Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 29 марта 2018, 18:39
3540
1

Олександр ПЕТРАКОВ: «Завдання збірної — потрапити на чемпіонат світу»

Головний тренер збірної України U-19 розповів про вихід команди на Євро-2018

| Обновлено 29 марта 2018, 18:39
3540
1
Олександр ПЕТРАКОВ: «Завдання збірної — потрапити на чемпіонат світу»
ФФУ

Головний тренер юнацької збірної України (футболісти не старші 1999 року народження) Олександр Петраков вважає, що синьо-жовті заслужено перемогли в еліт-раунді Євро-2018.

Після тріумфального виступу в Румунії в еліт-раунді Євро-2018, в якому юнацька збірна України U-19 здобула путівку до фінальної частини чемпіонату Європи, головний тренер команди Олександр Петраков розповів про минулі баталії офіційному сайту ФФУ.

— Олександре Васильовичу, що ви відчули, коли в компенсований час Валерій Бондар забив гол?
— Те, що необхідно швидко перебудуватися на гру в три центральні захисники.

— Чому?
— Тому що із 70-ї хвилини команда перейшла на схему 2—6—2. Ми пішли на ризик. Центральний захисник Бондар побіг в атаку, і центральні хави висунулися ближче до воріт суперника. Навіть незважаючи на пропущений через власну помилку м'яч, команда все одно гнула свою лінію й домоглася перемоги.

— Який момент в еліт-раунді був для вас найскладнішим?
— Перший матч. Із власного досвіду знаю, що це чи не найголовніший поєдинок на турнірі. Його не можна було програвати. Шведи всі габаритні, потужні. Ми спробували зіграти просто й надійно. І коли психологічний бар'єр було подолано, все пішло по накату. Хлопці молодці, витримали, ніхто не скаржився, не ображався, всі билися за честь країни. Не менш важливий внесок у цю перемогу зробив і тренерський штаб команди в особі Андрія Анненкова, В'ячеслава Кернозенка, лікаря збірної Павла Трофимчука, масажиста Євгена Пегети, адміністратора команди Ігоря Якубовського, оператора Олексія Некрасова й керівника делегації Володимира Кавянова.

І шкода, що в Румунії не обійшлося без конфлікту. Справа в тому, що перед першим матчем, зі шведами, пішов сильний сніг. І, як виявилося, поле було без підігріву, хоча свої поєдинки румуни поставили на стадіоні, де підігрів є. Я зі своїми футболістами тиждень місив бруд, і нас переводять на штучний газон... Я пригрозив не вивести команду на гру. Напередодні матчу всю ніч переживав через цю ситуацію. І, дякувати Богу, справедливість перемогла, УЄФА прийняв рішення на нашу користь.

Я вже не кажу про деякі тренування. Знову-таки, через сильний снігопад командам України, Сербії та Швеції довелося тренуватися на штучному газоні розміром 20 на 50, а господарі почистили для себе повноцінне поле. Шведи й серби настільки образилися, що попросили їхній очний матч, який уже нічого не вирішував, перенести на денний час, щоб увечері приїхати підтримати збірну України у вирішальному поєдинку проти господарів.

— У стартовому складі ви вносили зміни тільки в центральній зоні...
— Я був змушений це робити, оскільки в першому матчі другу жовту картку (перше попередження він заробив у кваліфікації. — Прим. ред.) отримав Хахльов. Та сама історія сталася у другому поєдинку з Бєляєвим. У нас взагалі перед турніром на картках висіли шість чоловік.

— Голи у збірної України на турнірі забивали виключно гравці захисної лінії. Ви домоглися від своїх підопічних універсалізму?
— Це збіг обставин. Я радий за захисників, а атакуючі футболісти отримали від мене по повній програмі. Утім, в останньому матчі вони виправилися. Хоч і не забили, але виконали величезний обсяг роботи.

— У стані ейфорії можна ставити будь-які завдання на фінальну частину чемпіонату Європи. Але якщо реально, то на що може розраховувати збірна України на полях Фінляндії?
— Я давно поставив перед командою завдання — потрапити на чемпіонат світу (U-20). Для цього на найближчому Євро потрібно посісти місце не нижче п'ятого, яке розіграють у додатковому матчі. Тим більше що ЧС проходитиме на полях сусідньої з Україною держави, Польщі, куди можуть приїхати рідні гравців, а також багато вітчизняних уболівальників.

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Байер – Рома – 2:2. Исторический камбэк. Видео голов и обзор матча
Футбол | 10 мая 2024, 01:20 0
Байер – Рома – 2:2. Исторический камбэк. Видео голов и обзор матча

Смотрите видеообзор ответного матчу 1/2 финала Лиги Европы

Космос в Леверкузене. Байер отыгрался с 0:2 и вышел в финал Лиги Европы
Футбол | 10 мая 2024, 00:03 22
Космос в Леверкузене. Байер отыгрался с 0:2 и вышел в финал Лиги Европы

«Рома» не сумела удержать победу и прервать невероятную серию немецкой команды

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Толик Филипов
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил