Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 20 октября 2014, 19:30
987
0

Сергей КОВАЛЕЦ: «Нам есть куда двигаться»

Наставник сборной Украины U-21 стал гостем круглого стола в Доме футбола

| Обновлено 20 октября 2014, 19:30
987
0
Сергей КОВАЛЕЦ: «Нам есть куда двигаться»
ФФУ

У понеділок, 20 жовтня, у Будинку футболу відбулось засідання круглого столу з головним тренером молодіжної збірної команди України Сергієм Ковальцем та тренером команди з фізпідготовки В'ячеславом Нивінським.

Не вистачило досвіду

Наставник української «молодіжки» поділився власними враженнями від виступів команди у кваліфікації чемпіонату Європи 2015 року та розповів, чого не вистачило «синьо-жовтим» у протистоянні зі збірною Німеччини у плей-офф континентальної першості.

«Перший матч із Хорватією надав гравцям та тренерському штабу багато інформації для роздумів. Та поразка дала можливість нам зрозуміти, що слабких команд немає. Після цього «молодіжка» перемогла у шести наступних матчах поспіль. Переломним був матч зі Швейцарією, де в основному складі нашої команди було 11 гравців із різних клубів. Саме тоді футболісти і тренерський штаб зрозуміли, що ми вийдемо з групи у плей-офф Євро-2015.

Що стосується збірної Німеччини, завжди є шанси обіграти будь-кого. Нам у суперники потрапила одна з найсильніших команд із когорти тих, хто був представлений у плей-офф. Приємно, що українська «молодіжка» також потрапила до цієї стадії змагань. Ми розуміли, що нашій команді буде важко у протистоянні із німцями. Ми побачили системність збірної Німеччини як у підготовці до матчів, так і на футбольному полі. Вважаю, що не вистачило досвіду як гравцям, так і тренерам. Все-таки Хорст Хрубеш працює у молодіжній збірній Німеччини більше 15 років. Але нам є куди рухатися далі. Головне, що бажання у футболістів було велике. Велику роль зіграв той факт, що у першому матчі хлопці не до кінця виконали завдання стосовно організації гри».


 

«Молодіжка» грала від серця

«Основне завдання молодіжної збірної – виховувати гравців для національної команди. Але все-таки є певна недосказаність, наша команда зупинилася за крок до чемпіонату Європи. Футболісти грали від серця, від душі. Вони добре представляли нашу країну на міжнародній арені протягом цього відбору. Ми передивилися багатьох футболістів за останні два роки. Зустрічались із командою 54 дні у перший рік та 56 днів у другий рік спільної роботи. Були як плюси, так і мінуси протягом цього періоду, але невихід нашої команди на європейську першість – дуже сумний факт», - прокоментував дворічний період співпраці із молодіжною командою України Сергій Ковалець.

Національна збірна – понад усе

Керманич «молодіжки» розповів, чому Іван Ордець, Сергій Болбат та Пилип Будківський, які були викликані до національної збірної, але так і не взяли участь у відбіркових матчах Євро-2016, все ж не змогли допомогти команді у протистоянні із німцями: «Національна збірна – понад усе. Ордець, Болбат та Будківський тренувалися разом із національною командою. Це великий досвід для них. Ми розмовляли з Михайлом Фоменком перед матчами молодіжної та національної збірних. У головній команді були кадрові проблеми, було невідомо, чи зможе Хачеріді допомогти національній команді. Крім того, далася взнаки напруга навколо збірної через поразку від Словаччини у дебюті кваліфікації Євро-2016. Теоретично ці гравці могли б нам допомогти, але фактично цього не вийшло. Будемо сподіватися, що досвід навіть звичайного тренування із гравцями високого класу піде їм на користь, і вони будуть грати в основному складі команди Михайла Фоменка».

Спільна робота із ФФУ на результат

Наставник молодіжної збірної зазначив, що Федерація футболу України продемонструвала дуже високий рівень взаємодії із тренерським штабом команди задля досягнення найкращих результатів у матчах відбору та плей-офф Євро-2015: «ФФУ зробила все можливе, щоб «молодіжка» поїхала на чемпіонат Європи у Чехію. У Федерації працюють багато людей, які своєю роботою допомагають команді досягати успіхів. Звичайно, хотілося б більше системності у роботі, але важливо, що ми знаходили точки дотику, коли потрібно було працювати на результат. Загалом, тренерська робота у молодіжній збірній є дуже цікавою для мене. 1-го грудня у мене закінчується контракт із ФФУ. За декілька днів у нас буде зустріч із керівництвом, на якій будуть підведені підсумки виступів команди протягом двох останніх років та моєї роботи із колективом, у цілому».


 

Потрібно давати шанс футболістам

«Фоменко сказав, що гравці мають давати привід викликати футболістів до національної збірної. За два роки у нас не було конфліктів по жодному із футболістів. Хочеться подякувати тренерам клубів за співпрацю. Ми робимо єдиний продукт для національного футболу. Три гравці, які вже встигли вдягти футболку національної збірної – це вже добре. Є ще група гравців «молодіжки», які можуть потрапити до лав національної збірної. За два роки ми передивилися 72 гравці і надали їм шанс. Це дуже важливо – давати шанс футболістам. Важливо, що вони відчули атмосферу матчів найвищого рівня, щоб у них був стимул прогресувати», - підкреслив важливу роль у співпраці із клубними тренерами Сергій Ковалець.

Українська нація – дуже талановита

«У листопаді буде дата ФІФА. Ми сподіваємося, що нова «молодіжка» матиме змогу зібратися і провести матч. Ми знаємо більшість гравців 1994/1995 років народження, спілкуємося з ними. Комунікація має бути стовідсотковою. Взагалі, українська нація – дуже талановита. Наприклад, в Італії використовують шість дат ФІФА для проведення матчів, а також ще шість дат з ініціативи місцевої федерації футболу, яка організовує триденні збори гравців вищих та нижчих ліг. У таких випадках можна викликати більше гравців, щоб була змога поспостерігати не тільки за їх виступами у клубах, а й в грі на такому рівні. У нас є достатньо перспективних гравців 1994 року народження, які можуть заграти на найвищому рівні у майбутньому: Пучковський, Мірошніченко, Блізніченко, Юрченко, Мишньов, Азацький, Петряк, Барилко, Мігунов. Є група футболістів 1995 року народження, серед яких особливо виділяються Соболь та Бурда.

Хороша фізична підготовка

Тренер молодіжної команди з фізпідготовки В'ячеслав Нивінський прокоментував фізичну форму гравців протягом виступів команди у відборі чемпіонату Європи 2015 року: «Агресивний стиль ведення гри нашої команди потребує хорошої фізичної підготовки. Тому ми залучали футболістів із хорошим фізичним рівнем підготовки. Крім того, доводилося проводити відновлення після матчів у клубах, іноді потрібно було стримувати хлопців на тренуваннях, щоб у них залишалися емоції на матчі. Ми провели великий обсяг роботи. Були хороші матчі, наприклад, домашні ігри зі Швейцарією та Латвією. У кожному матчі потрібно грати лише на перемогу, але із перспективою, щоб футболісти аналізували свої дії та прогресували».

ФФУ

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: Ливерпуль серьезно ведет Судакова, скауты смотрят
Футбол | 28 марта 2024, 19:32 16
Источник: Ливерпуль серьезно ведет Судакова, скауты смотрят

Клуб АПЛ смотрит за прогрессом лидера сборной Украины

The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 14:11 23
The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024

Лидерами «желто-синих» британцы считают Мудрика и Судакова

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.