Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 08 февраля 2012, 12:38
1504
3

Михаил КОПОЛОВЕЦ: «Я столько прочитал о себе в Интернете...»

Теперь футболист надеется, что закончит карьеру именно в «Карпатах»

| Обновлено 08 февраля 2012, 12:38
1504
3
Михаил КОПОЛОВЕЦ: «Я столько прочитал о себе в Интернете...»
Михаил Кополовец

Про те, як проходили перші збори «Карпат» в Туреччині, розповів півзахисник Михайло Кополовець, який у міжсезоння цілком міг перейти в «Чорноморець».

– Перед від’їздом до Туреччини ви підписали з «Карпатами» новий контракт. Це рішення стало результатом бесіди з президентом клубу?
– В принципі, так. Я поговорив з Петром Петровичем, після чого ми прийняли рішення, що я залишуся в «Карпатах».

– І умови контракту у вас покращилися.
– Не без цього. Зате я поставив крапку в розмовах про те, що можу кудись піти. Під час відпустки стільки всього прочитав про себе в Інтернеті... Тепер сподіваюся, що закінчу кар’єру саме в «Карпатах».

– Як в цілому пройшли збори?
– Відмінно. Ми непогано потренувалися, хоча перші дні дуже заважали дощі. Але потім погода покращилася. До речі, головний тренер приєднався до команди лише на
четвертий день, і з цього моменту змінився тренувальний процес, почалися серйозні навантаження. Також не можу не відзначити, що в колективі була хороша атмосфера – під час зборів відразу троє гравців відзначали день народження.

– На чому тренерський штаб акцентував увагу більше – на фізичних і бігових вправах або роботі з м’ячем?
– Звичайно, на фізиці. Перший збір – він завжди такий.

– Чи траплялося, що у вас чи, може, в інших гравців під час тренувань вже просто не залишалося сил продовжувати бігти?
– Таких вже жорстоких навантажень у нас не було. У нашому тренерському штабі працюють професіонали: якщо бачили, що гравці втомилися, то знижували навантаження, тому що це до ушкоджень може привести. Після виснажливих тренувань завжди була пауза, щоб ми могли відновитися. Тренери, які на зборах заганяють футболістів, коли до роботи з м’ячем потрібно було пробігти 300 кілометрів, – це вчорашній день. Сучасні наставники недавно закінчили грати у футбол, їм, на відміну від тих, хто зав’язав з виступами сто років тому, нескладно зрозуміти гравців, і вони знають, що їм потрібно. У нас тренер саме такий.

– Що змінилося з приходом Володимира Шарана?
– Перш за все – ставлення гравців до роботи. Раніше була деяка невизначеність, оскільки командою керував виконуючий обов’язки головного тренера Павло Кучеров. Але тепер всі хочуть довести новому наставникові, що заслуговують грати в основному складі.

– Який матч на зборах був найбільш важким?
– Сподобався «Спартак» з Нальчика. Видно, що рівень цієї команди в кращу сторону відрізняється від інших. Але нам вдалося їх переграти: «Карпати» росіянам ні в чому не поступалися, і навіть перевершували. Правда, «Спартак» приїхав до Туреччини всього за день до гри з нами, на поле гравці вийшли, практично з літака, тому ми мали невелику перевагу.

– Дуже добре в контрольних поєдинках проявили себе Лукас і Ерік. Результативна гра бразильця, який провів восени всього одну гру в основному складі, вас не здивувала?
– В перший час Ерік був не зовсім готовий грати, тому тренери, напевно, і вирішили не кидати його відразу в бій. Але зараз вони з Лукасом дійсно дуже непогано взаємодіють. Обидва футболісти перебувають у непоганій формі, і я сподіваюся, що навесні
вони будуть забивати не рідше. Але, з іншого боку, збори – зборами, а все буде видно навесні. Он, фанати пишуть на форумах, що Міша тільки на зборах і забиває, а в чемпіонаті мовчить. Так що тепер я роблю навпаки: нехай зараз забивають Ерік і Лукас, а в офіційних матчах – Кополовець. Це я жартую, звичайно ж (сміється).

– Ви вже далеко не вперше тренуєтеся в Антальї. Чи з’явилися у вас якісь улюблені місця?
– Улюблене місце – футбольне поле. Особливо ж ніхто нікуди не ходить, оскільки тренування йде за тренуванням. Можемо хіба що на берег моря сходити, подихати повітрям. Одного разу я навіть вирішив скупатися.

Де більше сподобалося проводити збори – в Іспанії або Туреччині?
– В Іспанії, мабуть, було краще. Там, як мінімум, погода не заважала.

– Як вирішили провести час між двома зборами?
– Планую покататися на снігоході. У нас тут, у Львові, дороги замело, всі повзуть на автомобілях, а я – на снігоході. Якщо побачать на вулиці, то нехай знають, що їде Кополовець (сміється). До того ж я загубив водійські права, а для керування снігоходом вони не потрібні.

Газета «Спорт-Экспресс», Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Легенда Динамо назвал игрока, которому нужно покинуть киевский клуб
Футбол | 13 мая 2024, 14:40 1
Легенда Динамо назвал игрока, которому нужно покинуть киевский клуб

Максим Шацких считает, что Владиславу Супряге нужно искать новую команду

ХАЦКЕВИЧ: «В конце мая планирую вернуться в Украину. Предложения есть»
Футбол | 13 мая 2024, 10:44 8
ХАЦКЕВИЧ: «В конце мая планирую вернуться в Украину. Предложения есть»

Бывший главный тренер «Динамо» поделился видами на будущее

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
p121
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
КРИСТИНА
"Планую покататися на снігоході. У нас тут, у Львові, дороги замело, всі повзуть на автомобілях, а я – на снігоході. Якщо побачать на вулиці, то нехай знають, що їде Кополовець.."
----
Класно!!Я також хотіла б на снігоході!))))
bsergiy84
Не розумiю тролей, не найгiрший гравець Карпат, класно пiдсилюэ гру виходячи на замiну, маэ потенцiал,а тролити в мержi ми всi мастаки