Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Кубок Украины
|
2351
4

Перший фінал нового Олімпійського

Кубок України в сезон свого 20-річчя − знову на НСК «Олімпійський»

Перший фінал нового Олімпійського

Шостого травня 2012 року реконструйований до чемпіонату Європи Національний спорткомплекс «Олімпійський», де за якихось два місяці визначиться новий чемпіон Старого Світу, прийме свій перший фінал − донецьке дербі «Металурга» та «Шахтаря».

Востаннє переможець Кубку України отримував почесний трофей на центральній арені країни в травні 2007-го, коли київські динамівці були сильнішими за гірників − 2:1. Свої фінальні реванші в столичних футболістів підопічні Мірчі Луческу брали в Харкові та в Сумах, а дніпропетровська та ще раз харківська арена ставали щасливими відповідно для «Ворскли» й «Таврії», котрі здобули свої прем’єрні титули кубкових лауреатів.

Цього сезону сліпий жереб аж занадто рано звів на кубковій стежці двох наших грандів − «Динамо», поступившись «Шахтареві» в домашній зустрічі 1/8 фіналу, зійшло з дистанції задовго до фінішної прямої. Втім, розвиток подій, за якого фаворити передчасно складають зброю, має й зворотний бік. Зазвичай сповнені сенсацій кубкові турніри − на те й змагання з вибуванням, в одному конкретному матчі практично будь-який суперник може обіграти більш сильного, більш авторитетного чи більш досвідченого. Особливо коли кінцева перспектива має європейський вектор.

Одне фінальне дербі цілком могло поступитися місцем в афіші іншому − галицько-волинському. Лучани під керівництвом досвідченого кубкового бійця Анатолія Дем’яненка змагалися з «Шахтарем» просто-таки героїчно, до останньої компенсованої хвилини тримаючи фаворита «під вогнем». А «Карпати» взагалі були від фіналу на відстані 11 метрів, змагаючись із іншим донецьким колективом у серії післяматчевих пенальті. Та перемогли не вони, перемогли − сильніші.

Удруге в історії Кубку України трофей виборюватимуть клуби з одного міста. До речі, в тому ж 1998 році, коли «Динамо» Валерія Лобановського здолало в фіналі столичний ЦСКА, в змаганнях за цей почесний приз уперше зійшлися «Шахтар» і «Металург». Помаранчево-чорні тоді поступилися «молодшим» за сумою двох зустрічей 1/8 фіналу − 0:2 і 3:1. Наступне й останнє допоки побачення земляків також обернулося для гірників невдачею − в півфіналі розіграшу-2009/10 (1:2). Такі ось два аргументи для тих, хто зважатиме тільки на статистику протистоянь цих опонентів у чемпіонатах країни (28 перемог і дві нічиї «Шахтаря» в 30 матчах)...

Отже, Кубок України в сезон свого 20-річчя − знову на НСК «Олімпійський». На нас чекає непередбачуваний, захоплюючий, пристрасний фінал − справжнє футбольне свято, що має стати яскравою прелюдією до свята ЄВРО-2012!

Юрій КОРЗАЧЕНКО, ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
rura7771969
Отже, Кубок України в сезон свого 20-річчя − знову на НСК «Олімпійський». На нас чекає непередбачуваний, захоплюючий, пристрасний фінал − справжнє футбольне свято, що має стати яскравою прелюдією до свята ЄВРО-2012! ------------------------------------------------------- А на рахунок свята сильно поквапились - Металург розведе ніжки як завжди, на пустому стадіоні, от і вся непередбаченість і прелюдія!
cerokee
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
tsvyatt
Даже дивитись на планую той цирк
жидоморец-черножопец
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил