Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
| Обновлено 01 августа 2011, 21:59
4171
6

Первая лига Украины. Обзор 3-го тура

Очередной разгром в исполнении запорожского «Металлурга» и долгожданный новый стадион «Севастополя»

| Обновлено 01 августа 2011, 21:59
4171
6
Первая лига Украины. Обзор 3-го тура
Севастополь - Гелиос

У зв’язку з аваріями, що сталися 29 липня на шахтах у містах Суходільск (Луганська область) та Макіївка (Донецька область), 31 липня було оголошено днем жалоби в Україні, через що на 1 серпня з 31 липня було зсунуто два матчі – між «Львовом» та «Нафтовиком-Укрнафтою», а також між «Буковиною» та «Енергетиком».

Саме через вищевказану причину відкриття нового стадіону «Севастополя» – «СКС Арени» – пройшло без святкового концерту, який планувався керівництвом клубу. Проте сам факт першого матчу на новому стадіоні (тим більше – напередодні Дня ВМФ, великого свята для севастопольців) змушував команду Олександра Рябоконя лише перемагати. Тим не менш, гості – харківський «Геліос» – були близькими до третьої нічиєї у цьому сезоні (четвертої поспіль з урахуванням минулої першості), але у середині другого тайму кращий снайпер «Севастополя» останніх років Андрій Шевчук бездоганно використав передачу Володимира Танчика – 1:0.

Один з фаворитів сезону у трьох зустрічах забив лише три м’ячі, тому недивно, що питання пошуку забивного нападника було головним до тренерського штабу севастопольців (його, до речі, напередодні поповнив відомий у минулому форвард та півзахисник збірної України, «Дніпра», «Динамо» та «Арсеналу» Сергій Коновалов). За словами Рябоконя, «Севастополь» мав намір запросити до себе екс-гравця «Шахтаря», «Дніпра» та збірної України Олексія Бєліка, але переговори наразі не дали результату – сторони не дійшли згоди стосовно фінансової сторони справи.

Поки що ніяк не може проявити себе у південному місті нігерієць Майкл Алозіє, який на даному етапі – четвертий зайвий легіонер у складі (до трійки іноземців, що вписуються у рамки діючого ліміту, входять поляк Маріуш Левандовський, серб Ігор Дуляй та грузин Мате Гвініанідзе). А досвідчений вихованець «Шахтаря» Сергій Грибанов, який останніми роками виступав у першій лізі, має за місяць довести тренерам свої найкращі якості.

Скромними є показники результативності і у «Говерли-Закарпаття» – ті ж самі три голи. Проте, на відміну від севастопольців, ужгородці забивали у кожному з трьох матчів на старті, а ще їх голкіпер Олександр Надь 270 хвилин ігрового часу зберігає свої ворота на замку. Тому не дивно, що команда Олександра Севидова на старті чемпіонату демонструє 100-відсотковий результат набраних очок. Варто також відзначити, що переможний м’яч записав на свій рахунок відомий по виступах у елітному дивізіоні України грузинський форвард Лаша Джакобія, який вдало вийшов на заміну.

А от хто вражає результативністю, так це запорізький «Металург». Клас вчорашньої команди Прем’єр-ліги виявився настільки високим, що підопічні Сергія Зайцева втретє поспіль здобули перемогу з великим рахунком. Складно навіть спрогнозувати, хто зможе зупинити лідера, адже у звітному турі запоріжці розтрощили бронзового призера першої ліги останніх двох сезонів – алчевську «Сталь» – 3:0. Господарі поля більш злагоджено комбінували і вдало використали свою перевагу на флангах, а питання про переможця у зустрічі можна було знімати вже на 16-й хвилині. До речі, третину своїх голів «Металург» у цьому сезоні забив у період до 20-ї хвилини.

Дуже потужно діяла вінницька «Нива», яка також зробила акцент на активній фланговій грі. За різними підрахунками подоляни пробили по воротах «Зірки» або 19 (версія офіційного сайту «Ниви»), або 27 (за словами головного тренера господарів Олега Федорчука) разів. До цього варто додати майже 20 кутових, про які після матчу згадував наставник кіровоградців Анатолій Бузнік.

Тим не менш, довгий час попереду були саме гості – прудконогий Богдан Поляхов скористався помилкою оборонця «Ниви» і реалізував вихід сам на сам з Олександром Гайдаржи. А подоляни, незважаючи на величезну перевагу, влучили у рамку воріт лише чотири рази. Федорчук списав це на погодний фактор (матч супроводжувала сильна злива), а зрівняти рахунок вдалося у другому таймі завдяки влучному пострілу кращого гравця «Ниви» минулого сезону Вадима Бовтрука з-за меж штрафного майданчика у дев’ятку.

А «Кримтеплиця» може похвалитися тим, що найчастіше з усіх команд першої ліги у цьому чемпіонаті заробляє пенальті – як для себе (два), так і для суперників (також два). У третьому турі у Молодіжному запорізький рефері Максим Козиряцький призначив одразу три 11-метрові удари. Роман Довжик з «Титану» та Ігор Малиш з «Кримтеплиці» пробили влучно, а от капітан господарів Олександр Антонюк у компенсований час не зміг переграти Артема Кошелева і став першим у цьому сезоні, хто не реалізував пенальті. Щоправда, це не стало на заваді його команді на шляху до перемоги – ще у першому таймі подачу Владислава Микуляка з кутової позначки переправив до воріт «Титана» Віталій Візавер.

У третьому турі приємно вразила відвідуваність. У Миколаєві та Запоріжжі на матчі прийшло більше шести тисяч чоловік, майже аншлаг відбувся у Севастополі («СКС Арена» розрахована на 5 826 місць, у протоколі зустрічі з «Геліосом» вказано 4 800). Навіть без ігор у Чернівцях, де завжди збирається велика аудиторія, та Добромилі середня відвідуваність туру дорівнює 3 136 глядачів. Це рекорд цього чемпіонату, хоча показник ще не є остаточним. Рекорд у минулої першості – 2 950 глядачів у 23-му турі.

www.pfl.ua

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Фернандиньо в шоке. Судья прервал атаку команды своей неуклюжестью
Футбол | 28 марта 2024, 15:51 0
ВИДЕО. Фернандиньо в шоке. Судья прервал атаку команды своей неуклюжестью

Бывший полузащитник «Шахтера» был очень недоволен действиями арбитра

Хавбек сборной Украины назвал проблему команды перед Евро-2024
Футбол | 27 марта 2024, 18:32 0
Хавбек сборной Украины назвал проблему команды перед Евро-2024

Малиновский считает, что нужно перестать пропускать первыми

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
FCMKH1988
о дав першій лізі вони просто мега красавчики!!!
Може хай там і лишаються!?
MetaZ
Металлург не перестает удивлять...
Locci
Ну что тут скажешь, Металл, жду возвращения в ПЛ, і чекаю вильоту з ПЛ..
macaron4eg
Да стикові потрібно грати.
energos
Ну что тут скажешь, Металл, жду возвращения в ПЛ
academynow
Запорожье всех раскатывает в пух и прах. Не в свою лигу попали. Так же как и Черноморец в вышке.
Я вот в связи с этим подумал, может система обмена между лигами не такая уж и хорошая идея? Может лучше, как в Америке - заплатил взнос и играй в проф.лиге, а потом еще и последняя команда - первая в драфте на молодых игроков.