Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2379
0

Кременчуцьке «срібло» зі скандальним відтінком

Огляд матчів 26-го туру першості другої ліги у групі Б

Кременчуцьке «срібло» зі скандальним відтінком
Титан - победитель группы Б

КРЕМІНЬ - СТАЛЬ - 2:1 (0:0).
29 травня. 17.00. Кременчук. Стадіон «Політехнік». 2000 глядачів.
Судді: О.Целовальник (Донецьк), Р.Криницький, М.Маланчук (обидва — Чернівці).
Делегат ФФУ: О.Литвиненко (Київ).
Кременчук: Олійник, Волошин, Дичко, Чорномор, Шаповал (Проненко, 89), Галандарєв (Глибокий, 51), Місяйло (Коваленко, 68), Собко (Зайко, 64), Сутула (Степанчук, 55), Тининик, Климов (Тимченко, 86).
Тренер: Юрій Чумак.
Дніпродзержинськ: Давидов, Ломко, Лешко, Полуницький, Обревко, Романенко (Бережной, 87), Васильєв, Вайда (Алієв, 50), Гориславський, Скарлош, Кривий.
Тренер: Сергій Задорожний.
Голи: Климов (58, пен.), Волошин (79) — Лешко (63).
Попередження: Климов (59), Шаповал (60), Глибокий (69), Місяйло (70) — Обревко (16), Лешко (23), Кривий (59), Скарлош (77).

Матч в усіх відношеннях значущий. Йшлося про друге призове місце, яке, можливо, дасть шанси поборотися в перехідних матчах за місце в першій лізі. Але доки про це говорити немає сенсу, оскільки нічого в цьому питанні не зрозуміло.

Гра на початку матчу обнадіяла відразу. Високі швидкості, боротьба на всіх ділянках поля. Поступово трибуни заповнилися, а на початку другого тайму дощ пішов на перерву. Завдяки щедрому поливу, поле дістало досить зручний для якісної гри вигляд. У дебюті матчу гості були активнішими, тож господарям довелося більше оборонятися. Вже на другій хвилині матчу Андрій Олійник продемонстрував своє уміння, парируючи удар злету Володимира Романенка. Ще одна спроба використати дощову погоду і застати воротаря зненацька не вдалася Шандору Вайді.

Через кілька хвилин «Кремінь» продемонстрував, нарешті, своє вміння атакувати.. Максим Сутула «накрутив» біля прапорця захисника і навісив на кут штрафного майданчика, де вже чекав Дмитро Волошин. Останній завдав удар злету, але Олександр Давидов у акробатичному стрибку відбив м'яч.

Після перерви господарі активно ввійшли в гру, і в одному з моментів Собка штовхнули у спину в межах штрафного майданчика. Довгі ходіння із суворими обличчями гравців у синіх футболках за арбітрами ні до чого не призвели — пенальті.

Василь Климов, який не реалізував пенальті у грі з «Олкомом», цього разу не схибив і забив свій 13-гол у чемпіонаті. Арбітр парою жовтих карток охолодив азарт розпалених гравців, коли справа ледь не дійшла до колотнечі. Передумовою до гола у відповідь став небезпечний удар зі штрафного капітана гостей Скарлоша, коли м'яч рикошетом від стінки відлетів на кутовий. Подачу з кутового замкнув точним ударом головою центральний захисник «Сталі» Павло Лешко.

Декілька штрафних у бік воріт «Сталі» невдовзі призвели до гола і вивели господарів уперед. Анатолія Тининика збив капітан «Сталі», за що був «нагороджений» жовтою карткою. Солідна стінка не завадила Дмитру Волошину пробити крізь лави футболістів м'яч, який з відскоком від землі перелетів через голкіпера - 2:1.

У час, що залишився, гості наполегливо шукали шлях до воріт «Кременя». Але безрезультатно. Фінальний свисток змусив вибухнути стадіон. «Кремінь» перед сектором фанатів відкупорив приготовані пляшки з шампанським.

Фани вибігли на поле (міліція прихильно дивилася на це, і правильно), гойдали Юрія Чумака (по праву), а Сергій Задорожний (у минулому чудовий захисник «Кременя») і його тренерський штаб пресували арбітрів — на щастя, лише словесно.

А коли по стадіону оголосили, що ФК «Полтава» завершила свій матч внічию, радості господарів не було межі.

Погляд з іншого боку

Кореспондент «Українського футболу» з Дніпродзержинська висловив дещо інший погляд на перебіг подій у цьому матчі.

Найцікавіші події розгорнулися у другому таймі. На 52-й хвилині матчу одна з атак «Сталі» призвела до гри рукою захисника «Кременя», але донецький арбітр Олексій Целовальник, який перебував у кількох метрах від епізоду, проігнорував порушення правил. Цікаво, що через шість хвилин вищезгаданий рефері придумав пенальті у ворота «Сталі», побачивши фол у боротьбі Павла Лешка і одного з гравців «Кременя» — дивне рішення, враховуючи, що йшла звичайна силова боротьба за межами штрафного майданчика! Василь Климов пенальті реалізував, і господарі повели в рахунку.

Незабаром, на 62-й хвилині, у ворота «Кременя» було призначено штрафний удар, виконувати який взявся Олександр Полуницький. Після потужного «пострілу» Олександра м'яч прийняв на себе один із гравців, що вибіг із стінки господарів, зігравши руками. Проте і цього разу одинадцятиметровий у ворота «Кременя» призначено не було. Втім, розплата настала миттєво. Андрій Скарлош подав із кутового на Павла Лешка, який ударом головою зблизька увігнав м'яч у сітку.

На 70-й хвилині господарі мали усі шанси залишитися удесятьох — грубим підкатом ззаду гравець «Кременя» Андрій Місяйло зупинив одного із футболістів «Сталі». Якби арбітр матчу виявив принциповість, Місяйло міг бути абсолютно справедливо вилучений з поля, але рефері з Донецька не визнав за потрібне пред'явити червону картку місцевому грубіяну, обмежившись попередженням.

На 84 хвилині знову «відзначилися» арбітри, не призначивши очевидний кутовий удар в бік воріт «Кременя», замість цього показавши, що м'яч залишив межі поля від гравця «Сталі». Таким рішенням арбітр матчу фактично відсунув гру чимдалі від штрафного майданчика «Кременя».

Здивувало ще і те, що за дев'яти (!!!) замін у складах обох команд і деяких затримках в другому таймі, головний арбітр компенсував лише дві хвилини.

Після таких «витівок» стає образливо за весь український футбол, коли йде таке-відверте ігнорування принципів «fаіг рlау» і самої гри.

ФК ПОЛТАВА - ШАХТАР-3 - 0:0.
29 травня. 17.00. Полтава. Стадіон «Локомотив». 600 глядачів.
Судді: І.Пасхал (Херсон), О.Холодинський (Харків), В.Висоцький (Запоріжжя).
Делегат ФФУ: П.Дунихін (Київська область).
Полтава: Зарубин, Бичков, Новицький, Ятленко, Радевич, Артюх, Григоренко (Пономарь, 33), Бриж, Батусов, Козаченко (Зеленевич, 32), Радченко (Реуцький, 80).
Тренер: Юрій Малигін.
Донецьк: Крюков, Вознюк, Опарин, Максименко, Сартина, Малишев, Гаращенков, Заїка, Драченко, Дяків (Кулач, 59), Стебловський (Лендел, 75).
Тренери: Олександр Фундерат, Сергій Ковальов.
Попередження: Радченко (59), Реуцький (84), Пономар (90+1) — Вознюк (40), Сартина (49).

У минулому сезоні саме поразка від донецького «Шахтаря-3» поставила хрест на бажанні «Полтави» виграти першість і підвищитися в класі. Цього сезону донецький клуб знову поставив на шляху «Полтави» шлагбаум. Тепер уже в боротьбі за друге місце. А все ж було в руках (точніше — ногах) полтавських гравців і якщо не обігрувати донецьку молодь, то про першу лігу рано й думати. Хоча, якщо подивитися на статистику, то «Шахтар-3» у Полтаві ще не програвав/

ТИТАН А - ГІРНИК - 3:1 (3:1).
29 травня. 17.00. Армянськ. Стадіон «Хімік». З 000 глядачів.
Судді: С.Толмачов (Маріуполь), Д.Бондаренко, О.Павлинов (обидва — Одеса).
Делегат ФФУ: С. Михайлов (Бердянськ).
Армянськ: Кошелєв, Климентовський (Крюков, 76), Калиненко (Масалов, 67), Ішмаков, Столярчук Кадимян (Антоненко 60), Мацак (Мартишов, 60), Камерцель (Маслов, 71), Довжик, Волга (Бездольний, 60), Візенок.
Тренер: Микола Федоренко.
Кривий Ріг: Гурин, Васильєв (Христусь, 63), Павлов, Кучеренко, Голуб, Гвоздєвич (Вершинін, 81), Сичов (Мукан, 84), Грамм, Большунов (Бука, 83), Пашковський (Кривошей, 78), Щербаков (Гончаренко, 69).
Тренер: Геннадій Приходько.
Голи: Довжик (11), Ішмаков (21), Волга (43) — Гвоздєвич (6).
Попередження: Волга (45+1), Камерцель (53), Мартишов (79) — Гурин (81).

Звітна зустріч, що стала завершальною в сезоні, передувала церемонії нагородження команди за перемогу в 19-й першості України з футболу серед команд другої ліги. І гравці «Титана» вийшли на матч із великим бажанням показати численним глядачам хорошу гру і на мажорній ноті завершити сезон.

Серед високих гостей, що прибули привітати футболістів, були президент ПФЛ Мілетій Бальчос, постійний представник Президента України в Криму Сергій Куницин, керівник ЗАТ «Кримський Титан» Олександр Нечаєв. До речі, Куницин, який є і президентом «Таврії», привіз із собою Кубок України, завойований земляками. Уболівальники Армянська змогли не лише побачити футбольний трофей, а й сфотографуватися з ним. А закінчився вечір колом пошани команди «Титан» і феєрверком.

ГІРНИК-СПОРТ - ШАХТАР - 0:2(0:1).
29 травня. 17.00. Комсомольськ. Стадіон СК «Юність». 200 глядачів.
Судді: Д.Корабльов (Керч), Ф.Голубєв (Алушта), І.Маковей (Вінниця).
Делегат ФФУ: В.Денисюк (Фастів).
Комсомольськ: Мачулін, Ткаченко, Слива, Кондрашов, Полтавець, Крутенко (Забула, 69), Калиниченко (Ходуля, 53), Кравченко, Дігтяр (Бахмач,60), Філь (Іващенко, 45+1, Бахметьєв, 73), Малиночка.
Тренер: Сергій Мурадян.
Свердловськ: Іванов, Минка, Сірий, Олейник, Савин (Нечаєв, 46), Кошелєв (Коновалов, 46), Кир'янов (Якушин, 81), Морев (Дорошенко, 69), Когут, Помазанов (Панасюк, 88), Тиєчко.
Тренер: Андрій Порохненко.
Голи: Тиєчко (23), Коновалов (76, пен.).
Попередження: Савін (33), Тиєчко (84).

ОЛКОМ - ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 - 3:1 (2:0).
29 травня. 17.00. Мелітополь. Стадіон «Спартак» ім. О.Олексенка. 2000 глядачів.
Судді: Ю.Павлюченко (Полтава), В.Чернишов (Кременчук), З.Курбанов (Херсон).
Делегат ФФУ: І. Павленко (Вінниця).
Мелітополь: Марканич (Середа, 80), Козин, Масюткін, Попов, Манаков (Пелих, 87), Павелько (Джанджгава, 77), Косяк, Жадан (Сиващенко, 73), Мягков (Арт.Галушкін, 70), Ткачов (Тарануха, 60), Анд.Галушкін.
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Маріуполь: Євтушенко (Зінченко, 61), Оберемок, Ковальов, Доценко, Корольов, Сикульський, Швець, Філатов, Передрій (Буравльов, 35),Омельченко (Музика, ЗО), Гунченко. Тренер: Юрій Керман.
Голи: Мягков (17), Ан.Галушкін (24), Косяк (50) — Оберемок (90+2, пен).
На 79-й хвилині Попов не реалізував пенальті (воротар).

ОЛІМПІК - МЕТАЛУРГ-2 - 3:0(0:0).
29 травня. 17.00. Донецьк. С/К «Олімпік». 200 глядачів.
Судді: О.Головков (Луганськ), О.Кацман, Д.Попельницький (Кіровоград).
Делегат ФФУ: О.Тюрин (Харків).
Донецьк: Тельнов, Змієвський, Коншин, Чех, Валяєв, Піднебенний, Шаврин, Ареф'єв, Тарнов, Санжар, Гельзин. Тренер: Ігор Петров.
Запоріжжя: Шевченко, Дзядевич, Данюк, Ключик, Дяченко, Зозуля, Коньков, Донгаузер (Савеленко, 77), Коваленко, Кравець (Грищук, 63), Галинський (Тимошков, 60).
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Голи: Тарнов (55), Шаврин (65), Піднебенний (69).
Попередження: Кравець (16), Дяченко (43), Дзядевич (68), Грищук (89),
Вилучення: Дзядевич (74, друге попередження).


Валерій ЗУБЕНКО, Олександр ГОРБАЧОВ, Денис КОБУШКО, Микола МАЦАК, Руслан КОХНО, Ігор ЧИЧАНОВСЬКИЙ, Ганна ГУМЕННА, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе
Футбол | 24 апреля 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе

Для кого-то из них предстоящее лето, вероятно, принесет момент, когда придется попрощаться

ФОТО. Сало и хрен. Жена Довбика показала, как он готовится к матчам
Футбол | 25 апреля 2024, 10:16 1
ФОТО. Сало и хрен. Жена Довбика показала, как он готовится к матчам

Украинский нападающий «Жироны» остается лучшим бомбардиром Ла Лиги

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.