Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 29 октября 2018, 22:21
21577
12

Еліна Світоліна – Слоан Стівенс. Прогноз і анонс фіналу Сінгапура

Найважливіший матч у кар'єрі найкращої української тенісистки

| Обновлено 29 октября 2018, 22:21
21577
12
Еліна Світоліна – Слоан Стівенс. Прогноз і анонс фіналу Сінгапура
Jimmie48 Photography. Элина Свитолина
У неділю, 28 жовтня, перша ракетка України Еліна Світоліна (43-15) зіграє фінальний поєдинок Підсумкового турніру WTA у Сінгапурі. Суперницею українки стане американка Слоан Стівенс (37-18). Поєдинок розпочнеться о 13:30 за Києвом і буде транслюватися на UA:Перший.
 
Суперниця
 
Стівенс – універсальна тенісистка, яка вміє на корті все. Слоан може грати в атаку, а може й чудово відпрацьовувати в обороні. Два фінали за останні 5 турнірів Grand Slam тому доказ. Свою найкращу гру американка показала після того, як повернулася після травми стопи, через яку вона пропустила майже рік. Всього через кілька місяців Стівенс виграла US Open в статусі 83-ї ракетки світу. Найбільша претензія до Слоан – це не завжди гарна гра поза межами американського континенту. Але фінал Ролан Гаррос і ось уже фінал Сінгапура говорять протилежне.
 
На корті єдиним слабким місцем американки є витривалість. Якщо суперниці вдається затягнути гру в третій сет, шанси на перемогу зростають в геометричній прогресії. До Підсумкового турніру статистика сезону була навіть не на користь Стівенс (7-8), але тут вона вже її підправила.
 

Getty Images. Слоан Стівенс
 
Шлях на турнірі
 
Варто зазначити, що в раунді Робін цьогорічні фіналістки не могли опинитися в одній групі, адже під час жеребкування перебували в одній парі як п'ята і шоста сіяні.
 
Перед фінальним поєдинком жодна з них не знала гіркоти поразок, вигравши по чотири поєдинки.
 
Стадія Світоліна   Стівенс
РР1  Квітова [4] (6:3, 6:3)  Осака [3] (7:5, 4:6, 6:1)
РР2  Плішкова [7] (6:3, 2:6, 6:3)   Бертенс [8] (7:6(4), 2:6, 6:3)
РР3  Возняцкі [2] (5:7, 7:5, 6:3)  Кербер [1] (6:3, 6:3)
півфінал  Бертенс [8] (7:5, 6:7(5), 6:4)  Плішкова [7] (0:6, 6:4, 6:1)

Статистичні підсумки турніру для фіналісток:

   Світоліна   Стівенс
Проведено на корті 8 год 45 хв 8 год 27 хв
Різниця сетів 8-3 8-3
Різниця геймів 63-49 56-44
Всього виграних очок, % 51,4 51,6
Ейси 17 3
Подвійні помилки 7 11
Віннерси 78 80
Невимушені помилки 94 128
Очки виграні на 1-й подачі, % 66,7 55,5
Очки виграні на 2-й подачі, % 51,7 51,3
Очки виграні на 1-у прийомі, % 34,0 36,4
Очки виграні на 2-у прийомі, % 42,0 53,7
 
Зустрічі між собою
 
Дівчата зустрічались тричі, але перші дві гри відбулися в далекому 2014-му (1-1). Останній очний поєдинок пройшов на стадії півфіналу в Монреалі, де впевнено перемогла американка в двох сетах. В Сінгапурі Світоліній вдалося взяти реванш у Возняцкі і Бертенс, черга за Стівенс.
 
Перспективи в рейтингу
 
Все досить просто. Переможниця турніру закінчить сезон на четвертому місці. Та, що програє, фінішує шостою. Стівенс ще ніколи не закінчувала в топ-10, Світоліна минулого року завершила рік саме на шостій позиції. Враховуючи, що в Стівенс вже є один супертитул в кар'єрі, для Еліни перемога в Сінгапурі важливіша. 
 
Додамо, що Еліна перевершила ще один рекорд українського тенісу. В 1993 році Андрій Медведєв дійшов до півфіналу Підсумкового турніру ATP, де програв Піту Сампрасу. У Еліни вже є як мінімум вихід у фінал.
 
Прогноз
 
Букмекери передбачають перемогу Стівенс і їх можна зрозуміти. У півфіналі українка не продемонструвала тієї гри, якої від неї очікували. Але Стівенс також зіграла далеко не ідеально. Якби Плішкова була готова до серйозної боротьби протягом хоча б двох сетів, склад фіналу був би інший.
 
Якщо Еліну знову не накриє хвиля нервів, то в неї є всі шанси на перемогу, затягнувши матч в третій сет. Її гру у фіналах ми знаємо (12 з 14 завершилися перемогами). І потрібно повернути першу подачу, яка була в груповому раунді. Таблиця зі статистикою чітко дає зрозуміти де легше набирати очки.
 
Проноз Sport.ua: перемога Світоліної в трьох сетах
 
Оцените материал
(17)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 12
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Мне кажется, завтра все тактические хитрости не будут иметь особого значения. Победит та, у которой осталось больше физических и моральных сил выстоять еще одну, последнюю битву. От себя могу только пожелать Элине суметь выложиться на 101%, отдать вообще всё, что осталось от этого сложного сезона.
Vlad Rasevski
Отдельно спасибо за классную подробную статистику перед матчем! Уровень спорт. юа растёт. В матче Элине чуточку больше везения чем Слону! Удачи!!!
Юрий Пус
Фактор финала уравнивает шансы на победу...Я б не смотрел на то что кажут буки.Там такие експерды сидят..хе..хе...Думаю 90 процентов пишущих здесь мало сами верили в успех Свитолиной на турнире...Я лично хочу посмотреть красивый тенис и победу Свитолиной.
Вячеслав Самойлов
Мне одному кажется, что Стивенс перед финалом в полуфинале малость "берегла силы"? Слить первый сет - об этом. А затем в третьем почти под "0" взять - тоже себе экономия. Против Элины Плишкова на групповом этапе побольше "упиралась"... Пожалуй, это тоже косвенно говорит о некоторой большей силе Стивенс перед Свитолиной.
Хотя победы, конечно, желаем нашей Элинке!
firstromario
Якраз ці думки про помсту хейтерам і додають їй сили.
dudigo79
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
polesse2000
Удачи Элина! Будем болеть за тебя!
buryi48
Вірю в перемогу Еліни! Будьмо разом з нашою козачкою! Хай щастить!
Mr.Value
Поставлю на Элину поболеть чисто , да и за коэф 2.2 вполне неплохо , хотя объективно тут шансы 50 на 50.Буки изначально правильные котировки дали , которые были равны , на американку многие грузят , но это не значит что они правы)
Володимир Дуць
Дещо дивний анонс "...затягти матч в третій сет". Це що - один сет здати?
А як на мене, якщо дійде до третього - Еліні самій у ньому буде важче.