Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
4102
21

КОНОНОВ: «Ожидаем полный стадион»

Олег Кононов рассказал о планах «Карпат» на ближайшее будущее

КОНОНОВ: «Ожидаем полный стадион»

Поєдинком проти «Кривбасу» «Карпати» завершили триматчеву гостьову серію. Головний тренер нашої команди Олег Кононов у розмові з кореспондентом Інформаційного центру підвів її підсумки, а також поділився планами на найближче майбутнє та розповів про стан здоров'я гравців, які не змогли виходити на поле у стартових іграх сезону.

- Вважаю, що ми впоралися із тими завданнями, які стояли перед командою на ці ігри, – говорить Олег Георгійович. – Перш за все хочу подякувати всім гравцям, незалежно хто скільки часу провів у грі, які виходили на поле, а також тим, хто був у запасі. Адже вони також були готові в будь-який момент вийти на поле і замінити того чи іншого партнера.

- Але ж «Карпати» показали далеко не ту гру, якої від неї чекають. Та й результат, напевне, міг би бути кращим.
- Спочатку давайте поговоримо про результат. У першій грі проти «Дніпра» ми зіграли абсолютно на рівних з дуже сильним і амбіційним суперником, перед яким керівництво клубу поставило завдання виграти національний чемпіонат і Кубок країни. До того ж не забувайте, що гра відбулася на полі «Дніпра». Тим не менше нам вдалося в жодному з чинників футболу не поступитися команді Володимира Безсонова. А програли ми через помилку судді, який наприкінці гри зарахував гол, забитий з очевидним порушенням правил. Це визнали практично всі, але нам від цього не набагато легше. В якійсь мірі це моральна сатисфакція, але турнірне очко нам ніхто вже не поверне. Хочеться лише сподіватися, що це була саме помилка, а не упередженість з боку бригади арбітрів.

- З «Дніпром» наприкінці гри «Карпати» програли. А от вчора з «Кривбасом» на останніх секундах ви мали чудовий шанс виграти. 
- Так, коли б Батіста зіграв більш грамотно тактично, то ми могли б виграти. Але цього не трапилося. Чи я цим засмучений? Якийсь смуток, звісно, присутній. Адже могли завдяки посмішці долі отримати два очки, які ніколи не бувають зайвими. Особливо на старті сезону, коли у всіх наполеонівські плани. Але з іншого боку, переможний результат для «Карпат» був би не справедливий, адже «Кривбас» зіграв нічим не гірше за нас, а свої шанси не використав на початку другого тайму.

- На вашу думку, «Кривбас» цього року не буде боротися за виживання, як це було в минулому сезоні?
- Думаю, що ні. Але скажу відверто, при всій повазі і до команди, і до її головного тренера, такий «Кривбас», який грав проти «Карпат», мені сподобався менше, аніж зразка минулого сезону. Я вважаю, що криворіжці навіть коли приїздили до Львова наприкінці минулого чемпіонату і боролися за виживання, то показували значно цікавіший футбол. Тоді вони тримали м’яч, багато комбінували. А зараз вони грали дещо прямолінійно – весь час лише «грузили» м’яч вперед і намагалися нас не стільки переграти, скільки перебороти. Я пам’ятаю, що й «Оболонь» Максимова грала в цікавий і симпатичний для глядачів футбол. Можливо, вони так грали лише проти нас, вважаючи, що зможуть «Карпати» якщо не переграти, то перебороти?..

- У вас не було враження, що «Кривбас» чимось схожий на «Рейк'явік»?
- Загалом, звичайно, «Кривбас» має гравців більш високого класу, ніж наш суперник у Лізі Європи. Але проти нас вони діяли насправді у схожій манері – довгі передачі вперед з розрахунком на силову боротьбу на другому поверсі. Але відмінність полягає в тому, що ісландці так грають завжди, а «Кривбас» таким я бачу вперше.

- Чому ж у Рейк’явіку «Карпати» виграли 3:0, а в Кривому Розі – лише 0:0?
- Виграш у столиці Ісландії нам також дався непросто. Агресивна манера гри господарів так і не дозволила нам відкрити рахунок у першому таймі. І лише по перерві, коли хлопці трохи заспокоїлися і вгамували емоції, нам вдалася серія результативних атак. Я очікував, що саме поєдинок проти «Кривбасу» буде для нас у цих трьох поєдинках найважчим. Так воно й сталося. Перш за все бракувало емоцій. Адже вони відновлюються значно повільніше, ніж м’язи. А по-друге, вже накопичилася певна і фізична втома. І не лише від самих матчів, а й від перельотів, які також відбирають і сили, і час, який можна було б використати для відновлення. Ми навіть вирішили летіти в Кривий Ріг безпосередньо у день гри, аби мати більше часу на відновлення після гри у Рейк’явіку та перельоту зі столиці Ісландії до Львова. Але нічого, це все вже позаду, а тепер нас чекають три матчі вдома.

- Перший з них вже у четвер проти того ж таки «Рейк’явіка». У гостях ви перемогли 3:0. Є можливість дати перепочити гравцям стартового складу.
- Швидше за все, ми так і зробимо. Звичайно, ми не збираємося змінювати всіх 11 гравців, які грали з перших хвилин у Рейк’явіку та в Кривому Розі. Зараз я не готовий точно сказати, які саме зміни відбудуться у складі. Але ми плануємо надати значно більше ігрового часу тим, хто мало зіграв у трьох стартових поєдинках сезону. Адже хлопці також повинні відчувати ігровий тонус. Але щось конкретніше я зможу сказати лише напередодні зустрічі, коли побачимо, хто в якому стані перебуває, і порадимося з нашими медиками.

- Яким на сьогодні є стан здоров’я Артема Федецького та Ігоря Ощипка?
- Загалом все вже нормально. Ми навіть планували спочатку, що вони обоє зіграють із «Кривбасом», але вирішили за краще цього не робити. Нехай хлопці повністю одужають – тоді й почнуть грати. Думаю, що і Артем, і Ігор у четвер на поле вже вийдуть.

- А як себе почуває Олег Голодюк?
- Я вже говорив, що у нього травма, яка вимагає тривалого часу лікування. Але все йде нормально, згідно того, що говорять медики. Сподіваюся, що днями він почне тренуватися в загальній групі.

- У четвер - перший домашній поєдинок у новому сезоні…
- …І одразу гра в Лізі Європи. Зрозуміло, що ми чекаємо на повний стадіон. Грати вдома за повних трибун – це щось особливе, словами це передати практично неможливо. Тим паче, коли трибуни підтримують свою команду в такий спосіб, як це роблять львівські вболівальники. Ми дуже скучили за нашими вболівальниками, хоча не можу не сказати, що дехто з них приїздив нас підтримати і в Дніпропетровськ, і в Кривий Ріг, і навіть у Рейк’явік. Команда зробить все, щоб не лише показати красиву гру, а й обов’язково перемогти. Так, ми виграли у гостях 3:0, але хочемо це зробити і в матчі-відповіді. Адже ми прагнемо і любимо перемагати в кожній зустрічі, а ще необхідно приносити очки як у всеукраїнський, так і в клубний рейтинг УЄФА.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти
Футбол | 18 апреля 2024, 02:56 1
Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти

Карло прокомментировал победу «Реала» в ответном матче 1/4 финала Лиги чемпионов

С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов
Футбол | 18 апреля 2024, 06:30 7
С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов

В полуфиналах ЛЧ встретятся: Боруссия Д – ПСЖ, Бавария – Реал

Комментарии 21
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Vsegda_Za_Metall (Finland)
Бажаю перемоги і тільки перемоги Карпатам! Україні потрібні очки до загального коефіцієнту.
JIecHuk (Одесса)
+1 к пятому посту.
AndriyStudent
shefsuhiv76, квитки від 70 грн., так?
shefsuhiv76
я хоч і буду на стадіоні , але аншлагу не очікую - 15-18 тисяч - мій прогноз !
Jeka20UA
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
КРИСТИНА
Что касается Львова,то думаю,что на стадионе "Украина"будет аншлаг!))) Болельщики уже готовятся поддержать свою команду.Так что у тренер и игроки "Карпат" могут быть спокойны-болелы не подведут!!))))
Впрочем,как и всегда!)))
КРИСТИНА
Jeka20UAА чо так мало аудитории,при мне в прошлый раз на три страницы насобиралось.
-----
Народ в отпусках)))))Сезон отпусков начался))))
Да и вообще-дело не в количестве страниц,а в качестве каметов!!)))))Вот лично ты,к примеру,о футболе так ничего нам и не написал. Ни о предстоящих матчах,ни про игроков,ничего...
gtz0803
Jeka20UA — 20.07.2010 12:21 А чо так мало аудитории,при мне в прошлый раз на три страницы насобиралось.
---
так ніхто ж статтю не читав, вона ж на іноземній мові (((
ABC
Хосэ..хм этож диагноз а не имя.Что он хосэ?.друг ратуешь за использование повсеместно росс.языка,а подписываешься латиносом,соберись с мыслей и опредились провакатор кактусовый.
Jeka20UA
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Jeka20UA
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
КРИСТИНА
Хоч би Федецький з Ощипком одужали......
____
Ну і спеки сильної у Львові наразі немає,стало трохи прохолодніше.Це-добре.
КРИСТИНА
romko85José Antonio — 20.07.2010 11:11
Ти шо мудак,а якшо тренер розмовляє китайською то шо не перекладати.В Україні державна мова українська і це нормально коли інтерив"ю перекладають на рідну мову
____
+1
alex8-48
А я как-то не заметил,мне всё равно на каком языке читать,а националист скорее "José Antonio",для которого это имеет значение.
lvivkarpaty09
José Antonio — 20.07.2010 11:11
Тому що нам краще читати та спілкуватись на рідній мові а не на закордонній. Цікаво коли Луческу дає коментарі чи також ти такий обізнаний в англійській або румунській мові. Чи вся обізнаність полягає лише у знанні "могучого и великого" руского язика? Та що с тобою говорити...
romko85
José Antonio — 20.07.2010 11:11
Ти шо мудак,а якшо тренер розмовляє китайською то шо не перекладати.В Україні державна мова українська і це нормально коли інтерив"ю перекладають на рідну мову
José Antonio
Во бл*** западенцы даже интервью своего же тренера переводят на укр. все им бл** не так...Говорит человек на русском так и напишите..нет же...надо ж на нашем национальном...даже не стал читать интервью...(((
nikzae
В этом розигрыше нужно всем поднатужиться, потому что очки коэффициента уже на 6 делить придётся.
andr2896
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил