не було враховано той факт, що визнання правонаступника за ліквідованою організацією не передбачено чинним законодавством, — зазначила начальник відділу представництва інтересів громадян і держави в судах Наталя Порошина. — Крім того, стадіон перебував на балансі організації, заснованої на колективній власності агропромислового комплексу України, тривалий час використовувався як об'єкт любительського спорту районного значення й фінансувався з бюджету Миколаївського району.

Що робить районна організація фізкультурно-оздоровчого товариства (ФОТ) «Колос», одержавши такий шикарний «подарунок»? Схема проста: нежитлові приміщення зі службовими будівлями, спорудами, футбольним полем продаються в приватну власність.

В інтересах держави прокурор Миколаївського району подає позов проти ПП, ФОТ «Колос» і виконкому Миколаївської міськради про визнання незаконним рішення на право оформлення власності на стадіон і недійсним договору купівлі-продажу.

Господарський суд Миколаївської області й Одеський апеляційний господарський суд (засідання відбулися у квітні минулого року) в задоволенні позовних вимог районній прокуратурі відмовляють.

Прокуратура не здається й подає касаційне подання, за результатами розгляду якого Вищий господарський суд України рішення попередніх судів скасовує й передає справу на новий розгляд у суд першої інстанції. Господарський суд Миколаївської області позов прокурора задовольняє в повному обсязі.

Здавалося б, справедливість взяла гору, й можна полегшено зітхнути. Якщо не вважати витрачених сил, часу, нервів. Хочеться вірити: основні дійові особи невдалого спектаклю зі стадіоном одержать по заслузі, щоб іншим не кортіло. «Героїв» треба знати в обличчя. Як-то кажуть, за вушко — та на сонечко!

Галина ПОРФИР'ЄВА, газета «Голос України»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украина U-17 – Чехия U-17. Прогноз и анонс на матч Евро-2024 U-17
Футбол | 23 мая 2024, 06:01 0
Украина U-17 – Чехия U-17. Прогноз и анонс на матч Евро-2024 U-17

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует важный поединок для сине-желтых

ФОТО. Реакция Роналду на нокдаун в девятом раунде супербоя Фьюри – Усик
Бокс | 22 мая 2024, 12:45 4
ФОТО. Реакция Роналду на нокдаун в девятом раунде супербоя Фьюри – Усик

Украинский боксер победил британца и стал абсолютным чемпионом мира в хевивейте

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
redi2009
Николаев везде отличается.На Суркиса письма пишут,а у себя порядок не могут навести.
vladislav_taranenko
Я колись був на цьому стадіоні))