Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2094
0

Лешко-рятівник

Огляд матчів 2-го туру першості другої ліги у групі Б

Лешко-рятівник

КРЕМІНЬ - СТАЛЬ - 1:1 (1:0).
1 серпня. 18.00. Кременчук. Стадіон «Політехнік». 1600 глядачів.
Судді: Г.Литвинов (Луганськ), О.Коваленко, В.Сухін (обидва — Одеса).
Делегат ФФУ: В.Шеховцев (Донецьк).
Кременчук: Олійник, Проненко, Нікітін, Рудик, Дичко (Черномор 78), Тининик, Собко (Лапа 88), Місяйло (Лещенко 56), Бородін, Степанчук (Тимченко 77), Зайко (Радіонов 82). Тренер: Юрій Чумак.
Дніпродзержинськ: Карабін, Полуницький, Лешко, Волошин, Обревко, Передистий (Ломко 84), Куянов, Васильєв (Гаранян 64), Суспіцин (Бережний 46), Пономар (Шутов, 55; Малиночка 75), Скарлош.
Тренер: Сергій Задорожний.
Голи: Степанчук (43) — Лешко (90+1).
Попередження: Волошин (58), Суспіцін (65).

Обидва колективи є реальними претендентами на перше місце в групі. Тому цей матч мав свій особливий підтекст.

У його дебюті команди грали без воріт. М'яч перебував більше в центрі поля. Гості спробували кілька разів пробити здалеку, але ударам Станіслава Передистого явно бракувало точності. «Кремінь» ніяк не міг налагодити зазвичай продуктивну гру через фланги.

За кілька хвилин до кінця тайму «Кремінь» домагається свого. Висока передача в штрафну від Андрія Місяйла доходить до Степанчука, який б'є головою повз воротаря, але на шляху м'яча постає захисник, що вибиває круглого з порожніх воріт. Правда, не дуже далеко. Зайко поборовся з голкіпером, м'яч відскочив до Собка, той тут же пробує переправити його головою у ворота, але отримує ногою в обличчя від захисника. Арбітр призначає вільний удар на лінії воротарської. Стінка не заважає Степанчуку, якому відпасував м'яч Місяйло, знайти пролом в оборонних редутах — 1:0.

Другий тайм команди почали активно. На 52-й хвилині Денис Береговий міг втекти від опіки Володимира Дичка і пробити з лінії штрафного, та м'яч полетів трохи вище за перекладину. Вихід на поле прудконогого і технічного Максима Лещенка змушує Волошина фолити і отримати за це попередження. Удруге прохід Лещенка Волошин зупиняє не менш грубо, але арбітр обмежується усним попередженням. На 63-й хвилині господарі створюють чудовий момент, який міг завершитися голом. Тининик ударом здалеку влучає у перекладину, м'яч підхоплює Степанчук і повертає його знову у володіння Карабіна, де Собку не заважає точно пробити ніхто, але м'яч летить прямо в руки воротареві. Ще за кілька хвилин Лещенко із забійної позиції б'є низом, Карабін устигає скластися і відбити удар, Максим міг добити м'яч, але захисник грудьми виносить гравця за межі поля. Арбітр не реагує.

Чергове протиборство Собка з Обревком призводить до того, що захисник валить руками опонента, а потім гарчить на бокового арбітра за те, що той нібито вигадав порушення.

Наприкінці матчу небезпечний простріл із флангу Олексія Тимченка не доходить до адресата, одноклубники просто не встигли до цієї передачі. А вже в доданий час гості забивають м'яч у відповідь. Лешко підключився до атаки і пробив головою, м'яч від стійки влетів у ворота. Для центрального захисника «Сталі» забивати «Кременю» — справа звична. 30 травня саме він забив йому єдиний гол, на що, правда, «Кремінь» відповів двома.

ОЛІМПІК - МЕТАЛУРГ-2 - 6:0(2:0)
1 серпня. 18.00. Донецьк. Ста¬діон с/к «Олимпик». 5200 глядачів.
Судді: Р.Бохняк (Севастополь), А.Дудчик (Чернігів), М.Чос (Київ).
Делегат ФФУ: О.Шост (Луганськ).
Донецьк: Левченко, Драченко (Змієський, 57), Левицький (Коншин, 55), Чех, Ходуля, Піднебенний (Тарнов, 72), Дорошенко (Ареф'єв, 74), Валяєв (Лебідь, 61), Санжар (Гориславський, 69), Гельзін, Шаврін. Запасний: Лукач.
Тренер: ігор Петров.
Запоріжжя: Шевченко (Басанець, 74), Ульянов, Бондаренко (Колмогорцев, 66), Дзядевич, Грищук, Осадчий (Кучук, 81), Тимофеєв (Ніц, 63), Зінченко (Охрименко, 46), Кравець (Вол.Невмивака, 70), Коньков, Галинський (Юсов, 46). Тренер: Олександр Гуржеєв.
Голи: Гельзін (7, пен., 71, 90), Піднебенний (32), Санжар (52), Тарнов (80).
Попередження: Кравець (41).

Як інформує прес-служба донецького клубу, гості в дебюті діяли агресивніше. Хоча до прицільних ударів по воротах справа не доходила. Але перший же гострий контрвипад господарів призвів до гола. Дорошенко, після того, як атака гостей захлинулася на підступах до штрафного майданчика господарів, видав точну передачу на хід Піднебенному, той п'ятою переправив «шкіряного» на Гельзіна і отримав його у відповідь. При цьому півзахисник увірвався в карний майданчик гостей, де його поклали на газон. Пенальті! Президент «Олімпіка» технічно розвів воротаря гостей і м'яч по різні сторони і відкрив рахунок.

У другому забитому м'ячі також безпосередню участь взяв В'ячеслав Піднебенний. Хоча цей гол — заслуга всієї команди. Атаку почав капітан і перекинув «шкіряного» на президента. Той в один дотик вивів на ударну позицію Шавріна. Захисники прохід заблокували і, здавалося б, атака захлинулася. Але не тут-то було. Валяєв з гри не вибув і підхопив м'яч, що відскочив, раніше суперників, відкинув його у вільну зону, куди й увірвався Піднебенний. Удар В'ячеслава був з розряду тих, що не беруться.

У перерві голос тренера гостей можна було чути в будь-якій точці холу спорткомплексу. І знову перша серйозна контратака господарів призвела до взяття воріт. Дорошенко побачив, що захисники не встигають відтягнутися назад, а капітан «Олімпіка», навпаки, перебуває в ідеальній позиції. Кирило, як рукою, закинув «плямистого» метрів на тридцять, і Санжар був попереду своїх переслідувачів — вийшов сам на сам з воротарем і, як справжній майстер, розібрався в ситуації.

Практично гру було зроблено, сталися заміни. Але їхня якість у «Олімпіка» виявилася набагато вищою, ніж у суперників. Четвертий м'яч був плодом зусиль практично всіх десяти польових гравців господарів, які взяли участь у масованому штурмі воріт. На лівому фланзі Піднебенний із Шавріним зіграли в стінку, відрізавши відразу чотирьох гравців суперників. В'ячеслав, опинившись у непоганій позиції прямо проти воріт, не став завдавати удару, а підключив на правому фланзі Гориславського. Той, отримавши м'яч, обіграв опонента і пробив з гострого кута. Воротар гостей, зачепив кулю кінчиками пальців. Але той відлетів до лінії воротарської, де неприкритими були відразу троє «олімпійців». Владислав Гельзін не став спокушати долю і з трьох метрів переправив «шкіряного» в лівий від себе кут.

За дев'ять хвилин ситуація майже в точності повторилася, але головною дійовою особою вже став Єгор Тарнов. Знову масована атака за участю усіх польових гравців у синій формі. Знову фланговий навіс Гориславського. До Шавріна з Гельзіним м'яч не доходить — захисники його відбивають. Але на підборі раніше за всіх опиняється Тарнов. Хитрощами обігрує одного суперника і з лінії штрафної площі лівою ногою б'є в правий від себе кут.

А у вже доданий час Віктор Ареф'єв зважився на удар метрів з двадцяти. На лінії одинадцятиметрової позначки вишикувалися гравців зо п'ять у різній формі. М'яч потрапив у «десятку» господарів, а потім у кут воріт.

ФК ПОЛТАВА - ДНІПРО-2 -2:1 (0:1)
1 серпня. 18.00. Полтава. Стадіон «Локомотив». 800 глядачів.
Судді: Я.Песоцький (Суми), А.Ісаєв, В.Висоцький (обидва — Запоріжжя).
Делегат ФФУ: М.Хапченков (Донецьк).
Полтава: Скрипник, Бичков, Ятленко, Поляниця, Харченко, Кундель (Дяченко, 73), Ємельянов (Марченко, 46), Фатій, Безсалов, Батусов (Кобзєв, 80), Полтавець (Зеленевич, 41). Запасні: Збарах, Новицький, Григоренко.
Тренер: Анатолій Безсмертний.
Дніпропетровськ: Юрчук, Волков, Довбун (Клименко, 80), Забула, Марадуда (Копицін, 90+1), Махарадзе, Мухін, Пінчук, Блінов (Є.Пасич, 41), Перебора (Авдеєнко, 76), Угнич. Запасні: Полозанцев, Безпалий, Катана.
Тренер: Віктор Кузнецов.
Голи: Марченко (55, 83) — Бичков (31, у свої ворота).
Попередження: Ятленко (72), Фатій (90+1) — Довбун (60), Клименко (90+2).

Як повідомляє прес-служба полтавського клубу, тривалий час господарі не могли створити нічого істотного біля воріт гостей. Скупченість гравців у штрафному була така, що м'яч просто не долітав до воротаря, вдаряючись у своїх і чужих. А на 31-й хвилині грянув грім біля полтавських воріт. Після навісу зі штрафного Бичков, у боротьбі з нападаючим гостей зрізав м'яч у свої ворота. Побачивши, що в атаці гра не виходить, Безсмертний проводить заміну — випускає на поле Зеленевича. І Максим першим же торканням трохи не зрівнює рахунок, але виручив воротар «Дніпра-2». Після перерви на полі з'явився ще й Костянтин Марченко, який замінив Федора Ємельянова. Й справді: навіщо тримати на полі двох опорних хавів, якщо суперники всією командою стовпилися біля своїх воріт?

Із перших же хвилин другої половини зустрічі у «Полтави» продуктивно запрацювали обидва фланги, і незабаром рахунок став рівним. Батусов виконав подачу з кутового — і Марченко головою вбив м'яч у сітку. Намацавши слабке місце в обороні гостей, полтавчани почали навантажувати центр оборони дніпрян і з гри, й зі стандартів. Батусов робив точні подачі зі стандартів, але нагоди повести в рахунку змарнували Поляниця та Ятленко.

Час минав, а рахунок залишався рівним, сили гравців за такої спеки танули, проте за характер і завзятість полтавчани були винагороджені. Наприкінці зустрічі Безсалов наздогнав м'яч, який йшов за лінію поля. Не лише наздогнав, але й устиг зробити передачу в штрафну зону. М'яч по неймовірній траєкторії злетівши догори, опустився в районі дальньої стійки, де подачу знову головою замкнув Марченко.

ОЛКОМ - ШАХТАР - 3:0 (3:0).
1 серпня. 18.00. Мелітополь Стадіон «Спартак» ім.О.Олексенко. 1500 глядачів.
Судді: І.Жосан, З.Курбанов (обидва — Херсон), С.Толмачов (Маріуполь).
Делегат ФФУ: О.Кочергін (Маріуполь).
Мелітополь: Середа (Марканич, 83), Бугайов (Дворяненко, 64), Козин, Масюткін, Манаков, Яковенко (Холодков, 60), Косяк, Тарануха (Ткачов, 58), Мягков (Арт.Галушкін, 76), Жадан (Пелих, 77), Ан.Галушкін.
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Свердловськ: Старцев, Штанченко (Присяжнюк, 46), Сірий, Деордиця,  Коновалов,  Цабріа, Данаєв, Шопін (Морев, 67), Реуцький, Пономар, Кошелєв.
Тренер: Андрій Порохненко
Голи: Жадан (9), Тарануха (26, пен.), Козін (36).
Попередження: Ткачов(90+2) — Кошелєв (40), Штанченко (45+2), Шопін (50), Морев (80).
Вилучення: Деордиця (25).

Матч другого туру «Олком» — «Шахтар» (Свердловськ) мав принциповий характер для обох команд. Нинішній головний тренер олкомівців Дмитро Кара-Мустафа до переїзду в Мелітополь шість років тренував гірняцький колектив, який був беззастережним фаворитом серед аматорських колективів Луганської області й демонстрував високу стабільність як за складом, так і за грою в чемпіонаті України в другій лізі. Разом з тренером в «Олком» прийшла низка футболістів, які в різні роки захищали кольори свердловської команди.

Враховуючи невдалий старт обох команд у чемпіонаті, перемога їм була потрібна, як повітря. Тому всі чекали серйозної боротьби. Але не вийшло. Уже в першому таймі господарі поля трьома голами у ворота Вадима Старцева вирішили долю матчу. На восьмій хвилині Жадан, після вивіреного пасу Мягкова, вийшовши сам на сам з голкіпером, відкриває рахунок у матчі. На 25-й хвилині Деордиця руками зупиняє м'яч на лінії власних воріт після удару головою Мягкова. Вилучення. Пенальті чітко реалізує Тарануха. А на 40-й хвилині Козин головою замикає навіс у карний майданчик зі штрафного. У другій половині мелітопольці, маючи кількісну перевагу, повністю контролювали хід гри, та хоч і не змогли збільшити рахунок на табло, але не дозволили суперникові сквитати хоча б один м'яч. Запам'ятався лише далекий удар, що струсонув перекладину воріт господарів, екс-капітана «Олкому» Реуцького в середині другого тайму. 3:0. Перша перемога «Олкома» в чемпіонаті й перша перемога в історії над свердловським «Шахтарем».

ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 - ШАХТАР-3 - 2:1 (1:0).
1 серпня. 17.00. Маріуполь. Стадіон «Азовець». 100 глядачів.
Судді: Д.Корабльов (Керч), Ф.Голубєв (Алушта), А.Лібстер (Луганська область).
Делегат ФФУ: О.Латоша (Мелітополь).
Маріуполь: Зінченко, Оберемок, Казноха, Цюпа, Петрович, Сикульський (Філатов, 46), Швець, Доценко (Музика, 32; Омельченко, 69), Ковальов, Гревцов (Буравльов, 46), Гунченко.
Тренер: Юрій Керман.
Донецьк: Гальчук, Голіков, Малишев, Імереков, Ямполь, Заіка (Глушицький, 80), Причиненко (Стебловський, 46), Нехтій, Караваєв, Кисіль (Сартіна, 70), Акулінин (Кулач, 60).
Голи: Гунченко (9), Філатов (90) — Кулач (87).
Попередження: Казноха (7), Буравльов (90+1) — Малишев (64).
Вилучення: Імереков (80).

ГІРНИК - ГІРНИК-СПОРТ - 0:0.
1 серпня. 17.00. Кривий Ріг. Стадіон «Жовтневий». 600 глядачів.
Судді: О.Білокур (Донецьк), Д.Бондаренко, О.Павлінов (обидва—Одеса).
Делегат ФФУ: А.Шуренков (Суми).
Попередження: Гвоздевич (23) — Ємельянов (53).

Валерій ЗУБЕНКО, Володимир БАНЯС, Ігор ЧИЧАНОВСЬКИЙ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 апреля 2024, 12:00 0
Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?

«Арсенал разгромил «Челси», фиаско «Ливерпуля», уверенная победа «Манчестер Сити»

Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф
Футбол | 26 апреля 2024, 11:35 35
Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф

Вспоминаем неожиданных чемпионов топ-5 в контексте их следующего сезона

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.