Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
3718
6

Александр ГЕЛЬШТЕЙН: «Я жду от Коллины конкретики»

Президент «Гелиоса» прокомментировал открытое письмо, направленное итальянскому специалисту

Александр ГЕЛЬШТЕЙН: «Я жду от Коллины конкретики»
Александр Гельштейн

Президент «Геліоса» звернувся з відкритим листом до куратора системи арбітражу України П’єрлуїджі Колліни.

Кілька днів тому на офіційному сайті харківського клубу був викладений лист до пана Колліни. Суть звернення звелася до одного: некваліфікованої роботи арбітрів у матчах за участю «Геліоса».

Чим усе закінчиться цього разу, на яку, власне, реакцію сподіваються у харківському клубі, - з цим запитанням ми звернулися до президента «Геліоса» Олександра Гельштейна.

- Якої реакції очікуємо від нашого листа-звернення? - розпочав розмову Олександр Матвійович. - Та бодай якоїсь. Хочу щоби пролунала конкретика: що буде зроблено для покращення арбітражу. Головне, щоби нам знову не почали розповідати про молодих перспективних суддів, яким потрібно набувати досвіду.

- А бодай надію маєте, що на лист усе ж відреагують?
- Недарма ж кажуть: надія помирає останньою.

- А якщо все-таки проігнорують звернення?
- Давайте почекаємо. Поки ж мало часу пройшло, щоби говорити про якісь подальші кроки у випадку, якщо його залишать без уваги.

- Чому на цьому акцентую увагу, бо не так давно, саме перед прес-клубом із паном Колліною, головний тренер алчевської «Сталі» Вадим Плотніков відверто після матчу, а потім і в інтерв’ю «УФ» заявив, що арбітри вимагають, аби їм платили. Відповідно, всі також очікували бодай якоїсь реакції. Але на тому ж, уже згаданому засіданні, про цей випадок навіть не згадали…
- До мене арбітри не зверталися з таким проханням. Можливо, вони самі чогось чекають.

- Чи не насторожує вас, що навіть після таких гучних слів у бік арбітражу жодної реакції?
- Не знаю, можливо, когось влаштовує такий стан справ. Ми лише вчора написали листа (розмова відбулася у вівторок. - О. Т.), отож чекаємо, що нам дадуть відповідь.

- «Геліос» - одна з небагатьох команд ліги, яка відзначила позитивні тенденції в арбітражі минулого чемпіонату. Чому ж тоді з початку нового сезону колектив потрапив у таку немилість до «людей у чорному», що в підсумку суттєво вплинуло на результати у стартових п’яти турах?
- Як ви й сказали, така робота суддів суттєво вплинула на підсумковий результат. Чому так? Є припущення, що деякі команди інакше спілкуються з арбітрами. Можливо, в них стаття витрат для цього наперед запланована. У нас цього немає, тому ми й потерпаємо. А можливо, причина в тому, що три з п’яти матчів нас обслуговували арбітри, які проводили лише перші поєдинки в лізі. Але мені тоді не зрозуміло, як можна було так помилятися, й до того ж, на користь наших суперників? Якась дивна закономірність.

- То, вочевидь, уже час заговорити всерйоз про суддівську анархію в чемпіонаті?
- Щодо анархії - не знаю. Суддівському корпусу краще знати. Але те, що арбітрам бракує професіоналізму, принаймні в першій лізі, це - факт.

- Усі мовчать, ніхто не вживає рішучих заходів. Як же тоді із цим боротися?
- Перший крок ми вже зробили. Давайте дочекаємося реакції на наш лист. У гіршому випадку, робитимемо наступні дії. Можливо, після нашого звернення будуть якісь позитивні зрушення в роботі арбітрів. Звичайно, хотілося, щоби на нас не проводили експериментів. Я розумію, що в нас молоді, перспективні судді, але нехай вони спочатку попрацюють на першості області, в аматорському чемпіонаті, а вже потім поступово пробують себе в професіональному футболі. Інакше: у них щось не вийшло, забракло досвіду, а страждає від цього професійна команда. Укладаєш гроші, команда грає, а все може перекреслити одне помилкове рішення арбітра. Прикро...

Олександр ТРАВЯНКА, «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Мирон МАРКЕВИЧ: «Футболисты Карпат уже думают, что они стали великими»
Футбол | 19 апреля 2024, 16:19 3
Мирон МАРКЕВИЧ: «Футболисты Карпат уже думают, что они стали великими»

Главный тренер львовской команды – о поражению от «Ингульца»

Тренер сборной Украины оценил игру Лунина и слухи про переход в Баварию
Футбол | 18 апреля 2024, 21:20 1
Тренер сборной Украины оценил игру Лунина и слухи про переход в Баварию

Рустам Худжамов высказался о последних успехах кипера сборной Украины

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Sirius_kh
Гельштейн, ещё один еврейчик
Sirius_kh
Гельштейн, ещё один еврейчик
tolstji77
Суркис во всём виноват.
Chester
Ой ладно, Колина и будучи арбитром бывало такое свистел что ни в какие ворота. Да, он был из топ-обоймы и довольно знаковым арбитром, просто его косяки забылись так как его образ покрылся налетом ностальгии по тем временам, матчам ЛЧ и ЧМ, мне так кажется.
Jumik
Исходи из другого. Какие бабки он здесь получает. Платит ему ФФУ. То есть, раньше к нему Суркис имел отношение, а теперь другая власть. Тут всё очень просто.
montana13
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил