Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 16 марта 2024, 08:26
18348
37

Доигрывала с травмой. Костюк разгромно уступила Свентек в Индиан-Уэллс

Марта не сумела пройти первую ракетку мира в полуфинал супертурнира в США

| Обновлено 16 марта 2024, 08:26
18348
37
Доигрывала с травмой. Костюк разгромно уступила Свентек в Индиан-Уэллс
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Украинская теннисистка Марта Костюк (WTA 32) завершила выступления на хардовом турнире WTA 1000 в Индиан-Уэллс (США).

В полуфинале престижных соревнований украинка в двух сетах проиграла первой ракетке мира Иге Свентек (Польша) за 1 час и 9 минут.

WTA 1000 Индиан-Уэллс. Хард. 1/2 финала

Ига Свентек (Польша) [1] – Марта Костюк (Украина) [31] – 6:2, 6:1

После третьего гейма второго сета Костюк взяла медицинский тайм-аут. Судя по всему, представительницу Украины тревожил большой палец на левой ноге.

Это была вторая встреча девушек. Марта проиграла 2-й очный поединок. Три года назад украинка уступила Иге в 4-м раунде Ролан Гаррос.

Костюк впервые сыграла в полуфинале на уровне соревнований WTA 1000.

Свентек в финале тысячника в США сыграет против победительницы матча Мария Саккари – Коко Гофф.

Ига в 23-й раз сыграет в финале турнира WTA и будет бороться за 19-й титул. В Индиан-Уэллс это будет ее второй матч за трофей. Она становилась чемпионкой на этих кортах в 2022 году. На уровне тысячников Ига вышла в 10-й финал.

Оцените материал
(45)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 37
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
На жаль, без несподіванок. Іга у формі, і зупинити її у фіналі Коко може хіба тільки мріяти. Марта поки не готова стабільно грати на такому рівні. Ряд класних вінерсів усе ж були, але на кожний з них припадало не менше трьох простих помилок. Дивуватися тут нема чому, все логічно й закономірно. Відзначу все ж хорошу роботу тренера. Сьогодні, на відміну від гри проти тієї ж Потапової, Марта намагалася грати потужно в атаку. Бо сидіти в захисті проти Іги - це взагалі самогубство. Але в атакуючому стилі проти топової Іги боротися за перемогу наразі можуть лише дві топові гарматниці, і те з дуже перемінним успіхом.
Нічого страшного не сталося, потрібно продовжувати наполегливо працювати. Над подачею та ментальністю - особливо. Напрям руху є очевидно вірним, але шлях попереду дуже довгий та важкий.
Elis
В Інґи неймовірна концентрація сьогодні. Згодом Марта навчиться і з нею грати. з якої спроби Еліна почала в Квітової вигравати?
Надто тисне Марта на себе, скуто грала більшу частину гри. В кожному разі, програти Швьонтек не соромно. Дякую, Марто, за турнір! 
introvert
Перегоріла Марта, типова поразка ще до виходу з роздягальні. Вийшла накрученою, затислась, купа дитячих помилок; Свьонтек навіть не довелося включатися на повну потужність. Не шкода, що програла, а шкода, що програла саме так.
Ну що ж, залишається лише повторити власні слова після фіналу в Сан-Дієго: досвід поразок в таких матчах теж корисний. Головне використати цей досвід правильно. 
kollekciy
На цей матч, була надія, тільки якщо, Свьонтек неочікувано провалиться. Але сьогодні вона була, як робот. До таких Марта,  ще не доросла. Хоча частина розіграшів у Марти сьогодні була чудова, треба щоб таких розіграшів вдавалося в двічі більше, тоді можна боротися, навіть з такою Свьонтек. 
Треба щоб Марту вистачило, ще на Маямі, а потім вже на море, а то вже почала травми шукати.
Ekvato
Поки що треба підтягувати деякі елементи: першу подачу, гру на задній лінії. Але це все не основне. Основне-СТАБІЛЬНІСТЬ. За рахунок цього Іга і виграє. У неї майже немає психологічних гойдалок, а Марту дуже легко вибити з колії. Якщо оператори зроблять нарізку з матчу, то 80% усіх крутих розіграшів буде на користь Марти, вона дуже обдарований гравець і вміє радувати глядачів. Але також 70% невимушених помилок сьогодні теж ідуть у "скарбничку" Марті. Буде стабільність - буде Марта у десятці, а поки що вона посувається поюлижче до 20-ки, що теж гарно
Александр Ад
Дуже велика різниця в якості першої подачі.Та й по многим іншим компонентам гри.Головне зараз Марті проаналізувати гру і зробити акцент на своїх слабких місцях.А взагалі дякую Марті за позитивні емоції і результат на цьому турнірі.Так крок за кроком і треба йти до своєй цілі.
Андрій Заліщук
Марта всеодно молодець, наперекір багатьом критикам другий турнір поспіль зайшла так далеко по сітці
kollekciy
Моє передчуття після неочікуваного зняття Маркети, що це знак Марті далеко зайти справдилося повністю. Вітаю Марту з ще одним чудовим турніром поспіль.
Sashamar
Все просто. Іга віднеслася до зустрічі максимально серйозно (поважає!), а Марта занадто серйозно. Як би вона себе і оточуючих не заспокоювала, а нервувала (звідси й палець, від нервів соматичні проблеми загострюються).
До речі певен, що на ранніх стадіях підсумок був би, можливо, таким самим, але без розгрому.
sv_2000
Жаль... Немного разочарован, ожидал плотную борьбу с шансами на победу, но не сложилось. Так и не нашла Марта сегодня свою игру. Тем не менее пробежки будущей победной  игры были. Всё будет ок. 
Нехай щастить
Марту можна привітати,це був найкращий турнір із серії WTA 1000 для неї . Одразу після фіналу WTA 500 в Сан Дієго півфінал в Індіан-Веллс,це крутний результат 👍
Щоб перемагати Ігу потрібно бути в найкращій фізичній формі,цього не було в цій грі.Це буде хорошим досвідом на майбутнє.
Kono86
"Молодець". Та в принципі тут і шансів особливих не було. Були наївні, які сподівались, але, в реальності все так як і мало бути..
Alex196
Чудова Марта 
chevars
Для перемог у тенісі, да й і у любому іншому виді спорту потрібні три фактори: стан здоров'я, ментальність переможця і технічна оснащеність спортсмена. Зрозуміло, що останні два фактори практично похідні від першого. Але, якщо ти мандражуєш перед суперником, то ні за яким станом здоров'я тобі не виграти. Також, якщо ти не вмієш подавати, то при любому стані здоров'я  це шлях до поразки. А далі вже справа техніки. Якщо ти не вмієш перекрутити мяча, який прилітає від Швьонтек, то будеш або бити у трос, або накидувати на хавкорт для наступної нищівної атаки суперниці. А ще далі, чи навпаки ближче стоїть ігровий інтелект, який керує спортсменом для оптимальних дій у кожній ігровій ситуації. Якщо з ним туго, тоді краще за ракетку й не братися. А взагалі, якщо не рахувати останнього матчу, Марта молодець. Треба тільки більше тренуватися та вірити в себе, і фінальні перемоги прийдуть 
Mr Voevudskiy
Ох и спортсмены у нас.. овощи хрустальные
KirTheKing
по технике Марта на две головы выше чем этот паренек в сиреневой кепке.. надо отшлифовать первую подачу и еще пару элементов и все будет OK..
Vlad Holl
Програвати не страшно ,але програвати без боротьби , без супротиву , то вболівальникам дуже не подобається. Програла, десь ,за годину з невеликим , і це багато про що говорить. Жодного натяку на зворотній брейк , а свої подачі віддавала з першого разу.
А взагалі треба сказати дякую за півфінал і чекаємо на Майямі , може там зірки зійдуться і не тільки для Марти.
Kamon
Хорошая игра на высоком уровне 
Vlad Holl
Оці всі мінусовщики вважають  що за програш також треба хвалити ? Почитайте коменти іспанських , англійських вболівальників на програш команди , та там на вулицю не вийдеш , а у нас тільки гладить по голівці .
Іван Срака
Оце і єсть наш уровєнь у т(п)енісі.