Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Олимпийские игры
| Обновлено 29 января 2014, 10:18
1684
4

Александр УСИК: «Заявка на ОИ Львов-22 – путь к объединению»

Львов готовит официальную заявку на проведение зимней Олимпиады

| Обновлено 29 января 2014, 10:18
1684
4

Олімпійський чемпіон з боксу 2012 року Олександр Усик вважає, що участь України у заявці на проведення зимової Олімпіади та Паралімпіади 2022 року матиме для країни велике значення. Він заявив: «Нам сьогодні вкрай важливо скористатися об’єднавчими ідеями, до яких, за моїм переконанням, належить любов до спорту. Такою ідеєю я як спортсмен, вважаю заявку України на отримання права проведення зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року у Львові. Якою б не була економіка, політика, влада, усі хочуть бути здоровими, усі бажають щоб до нас приїжджали туристи та вболівальники, щоб розвивався туризм. Тому, з професійним та відповідальним підходом – ця добра справа, може стати однією зі сходинок до примирення, консолідації, відновлення дружби та довіри між людьми різних переконань».

З ним солідарний і львівський історик спорту Іван Яремко. Дослідник наголошує: «Вірю, що підготовка до олімпіади у Львові допоможе країні перейти на мирні рейки та приступити до розбудови спортивно-туристичної інфраструктури. У нас славні спортивні традиції. Ми маємо свого Де Кубертена – Боберського. Наші лещетарські (лижні) досягнення продовжуються з позаминулого століття. Історія знає чимало прикладів, коли спортивні ідеали примиряли непримиренних опонентів. Було би дуже добре, якби харків’янин і львів’янин, прикарпатець і дончанин могли щодо цього солідаризуватися і добре попрацювати для досягнення мети».

Погляди колег поділяє і бронзова призерка Олімпіади-94 в Ліллехаммері Валентина Цербе-Несіна. Вона переконана, що сам факт подачі Україною заявки на Олімпіаду-2022 – це перемога для всієї країни – від Ужгороду до Луганська. «Заявка на проведення в Україні Олімпіади-2022 – це дуже вагомий та правильний крок назустріч розвитку та популяризації зимового спорту та фізичної культури в країні. Сама спроба втрутитися в боротьбу за право приймати Ігри – це вже перемога, адже із Заявкою ми значно більше говоримо про зимові види спорту, думаємо над інфраструктурою та створюємо сприятливі умови, щоб наші спортсмени-олімпійці якомога краще виступали на Олімпіадах», - зазначила бронзова Олімпійська призерка.

Вона також додала, що вірить в перемогу України в гонці заявок, але із другої чи третьої спроби. «Звичайно, що дуже хотілося б вибороти право на Олімпіаду-2022, адже тоді ми б модернізували всі ті бази, які маємо, отримали б нові центри для зимового спорту, а також у нас з’явилася б арена для керлінгу, тобто розпочався б розвиток тих видів

зимового спорту, про які до цього мало-хто навіть знав. Однак, зважаючи на силу конкурентів, мало віриться в перемогу України з першої спроби. Але, навіть якщо нічого не вийде відразу, то обов’язково потрібно робити спроби і надалі – друга-третя заявки країн завжди кращі, аніж попередні і мають значно більше шансів на успіх», - резюмувала Валентина Цербе-Несіна.

Довідка: У листопаді 2013 р. Україна подала декларацію до МОК з підтвердженням намірів взяти участь у конкурсі на право проведення у 2022 р. зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор.

У березні 2014 р. Заявковий комітет Львів-2022 має надіслати в Лозанну (Швейцарія), до МОК Заявковий файл, який буде ретельно проаналізований експертами. Фінальне рішення про перелік країн, які увійдуть до так званого Short List, МОК ухвалить у липні 2014 р. Фінальне рішення про те, яка країна прийматиме Зимові Олімпійські та Паралімпійські Ігри-2022 року МОК ухвалить у липні 2015 року в місті Куала-Лумпур (Майлайзія).

Крім України, наразі у боротьбі за право приймати найбільший зимовий спортивних захід планети змагаються Польща та Словаччина (спільна заявка), Казахстан, Норвегія та Китай.

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
yuravk
Це шлях у прірву!!! Недаремно навіть економічно-стабільні держави відмовляються від цього "ярма". А тут ще й розкрадуть більшу частину! Замість того, щоб витратити ці кошти на модернізацію всієї країни!
Я проти!!!
stropa2011
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
kazap.net
Идея блестящая, но... Надо думать, где деньги найти.
Henriklarsson
Путь к распилу и краху экономики. Давайте утянем из бюджета кучу миллиардов долларов, при том что нам и на самое насущное не хватает, откатим и распилим большую часть, и это послужит объединению Украины. Дадим регоналам хапануть бабла напоследок. Браво