Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2279
0

ГОЛОВКО: «Україна U-21 дуже сподівається на вболівальників Запоріжжя»

Сьогодні в Запоріжжі відбулася прес-конференція представників молодіжної збірної України

ГОЛОВКО: «Україна U-21 дуже сподівається на вболівальників Запоріжжя»
ffu.ua. Александр Головко

В Запоріжжі відбулася прес-конференція представників молодіжної збірної України напередодні матчу відбірного турніру Євро-2019 (U-21) із Латвією. На питання представників ЗМІ відповіли головний тренер команди Олександр Головко та півзахисник Олександр Піхальонок.

— Який настрій у команди та які завдання на наступні поєдинки?

— Доброго дня. Настрій чудовий. Ми вже багато часу перебували без активного футболу, адже останній матч на рівні збірних провели з Англією, тому всі, і тренерський штаб зокрема, скучили за грою. Сподіваюся, що виконавці, які завтра вийдуть на поле у складі збірної, зіграють у той футбол, який принесе нам потрібний результат.

— Питання до Олександра Піхальонка. Яка ваша думка з приводу майбутніх матчів?

— Я вважаю, що на нас чекають дуже цікаві поєдинки. Латвія, зокрема, дуже організований колектив, тому нам також слід зіграти в організований футбол. Особливо це стосується лінії захисту.

Вважаю, що на матчі має бути багато наших прихильників. Я бачив, скільки вболівальників збиралося тут на поєдинки єврокубків, і сподіваюся на гарну підтримку. Зі свого боку ми докладемо всіх зусиль, щоб їх не розчарувати.

— Олександре Борисовичу, для вболівальників дуже приємно, що команда зіграє в Запоріжжі. Як ви до цього ставитеся?

— Перш за все, я хотів би подякувати Федерації футболу України, яка пішла нам назустріч у цьому питанні. Київ, зрозуміло, це столиця, і ми там граємо не лише з точки зору зручності для нас, але й тому, що переїзди забирають багато сил у хлопців. Необхідно відновлюватися після цього. Та й щодо інфраструктури, відверто кажучи, не в усіх містах є всі умови для проведення тренувань та реабілітації. Натомість Запоріжжя належить до тих міст, де є якісний уболівальник. Це місто, в якому є належна інфраструктура, місто, в якому проводяться єврокубки. Гадаю, що ще одним гарним матчем ми вас не розпестимо, і дуже сподіваюся на підтримку вболівальників. Вона нам буде дуже потрібна.

— Яка ситуація в команді? Чи є травмовані, чи всі готові до завтрашнього матчу?

— Дуже хотілося б сказати, що всі готові, але, на жаль, травми — це також частина футболу. Невелика група виконавців, три-чотири футболісти, не зможе завтра взяти участь у грі саме з цих причин. Прізвищ я сьогодні називати не буду. З усіма іншими проблем немає. Приїздив Ігор Кирюханцев, але після огляду ми вирішили не загострювати його проблеми і наразі не будемо його залучати до ігор. Але по два виконавці на кожну позицію в нас є. Наскільки вони рівноцінні — продемонструє матч. Ми вважаємо, що командна гра, незалежно від конкретних виконавців, що виходять на поле, повинна стати ключовим фактором успіху в завтрашньому поєдинку.

— Який наразі фізичний та емоційний стан гравців?

— За два дні, які ми разом, його було важко змінити. Усе продемонструє завтрашній матч. Вересень — це хороший місяць для футболу, адже більшість команд готується до єврокубків, а серед їхніх гравців є й наші виконавці. Знов-таки — хочу подякувати й луганській команді, яка виступає на цьому стадіоні. Завтра на поле вийдуть і футболісти, які представляють «Зорю». А подякувати хочу за те, що, незважаючи на жорсткий графік, хлопці — і Тимчик, і Михайліченко, і Лєднєв — знаходяться в дуже хорошій формі. Дякую всім тренерам, що делегували своїх представників у такому стані, який дозволяє нам завтра грати в активний футбол. Сподіваюся, що ми будемо добиватися результату й нав'язувати свою гру з урахуванням того, що ми граємо два поєдинки поспіль. Тобто нам слід мислити стратегічно, щоб за три дні зіграти тут зі збірною Андорри. На перший погляд, це не найсильніший суперник, але це команда, з якою всі дуже складно здобували очки. Тому ми стратегічно розглядаємо не лише один завтрашній матч, а обидві зустрічі, щоб правильно розподілити сили.

— Чи стане ключовою підтримка вболівальників у завтрашньому матчі?

— Вона завжди ключова. Адже, коли іноді не вистачає внутрішньої мотивації у гравців, їх по-хорошому жене публіка. Вона вболіває за тебе і змушує діяти активно. Це дуже приємно.

— Що вам відомо про команду суперника?

— Перш за все, хочу сказати, що в нашій команді з того складу, який зіграв у першому поєдинку з Латвією з рахунком 1:1, на поле вийдуть два-три виконавці. Для будь-якої команди рік — це дуже багато. А тим більше для збірної на рівні U-21, в якій можуть бути гравці вікових категорій від 1996-го до 1999 року. Молодіжна команда завжди розглядалася як команда, що працює на перспективу, команда, що готує кадри для першої збірної.

Якщо говорити про збірну Латвії, то не думаю, що ситуація в ній відрізняється від нашої. Два-три футболісти зіграють сьогодні за їхню національну збірну. Знаю, що туди викликали нападника, який забив нам у Латвії. Гадаю, що їхня команда зміниться відсотків на 50. Не думаю, що нам наразі слід загострювати свою увагу на прізвищах гравців. Хочу відзначити їхнього головного тренера Казакевичса, що вибудовує команду, яка здатна грати проти будь-якого суперника. Тому на нас завтра чекає дуже непросте тактичне протистояння.

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.