Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
| Обновлено 23 мая 2012, 18:16
3429
6

Володимир ВАЛЯВКА: «Не потрібно вставляти палки в колеса...»

Президент МФК «Кардинал-Рівне» Володимир ВАЛЯВКА про перший сезон Екстра-ліги та проект наступного

| Обновлено 23 мая 2012, 18:16
3429
6
Володимир ВАЛЯВКА: «Не потрібно вставляти палки в колеса...»

Завершується перший чемпіонат під егідою Eкстра-ліги, залишилося провести один тур. Що приніс він вболівальникам і справжнім любителям футзалу?

Загалом чемпіонат пройшов на достатньо високому рівні, про це свідчать результати матчів між командами лідерами і командами другого ешелону. Жодний лідер, зустрічаючись з командою, яка з певних причин не змогла поборотися за нагороди, не виходив на майданчик з гарантією перемоги, тобто передбачити результат матчу до початку гри було досить складно. Єдиним недоліком змагань можна вважати малу кількість команд учасниць, тобто недостатню кількість команд, які боролися за медалі. З чим це пов’язано? Загалом матчі кубку засвідчили, що серед команд першої ліги є достатньо потужні колективи, які не були б зайвими в когорті найсильніших. Що ж заважає в Україні провести повноцінний чемпіонат, який би зацікавив не лише організаторів, а й залучив би більшу кількість команд, а відповідно і вболівальників, а це паралельно зацікавило б спонсорів, які б у свою чергу внесли свої додаткові кошти. Більш детально про це можуть розповісти люди, які безпосередньо причетні до Екстра-ліги.

Одним із них є президент МФК «Кардинал-Рівне» Володимир Валявка, який відверто поділився своїми думками з журналістами одразу після завершення матчу «Кардинал-Рівне» – «Єнакієвець»:

- Володимире Ярославовичу проаналізуйте будь-ласка перший сезон в Екстра-лізі і повідомте про плани клубу на майбутнє?
- Що стосується аналізу гри команди – це завдання тренера. Мною було поставлене завдання на сезон, на жаль воно, з певних причин – об’єктивних і суб’єктивних – не виконано. Але що поробиш, будемо далі працювати і ставити завдання на новий сезон, і будемо намагатися їх виконати. Адже якщо не мати перед собою завдання рухатися вперед, то немає сенсу взагалі займатися цією справою. Потрібно щоб рівненська команда обов’язково здобула або медалі чемпіонату або Кубок України.

- На даний час пропозиції Робочої групи з питань проведення ЧУ з футзалу «Екстра-Ліга» сезону 2012/2013 р.р. наштовхнулися на неприйняття АМФУ, яке навіть пропонує виключити Екстра-лігу зі складу колективних членів. Ваше бачення ситуації, як президента клубу Екстра-ліги?
- Я б в цьому випадку утримався від коментарів. Але хочу зазначити, що командою, яка зараз працює над Екстра-лігою, були зроблені певні кроки щоб покращити проведення чемпіонату. Звичайно, щось вийшло, щось ні. Проте процес триває і зараз ініційована група, яка спільно з ФФУ працює над підготовкою наступного чемпіонату. Так у звітному чемпіонаті було недостатньо команд, і тому було поставлено завдання збільшити кількість команд Екстра-ліги.

З цього приводу було ініційовано проведення круглого столу, на якому було прийнято рішення створити робочу групу, яка провела б роботу, опитавши всі колективи, які зможуть грати в Екстра-лізі і на яких умовах. До цієї групи увійшли і представники ФФУ, і представники АМФУ, а також представники Екстра-ліги. Щоб там не казали, але робота в цьому напрямку була проведена.

Я безпосередньо займався моніторингом цієї справи і знаю, що робота справді була проведена. Були зустрічі з командами першої ліги, з командами Екстра-ліги. Не знаю, що з цього приводу говорить Асоціація міні-футболу, але це її право зібратися і виключити Екстра-лігу з колективних членів АМФУ. Але це не піде на користь футзалу, а лише посилить конфлікт. Тому що я вважаю, якби в нас Асоціація працювала добре, то не було б Екстра-ліги. Це основне, що я хочу сказати.

У зв’язку з тим, що АМФУ або погано працювала, або не працювала взагалі, з цієї причини і виникла Екстра-ліга. Особисто Геннадію Анатолійовичу я це говорив. Якби не було цієї роботи, то й не було б Екстра-ліги. А зараз, замість того, щоб співпрацювати, вставляються якісь палки в колеса і знаходяться якісь причини, щоб цей процес сповільнити. Тому в нас, президентів клубів, і особисто в мене є однозначна позиція, якщо ми вже організувалися, то ми повинні йти до кінця, і ми будемо намагатися залучити нові команди для того, щоб покращити рівень чемпіонату України.

- Наскільки відомо попередньо обговорюється вартість попередньої оплати заявкових внесків у сумі 40 тисяч на першому етапі і ще стільки ж на другому етапі в матчах плей-офф. Чи не занадто висока ціна участі у змаганнях?
- Взагалі, почнемо з того, з чого складається ця ціна? Я, як підприємець, можу вам сказати. Це кошторис утримання штату, проведення матчів і т.д. Тобто, є певний кошторис, який відповідно до збільшення кількості команд буде зменшуватися. Маю на увазі першочерговий внесок. Які ще можуть бути надходження коштів – це спонсорські кошти. І наступного року вони однозначно будуть більшими за цьогорічні. Якщо брати звітний чемпіонат, то Екстра-ліга теж залучала спонсорські кошти, але на жаль їх було замало для того, щоб зменшити стартовий внесок.

Я, особисто, не прихильник моделі, щоб розбивати чемпіонат на дві зони. Але для того, щоб залучити більше команд, ми просто вимушені йти на такі кроки, що, відповідно, дозволить зменшити навантаження на команди. Тому був запропонований такий варіант, і більшість клубів першої ліги на нього погодилися. Окрім того, їх влаштував варіант з плей-офф, коли команди граючи в плей-офф платять одну суму, а ті що не потрапляють - іншу. Як на мою думку, до плей-офф потраплятимуть команди з вищим бюджетом, вони і будуть лідерами в своїх зонах, і тому вважаю зможуть заплатити додаткові 40 тисяч за участь у плей-офф. Це, звичайно, попередні напрацювання, а як буде насправді – покаже час.

- До цього внеску в 40 тисяч гривень оплата суддівства не входить? Суддівство йде окремою статтею фінансування?
- Звичайно не входить. Якщо вас цікавить, то цього року внесок команд Екстра-ліги становив 160 тисяч гривень, з яких 50 тисяч гривень пішло чисто на АМФУ. Тобто виходячи з цього внесок команд на наступний чемпіонат зменшується майже вдвічі, якщо звичайно буде прийнято рішення 40 і 40. Ось така ситуація.

- Ходили чутки, що МФК «Кардинал-Рівне» завершує свою коротку футзальну кар’єру. Наскільки вони відповідають дійсності?
- Такі чутки справді були, але їх розповсюджували, скоріш за все, наші доброзичливці. Так, були певні проблеми, але ми їх подолали. Команда залишається в Рівне, вона буде грати, і сподіваюсь прогресуватиме.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, сколько заработали Свитолина, Калинина, Ястремская в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 17:11 0
Стало известно, сколько заработали Свитолина, Калинина, Ястремская в Майами

Дальше всех из украинок прошла Ангелина, которая остановилась на стадии 1/8 финала

Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 23:46 1
Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами

Елена Рыбакина в трех сетах переиграла Викторию Азаренко в полуфинале соревнований

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Andrey_87
futsalvolk - ти тут всіх критикуєш, а сам нічого путнього написати не можеш. Не подобається то не дивись футзал, не ходи у спортзали. не читай новини...
А розвивати футзал дійсно потрібно і 6 команд це вже занадто мало. Ну зіграє Арпі приміром з Енергією, отримають 2-10 в першому матчі, але отримають досвід гри з сильними гравцями. в наступному матчі вже буде 2-6. а далі дивись і зможуть і за нічию поборотися....Коли гратимуть проти сильних гравців то і самі будуть рости в майстерності...
Я до того вів свій пост, який ти тут критикував, що команди першої ліги (не всі. але деякі точно) цілком можуть скласти конкуренцію. То й же Шанс-Авто цілком пристойно вдома проти Урагану грав, там можливо той матч нічого нее вирішував після 3-11 в франківську, але всеодно... Якщо команди дещщо підсилити то вони будуть складати конкуренцію командам Екстраліги...
А стосовно взносів, то ти уважно інтервю Валявки прочитай. Він зазначав, що при збільшенні кількості команд внесок буде меншим. Якщо цього сезону він складав 160 тисяч гривень. то наступного буде складати 40 тисяч. Відчуваєш різницю??? А для більш багатших клубів у разі виходу до плей-офф він становитиме одатково 40 тисяч (тобто в сумі 80 тисяч гривень. всеодно вдвічі менше ніж цього сезону). Відповідно і Моноліт зможе грати і можливо інші команди які через фінансові труднощі знімались будуть продовжвати грати в Екстралізі (наприклад ТВД. ПФС, житомирська команда. чи Хмельницька цілком реально заявиться)
futsalvolk
Чувствую почерк экстра-лиги. Верим, будет, пойдет на пользу, все будет. Ты скажи что "есть" с этим сезоном и как вы довели своими взносами до 6 команд? А как дошло - "покращене життя вже сьогодні". Видно что неучи как в лиге так и амфу. Сезон в футзале с сентября по май, такого количества, а тем более качества нет. Клубы этим не занимаются, как и государство. Какие н... любители - надо сделать зарплату как у любителей, они за выходные ы 3-х командах зарабатывают больше чем у Валявки за 2 месяца. Гідна конкуренція буде тільки 3 тури з лідерами - отримають 0-30 у свої і президент клубу скаже до побачення.
На користь пойдет только одне - пляжний гандбол чи розігнати АМФУ та Екстра-лігу.
Andrey_87
Так дійсно є дуже багато проблем. Від того що буде замість 6 клманд 16 (дві зони по 8 команд) чемпіонат можливо сильнішим не стане, так як додадуться команди нижчого рівня з першої ліги. Але є багато переваг. Так команди будуть платити значно менший внесок. зможуть підсилити склад, з іншого боку молоді гравці граючи проти Урагану, Локо, Енергії будуть набиратися досвіду і мати стимул рости вперед, а це безумовно буде тільки на руку нашому футзалу. Та й у першій лізі є декілька команд, які цілком можуть скласти конкуренцію командам Екстраліги. Наприклад то же Меркурій чи Титан-зоря, Лівівхолод також у разі незначного підсилення зможе непогано себе проявити.... А скільки класних гравців є у любительських клубах, що грають на чемпіонат міста. Якщо у цих гравців буде стимул грати в Ектралізі то це знов таки піде тільки на користь футзалу.
Так матчі Енергії та Локо проти Ресурсу та Арпі були показовими, однак будемо вірити що клуби першої ліги знайдуть відповідне фінансування для підсилення складу і будуть складати гідну конкуренцію клубам Екстраліги....
tipafutbolist
У нас одна команда в Экстралиге не "отмывает" деньги. Ну и что с этого? Дело не в этом, пусть отмывают 15 классных команд!!! Этими деньгами с нами не поделятся так хоть минифутбол оживет.В каждом из "городишков", как в пример Житомире, есть люди с деньгами, которые хотят вкладывать копеечку в минифутбол-это для них, для таких людей стимул, что их команда будет играть в высшем дивизионе, стимул для чиновников если их областная команда будет в высшей лиге. на это и рассчитано. А оставить шесть команд? какой смысл?
fiorentina10
"Потрібно, щоб рівненська команда обов"язково здобула або медалі ..."
Обов"язково здобудете, коли залишиться три команди.
tarakan48
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил