Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
1975
0

Чумак втратив голос, але не очки

Огляд матчів 10-го туру другої ліги у групі Б

Чумак втратив голос, але не очки
Металлург-2 - Сталь Дз

КРЕМІНЬ - ОЛІМПІК - 2:1 (2:1).
25 вересня. 15.00. Кременчук. Стадіон «Політехнік». 2400 глядачів.
Судді: О.Москаленко, В.Новохатній (обидва — Київ), В.Висоцький (Запоріжжя).
Делегат ФФУ: Віктор Кошура (Чернівці).
Кременчук: Олійник, Проненко, Дичко, Нікітін, Шаповал, Лещенко (Радіонов, 76), Тининик (Сутула, 68), Бородін (Тимченко, 72), Собко (Лапа, 90+3), Зайко, Степанчук (Вовченко 90).
Тренер: Юрій Чумак.
Донецьк: Лукач, Чех, Ходуля, Драченко, Ливицький, Санжар, Дорошенко (Коншин, 77), Лебідь, Валяєв (Головченко, 59), Піднебенний, Шаврин.
Тренер: Ігор Петров.
Голи: Бородін (39), Собко (43) — Шаврин (5).
Попередження: Степанчук (7), Дичко (65) — Дорошенко (20), Валяєв (44), Ливицький (49), Шаврин (75).

У першому голі не стільки заслуга Шаврина, який отримав м'яч і пробив сходу. Олійник був готовий м'яч відбити, але той, ударившись об горбик, різко злетів угору і влетів у сітку — 0:1.

Після того, як «Кремінь» отримав два бублики в попередніх двох турах, програш команді з Донецька міг бути сприйнятий керівництвом клубу як негатив у роботі тренерського штабу. Голос у цій грі Юрій Чумак втратив, але троє очок його команда здобула і, варто визнати, заслужено.

У цей час події розвивалися так, як хотілося «Олімпіку». Тож «Кременю» конче потрібно було щось змінювати. І на 38-й хвилині сталося те, чого так довго чекали глядачі. Гол вийшов дивовижним. Володимир Дичко розпочав атаку зі своєї половини поля пасом на правий фланг. Антон Бородін перевів м'яч на хід Віталію Собку і сам помчав на всіх парах до штрафного майданчика. М'який навіс від партнера вийшов ідеальним. Антон в один дотик, не давши м'ячу опуститися на землю, перекинув його в дальній кут за спину голкіперу — 1:1.

Тепер уже гостям був потрібний час, щоб прийти до тями. Однак господарі такої можливості прибульцям не дали. Віталій Чех на рівному місці випустив м'яч на кутовий. Подача від Максима Лещенка, і Собко ударом головою вгатив м'яч в усе той же правий від воротаря кут. Це було щось! Такі голи надовго залишаються в пам'яті.

Початок другого тайму був за підопічними Ігоря Петрова. Однак після появи на полі одного за одним гравців атакуючого плану (такий хід зробив Чумак у той момент, коли суперник насідав на ворота Олійника), гру від своїх воріт господарі змогли відсунути.

У час, що залишився, господарі дружно оборонялися. Фінальний свисток Олександра Москаленка ознаменував перемогу команди Юрія Чумака.

СТАЛЬ — ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 - 3:1 (1:0).
25 жовтня. 15.00. Дніпродзержинськ. Стадіон «Металург». 1 000 глядачів.
Судді: А.Папірович (Хмельницький), О.Холодинський (Лозова), Ф.Голубєв (Алушта).
Делегат ФФУ: Ю.Буренко (Київ).
Дніпродзержинськ: Давидов, Обревко, Лешко, Полуницький, Ломко, Данильченко (Передистий, 33), Волошин (Шутов, 54), Малиночка (Суспіцин, 52), Апришко (Патула, 89), Алієв (Гаранян, 64), Савченко (Куянов, 83).
Тренер: Віктор Маслов.
Маріуполь: Зінченко, Оберемок (Канонік, 90), Доценко, Цюпа, Петрович, Сикульський (Передрій, 46), Швець, Омельченко (Гревцов, 61, Казноха, 88), Ковальов, Філатов (Музика, 80), Гунченко.
Тренер: Юрій Керман.
Голи: Апришко (39), Савченко (55), Обревко (68) — Гунченко (50).
Попередження: Данильченко (27) —Оберемок (68).

Гості лише в перші п'ятнадцять хвилин зустрічі грали на рівних, але згодом усі їхні думки були пов'язані винятково з тим, як би не пропустити велику кількість м'ячів. У першому таймі у «Сталі» на 39-й хвилині відзначився Євген Апришко, який після розіграшу штрафного влучним ударом у «дев'ятку» вивів свою команду наперед.

На початку другого тайму чи не єдиний випад гостей завершився голом — сам на сам з Олександром Давидовим вибіг Дмитро Гунченко, забивши гол у відповідь. Проте незабаром «сталевари» знову вийшли наперед — Дмитро Суспіцин лівим флангом пройшов до воріт Миколи Зінченка, потім зробив навісну подачу на дальній кут штрафного майданчика на Олега Шутова. Той переадресував м'яч Сергію Савченку, котрий головою зблизька влучив у ціль.

Третій гол «Сталь» провела на 68-й хвилині — відзначився захисник Олександр Обревко, який здорово зіграв на «другому поверсі» після подачі з кутового. Вигравши цей поєдинок, дніпродзержинці максимально наблизилися до донецького «Олімпіка», з яким проведуть уже наступний матч.

МЕТАЛУРГ-2 - ШАХТАР - 1:2 (0:2).
25 вересня. 15.00. Запоріжжя. Стадіон «Титан». 200 глядачів.
Судді: О.Марчик (Київ), А.Приймачук (Рівне), Я.Пісоцький (Суми).
Делегат ФФУ: М.Хапченков (Донецьк).
Запоріжжя: Шевченко, Ульянов, Дзядевич, Грищук, В.Невмивака, Кравець (Осадчий, 62), Бондаренко, Тимошков (Юсов, 31), Коньков, Тимофєєв, Галинський.
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Свердловськ: Старцев, Семенов (Андреєв, 50), Сірий, Савин, Сичов, Коновалов, Кошелєв, Піцик (Сомов, 80), Ольхович (Цабріа, 66), Данаєв (Морев, 62), Пономар.
Тренер: Валерій Бермудес.
Голи: Коньков (86) — Кошелєв (6), Піцик (27, з пен.).
Попередження: Тимофєєв (48), Грищук (63), Ульянов (90+1) — Данаєв (17).

Гості, як інформує прес-служба запорізького клубу, досить швидко повели в рахунку — вже на шостій хвилині оборонці запоріжців не встежили за Геннадієм Кошелєвим, який головою завершив подачу з лівого флангу. Не можна сказати, що руки в юних «металургів» опустилися, але перевага команди з Луганської області була досить відчутною. Хоча, як інформує прес-служба клубу, в деяких епізодах головний арбітр поєдинку не помічав у діях «Шахтаря» явної грубості. Сумнівним рішенням, на думку запоріжців, стало й призначення пенальті на 27-й хвилині. Хай би там що, але Євген Піцик упевнено реалізував удар з «позначки».

Запоріжці усіма силами намагалися переломити хід поєдинку. Ще в першому таймі потужний удар Віктора Тимофєєва зі штрафного кулаками відбив воротар. Проте і до, і після перерви домінував «Шахтар». Утім, у «Металурга-2» знайшлися сили на фінальний штурм. На 86-й хвилині капітан запоріжців Євген Коньков, скориставшись пасом Тараса Бондаренка, скоротив відставання в рахунку до мінімуму.

ШАХТАР-3 — ГІРНИК-СПОРТ -1:1 (1:0).
25 вересня. 17.00. Донецьк. Стадіон НТБ «Кирша». 150 глядачів.
Судді: А.Лібстер (Луганськ), А.Дудчик (Чернігів), В.Журибіда (Луцьк).
Делегат ФФУ: А.Звєрєв (Бровари).
Донецьк: Гальчук, Дяків, Малишев, Імереков, Сартина, Заїка, Ямполь, Нехтій (Кулач, 55), Караваєв, Кисіль (Стебловський, 46), Акулінін (Насимі, 70).
Тренер: Олександр Фундерат.
Комсомольськ: Бахметьєв, Слива, Кондрашов (Кондратюк, 46), Пархоменко (Ткаченко, 20), Зубко, Ярошенко, Папірович (Д. Мазур,70), Грохотський (Курта, 46), Ємельянов, Корнійчук, Малюк (В. Мазур, 55).
Тренер: Сергій Мурадян.
Голи: Ямполь (43, пен.) — Ємельянов (63).
Попередження: Малишев (55), Ямполь (73), Дяків (83).

У першій половині зустрічі, як інформує прес-служба донецького клубу, Нехтій після прострілу з флангу виявився сам-один перед порожніми воротами, але влучив у захисника гостей. Крім того, двох моментів не використав Леонід Акулінін, який завдавав удару головою після тих же флангових подач. Він же в другій половині гри влучив у перекладину, а Караваєв просто не встиг добити м'яч у ворота.

Відкрили рахунок донеччани з пенальті, який упевнено реалізував Ямполь. Але шанс, наданий гравцю гостей, був використаний представниками Комсомольська повністю. Вже за рахунку 1:1 Кулач, який вийшов на заміну, вдарив після передачі з флангу фактично по порожніх воротах, але м'яч якимось дивом пролетів над поперечиною.

ДНІПРО-2 - ГІРНИК - 0:3 (0:2).
26 вересня. 14.00. Дніпропетровськ. Стадіон. «Метеор». 150 глядачів.
Судді: О. Шост (Луганськ), М.Маланчук (Чернівці), Г.Литвинов (Луганськ)
Дніпропетровськ: Юрчук, Пінчук, Махарадзе, Мухін, Забула, Катана, Є.Пасіч, Г.Пасіч (Перебора), Авдєєнко, Волков (Кишницький, 62), Панасенко (Клименко, Вергун).
Тренер: Віктор Кузнецов.
Кривий Ріг: Гурин, Мукан (Христусь), Павлов, Кучеренко, Голуб, Гвоздевич (Вершинін), Ілюхін (Гончаренко), Сичов (Грам), Бука (Большунов), Пашковський (Щербаков), Коломієць. Тренер: Геннадій Приходько.
Голи: Сичов (15), Бука (33), Пашковський (60).
Попередження: Панасенко (19) — Мукан (18), Гвоздевич (72), Щербаков (90 + 3).

Із перших хвилин стало зрозуміло, що для «Дніпра-2» матч буде дуже непростим. Перші небезпечні моменти біля воріт «Дніпра-2» стали виникати вже в дебюті, але голкіпер Валерій Юрчук упорався з підступними ударами. На 14-й хвилині гри дніпропетровську команду від гола рятує поперечина. Однак уже в наступній атаці «Гірник» таки досяг свого. М'яч у ворота дніпрян забив капітан криворізької команди Михайло Сичов.

Повівши у рахунку, гості збавили темп, і гра дещо вирівнялась. У середині тайму господарям вдалося створити перший небезпечний момент. Після помилки воротаря криворізької команди м'яч потрапив до Владислава Авдєєнка, той бив у порожні ворота, але в останню мить хтось із гравців «Гірника» вибив плямистого на кутовий. На цю активність з боку суперника гості відповіли своїми атаками. Одна з них завершується голом Буки — 0:2.

Наприкінці першого тайму гра набула нервового характеру. Більше фолів було з боку «Гірника», проте дніпропетровці ті небезпечні штрафні, які призначалися поблизу карної зони суперника, змарнували. У ці хвилини дуже активним серед дніпрян був Владислав Авдеєнко, але він так і не отримав підтримки з боку інертних партнерів.

Друга половина матчу розпочалася з нових атак «Гірника». На 49-й хвилині від третього гола рятує свою команду Юрчук, який вибиває м'яч на кутовий після потужного пострілу Сичова. На 55-й хвилині м'яч після підступного удару Буки летить трохи вище поперечини. А на 57-й хвилині «Дніпру-2», нарешті, вдається забити гол у відповідь, автором якого є Авдєєнко. Та його не зараховують. За мить до цього суддя на лінії фіксує офсайд.

Після цього «Гірник» знову взяв ініціативу в свої руки, створивши кілька небезпечних моментів поблизу воріт Юрчука. На 60-й хвилині господарі змушені були втретє витягати «смугастого» з сітки своїх воріт. Анатолій Пашковський підступним ударом головою встановив остаточний рахунок — 0:3.

ОЛКОМ - ПОЛТАВА - 1:2 (1:1).
25 вересня. 16.00. Мелітополь. Стадіон «Спартак» ім. О.Олексенко. 950 глядачів.
Мелітополь: Середа, Козін, Масюткін, Бугайов, Кир'янов, Яковенко (Галушкін Арт., 86), Косяк (Бородай, 90), Тарануха, Жадан (Холодков, 73), Манаков (Мягков, 82), Галушкін Ан, Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Полтава: Скрипник, Бичков, Новицький, Мальцев (Ятленко, 85), Харченко, Марченко (Зеленевич, 69), Фатій, Кундель (Дяченко, 83), Бесалов, Батусов (Кобзєв, 46), Полтавець (Синчук, 46).
Тренер: Анатолій Безсмертний.
Голи: Жадан (21) — Новицький (43), Марченко (51, пен.).
Попередження: Жадан, Бугайов, Кир'янов, Косяк — Синчук, Кундель, Харченко.

Валерій ЗУБЕНКО, Олександр ГОРБАЧОВ, Ганна ГУМЕННА, Олександр ПЕТРОВ, Юлія СТЕЦЬКІВ, газета «Український футбол»

Александр Тишура
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.