Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
4273
1

ФК Львів знов розчарував

Огляд матчів 24-го туру першості першої ліги

ФК Львів знов розчарував
Нива - Динамо-2

ФК ЛЬВІВ - ПФК ОЛЕКСАНДРІЯ - 1:2 (1:2).
17 квітня. 15.00. До^ромиль. Стадіон «Княжа Арена». 1600 глядачів.
Судді: А.Яблонський, Б.Бучинський (обидва — Тернопіль), В.Александренко (Вінниця).
Делегат ФФУ: В.Шельменко (Київська обл.).
Львів: Ситников, Гальчук, Ільків, Романюк, Леонідов (Панас, 70), Г.Баранець, Худзик, Лупашко, Чепурненко (Зозуля, 61), Козак (Горкун, 80), Шептицький.
Тренер: Альґімантас Любінскас.
Олександрія: Паньків, Маринчук, Чередниченко, Сидоренко, Кременчуцький, Запорожан, Колесник (Сухоцький, 89),-Зейналов (Нікітін, 86), Шупик (Казанюк, 64), Ксьонз (Грицук, 90+3), Локтіонов (Іваненко, 73).
Тренер: Володимир Шаран.
Голи: Г.Баранець (30, пен.) — Шупик (5), Зейналов (20).
Попередження: Шептицький (83) — Шупик (26), Колесник (88).

Господарі на «Княжій Арені» востаннє втрачали очки 9 серпня з «Арсеналом», але клуб з Олександрії завжди готовий до сюрпризів і залишається непередбачуваним для суперників.

Господарі опинилися у непростій ситуації. З'ясувалось, що в команді немає гідної заміни Петру Ковальчуку, Олександру Мандзюку (обидва — травмовані) і Борису Баранцю (дискваліфікація).

Початок матчу приємно здивував Шарана. Його підопічні на другому десятку ігрового часу вели — 2:0. Ксьонз на правому фланзі доволі безперешкодно обійшов Худзика, Ільківа й Леонідова і, змістившись у центр, замість удару по воротах віддав передачу на Шупика. До воріт шістнадцять метрів. Євген чудово зорієнтувався у ситуації і переправив повз Ситникова «снаряд» у ціль. Минуло ще п'ятнадцять хвилин і знову Ксьонз скерував м'яч у карний майданчик на капітана Зейналова, і Руслан майстерно завершив комбінацію результативним ударом — 0:2.

ФК «Львів» опинився у надскладній ситуації. Необхідно проявити характер, аби вирівняти гру, відіграти два м'ячі та змагатися за свою перемогу. Гострота й швидкість були, але бракувало найважливішого — завзяття, комбінаційної гри та влучних ударів по воротах Юрія Паньківа, який, на початку формування львівського клубу 2006 року, був його «першим номером». У моментах, коли «шкіряна куля» прямувала в рамку, Паньків був на місці. Гості часто помилялися і вдавалися до дрібних фолів. Один із них трапився у карній зоні, й Григорій Баранець свого шансу не змарнував: м'яч і воротар попрямували у протилежні кути.

Львівські футболісти, замість того, щоб розвинути свій успіх, припустилися помилки і ледь не поплатились третім голом. Молодий Ситников, до якого особливих претензій не може бути, перевів «мертвий» м'яч від найактивнішого олександрійця Кcьонза на кутовий.

А перед перепочинком Олег Шептицький неправильно розпорядився м'ячем, і команди розійшлися по роздягальнях, де Любінскас, мабуть, доводив своїм підопічним, що необхідно змінити ставлення до гри. Наскільки вдалося наставнику це зробити, продемонстрував другий тайм.

Ближче до фінального свистка на тренерських лавах вирували емоції. Шаран закликав своїх до обережності, Любінскас намагався розбудити в хлопцях кураж, але найчастіше розводив руками. Рятівниками львівського гонору могли стати Панас і Горкун. Вадим завдавав, здавалося, невідворотного удару з п'ятнадцяти метрів, але Паньків укотре показав свій високий воротарський клас. А м'яч після удару дебютанта ФК «Львів» Валентина Горкуна у компенсований арбітром час прийняла на себе поперечина.

ПФК СЕВАСТОПОЛЬ - ПРИКАРПАТТЯ - 3:0 (1:0).
17 квітня. 16.00. Севастополь. Стадіон «СМЗ». 3500 глядачів.
Судді: С.Скирда, О.Луценко (обидва — Харків), Я. Трехліб (Дніпропетровськ).
Делегат ФФУ: А.Самгін (Антрацит).
Севастополь: Литовка, Плешаков (Сучу, 58), А.Башлай, Шевелюхін (Чуланов, 62), Култишов (Субочев, 61), Ківа, О.Поліщук (Ізвеков, 60), Гололобов (Жабокрицький, 66), І.Худоб'як, Бондарчук, Шишкін. Запасні: Сокоренко, Піскун.
Тренер: ОлегЛещинський.
Івано-Франківськ: Іконников, Маковійчук, Малендевич (Цкарозія, 74), Гнатюк, Подригуля, Борик, Бушман, Стоцький, Коржук, Вірстюк, Даляк (Гутьян, 46). Запасні: Вульчин, Бут, Іванишин, В.Мельник, В.Романчук.
Тренер: Сергій Пташник.
Голи: І.Худоб'як (15), О. Поліщук (55), Ізвеков (90).

Підопічні Олега Лещинського в домашньому поєдинку з «Прикарпаттям» мусили довести своїм уболівальникам, що їхня несподівана поразка в Києві від «Динамо-2» — безглузда випадковість. Стартовий склад іванофранківців, які ведуть непросту боротьбу за виживання у першій лізі, свідчив, що гості не мали особливих ілюзій щодо результату звітного поєдинку. Не обійшлося без ротацій і у складі севастопольців. Благо, що в резерві у наставника ПФК «Севастополь» є футболісти, готові в будь-який момент замінити своїх партнерів по команді. Ось чому і стартовий склад господарів мав досить незвичний вигляд для останніх матчів. Недарма ж зимова перерва, що була спрямована на «довгу лаву», себе повністю виправдала.

Ще восени навряд чи можна було уявити стартовий склад севастопольців без Сокоренка, Піскуна, Степанова, Ференчака, Жабокрицького, Шевчука. Тренерський штаб севастопольців вирішив дати перепочинок цим гравцям перед непростими поєдинками з основними конкурентами в боротьбі за путівку до прем'єр-ліги.

А тепер безпосередньо про саму гру. В першому таймі севастопольці створили біля воріт Іконникова близько десятка моментів, після яких м'яч мусив опинитися у воротах. На 15-й хвилині господарі все ж відкрили рахунок у матчі. Після навісу Култишова з правого флангу і скидки головою Плешакова найспритнішим виявився Худоб'як, який і переправив м'яч у сітку воріт гостей.

У другій 45-хвилинці голкіперу «Прикарпаття» довелося працювати, не покладаючи рук. На місці правого хавбека в цьому матчі грав Поліщук, який відзначав цього дня своє 19-річчя. І кращим подарунком для молодого футболіста став забитий ним м'яч на 55-й хвилині. Незважаючи на те, що результат матчу вже ні в кого не викликав сумнівів, севастопольці не стали заспокоюватися на досягнутому. Збільшити рахунок могли Гололобов, Субочев, Худоб'як, а після удару Жабокрицького м'яч влучив у хрестовину воріт. Довести ж рахунок до розгрому вдалося на 90-й хвилині. Перший удар Худоб'яка голкіпер «Прикарпаття» парирував, а от врятувати свою команду після «пострілу» Ізвекова йому було вже не до снаги.

НИВА - ДИНАМО-2 - 0:1 (0:1).
17 квітня. 17.00. Тернопіль. Міський стадіон. 2200 глядачів.
Судді: Я.Козик (Мукачево), В.Луцький (Івано-Франківськ), І.Гарлач (Ужгород).
Делегат ФФУ: М.Овчар (Калуш).
Тернопіль: Ільющенков, Слука, Лівіцький, Петрик, Мельник, Бінкін (Кормило, 68), Єжижанський (Міщишин, 26), Вонс, Майдан, Беркита, Грінченко (Сокіл, 46). Запасні: Вірковський, Ключик, Городецький, Задойко.
Тренер: Едуард Павлов.
Київ: Загладько, Допілка, Новак, Бутенін, Родіна, Кушніров, Єременко (Коваль, 65), Рибалка, Суарез, Теміле, Шевчук. Запасні: Волинець, Люлька, Рижук, Парцванія, Малін, Боровець.
Тренери: Геннадій Литовченко, Юрій Калитвинцев.
Голи: Рибалка (40).
На 51-й хвилині Рибалка не реалізував пенальті.
Попередження: Грінченко (45+1), Вонс (49), Беркита (83) — Родіна (83).

Перших десять хвилин гра проходила в центрі поля. Команди не надто думали про атаку. Втім, перший удар по воротах завдали саме гості: завдав удару Кушніров, утім, голкіперу не довелося вступати в гру — м'яч пролетів повз рамку. Гравці «Ниви» підтверджували свій статус аутсайдерів чемпіонату, адже зачепитися за м'яч на чужій половині поля господарі просто не могли. Але на 19-й хвилині непоганий момент був у Романа Мельника, але його дальній удар «за комірець» голкіперу став легкою здобиччю для Загладька. Далі двічі ворота Ільющенкова тривожив досвідчений Олег Допілка, але спочатку м'яч влучив у сітку із зовнішньої сторони воріт, а наступний удар колись гравця збірної України (можливо, і в майбутньому також) з другої спроби зафіксував шкіряного. Ну, а на 40-й хвилині чудовий удар зі штрафного вдався лідеру киян — Сергію Рибалці. М'яч влетів у ліву від голкіпера «дев'ятку». І тут уже без шансів.

Щойно розпочався другий тайм, як Бінкін зіграв рукою у власному штрафному майданчику. До одинадцятиметрової позначки підійшов з м'ячем автор першого гола в матчі, але з вигіднішої позиції йому переграти голкіпера не вдалося. Останні хвилини гри динамівці дозволяли господарям мінімум — вибивати м'яч після свого ж натиску. Із цим завданням тернопільці впоралися.

ХАРКІВ - ФЕНІКС-ІЛЛІЧІВЕЦЬ - 1:2 (1:1).
17 квітня. 17.00. Харків. Стадіон «Динамо». 100 глядачів.
Судді: Г.Махно (Кіровоград), В.Федан (Олександрія), А.Скрипка (Кіровоград).
Делегат ФФУ: О.Кравченко (Макіївка).
Харків: Ходанович, Паламарчук, Кравченко, Корнієць, Чепіга, Литвиненко, Іванченко, Бородавка, Федота, Корольчук (Жеребцов, 76), Черніков (Сивуха, 59). Запасні: Швайченко, Рижих, Скляр, Тарасов, Медведєв.
Тренер: Михайло Стельмах.
Калініно: Литовченко, Антонюк, Бобух (Івашко, 68), Луценко, Бугаєв, Яковенко, Малюк (Коваленко, 64), Марченко (Повальчук, 70), Корольков (Леонов, 81), Семенина, Блудов.
Запасні: Тукач, Панченко, Тітомир.
Тренер: Анатолій Біля.
Голи: Бобух (у власні ворота, 39) - Бобух (6), Блудов (82).
Попередження: Корольчук (60) - Марченко (39).

«Фенікс-Іллїчівець» вийшов на цю гру з новим головним тренером — відправленого у відставку Івана Марущака змінив Анатолій Біля, — повідомляє прес-служба харків'ян. Новий керманич кримчан дав своїй команді вказівку провести швидкий гол і, на жаль для господарів поля, її було втілено в життя: гості розіграли кутовий за класикою, спрямувавши подачу на найвищого гравця команди, центрального захисника Бобуха, і той головою поцілив м'яч у ворота.

«Харків» свої найнебезпечніші моменти в першому таймі створював при виконанні штрафних ударів. Після того, як на початку матчу невдало пробив Корольчук, наступний схожий штрафний Михайло Стельмах дав вказівку виконати Артему Іванченку. Іванченко пробив із 25 метрів, м'яч вдарився в поперечину і покинув межі поля. Зате наступний штрафний «Харкова» став результативним. Вадим Бородавка з лівого флангу зробив подачу, на яку відгукнувся той самий Бобух, який відкрив рахунок у матчі. Цього разу він пробив головою... у свої ворота, причому без шансів для Литовченка.

У другому таймі гравці «Харкова» більше контролювали м'яч, ось тільки з завершенням атак не складалося. Зокрема, на 62-й хвилині гостро прострілив з лівого флангу Корольчук, проте не знайшлося нікого, хто б замкнув цей простріл. Не менш небезпечний момент був дещо раніше і в гостей. Навіс Семенини Блудов завершував ударом головою з десяти метрів, але голкіпер виручив господарів.

Пропустив же «Харків» дещо нелогічний гол. Повальчук, рухаючись з м'ячем правим флангом, опинився біля кутового прапорця. Блокувати його навіс кинулися Федота і Чепіга. М'яч, потрапивши в ногу одному з них, полетів по досить хитромудрій траєкторії, ідеально ліг на ногу Блудову, і форвард гостей забив одним дотиком.

СТАЛЬ - НАФТОВИК-УКРНАФТА- 0:1 (0:1).
17 квітня. 16.00. Алчевськ. Стадіон «Сталь». 2000 глядачів.
Судді: С.Скрипак, Н.Рачинська, Ю.Кир'янов (усі — Київ).
Делегат ФФУ: В.Безсмертний-(Кіровоград).
Алчевськ: Бабак, Яскович (Палагнюк, 66), Назаренко (Назарук, 46), Кондратюк, Налигач (Гордя, 46), Чеботаєв, Гавриш, Муховиков, Окана-Стазі, Алан (Акименко, 76), Шевченко. Запасні: Сітало, Пасічніченко, Янченко.
Тренер: Анатолій Волобуєв.
Охтирка: Дейнеко, Тарасенко, Юрченко (Прокурор, 90), Карпенко, Харченко, Єсип, Бояринцев, Башлай, Саванчук (Євсеев, 84), Вітер (Грачов, 90+3), Каракевич (Кикоть, 77). Запасні: Втюрін, Одинцов, Чеботарьов.
Тренер: Сергій Шевченко.
Гол: Башлай (45+1).
На 33-й хвилині Вітер не реалізував пенальті.
Попередження: Гордя (85) — Башлай (82).

Перед матчем майже всю ніч йшов дощ, тому поле для гри було важкуватим, — повідомляє прес-служба гостей. Зважаючи на це, тренери побудували гру від оборони, діючи на контратаках. І варто сказати, що ця тактика принесла успіх саме охтирським футболістам. Уже на початку другої половини першого тайму вони мали нагоду відкрити рахунок: На 32-й хвилині провал на правому фланзі оборони господарів призвів до передачі в центр і удару Башлая — після рикошету м'яч вилетів на кутовий. Капітан «Нафтовика» Єсип виконав навіс на дальню стійку воріт, де вже капітан «Сталі» Гавриш, намагаючись вибити м'яч, мимоволі потрапив собі в руку. Арбітр матчу відразу зафіксував гру рукою і без вагань показав на «позначку». Охтирські футболісти в нинішньому сезоні б'ють пенальті не досить вдало. Та й Вітер не зміг поліпшити цю неприємну для команди статистику. Він пробив сильно, та майже по центру воріт. Голкіпер алчевців Бабак, стрибнувши у правий кут, все ж зумів відбити м'яч ногами.

Та на перерву гості йшли в гарному настрої. В компенсований арбітром час до першого тайму після однієї з контратак Тарасенко виконав передачу з правого флангу на ближню стійку, і Башлай «щічкою» замкнув цю передачу.

У другому таймі господарі, намагаючись відігратися, одразу пішли в атаку. Та надійно грала захисна лінія підопічних Сергія Шевченка, і гості не забували про гострі контратаки. В одній із них, після передачі з глибини поля, Каракевич, випередивши захисників, пробив головою — м'яч влучив у стійку воріт. І хоча завершальний відрізок матчу апчевці провели в безперервних атаках, створити серйозну небезпеку воротам Дейнеки вони не зуміли.

КРИМТЕПЛИЦЯ - ВОЛИНЬ - 3:2 (2:2).
17 квітня. 17.00. Аграрне. Стадіон «КТ Спорт Арена». 1000 глядачів.
Судді: К.Труханов (Харків), В.Пушенко (Київ), О.Дробітько (Полтава).
Делегат ФФУ: В.Наритник (Кременчук).
Молодіжне: Бандура, Візавер, Канюк, Бойко, Мамутов (Печонкін, 57), Абляметов, Єрмак (Симончук, 66), Трухін (Новотрясов, 90), Кучеренко (Боргун, 79), Діабі, Зубко (Сгинухін, 88).
Тренер: Олександр Севидов.
Луцьк: Неділько, Мостовой, Симінін, Курилов (Литовченко, 19), Гошкодеря (Рамон, 73), Довгий (Пічкур, 25), Ковалюк, Бамба, Кінаш, Бабир (Павлов, 56), Майкон (Лео Коста, 83).
Тренер: Віталій Кварцяний.
Голи: Діабі (15), Мамутов (27), Сгинухін (88) — Майкон (21, 45, обидва з пен.).
На 76-й хвилині Кучеренко не реалізував пенальті.
Попередження: Канюк (33); Симончук (72) — Симінін (35), Бабир (53), Рамон (76), Кінаш (90+2).
Вилучення: Діабі (65).

Тренерський штаб «Кримтеплиці» відчував деякі кадрові труднощі, — повідомляє прес-служба господарів. Кілька гравців захворіли (Щедраков, Свинцицький, Антонюк, Саранчук). Не зовсім оговтався від вірусу і лідер колективу Кучеренко. Гості ж завжди проблем зі складом не відчували.

У першому таймі кращий вигляд мали гравці півдня. Вони розуміли, що з гренадерами Кварцяного важко боротися на рівних поблизу їхнього штрафного майданчика. Потрібно було зламувати оборону швидкими рейдами. Спочатку Трухін увірвався у володіння «Волині» по лівому флангу, зробив точну передачу на Кучеренка — захисник гостей сміливо кинувся під м'яч. Що не зміг зробити кращий бомбардир команди з Молодіжного, вдалося його партнеру по атаці Діабі. Курилов у простій ситуації подарував м'яч єдиному форварду господарів. У таких моментах гріх чекати промаху від Сулеймана — 1:0. Майже відразу ж покарав свого підопічного і наставник гостей — в гру вступив Литовченко.

Дуже швидко лучани відновили паритет. Бабир, якому дуже хотілося проявити себе в грі зі своїми колишніми партнерами, обіграв Мамутова і влучив у руку Абляметову — пенальті, Майкон з «точки» пробив бездоганно.

На 27-й хвилині Мамутов виправився. Кучеренко розіграв м'яч з кутового, зробив навіс у центр штрафного, а Мамутов чітко вдарив, перебуваючи в оточенні кількох захисників! Втім, під завісу перших 45 хвилин суддя знову призначив пенальті у ворота господарів. Бразилець Майкон і цього разу не залишив шансів Бандурі.

Після відпочинку домінували гості із Західної України. Тут слід виділити зрілу гру воротаря «тепличників» Бандури. Спочатку Олександр відбиває удар Бабиря. Далі показує вищий клас, коли реагує на «постріл» Майкона і добивання Пічкура.

Ось тут і трапився епізод, який значно змішав карти. Активний Діабі багато отримував по ногах. Одного разу він не стримався і відповів супернику. Арбітр Труханов відразу ж показав червону картку.

Довелося відійти в оборону. Однак на 76-й хвилині суддя вказав ще раз на точку, звідки пробивають одинадцятиметрові удари. Цього разу — в штрафній лучан. Штатний пенальтист Кучеренко, мабуть, не впорався з нервами і влучив у стійку.

Кримчан це не зламало, і вони вирвали перемогу. Автором вирішального гола став молодий Сгинухін, який став найшвидшим у воротарському гостей!

ЗІРКА - ЕНЕРГЕТИК - 2:1 (1:0).
17 квітня. 15.00. Кіровоград. Стадіон «Зірка». 3500 глядачів.
Судді: О.Бондар, Ю.Маніло, В.Папірович (усі — Хмельницький).
Делегат ФФУ: О.Гордієнко (Дніпропетровськ).
Кіровоград: Чурилов, Михайлюк, Котелюк, Смалько, Городов (Вечтомов, 64), Голоперов, Шибко, Чорномаз, (Салатін, 90+2), Драголюк (Давидов, 56), Басов, Жерш (Андрухов, 29) Запасні: Білошапка, Бурдіян, Денисов.
Тренер: Ігор Жабченко.
Бурштин: Хомин, Прокопович (Шалата, 39), Лазорик, Гребинський, Данищук, Міліщук, Долотко, Семенюк, Василів (Дністрян, 18), Мікуш, Гордієнко. Запасні: Бандрівський, Єнілєєв, Клюшніченко, Деренюк, Рева.
Тренер: Микола Пристай.
Голи: Драголюк (10), Андрухов (69) — Семенюк (68).
Попередження: Чорномаз (74) — Мікуш (25).

З перших хвилин матчу господарі пішли у масований наступ. Уже на другій хвилині гри Голоперов завдав небезпечного удару по воротах «Енергетика». За кілька хвилин потужний удар Городова пройшов вище воріт. З третьої спроби рахунок було відкрито. Драголюк майстерним ударом зі штрафного влучив у верхній кут воріт. На 16-й хвилині, після перехоплення в центрі поля, троє гравців господарів виходили на одного захисника. Та неточна передача Чорномаза звела нанівець небезпечну атаку.

Поступово гості оговтались, і десь з середини першого тайму гра пішла на зустрічних курсах. Одну з причин зменшення активності кіровоградців варто шукати внаслідок ранньої заміни активного Жерша, який отримав травму. Тактичні перебудови, коли на передню лінію вийшов Андрухов, а Чорномаз змістився в зону лівого півзахисника, надовго змусили «Зірку» шукати гострі ходи в нападі. Епізодично це виходило, але в більшості випадків атаки не знаходили логічного завершення. До останніх хвилин матчу вже «Енергетик» діяв першим номером, а господарі шукали щастя в контратаках.

Під завісу першого тайму Гордієнко виходив сам на сам з голкіпером, але занадто відпустив м'яч. Чурилов вийшов на перехоплення, між гравцями відбулось зіткнення. Арбітр впевнено показав на кутовий, а гості сподівалися на інше рішення...

Майже в наступній атаці вже Хомин у ефектному стрибку зреагував на удар Городова. М'яч, зачепивши поперечину, пішов на кутовий.

Гра і надалі тривала, мов на гойдалках. На небезпечні удари Долотка й Семенюка кіровоградці відповіли проривами Чорномаза і Городова. Дальній удар Гребінського — впевнена реакція Чурилова.

Гості підсилюють тиск, і в черговій атаці зрівнюють рахунок. Семенюк на швидкості втік від Басова і поклав м'яч у нижній кут воріт. Та «Зірка» вже на наступній хвилині знову вийшла вперед, немов доводячи, що команда має запас сил і за потреби в будь-який момент може додати в грі.

Гол став наслідком злагоджених дій гравців, які вийшли на заміну. Вечтомов передачею з правого флангу знайшов у штрафній Давидова, а той скинув м'яч під удар Андрухову. На останніх хвилинах «Енергетик» доклав багато зусиль, щоб зрівняти рахунок. Дальні удари, кілька кутових — інколи справжня навала на ворота «Зірки». Слід зауважити, що оборона кіровоградців не завжди діяла чітко і безпомилково. Але всі огріхи впевнено підчищав Чурилов. Саме завдяки діям голкіпера господарі втримали результат, здобувши третю перемогу поспіль.

ДЕСНА - АРСЕНАЛ - 2:1 (1:1).
17 квітня. 15.00. Чернігів. Стадіон ім. Гагаріна. 1200 глядачів.
Судді: А.Жабченко, Ю. Волков, С. Ковальських (усі — Симферополь).
Делегат ФФУ: В. Шаленко (Харків).
Чернігів: Пилипенко, Стоян, Анеликов, Гитченко, Боровков, Кобець, Кондратюк (Кожем'яченко, 89), Костюченко (Поспєлов, 81), Старенький, Кандауров (Орєхов, 84), Грибанов (Єрмоленко, 74).
Тренер: Олександр.Рябоконь.
Біла Церква: Литвин, Бурлін (Рибковоький, 72), Кривошеєв (Іванський, 77), Шегда, Гриценко, Смішко (Коваленко, 59), Гонщик, Войтович (Алексанов, 46), Гераси-менко, Піцур, Деревльов (Товкацький, 66).
Тренер: Ігор Артимович.
Голи: Грибанов (26, пен., 57) — Деревльов (15, пен.).
Попередження: Гриценко (24).

На післяматчевій прес-конференції у Чернігові головний тренер гостей зауважив, що за два дні до гри окремі гравці дозволили собі проігнорувати усталений розпорядок. Тож на черговий матч вони вийшли з прагненням згладити провину. І у дебюті кілька їхніх енергійних наскоків у штрафний майданчик господарів поля увінчалися реалізованим пенальті.

Йшла 15 хвилина, коли здали нерви у голкіпера господарів Пилипенка, котрий ззаду зачепив за ноги суперника. Відтак влучним ударом з одинадцятиметрової позначки відзначився десятий номер «гармашів» Деревльов. Потрібно зауважити, що дуже вчасно вийшов зірковий матеріал про нього в «Українському футболі». Можливо, саме це й надихнуло хлопця на результативний постріл.

Втім, через одинадцять хвилин молодий арбітр Анатолій Жабченко призначив пенальті й у протилежні ворота. Що ж, момент теж був очевидним — у напруженій ситуації оборонець «Арсеналу» зіграв рукою. Суддівський вердикт упевнено виконав Сергій Грибанов. А у другому таймі, на 57 хвилині, він же встановив переможний для «Десни» рахунок. Перебуваючи в оточенні кількох опікунів, Сергій невідпорним ударом спрямував м'яч у сітку.

Вирішити ж долю поєдинку на свою користь чернігівці могли ще до перерви. Активізувавшись після пропущеного гола, діяли широким фронтом, демонстрували швидкісну, комбінаційну гру. Це й зумовлювало періодичні «пожежі» у штрафному майданчику білоцерківців. Деснянці не збавляли обертів й у другому таймі, та й, загалом, їхня гра справила гарне враження. Інша річ, що остаточний рахунок міг бути переконливішим. Але яка команда не має проблем з реалізацією моментів?

Ця зустріч мала, так би мовити, свій історичний підтекст. Адже вона відбулася рівно через півстоліття після того, як чернігівська команда майстрів одержала перше «бойове хрещення», дебютувавши 17 квітня 1960 року в класі «Б» чемпіонату СРСР виїзною грою у Кіровограді з тамтешньою «Зіркою».


Олександр ПАУК, Євген САПОЖНИКОВ, Анатолій ВОЛКОВ, Ігор УМАНСЬКИЙ, Віктор МУХА, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Костюк – среди топов. Стали известны все участницы 1/2 финала в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 23:48 2
Костюк – среди топов. Стали известны все участницы 1/2 финала в Штутгарте

Украинка вошла в четвертку сильнейших на самом престижном турнире категории WTA 500

СИКАН: «Сами себе сделали проблемы. Расслабились, и Заря нас наказала»
Футбол | 20 апреля 2024, 05:14 0
СИКАН: «Сами себе сделали проблемы. Расслабились, и Заря нас наказала»

Форвард «Шахтера» прокомментировал победу над «Зарей» в УПЛ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
asonassa1983
Олександрія вперед!