Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Борьба
|
1245
0

МЕРЛЕНІ: «Дуже мало часу приділяю сім’ї»

Після півторарічної перерви Ірина Мерлені знову повернулася у спорт

Ірина Мерлені – заслужений майстер спорту з вільної боротьби. Вона народилася 8 лютого 1982 року в Кам’янці-Подільському, що на Хмельниччині. Боротьбою почала займатись у віці 15 років. Ірина виступає у ваговій категорія – до 48 кілограм. Львівська історія борчині почалась із приїзду на навчання в училище фізичної культури. У доробку знаменитої борчині є титули: олімпійської чемпіонки у Афінах та багаторазової чемпіонка світу та Європи.

Після Афін спортсменка взяла у спорті тайм-аут. 18 лютого 2006 року Ірина одружилася. Її чоловіком став майстер спорту міжнародного класу з вільної боротьби Андрій Микульчин. Напередодні 2007 року олімпійська чемпіонка народила сина. Радісна подія сталася 27 грудня. Хлопчика назвали Артуром.

Тепер її зусилля спрямовані на утримання титулу Олімпійської чемпіонки. І хоча Ірина відверто зізналася, що напередодні важливих змагань не охоче спілкується з мас-медіа, для prosport.lviv.ua вона зробила виняток, отож:

– Ірино, Ви заміжня і народили сина. Як зважились повернутись у спорт?
– Відверто кажучи я не думала повертатись у великий спорт. Але завдяки моїй кумі, яка постійно закликала мене піти на тренування, піти у сауну, покачати прес, я поступово знову втягнулася і продовжила кар’єру у професійному спорті.

– Де ви зараз тренуєтесь?
– Наразі я перебуваю на зборах збірної, тож тренуюся у Києві. А коли зборів немає, то приїжджаю та тренуюсь у Львові.

– Для того аби досягти максимальних кондицій Ви часто тренувались із чоловіками. В який спосіб тренуєтесь сьогодні?
– Я все частіше на тренувальний килим виходжу із жінками. Українські дівчата у цьому спорті набирають обертів. Вони також тренуються з чоловіками і набувають хорошої форми. Відтак конкуренція у моїй ваговій категорії суттєво зросла. Також дається взнаки те, що мені вже не 22 роки, а 26.

– Як ви уникаєте травм та синців?
– Перед будь-якою боротьбою необхідно добре розігрітись, що я й роблю. А коли виникає небезпечна ситуація, то стараюсь вчасно зупинитись, аби не завдати травм ні собі, ні комусь.

– Що Ви скажете про основних суперниць – претенденток на ваше звання?
– Вже традиційно, основними суперницями залишаються дівчата з Японії та Китаю. Жінки з цих країн завше були не легкими, а гідними суперницями.

– Які амбіції в олімпійської чемпіонки на Пекінську олімпіаду? Та особливі налаштування до неї?
– У Китаї націлююсь лише на перемогу. Інакших варіантів навіть собі не уявляю. Хоча, буде так, як буде, але хочеться вибороти золото.

– Професійний спорт – дороге задоволення. Чи є проблеми з фінансуванням?
– Слава Богу, що на сьогодні їх немає.

– У якій категорії виступатимете у Пекіні?
– Що стосується категорії, то я виступала і виступатиму у категорії до 48 кілограм.

– На шляху до Пекіну у яких змаганнях братимете участь?
– Нещодавно на кубку світу у Пекіні я здобула перемогу. На черзі триває підготовка до Київського турніру, згодом до турніру у Швеції, чемпіонату Європи та України. Загалом планую взяти участь у всіх можливих змаганнях.

– При напруженому графіку тренувань вдається знаходити час на сім’ю?
– Через тренування я дуже мало часу приділяю своїй сім’ї. Звісно, що дуже скучаю за своїм синочком, якого надзвичайно люблю. Артурчик у мене найкращий у світі, і коли приходиться їздити на змагання та збори – завжди за ним сумую.

– Які у вас плани щодо турніру «Олімпійської чемпіонки Ірини Мерлені», чи стане він традиційним?
– У нас з чоловіком трапилася нагода провести цей турнір, і ми її використали. А зараз важко відповісти, чи стане цей турнір традиційним. Наразі я зайнята іншим. Коли планувався цей турнір, у мене було достатньо вільного часу, не було дитини, і я не планувала повертатися у спорт. Загалом я взагалі була переконана, що не буду більше боротись та залишу спорт.

– Після телевізійного проекту «Ігри патріотів» у вас залишилися дружні відносини з учасниками змагань?
– Так, звичайно. На проекті я віднайшла багатьох друзів не лише спортсменів, а й співаків. Знайомство з цими людьми було для мене приємним.

– Де Ви почуваєте себе затишніше: в столиці, у Львові чи в Хмельницьку?
- Відверто кажучи, я однаково відношусь до цих міст. Звичайно варто виділити рідний Хмельницьк, і хоча там нема з ким тренуватись, але найбільше підтримки я отримую звідти.

– Як вам віддячили у Львові за те, що здобули першу золоту олімпійську медаль для міста?
– Якщо бути відвертою, найбільше мене відзначив мій Хмельницький. У мене навіть збереглися деякі образи на Львів. Зважаючи на те, що час загоює рани, я ще пам’ятаю, як уміють обіцяти чиновники. Обіцяли мені двокімнатну квартиру. За весь час тренувань та обіцянок я жила у гуртожитку. Навіть було таке, що у Хмельницькому мені виділили однокімнатну квартиру, а у Львові запевнили відмовитись від неї… В результаті я залишилась ні з чим.

– Якщо поглянути у майбутнє, які у вас плани по завершенні спортивної кар’єри?
– Я буду більше приділяти уваги своїй сім’ї. Також хотілось би займатися якоюсь справою, бізнесом, бо спорт – короткий відрізок життя, яким неможливо займатися постійно. А можливо займусь політикою (сміється).

– Життя – це не лише спорт, а спорт – це не усе життя. Які у Вас уподобання окрім спорту?
– Музика. Не так давно в одному із клубів столиці, я перемогла у караоке. Зі мною змагалися ще шість відомих спортсменів. За перемогу мені вручили путівку на відпочинок у Карпати. Також нещодавно Наталя Валевська запропонувала мені записати дуетом пісню. На жаль, наразі на це немає часу, бо щоб перемогти на олімпійських іграх необхідно багато тренуватись, а якщо віддатися музиці потрібно відмовитись від Пекіну, бо професійно співати та тренуватись водночас неможливо…

Андрій Котенський

prosport.lviv.ua

борьба
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.