Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
885
0

БУГАЙ: «Проблеми - явище тимчасове»

Інтервь'ю з директором НСК «Олімпійський»

З весни 2007 року НСК «Олімпійський» очолює Валерій Михайлович Бугай. У спортивних колах він добре відомий, бо тривалий час був президентом футбольного клубу «Металіст» (Харків). Посада директора на такій арені, як «Олімпійський», безумовно, престижна й шанована в суспільстві. Але, додам, і вкрай складна, бо забирає чимало енергії, сил і нервів, а робочий день триває з самого ранку й до пізнього вечора.

Є різні варіанти

— Валерію Михайловичу, як і чим живе сьогодні «Олімпійський»?
— Наш трудовий колектив, а це майже 200 чоловік, працює, особливо останнім часом, за досить щільним і напруженим графіком. Усі служби свої обов'язки виконують сумлінно й якісно. Жоден захід, проведений на стадіоні з березня, не був зірваний або пройшов не належним чином. Адже серед них були серйозні футбольні матчі чемпіонату Європи-2008 за участю збірної України, змагання з легкої атлетики, де виступали провідні майстри країни, котрі готувалися до чемпіонату світу в японському місті Осака, різноманітні старти для школярів і студентів. Приймали ми в себе також популярні в Україні «Таврійські ігри» і цілу низку відомих у світі музичних колективів.
Уже понад півроку під керівництвом Міністерства у справах сім'ї, молоді і спорту готуються матеріали й документація з корінної реконструкції спорткомплексу згідно з сучасними вимогами, які пред'являються стадіонам такого рівня з боку УЄФА та ФФУ. Спільно з відомою німецькою фірмою «Хох-тиф», що є лідером у цьому напрямі, розроблено фор-ескізний проект, його найближчим часом і буде представлено Містобудівній раді Києва та Наглядовій раді НСК «Олімпійський». Є в нас кілька пропозицій і від інших солідних компаній, які сьогодні розглядаються й незабаром будуть презентовані. Вони стосуються реконструкції всього спорткомплексу або ж будівництва на цьому місці нового суперсучасного стадіону. Варіанти є різні. І коли буде зібрано необхідну інформацію, зроблено ескізні проекти, вони пройдуть серйозну апробацію на всіляких радах, включаючи і Наглядову раду НСК «Олімпійський». Тоді й буде прийняте остаточне рішення. Запевняю, що ніяких затримок тут не станеться.

— Не могли б ви дещо розвинути цю тему?
— Після перемоги в квітневому тендері в Кардіффі спільної заявки Польщі й України на проведення фінальної частини Євро-2012 стало зрозуміло, що треба негайно вирішувати (причому в комплексі) всі проблеми головної спортивної арени країни.
У мене як директора НСК «Олімпійський» абсолютно немає ніяких сумнівів, що сьогоднішні проблеми й труднощі — явище тимчасове. Вони, безумовно, усунуться найближчим часом. У нашого стадіону я вбачаю напрочуд гарну перспективу. По-перше, він знаходиться в самому центрі Києва й сюди легко добиратися вболівальникам за наявності двох гілок метро. По-друге, після глобальної реконструкції, а на неї нам відпущено обмаль часу — всього 2,5 року, стародавнє місто отримає найсучасніший і багатопрофільний спортивний комплекс, котрий відповідатиме найсуворішим вимогам ФІФА і УЄФА. До того ж спроможний приймати найпрестижніші змагання. «Олімпійський» завжди був флагманом серед спортивних споруд в Україні. І повірте, він ще впродовж багатьох років після свого «другого народження» залишатиметься головним стадіоном країни!

Треба шукати компроміс

— Ви вже висвітлили проблеми, які стоять сьогодні перед «Олімпійським». А які з них найгостріші?
— Найгостріша й найхворобливіша — це, звичайно ж, «будівництво століття» на Фізкультурній площі, яке отримало «добро» від колишньої міської влади ще 2002 року. Гарячі суперечки про правомірність та доцільність зведення торговельно-розважального  центру  в безпосередній близькості до воріт «Олімпійського» точаться не один рік у різних коридорах влади. Проблема ця вже переступила межі країни і стала (особливо останніми днями) предметом найсерйознішого розгляду в ФІФА й УЄФА. У цивілізованому світі люди завжди шукають і знаходять компроміс у найскладніших конфліктах. Вірю, що і тут суперечлива ситуація вирішиться позитивно для обох сторін. І до Євро-2012 столиця матиме першокласну спортивну арену.
Або таке вкрай важливе для нас питання: колишня адміністрація Києва вольовим рішенням відібрала у спорткомплексу в районі, суміжному з музеєм «Фортеця», майже два гектари землі, де містилася понад півстоліття господарська зона «Олімпійського». Жоден стадіон європейського рівня без такої зони існувати не може. Бо це ангари для техніки, автопарк і гараж, ремонтна база, склади, де зберігаються величезні матеріальні та технічні цінності. Одним розчерком пера нас позбавили її. Підтримувати музеї, як і інші установи культури, безумовно, потрібно. Проте ж не за рахунок інтересів іншого об'єкту культури. Вельми суперечливе рішення міської влади дуже ускладнило нам роботу. І, на думку колективу, воно підлягає перегляду, бо в нормальному режимі без наявності спеціальної господарської зони стадіон просто існувати не може, не те що проводити ігри Євро-2012.
Не можу не торкнутися і такої теми. Ще півроку тому ми попросили київську владу в особі держміськадміністрації дати нам дозвіл на завершення будівництва стадіону. На жаль, до сьогодні відповіді ми не отримали. І вимушені вести ескізне проектування самостійно, як-то кажуть, на свій страх і ризик.

— На закінчення ще одне запитання. В останні дні в деяких вітчизняних ЗМІ і західних виданнях з'явилися публікації або телесюжети, що ставлять під сумнів можливість НСК «Олімпійський» приймати в себе Євро-2012. А ви самі, Валерію Михайловичу, хоча б на мить допускаєте подібну версію?
— Безумовно, ні. Ані я як директор спорткомплексу, ані жоден член нашого колективу такого й близько не допускає. Та ніхто і не дозволить нам, незважаючи на всілякі форс-мажорні обставини, опинитися поза Євро-2012. Ми докладемо всіх зусиль, аби футбольна фієста через п'ять років прийшла до столиці України. І стала справжнім святом для всіх любителів спорту. І передовсім футболу!

 
Михайло ВОЛОБУЄВ, «Спортивна газета»

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.