Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2051
2

За год ФФУ выдала 3930 паспортов футболистов

Итоги работы структурных подразделений ФФУ за 2010 год

За год ФФУ выдала 3930 паспортов футболистов
Інформ-служба ФФУ продовжує знайомити футбольну громадськість із підсумками роботи структурних підрозділів федерації у 2010 році, підготовленими до XII Конгресу ФФУ. Звіт Комітету професіонального футболу ФФУ.
 
Головним у роботі Комітету професіонального футболу є послідовний та оперативний контроль щодо дотримання всіма суб’єктами професіонального та аматорського футболу статутних та регламентних положень ФІФА, УЄФА та ФФУ. Протягом року здійснювався оперативний обмін поточною інформацією та координувалася взаємодія у рамках договору ФФУ з ПЛ та ПФЛ України, а також листування як з організаціями, так і з фізичними особами стосовно питань розвитку професіонального та аматорського футболу.
 
Відповідальні особи брали участь у роботі комітетів та підрозділів ФФУ, ПЛ та ПФЛ України з питань якісного функціонування професіонального футболу. Забезпечувалася підготовка та винесення на розгляд Конгресу, Виконкому та Президії ФФУ питань з розвитку професіонального та аматорського футболу.
 
Проводилися засідання робочих груп з опрацювання наданих колективними членами ФФУ − лігами і асоціаціями − проектів Регламентів, Договорів, календарів чемпіонатів та першостей України серед професіональних, студентських та аматорських команд та подальшою їх підготовкою для затвердження Виконкомом ФФУ і контролем за виконанням.
 
Комітет брав безпосередню участь у підготовці та узгодженні проектів договорів, які підписує ФФУ в рамках статутної діяльності зі своїми колективними членами та іншими організаціями (за винятком комерційних) та після їх підписання контролював роботу профільних комітетів, Ліг і підрозділів ФФУ, відповідальних за їх виконання і підготовку відповідних звітів та інформаційних матеріалів.
 
Протягом першої половини 2010 року було виявлено окремі суттєві порушення щодо виконання клубами ПЛ та ПФЛ України вимог Положення про атестацію футбольних клубів України, зокрема, в частині вдосконалення інфраструктури. Спільно з Комітетом з питань стадіонів та безпеки проведення змагань було сформовано та затверджено перелік стадіонів (основних та резервних) для проведення змагань за участю головних команд ПЛ та команд ПФЛ.
 
Юридичною службою комітету здійснювався контроль за дотриманням виконання регламентуючих документів та надавалася практична допомога працівникам ліг щодо внесення змін та доповнень до Статутів ПЛ та ПФЛ України. Відповідальні працівники комітету регулярно виїжджали до футбольних клубів ПЛ та ПФЛ для надання практичної допомоги з питань правового функціонування клубів та проведення семінарів із Правил гри, досягнення порозуміння у питаннях арбітражу. Проводиться активна робота з підготовки довідника нормативно-правових документів ФІФА, УЄФА, ФФУ, ПЛ, ПФЛ та Центру ліцензування щодо діяльності, взаємодії всіх суб’єктів, які працюють у футболі.
 
Протягом змагального періоду проводилася статистична аналітика якості проведення змагань ПЛ та ПФЛ, отримана інформація надавалася профільним комітетам ФФУ, ПЛ та ПФЛ для оперативних реагувань. Третій рік у структурі Федерації футболу України працює, під егідою Комітету професіонального футболу, відділ аналізу та прогнозування розвитку футболу, на меті якого стоїть дослідження проблемних питань у професіональному та у дитячо-юнацькому футболі.
 
Протягом 2010 року співробітники відділу брали участь у підготовці регламентних документів Всеукраїнських змагань з футболу серед команд ПЛ та ПФЛ. Було розроблено філософію побудови проекту плану-календаря чемпіонату та першості України з футболу сезону 2010/2011рр. Також відділ займався аналізом діючої регламентної норми щодо ліміту на легіонерів. Результати цієї роботи свідчать про доцільність рішення Х Конгресу ФФУ щодо зменшення кількості легіонерів до шести.
 
Також постійно проводилася поточна робота щодо реєстрації міжнародних трансферних сертифікатів та контролю за дотриманням учасниками змагань Регламенту зі статусу і трансферів футболів ФФУ. У середньому протягом сезону реєструється 550 міжнародних трансферних сертифікатів.
 
Постійно підтримувалась робота Інформаційно-аналітичного центру ФФУ, який є невід’ємною частиною відділу. Протягом минулого року проведена робота щодо реєстрації та видачі 3930 паспортів футболістів, які виступають у змаганнях серед професіоналів, аматорів, жінок і з футзалу. У базу даних внесено близько 4500 рапортів.
 
До речі, інформаційна база даних ФФУ постійно удосконалюється, до неї підключаються колективні члени ФФУ. Відповідна інформація бази даних, в режимі реального часу, вже з’являється на офіційному Інтернет порталі ФФУ.
 
Щотижня, протягом спортивного сезону, готувалися статистичні матеріали для тренерів національної та молодіжної команд, а також збірних України 1991 р.н., 1992 р.н., 1993 р.н., 1994 р.н. щодо наявності ігрової практики у кандидатів. Також співробітниками відділу були внесені анкетні дані на 1591 футболіста ДЮФЛУ.
 
Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Krava1705
По поводу чемпионата: А вообще, по моему мнению, было бы лучше оставить в премьер лиге 10 команд и играть в 4 круга.5 клубов в Евро Играх, Два - на вылет. Вот это была бы и интрига, да и проходных матчей не было бы! Рейтинг телетрансляций и интерес спонсоров повысился бы, да и посещаемость тоже! В премьер лиге играли бы команды, которые действительно этого хотят и ставят перед собой задачи, а не так, как сейчас: обеспечить себе серединку, а потом очки продавать всем желающим.да и первая лига посильнее стала бы!!!
ФФУ - прислушайтесь!!!
san165
А это почему-то не вызывает споров?