Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
4367
4

Львів'яни й алчевці «допомагають» Волині

Огляд матчів 27-го туру першості першої ліги

Львів'яни й алчевці «допомагають» Волині
Волынь - ПФК Севастополь

ВОЛИНЬ - ПФК СЕВАСТОПОЛЬ - 2:1 (1:0).
З травня. 18.00. Луцьк. Стадіон «Авангард». 7600 глядачів.
Судді: А.Лісаковський (Одеса), Е.Карапетян, А.Мотика (обидва — Тернопіль).
Делегат ФФУ: С.Шебек (Київ).
Луцьк: Ндоє, Ковалюк, Симінін, Грінченко, Литовченко, Довгий (Лопес, 26), Кінаш, Леонардо, Герасим'юк (Пічкур, 34), Павлов (Бабир, 86), Гошкодеря. Запасні: Неділько, Лісовий, Мостовий, Дурай. 
Тренер: Віталій Кварцяний.
Севастополь: Сокоренко, Шевелюхін, Култишев, Войнаровський, (Ізвєков, 59), Жабокрицький (Ківа, 78), Поліщук, Шевчук (Шутов, 61), Степанов, Гололобов, Піскун (Башлай, 48), Худоб'як. Запасні: Литовка, Чуланов, Меметов. 
Тренер: Олег Лещинський.
Голи: Павлов (25, 58) — Войнаровський (56).
Попередження: Литовченко (18), Кінаш (33), Грінченко (64) — Шевчук (6), Піскун (47), Ізвєков (71), Гололобов (90+2).

Початок матчу пройшов за рівної боротьби, моментами навіть гості мали кращий вигляд. Після дальніх ударів Жабокрицького та Худоб'яка майстерність демонстрував Ндоє. У господарів дуже непогано грав молодий Павлов. Цілком справедливо, що саме він відкрив рахунок. На 25-й хвилині масована атака «Волині» завершилася подачею Симініна у карний майданчик, Кінаш у падінні дотягнувся до м'яча і вже лежачи відкинув його під удар Павлову, а Євген потужно з правої відправив шкіряного точно у правий нижній від кіпера кут.

Цей гол став поворотним моментом, бо саме після нього ініціатива перейшла до лучан. Підопічні Кварцяного почали вигравати більшу кількість єдиноборств, а гості вирішили перевести подих.
Другий тайм розпочався за повної переваги волинян, які створили кілька небезпечних моментів. Лопес пробив у дальній кут — на висоті виявився Сокоренко, а після пострілу Кінаша м'яч розминувся з хрестовиною воріт «Севастополя».

Натомість «моряки» забили. Войнаровський з кута штрафного майданчика потужним, обвідним ударом спрямував м'яч під дальню стійку. Ось така відсутність логіки. Однак рахунок відображав перебіг подій на полі. Можливо, матч так і закінчився б нічиєю, аби не швидка відповідь господарів. Симінін віддав на Павлова, а Євген оформив дубль.

Надалі гра повністю перейшла під контроль «Волині». На перший погляд, здалося, що гості не були готовими фізично.

Перли від Кварцяного:
1.«Гравці були недостатньо агресивні. Це мали робити Герасим'юк, Кінаш, Лопес та Пічкур. Останній дуже важка людина. Не п'є, не курить... Інші хоча б пиво п'ють. А він ніколи не розслабляється».
2. «Хлопці — молодці. Робиться команда. Але для прем'єр-ліги годиться тільки півтора чоловіка».
3. Відповідаючи на запитання про перспективи Павлова: «Я гадаю, через років зо два, він буде доволі серйозним нападником в українському футболі, тим паче він сам хоче цього. Він ненаситний на тренуваннях, не робить того, що не потрібно. «Клави», звичайно, вже виходять на нього. Я кажу йому, щоб не смів, щоб пережив усе в душі».

ПФК ОЛЕКСАНДРІЯ - ДЕСНА -1:1 (0:1).
2 травня. 16.00. Олександрія. Стадіон «Ніка». 3500 глядачів.
Судді: О.Павлюк, Н.Рачинська, О.Мартищенко (усі — Київ).
Делегат ФФУ: В. Головко (Дніпропетровськ).
Олександрія: Паньків, Маринчук (Казанюк, 32), Чередниченко, Локтіонов (Мельник, 46, Кочура, 78), Зейналов, Кременчуцький (Грицук, 65), Запорожан, Шупик, Калесник, (Сухоцький, 82), Ксьонз, Сидоренко. Запасні: Чумак, Нікітін. 
Тренер: Володимир Шаран.
Чернігів: Пилипенко, Боровков, Стоян, Анеликов, Гітченко, Костюченко (Орєхов, 55), Кобець, Кондратюк, Старенький (Кожем'яченко, 87), Кандауров (Сердюк, 90), Грибанов (Єлесеєв, 72). Запасні: Коледа, Рустамов, Антонов. 
Тренер: Олександр Рябоконь.
Голи: Мельник (48) — Старенький (28).
Попередження: Кременчуцький (44) — Старенький (28), Кандауров (35).
Вилучення: Кобець (52).

Перший тайм запам'ятався глядачам лише спільною помилкою Паньківа та Маринчука. Перший невдало вкинув м'яч, а другий його не побачив. Внаслідок Старенький перехопив цей пас і легко відкрив рахунок у матчі. В господарів було кілька нагод для взяття воріт, але вони їх не використали. Зокрема, з гострого кута бив Ксьонз, але Пилипенко зіграв надійно, під поперечину спрямував м'яч Зейнапов — і знову Пилипенко.
У перерві Шаран випустив на поле Мельника, і той вже за три хвилини рахунок зрівняв. Але це все, на що вистачило господарів. У подальшому підопічні Шарана мали дуже блідий вигляд на тлі гостей, які надійно захищалися. Особливо щільно деснянці стали в захисті після вилучення їхнього гравця.
Знову доводиться констатувати, що грати на виїзді олександрійцям значно легше, ніж вдома.

ФК ХАРКІВ - КРИМТЕПЛИЦЯ -1:2 (0:1).
З травня. 18.00. Харків. Стадіон «Динамо». 350 глядачів.
Судді: А.Грисьо, Ю.Карп'як (обидва — Львів), Є.Данильченко (Луганськ).
Делегат ФФУ: О.Гордієнко (Дніпропетровськ).
Харків: Ходанович, Можаєв, Бородавка, Кравченко (Нагинайлов, 62), Черніков, Корольчук, Жеребцов, Литвиненко, Тарасов, Скляр (Іванченко, 67), Афанасьєв. Запасні: Паламарчук, Бойченко. 
Тренер: Ринат Морозов.
Молодіжне: Бандура, Візавер, Бойко, Щедраков, Антонюк (Мамутов, 58), Боргун (Абляметов, 5), Печонкін, Кучеренко (Симончук, 70), Зубко, Єрмак (Сгинухін, 76), Свинцицький (Прийомов, 67). Запасні: Вокальчук, Канюк. 
Тренер: Олександр Севидов.
Голи: Корольчук (71) — Єрмак (40, пен.), Абляметов (86).
Попередження: Тарасов (23), Кравченко (36), Черніков (88) — Антонюк (20), Візавер (90+3).
Вилучення: Тарасов (90+3, друге попередження).

Останнього дня квітня «тепличники» підписали доволі відомого футболіста Володимира Прийомова. Колись Володя вважався однією із надій українського футболу, з помпою перебрався із донецького «Металурга» до «Шахтаря». Зрештою, все закінчилося, як завжди.

Кримчани їхали до Харкова перемагати. Причому хотіли зробити це без зайвого напруження. Принаймні так здалося після перегляду матчу. Господарі після гри були надзвичайно незадоволені арбітражем. Аби не бути голослівним, наведу кілька цитат із звіту на клубному сайті «городян». Мова оригіналу.

«Свой дивный непрофессионализм арбитр матча львовянин Андрей Грисьо напару с земляком — первым ассистентом Юрием Карпяком — продемонстрировали уже на второй минуте игры. Нападающий «Харькова» попытался перебросить мяч через голкипера «Крымтеплицы». Страж ворот не позволил это сделать, достав мяч руками в прыжке. Вроде бы, причем здесь судьи, ведь вратарь имеет право играть руками. Действительно, имеет, вот только в своей штрафной площади, а никак не за ее пределами, как это произошло в данном случае. Ни Грисьо, ни Карпяк почему-то не увидели, что Бандура наиграл на фол последней надежды.
В том, что речь идет не о непрофессионализме, а о предвзятости, дал понять эпизод на 40-й минуте. В штрафной площади «Харькова» мяч попал в корпус Роману Тарасову, а вот Грисьо почему-то решил, что в руку, и без тени сомнения назначил пенальти, который реализовал Олег Ермак».

Чи мав місце насправді непрофесійний арбітраж — судити не беруся. Команда, котра програє, рідко коли не висловлює претензій до арбітра.

Сама ж гра була абсолютно рівною.

Насамкінець, ще одна цитата із сайту «Харкова»: «Впрочем, это реалии первой лиги, в которых нет ничего удивительного. Если арбитр настроен помочь одной из команд, то он это непременно сделает, абсолютно не беспокоясь о такой моральной категории, как совесть».

Що ж, скоро в харків'ян буде можливість перевірити, як працюють арбітри в другій лізі.

НАФТОВИК-УКРНАФТА - ЛЬВІВ -2:0 (2:0).
2 травня. 16.00. Охтирка. Стадіон «Нафтовик». 3000 глядачів.
Судді: К.Труханов (Харків), В.Лазєєв, О.Маньковський (обидва — Одеса).
Делегат ФФУ: А.Кескюла (Павлоград).
Охтирка: Дейнеко, Тарасенко, Юрченко, Карпенко, Харченко (Зайчук, 77), Єсип, Бояринцев, Одинцов (Кикоть, 87), Башлай (Грачов, 88), Вітер (Погорєлов, 82), Каракевич (Саванчук, 62). Запасні: Втюрін, Покосенко. 
Тренер: Сергій Шевченко.
Львів: Ситников, Гальчук, Ільків (Мостовий, 23), Романюк, Леонідов (І.Білий, 37), Чепурненко (Горкун, 71), Панас, Лупашко, Б.Баранець (Шептицький, 46), Козак, Мандзюк. Запасні: Мусієнко, Даньків, Танчик. 
Тренер: Віктор Ряшко.
Голи: Вітер (20), Харченко (45, пен.).
Попередження: Харченко (27) — Чепурненко (61), Лупашко (44), Горкун (73).

«Нафтовик-Укрнафта» здобув у безкомпромісній боротьбі сьому перемогу поспіль і впритул наблизився до свого рекордного результату 2006 року, коли було виграно вісім матчів поспіль. І ще один підтекст цього поєдинку. У матчі першого кола охтирські футболісти поступилися своєму супернику з таким же рахунком тільки після двох сумнівних пенальті (на думку багатьох гравців і тренерів команди), призначених арбітром наприкінці матчу. Тому гравці охтирської команди на цю гру вийшли з вогником в очах, щоб дати бій своєму супернику.

3 перших хвилин матчу вони заволоділи ініціативою, нав'язавши львівським «городянам» пресинг по всьому полю. Десь у середині першого тайму це принесло результат. Господарі отримали право на штрафний удар неподалік від центральної лінії, який взявся виконувати досвідчений Харченко, один з найкращих гравців цього матчу. Вадим без роздумів послав м'яч у карний майданчик гостей, де Вітер, зігравши на випередження головою, у падінні спрямував м'яч у сітку. Можливо, цей гол і на совісті голкіпера львів'ян Ситникова, який своєчасно не вийшов на перехоплення м'яча, та блискуче зіграв нападник «нафтовиків». Окрилені цим успіхом, підопічні Сергія Шевченка хвилин на десять буквально затисли гостей у їхньому карному майданчику. Тарасенко довгою передачею вивів віч-на-віч з голкіпером свого капітана Єсипа, який пробивав десь з кута воротарського майданчика, та м'яч пролетів у кількох сантиметрах від стійки. Потім карколомний слалом у виконанні Вітера, який по дорозі обвів кількох гравців львів'ян, зуміли нейтралізувати оборонці гостей. За кілька хвилин уже сам Дмитро гарною передачею вивів Одинцова на побачення з голкіпером, та цього разу Ситников упевнено зіграв на виході і перевів м'яч на кутовий. Та все-таки на перерву господарі пішли в мажорному настрої, маючи в своєму активі перевагу у два м'ячі. Бояринцев зі своєї половини поля зробив довгу передачу на лінію карного майданчика гостей, де його прийняв Каракевич (Роман поступово набирає свої кращі кондиції, після відновлення та лікування травми) і в боротьбі з двома оборонцями гостей виходив на ударну позицію. Проти нього у карному майданчику не за правилами зіграв Лукашко, і арбітр без роздумів вказав на позначку. Цього разу вирок судді взявся виконувати Харченко (у попередніх матчах і Вітер, і Саванчук не змогли реалізувати своїх спроб з 11-метрової позначки). Вадим не залишив жодних шансів Ситникову, пробивши сильно і точно.

У другому таймі підопічним Віктора Ряшка після проведених замін (двох ще до перерви) дещо вдалося налагодити гру в атаці, та ініціативою продовжували володіти господарі, які більше діяли на стрімких контратаках. Львів'яни мали дві реальні нагоди послати м'яч у сітку воріт господарів, але так і не змогли ними скористатися.

ДНІСТЕР - НИВА - 4:1 (2:1).
З травня. 16.00. Овідіополь. Стадіон «Дністер» ім. В.Дукова. 800 глядачів.
Судді: С.Скрипак (Київ), А.Бакланов (Кривий Рог), В.Жарий (Павлоград).
Делегат ФФУ: В.Володін (Херсон).
Овідіополь: Лавренцов, Вишталюк, Хромих (Поспєлов, 80), Буряк, Гаврилюк, Полтавець (Лобан, 64), Платунов, Д.Пархоменко (Момотенко, 72), К.Пархоменко, Степанишин (Піцик, 46), Каблаш (Мочуляк, 62). Запасні: Паламарчук.
Тренер: Андрій Пархоменко.
Тернопіль: Вірковський, Грінченко, Лівицький, О.Петрик, Бінкін, Р.Дуда (Сокіл, 74), Беркита (Городецький, 78), Р.Мельник (Вербний, 27), І.Вонс (Міщишин, 54), Федосенко, Р.Майдан (А.Задойко, 67). Запасні: Ільющенков, Слука. 
Тренер: Едуард Павлов.
Голи: Каблаш (5, 39, 59), Полтавець (50) — Беркита (17, пен.).
Попередження: Каблаш (60) — Беркита (23), Вірковський (62), Лівицький (77).

ПРИКАРПАТТЯ - ЕНЕРГЕТИК - 0:1 (0:1).
З травня. 17.00. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух». 4200 глядачів.
Судді: С.Берізка (Київ), С.Ковальських (Симферополь), М.Чертоляс (Херсон).
Делегат ФФУ: М.Прозоровський (Вінниця).
Івано-Франківськ: Локатир, Мельничук, Лебединець, Бут, Іванишин, Стоцький (Маковійчук, 63), Боришкевич, Ревуцький, Цкарозія, Микуляк (Мельник, 46), Бровкін. 
Тренер: Сергій Пташник.
Бурштин: Хомин, Прокопович, Лазорик, Гребинський, Данищук, Міліщук, Долотко (Василів, 66), Семенюк, Чернов (Рева, 90+1), Микуш, Гордієнко. 
Тренер: Микола Пристай.
Гол: Гордієнко (36).
Попередження: Микуляк (15), Мельничук (56), Цкарозія (72) — Чернов (38), Хомин (48), Долотко (62).

СТАЛЬ - ЗІРКА - 3:3 (3:1).
З травня. 17.00. Алчевськ. Стадіон «Сталь». 3000 глядачів.
Судді: Д.Кутаков (Бровари), В.Пушенко (Київ), О.Дробітько (Полтава).
Делегат ФФУ: В.Лінке (Харків).
Алчевськ: Бабак, Яскович (Палагнюк, 84), Назаренко, Кондратюк, Чеботаєв, Сапай, Гавриш, Муховиков, Окана-Стазі, Акименко (Гордя, 55), Шевченко (Алан, 46).
Тренер: Анатолій Волобуєв.
Кіровоград: Чурилов (Білошапка, 46), Вечтомов, Басов, Котелюх, Смалько, Городов (Андрухов, 63), Голоперов, Шибко, Черномаз, Драголюк (Галенко, 27; Салатін, 87), Ситник (Денисов, 83). 
Тренер: Ігор Жабченко.
Голи: Окана-Стазі (13), Муховиков (16, 43) — Котелюх (45+2), Ситник (51), Андрухов (79).

Після підсумкового рахунку в Алчевську, цей матч порівнювали з... фіналом Ліги чемпіонів між «Міланом» та «Ліверпулем». Звичайно, українським командам до рівня європейських грандів ще ого-го як далеко, а ось драматизмом сюжет матчу на стадіоні «Сталь» не поступався дійству, яке відбулося 2005 року в Стамбулі.
Початок зустрічі був за господарями поля, які за чверть години встигли відзначитися двічі. Як кажуть у таких випадках, до тями гості одразу не зуміли прийти, тож цілком логічно пропустили й третій м'яч. Якби не гол Котелюха вже в додатковий час першого тайму, навряд чи кіровоградці могли б сподіватися на порятунок у цій зустрічі.

У другому таймі Чурилова у воротах замінив Білошапка, який, на відміну від свого візаві, відстояв на нуль й кілька разів рятував ворота від підступних дій Окана-Стазі та Алана. А ось «Зірка» свої нагоди намагалася не втрачати й на 51-й хвилині відквитала ще один м'яч. Після цього в діях господарів стала простежуватися нервовість, з якою підопічні Волобуєва так і не змогли впоратися, за що й поплатилися на 79-й хвилині.

ФЕНІКС-ІЛЛІЧІВЕЦЬ - ГЕЛІОС - 2:0 (1:0).
2 травня. 17.00. Калініно. Стадіон «Юність». 700 глядачів.
Судді: А.Яблонський (Тернопіль), А.Скрипка (Київ), В.Федан (Олександрія).
Делегат ФФУ: В.Науменко (Миколаїв).
Калініно: Тукач, Рябко (Патяк, 65), Антонюк, Луценко, Бугайов, Панченко (Семенина, 90), Івашко, Акчурин (Бриль, 73), Повальчук (Тітомир, 84), Малюк, Блудов (Плетньов, 82). 
Тренер: Анатолій Беляй.
Харків: Скрипник, Даценко, Борзенко (Даудов, 73), Шатило (Євстафієв, 49), Лобойко, Гаді (Романчук, 62), Сумцов, Соломаха, Суспіцин (Костюк, 88), Фоменко (Яровенко, 69), Тарасенко. 
Тренер: Сергій Кандауров.
Голи: Блудов (29), Плетньов (89).
Попередження: Рябко (11) — Яровенко (90+2).

Керівництво і тренерський штаб калінінської команди на чолі з Анатолієм Беляєм після двох поразок від алчевської «Сталі» (3:4) і «Кримтеплиці» (0:3) зробило кадрові висновки, інформує прес-служба клубу. Впродовж тижня, до наступної домашньої гри, «феніксівці» провели помітні зміни в складі, запросивши кілька перспективних футболістів. Легкий кадровий струс пішов на користь колективу. «Фенікс-Іллічівець» зумів відсвяткувати успіх в домашній зустрічі над міцним харківським «Геліосом», який хоч і розташовується в середині турнірної таблиці, завжди славився амбітністю.

Прикро, але в другому колі прагнення високих досягнень кудись поділося. Підопічні Кандаурова розгубили першоколовий доробок, втративши місце на п'єдесталі.


Олександр ОЗІРНИЙ, Валерій ЧЕРНЕЦЬ, Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20
Футбол | 23 апреля 2024, 07:25 28
Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20

Главным фаворитом все также является Джуд Беллингем, Лионель Месси замыкает двадцатку

Таблица Чемпионшипа. Лестер отгрузил 5 мячей Саутгемптону и рвется в АПЛ
Футбол | 24 апреля 2024, 01:20 1
Таблица Чемпионшипа. Лестер отгрузил 5 мячей Саутгемптону и рвется в АПЛ

За две прямых путевки ведут борьбу Лестер, Лидс и Ипсвич

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Nike.Football
ФК ХАРКІВ - КРИМТЕПЛИЦЯ -1:2 (0:1).
З травня. 18.00. Харків. Стадіон «Динамо». 350 глядачів!!!!!
Yurok1980
ДЕСНА!!! МОЛОДЦА!
SvLutsk
Сьогодні вже черговий тур, а Спорт.юа тільки зробив огляд попереднього. Всі вже давно про все прочитали і обговорили. Оперативно блін. Добре хоч не через рік поставили. Не розумію Вас шановні адміни, перша ліга звичайно не дотягує до вишки, але і у команд першої ліги є багато вболівальників, яким цікаво і прочитати і обговорити матчі першості, тим більш що майже щотуру є два, три матчі за участю лідерів, які нічим не поступаються матчам середняків і аутсайдерів вишки. На ці матчі ходять навіть більше вболівальників, ніж на Арсенал, Метадон, Оболонь, Закарпаття. Пішіть краще про першу лігу ніж про якийсь там покер, тіпа спортивний. Чим більше інфи про відчизняний футбол, в т.ч. і другої ліги тим скоріш він буде розвиватись.
My3uKaHT
Волинь до перемоги!!!