Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Художественная гимнастика
|
1105
0

Перша «бронза» збірної Китаю

Передолімпійський тиждень з художньої гімнастики у Пекіні проходив за повних трибун

І хоча, здавалось би, цей вид спорту, де розігруються лише два комплекти олімпійських нагород, для амбіційних представників Піднебесної не є особливо привабливим – відсутність традицій та «своїх» людей у «художньогімнастичному» відділенні Міжнародної федерації гімнастики зводить до мінімуму будь-які можливості зійти на п’єдестал пошани, – жителі китайської столиці продемонстрували неабияку обізнаність у тонкощах гімнастики та не шкодували оплесків, у такий спосіб смакуючи «родзинки» у композиціях грацій.

Вдячна публіка несамовито підтримувала найталановитішу актрису гімнастичного помосту Анну Безсонову. Навіть втрата киянкою обруча і, відповідно, кількох балів не зіпсували глядачам настрою. Анна, котра виступає, у першу чергу, для глядачів, після цієї невдачі безпомилково і з особливим натхненням станцювала «Болеро» зі стрічкою та на півтори хвилини перевтілилась у гладіатора. «Образ у вправах з булавами – найбільш символічний, – зізналась Аня. – Там я – гладіатор, який у боротьбі не на життя, а на смерть, виходить переможцем. Моя спортивна кар’єра – це точнісінько та сама боротьба». Цього разу битва з лідером російської збірної Ольгою Капрановою для українського гладіатора завершилась поразкою: в Анни – «срібло» і певне розчарування: після блискучої перемоги на чемпіонаті світу їй ніяк не вдається зберегти першість за собою. Лише півбала відділили від другої сходинки призового подіуму азербайджанку Алію Гараєву, у неї – «бронза».

Найбільшою несподіванкою змагань стала «бронза» збірної Китаю у групових вправах – перша нагорода в історії китайської художньої гімнастики. Неодноразово доводилось чути від фахівців про самобутність та виразність незвично високих китаянок, про їхню згуртованість, вражаючу синхронність та складність програм, про те, що вже настав час відчинити їм двері до еліти. Однак судді довгий час вказували на місце у черзі. Цими днями на руку китайським граціям зіграв фактор «рідних стін»: традиційно до господинь помосту і ставлення відповідне. Тож постійним призеркам найпрестижніших змагань білоруським гімнасткам час бити на сполох – не виключено, що через вісім місяців на тому ж килимі Пекіна їх знову обійдуть китайські візаві. Перемогу вкотре святкували росіянки, італійки – на другій позиції.

Українки Віра Передерій, Аліна Максименко, Віта Зубченко, Олена Дмитраш, Ірина Ковальчук та Дарія Андреєва жодного разу не втратили предмети, але злетіти вище сьомого місця не змогли. «Хотілось би кращого результату, однак судді нагору поки що не пускають, – розповіла Віра Передерій. – Хоча ми обіграли сильну команду Іспанії, переконана, могли б обійти й ізраїльтянок. Ірина Дерюгіна похвалила наш виступ, а в Альбіни Миколаївни було до нас багато претензій – і щодо синхронності, і до висоти стрибків тощо. Одержати від неї похвалу – величезна розкіш. У залі, де проходитимуть Олімпійські ігри, нам з дівчатами було затишно і комфортно, ніякої напруги не відчували. У Китаї, наче вдома: чи не всі волонтери розмовляють російською, та навіть на базарі часто можна почути цю мову. Китайці наполегливо готуються до Ігор: містом розвішана олімпійська реклама, на вулицях жваво продають талісмани Ігор».

Олена САДОВНИК

Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Элита socca Украины и Киева 2024
Другие виды | 25 апреля 2024, 21:45 0
Элита socca Украины и Киева 2024

Номинанты сезона 2023/24 по итогам 10 туров

Лунин может не сыграть ответный матч против Баварии. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 18:50 0
Лунин может не сыграть ответный матч против Баварии. Стали известны причины

Место в воротах Лунина может занять Куртуа

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.